- 2 Mayıs 2024
- 73
- 133
-
- Konu Sahibi catslover7
Zaten karşıladığım market ve araba masraflarıydı. Birikim yapıyorum tabiki ne olur ne olmaz diye. Ki belli gibi şuandaTerapi parasini odeme asla, KP getirsin versin bana kalirsa eve de fazlaca para koyma parani kenara koy...
Ben olsam şu lazımdı bu lazımdı diye diye alışveriş yapar eve çok az bir para bırakırdım ki çalışmaya mecbur kalsın diye. Yasak Elma Endere döndüm bir anda. Kafamda planlar yapıyorumTerapi parasini odeme asla, KP getirsin versin bana kalirsa eve de fazlaca para koyma parani kenara koy...
Ben öyle yapılınca adamın çalışacağını sanmıyorum. Tam tersi, eksiklerin hesabını sorar, kavga çıkarır. Çünkü adam hazıra çok alışmış.Ben olsam şu lazımdı bu lazımdı diye diye alışveriş yapar eve çok az bir para bırakırdım ki çalışmaya mecbur kalsın diye. Yasak Elma Endere döndüm bir anda. Kafamda planlar yapıyorum
Ev kirasını ailesi ödüyormuş yeter mi dediniz? Siz şaka mısınız? Erkek çalışacak. Taşı sıkacak suyunu çıkaracak. İş seçmeyecek. Ne demek her işi yapmam, farzedelim ki ömür boyu kendi sektöründe iş bulamayacak, ömür boyu böyle mi yaşayacak, evde mi oturacak? Eşim de mühendis kendi alanında iş bulamadı ve evet tam dediğinizi yaptı şu an markette çalışıyor. Canı sağ olsun, çabalıyor... Kadın da işten çıkarılmış ama bulmuş tekrar iş. Ne demek acımasızsın. Çok merak ediyorum evde oturup sürekli oyun oynayan damadınız olsa siz bu tavsiyeleri bize uyar mıydınız? Kiranı ödüyorlar kızım sen oturup dermiydiniz?O kadar acimasizsin ki. Sen su an isten cikarilsan hemen is bulabilecegini mi saniyorsun? Ayrica adamin babasi kiranizi oduyormus. Say ki o oduyor. Sanki tum evi sen cekip ceviriyosun gibi yazmissin. Hatan ortada kurulu bir duzeniniz daha yokken haldir haldir evlilik yoluna girmen. Bunlar hep turk ailelerinin nikahsiz birlikte yasamaya izin vermemesinden kaynaklaniyor biraz da. Bir de demissin magazaya gir vs. Sen issiz kalsan bi markete kasiyerlige girer misin? Isin oldugu icin boyle konusuyorsun. Mimarlik okumus o da senin gibi. Tek farkiniz senin sansin yaver gitmis o kadar. Napsin markete girsin ve magaza mudurlugunu mu hedeflesin? Senin sanki isteklerin iki kisi birlik olup maddi olarak rahat rahat hayatimizi yasarizmis. Hayir, birini seversen evlenirsin. Ek gelir gibi dusunerek evlenilmez. Oyun oynuyor diyorsun napsin... elbet bi sey yapacak. Her dakika is arama sitelerinde sayfa mi yenilesin. Bak kac tane ise girmis, demek ki calismama gibi bir dusuncesi de yok. Su limon satsin lafi da o kadar basmakalip bir laf ki. Umarim esinin yuzune de soylemiyorsundur.
Bence sen bosan. Yalniz bosandiginda cok merak ediyorum ev kirasi da ustune kalinca kendi ayaklarim uzerinde duran kadinim soylemlerine devam edebilecek misin
Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.
Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.
Evet , şahsen ben iştem çıksam ya da çalışmasam neden çalışmıyorsun işe girmiyorsun gibi hesap sormaya başlayacağını düşünüyorum. Ya da ben çalışmasam biz şuan evli miydik onu bile bilmiyorum…Ben öyle yapılınca adamın çalışacağını sanmıyorum. Tam tersi, eksiklerin hesabını sorar, kavga çıkarır. Çünkü adam hazıra çok alışmış.
Şöyle bir şey hep denilir; " görevin olmayan bir şeyi yapmaya başlarsın ve o bir süre sonra senin görevin olur. Kimse bunu yaptığın için sana bir kez bile teşekkür etmez ama ne zaman ki sadece bir kez o işi aksatırsın, o zaman azarı yersin ".
