Eşim çalışmıyor...

Mimarlık mezunu adam 4 ay işsiz kaldı diye olmadık bir yere mi başvursun? Sonra kim kendisini ciddiye alacak ve aynı sektörde iş verecek söyler misiniz ? Adamın iş düzeni kurulmadan neden kayınpederinize yüklenerek düğün dernek işlerine girdiniz, yetmedi bir de şehir değiştirdiniz peki ?

Eşinizin ailesi oğullarının işsiz kalışını kapatmak için kiranızı da ödüyorlarmış şu an.

Belli ki eşiniz de boşanacak güç yok, ailesi de evliliğinizi desteklemek için ne yapacaklarını şaşırmışlar. Eşinize bir iyilik yapın ve boşanın.
Mezun olalı 5 yıl olmuş,2.5 yıllık evlilik diyor

Tembel insana ben katlanamıyorum ya.. Hele ki bir erkekse.. Babasına güveniyor, babası ve ailesi de paşa oğullarına kıyamıyorlar. Onlar vermeye devam ettikçe eşiniz bu konuda ciddi ciddi adım atmaz. Kaç sene geçmiş mezuniyetin üstünden, kendi mesleğinden iş elbet bulur ama asgari ücretin bi tık üstünde olur, her şeyi yaptırırlar tecrübe kazanana kadar. Eşinizde de anladığım kadarıyla o sabır yok. Açık açık bir iş bulup çalışmadığı, eve katkı sağlamadığı sürece bu evliliği devam ettiremeyeceğinizi söyleyin. Koskoca adama harçlık vermeyi de kesin. Paraya ihtiyacı olan çalışsın. İnsan en azından bi çaba harcar, geçici olarak başka işler kovalar. Ama sizin eşinizde tık yok.
Ben de aynı bu söylediklerinizi ona söyledim. Ama sürekli taşınmamıza sığınıyor. Kasabaya yerleşmedik ki koca şehir.

Bu kadar çok kovulması sizce de aynı sektörde çalışır iken tuhaf değil mi?
Bence eşiniz çalışırken iyi bir takım arkadaşı olamıyor veya performansı aşırı düşük. Direk işten çıkarılmaz pat diye insan.
Eşiniz hiç sorumluluk almadan kocanız olmuş, adam bu saatten sonra bu kaygıyı gütmez. Siz hatalı bir tercihin mükemmel sonuç vermesini bekliyorsunuz.
Sürekli hatalar silsilesi. Ha Ankara ha İstanbul hiç bir farkı yok. Bebeğe bulaşmayın bence
Siz eşinizden emin olun sonra evliliğinizi gözden geçirin
Çok doğru bir yorum teşekkür ederim. Ben sadece benim için çabalayan evliliği yuvası için uğraşan bir adam görmek istiyorum.

Neden iş hayatı kısa sürüyor,mesleki becerisi yetersiz olabilir mi?Tek çocuk mu acaba?ailesinin durumu da iyiyse çalışma fobisi oluşmuş olabilir..ailesiyle de konuşun, bir çözüm olmaz ise, kendinize bir zaman belirleyin, ayrılın bence..

Mimarlık mezunu adam 4 ay işsiz kaldı diye olmadık bir yere mi başvursun? Sonra kim kendisini ciddiye alacak ve aynı sektörde iş verecek söyler misiniz ? Adamın iş düzeni kurulmadan neden kayınpederinize yüklenerek düğün dernek işlerine girdiniz, yetmedi bir de şehir değiştirdiniz peki ?

Eşinizin ailesi oğullarının işsiz kalışını kapatmak için kiranızı da ödüyorlarmış şu an.

Belli ki eşiniz de boşanacak güç yok, ailesi de evliliğinizi desteklemek için ne yapacaklarını şaşırmışlar. Eşinize bir iyilik yapın ve boşanın.
Doğru belki de boşanmak onun için bir iyiliktir.

Ailesi evet çalışmayı istemiyor diyecek değil ya, tabi sorumluluklarının farkında diyecek.
Bu arada aç açıkta mısın dediklerinde, ben işten çıkayım o zaman bakalım aç açıkta mıyız diyemediniz mi?
İnsan her girdiği işten kovulmaz bence, bu tuhaf değil mi sizce de? Mimar arkadaşlar daha iyi bilir de bu işte bir şey var.
Valla ben olsam devam etmezdim. Birine bakmak istesem çocuk doğururum ya da kedi falan alırım.