Gurur yapıyor bazen de almıyor paraBen olsam şu lazımdı bu lazımdı diye diye alışveriş yapar eve çok az bir para bırakırdım ki çalışmaya mecbur kalsın diye. Yasak Elma Endere döndüm bir anda. Kafamda planlar yapıyorum
Babasından alıyordur.Gurur yapıyor bazen de almıyor para
Yeter gercekten! Fikir beyan ettim. Okudugunu anlamayan herkes bana yukleniyor. Bende kabahat ama. Ne kadar yorucu bir millet oldugumuzu unutmusum. Banane ya konu sahibinin esinden. Fikrimi yazdim ve bitti. Pesimi birakin artik. Sizinle mi ugrasicam ya. Derdinizi ben mi cekicem. Bildirim almaktan biktim, alintilardan biktim. Siteyi rahat kullanamiyorum sacma sacma alintilardan vs. Rahat birakin artik.Ev kirasını ailesi ödüyormuş yeter mi dediniz? Siz şaka mısınız? Erkek çalışacak. Taşı sıkacak suyunu çıkaracak. İş seçmeyecek. Ne demek her işi yapmam, farzedelim ki ömür boyu kendi sektöründe iş bulamayacak, ömür boyu böyle mi yaşayacak, evde mi oturacak? Eşim de mühendis kendi alanında iş bulamadı ve evet tam dediğinizi yaptı şu an markette çalışıyor. Canı sağ olsun, çabalıyor... Kadın da işten çıkarılmış ama bulmuş tekrar iş. Ne demek acımasızsın. Çok merak ediyorum evde oturup sürekli oyun oynayan damadınız olsa siz bu tavsiyeleri bize uyar mıydınız? Kiranı ödüyorlar kızım sen oturup dermiydiniz?
Ayrıca "sanki tüm evi geçindiriyorsun gibi konuşmuşsun" Demişsiniz ya, evet adamın harçlığı dahil her şey kadında. Bi kirayı ailesi ödüyormuş şehzadenin bi zahmet onu da yapsın küçük de olsa oğullarının açığını kapasınlar
Yıllık izin alın yirmi gün ya d akaç günse. Ben işten cıktım deyin gelip oturunEvet , şahsen ben iştem çıksam ya da çalışmasam neden çalışmıyorsun işe girmiyorsun gibi hesap sormaya başlayacağını düşünüyorum. Ya da ben çalışmasam biz şuan evli miydik onu bile bilmiyorum…
Kendi iki memur daha yeni yirtdısına cıktıysa o onun. Ayıbı şahsen. İki memur bir zahmet ayarlan çık bı yurtdısına az farklınortam kiltor gör. Vizyon meselesi ciddenBen lüks ve zengin bir hayat istesem zaten şuan bu hayatı yaşıyor olmazdım. Yurtdışına gitmek istemek ya da gitmek yüksek standartlarda yaşamak demek değil bence. Mimar olduğum için yurt dışındaki avrupadaki yapıları görmek istiyorum bu ütopik birşey değil. Düz memursanız bile bunun zor birşey olduğunu düşünmüyorum biletler uyguna alınıp gidilebilir ya da birikim yapıp gidebilirsiniz. Ben sadece hayal ettiğim şeyleri yapamamaktan bahsettim. Ayrıca adamı ben oturtmadım nikah masasına. Ciddi bir yola girmek istedi. Hayır demedim.
Normallestirmedim. Okudugunuzu duzgun anlayip yazsaydiniz keske bu azarlayan tondaki mesajinizi. Hep evde mi otursun demisim ben! 1.5 yillik bir calisma deneyimi olmus Ankara oncesi. Ve simdi evet sansi yaver gitmiyor olabilir. Biri de bana issiz missiz demis ama ciddi bir kariyerim var aksine. Bu kariyere baslayana kadar da sansimin yaver gitmedigi, baskalarinin ise "bunun calismaya gonlu yok" diye etiketledigi kisa sureli deneyimlerim de oldu. Bu yuzdendir ki boyle insanlarin uzerine gidilmesini hic dogru bulmuyorum. Konu sahibinin ise evet bir bakima sansi yaver gitmis ve staj sonrasi ayni ise devam etmis. Sansi yaver gitmis ve iyi insanlarin oldugu bir yerde ise girmis. Sansi yaver gitmis ve ayagini kaydirmak isteyen birine rastlamamis. Bu ornekler cogaltilabilir. Ayrica bunda kotu bir sey yok; kariyer biraz da sansin sizden yana olmasiyla gelen bir seydir. Kira icin oyle dememin nedeni de evi konu sahibi tek basina sirtlamamis su donemde. Onu vurgulamak istedim. Ama burasi KK, iste onu unutmusumayrica "(!)" oyle kullanilmaz soylemeden gecemedim :) Iyi geceler herkese!