Neden iş hayatı kısa sürüyor,mesleki becerisi yetersiz olabilir mi?Tek çocuk mu acaba?ailesinin durumu da iyiyse çalışma fobisi oluşmuş olabilir..ailesiyle de konuşun, bir çözüm olmaz ise, kendinize bir zaman belirleyin, ayrılın bence..
Hem işyerleri çok sabırsız hem de onda da özgüven problemi olduğunu düşünüyorum. Ailesinin durumu iyi. Kardeşi tıp okuyor.

Ailesi evet çalışmayı istemiyor diyecek değil ya, tabi sorumluluklarının farkında diyecek.
Bu arada aç açıkta mısın dediklerinde, ben işten çıkayım o zaman bakalım aç açıkta mıyız diyemediniz mi?
İnsan her girdiği işten konulmaz bence, bu tuhaf değil mi sizce de? Mimar arkadaşlar daha iyi bilir de bu işte bir şey var.
Valla ben olsam devam etmezdim. Birine bakmak istesem çocuk doğururum ya da kedi falan alırım.
Ben çalışmasam napıcaktık dedim, çalışıp çalışmamak senin tercihin dediler..

Ben de aynı bu söylediklerinizi ona söyledim. Ama sürekli taşınmamıza sığınıyor. Kasabaya yerleşmedik ki koca şehir.
Kasaba da iş bulmak koca şehir de bulmaktan daha kolaydır . Burada düşünceniz yanlış
Ayrıca Ankara gibi büyük ve memur şehri gibi bir yerde kiraların çok pahalı olduğunu yaşam şartlarının maaşların yüksek gelirli olması gerektiğini biliyoruz .
Ben mesela Ankara tercih etmenize de şaşırdım
Eşinizin tembelliği çalışmayı sevmediği aşikar ama tamamen düşünülmesi gereken şeyler var bence .

zaten denklem baştan yanlş konuyu okumadım bile ama işi olmayan ve yakın zamanda da olmayacağını düşündüğünüz biriyle neden evlendiniz? çalışkan insan taşı sıkar suyunu çıkarır maalesef sizin adamda iş yok.
Doğru baştan yanlış olan bir evliliğin içinden çıkmaya çalışıyorum bir girdapın içindeyim.

Ben sadece eşiniz de değil sizde de hatalar görüyorum tek suç eşiniz de gibi davranmamalısınız örnek İstanbul’da tam tutunmaya başlamışken korkularınız çıkıp uzakta yaşayamayız diye aklınıza geliveriyor birden şehir değişikliği bir büyük şehirden diğer büyük şehire gidip iş bulmayı kolay mı sanıyorsunuz ? Ayrıca belirli bir yerde uzun bir süre bekleseydiniz ve ondan sonra evlenseydiniz , kayınbaba bunları yapmak zorunda da değil fikrimce .
Eşiniz çalışmayı sevmiyor olabilir bir şey diyemiyorum lakin tam adam bir yere alışacakken aman buradan gidelim demek önünüze gelen şansı tepmektir maalesef .
Bu devir de de iş bulmak falan kolay değil , En başında evlenmeden temeller sağlam olmalıydı .
Hakkınızda hayırlısı olsun
Evet ama İstanbul'da da sürekli beni suçladı senin yüzünden buradayız kariyer peşinde koştun durdun diye. Kesinlikle haklısınız ailesinin üstüne aşırı yük bindi.Babası da zaten bi kaç kere borçsuz evlendiniz eşyanızı aldık bizim zamanımızda böyle değildi kimse böyle yapmıyor diyip başa kaktı.

Kasaba da iş bulmak koca şehir de bulmaktan daha kolaydır . Burada düşünceniz yanlış
Ayrıca Ankara gibi büyük ve memur şehri gibi bir yerde kiraların çok pahalı olduğunu yaşam şartlarının maaşların yüksek gelirli olması gerektiğini biliyoruz .
Ben mesela Ankara tercih etmenize de şaşırdım
Eşinizin tembelliği çalışmayı sevmediği aşikar ama tamamen düşünülmesi gereken şeyler var bence .
Ailelere yakın olmak için şehrimize geldik.

Ailelere yakın olmak için şehrimize geldik.
Evet anladım maalesef kötü bir durum ha olur çalışmayacak bir durumu olur kaza vs ne diyoruz hastalıkta sağlıkta öyle şeylerde laf diyemez kimse lakin keyfi çalışmamak bir erkeğe göre sinir bozucu bir durum
Bir an önce bir hal çaresine bakın karşınıza alıp konuşun böyle olmaz devam ederse yollarımızı ayıralım gibi gibi .

X