- 30 Nisan 2016
- 3.413
- 7.330
-
- Konu Sahibi catslover7
Şansmış! Afedersin k.çımın şansı! Kimisi ben de senin gibi iş güc sahibiyim diye beni şanslı görüyor ama alakası yok.Haklısınız doğru. Ben tamamen kendi çabalarımla buralara geldim ama bu bile şans olarak görüldü kimse karşıma geçip de kızım sen hırslısın çalışkansın sağol varol ama bizim oğlan biraz eksik bu konuda bile demedi. Kimse takdir bile etmedi bir tek kendi annem babam takdir etti. Onlar toz kondurmuyor kendine. Ailesi sen ilk sene işe girdiğin için şanslıydın dedi bi ara, işte kadın olduğum için de daha şanslıymışım.. eşim de bunu birkaç kez dile getirdi. Aslında hayatta acımasız olmak gerek, sonra kimse size acımıyor kimse sizi düşünmüyor. Aman iyi olur aman düzelir uğraşır beni seviyor vs vs diyerek bir yola çıkılmazmış. Gerçekten Allah bana yardım etsin başka birşey diyemiyorum çaresizlik..
Eee son konuşmadan sonra bir hareketlilik var mı? İş arama çabası en azından?Haklısınız doğru. Ben tamamen kendi çabalarımla buralara geldim ama bu bile şans olarak görüldü kimse karşıma geçip de kızım sen hırslısın çalışkansın sağol varol ama bizim oğlan biraz eksik bu konuda bile demedi. Kimse takdir bile etmedi bir tek kendi annem babam takdir etti. Onlar toz kondurmuyor kendine. Ailesi sen ilk sene işe girdiğin için şanslıydın dedi bi ara, işte kadın olduğum için de daha şanslıymışım.. eşim de bunu birkaç kez dile getirdi. Aslında hayatta acımasız olmak gerek, sonra kimse size acımıyor kimse sizi düşünmüyor. Aman iyi olur aman düzelir uğraşır beni seviyor vs vs diyerek bir yola çıkılmazmış. Gerçekten Allah bana yardım etsin başka birşey diyemiyorum çaresizlik..
Adan, terapi almayı kabul etmiş. Tek gelişme bu. Bu da gelişme değil bence.Eee son konuşmadan sonra bir hareketlilik var mı? İş arama çabası en azından?
Bir gün bile olsa cv alıp çıktı mı dışarı?
Terapiyi beklerken de eylemsiz kalması yanlış değil mi?Adan, terapi almayı kabul etmiş. Tek gelişme bu. Bu da gelişme değil bence.
Öyle tabii. Konu sahibi her şeyin farkında ama boşanmaya niyeti yok gibi. Sabretsin biraz daha, inşallah sabrının sonu vardır, ne diyelim.Terapiyi beklerken de eylemsiz kalması yanlış değil mi?
Kendinin de adım atması lazım. Terapistin sihirli değneği yok, bambaşka biri yapmayacak onu.
İnsan kendini zorlayacak bir şekilde.
Hepimizin istemediği, korktuğu, haz etmediği bir sürü şey var; zorla da olsa yapıyoruz. Her gün hoşlanmadığım bir sürü şeyi yapmak zorundayım, hayatımızın devamı için.
Adam işini de sevmiyor ki. Kendi işimi yapıcam demesi de bahane. Ailem bakar bana ben evde takılıcam da diyemiyor tabi bahaneleri sıralıyor. Yoksa tecrübesiz olarak eşi ve diğer insanlar nasıl bu işe girdilerse kendisi de yapardı. Ama ofis açsan ona da gitmez başına başka birini koyar. Utanması da yok hiç.Madem o kadar iyiyse durumları, oğullarına bir ofis açsınlar adam kendi işini yapsın. Küçük projeleri uygun fiyata yapıp tecrübe edinir, sonra büyütür işleri beraber çalışırsınız.
Napıcak? Bayram eder adam zaten tembelliği seviyor çalışmaktan nefret ediyor, girdiği işte tutunamıyor, kendini geliştirme fırsatı varken evde oyun oynamayı tercih ediyor.. Bırak 1 yılı 20 yıl 50 yıl yine böyle devam eder. Siz bu toz pembe dünyada nasıl yaşıyorsunuz cidden? Yemek bile yapma zahmetinde bulunmayan, en azından eşim çalışırken ev işine bari destek olayım diye düşünmeyen boş, anlamsız birinden hiçbir şey beklemeyin sonu hüsrandan başka bi şey değil.Canım sen eşine 1 yıl daha zaman ver bence söyleme de bişey çalış et diye bakalım ne yapacak
Hangi dünyada yaşıyorlar acaba? Erkek egemen toplumda nereye kadın kolay iş buluyorsa?Haklısınız doğru. Ben tamamen kendi çabalarımla buralara geldim ama bu bile şans olarak görüldü kimse karşıma geçip de kızım sen hırslısın çalışkansın sağol varol ama bizim oğlan biraz eksik bu konuda bile demedi. Kimse takdir bile etmedi bir tek kendi annem babam takdir etti. Onlar toz kondurmuyor kendine. Ailesi sen ilk sene işe girdiğin için şanslıydın dedi bi ara, işte kadın olduğum için de daha şanslıymışım.. eşim de bunu birkaç kez dile getirdi. Aslında hayatta acımasız olmak gerek, sonra kimse size acımıyor kimse sizi düşünmüyor. Aman iyi olur aman düzelir uğraşır beni seviyor vs vs diyerek bir yola çıkılmazmış. Gerçekten Allah bana yardım etsin başka birşey diyemiyorum çaresizlik..
İstanbuldayken nerede oturuyorsunuz ki mahallemiz kötü diye ankarada site hayatına geçtiniz deprem açısından riskli bir bölgede miydiniz. Ankara’ya gidip yeni iş bulmak ve site hayatına geçmek zaten maliyetli olur taşınmak vs. Birde eşiniz istanbuldaki süreçte işsiz kalmadı dediniz hiç mi tecrübe edinmediSevdiğimiz için evlendik. Düzelir illaki bulur sonuçta mesleği var diyerek. Yaşımız 29.
Niye çaresiz görüyorsun kendini? Bu yaştan sonra kimse değişmez boşa zaman harcayıp mutsuzluğa mahkum olma.Haklısınız doğru. Ben tamamen kendi çabalarımla buralara geldim ama bu bile şans olarak görüldü kimse karşıma geçip de kızım sen hırslısın çalışkansın sağol varol ama bizim oğlan biraz eksik bu konuda bile demedi. Kimse takdir bile etmedi bir tek kendi annem babam takdir etti. Onlar toz kondurmuyor kendine. Ailesi sen ilk sene işe girdiğin için şanslıydın dedi bi ara, işte kadın olduğum için de daha şanslıymışım.. eşim de bunu birkaç kez dile getirdi. Aslında hayatta acımasız olmak gerek, sonra kimse size acımıyor kimse sizi düşünmüyor. Aman iyi olur aman düzelir uğraşır beni seviyor vs vs diyerek bir yola çıkılmazmış. Gerçekten Allah bana yardım etsin başka birşey diyemiyorum çaresizlik..
Ben şunu da anlamıyorum; adamın anasıyla babası "eski kafa" değil mi? Eski kafalara göre kadın çalışmasa da olur ama erkek mutlaka çalışmalı. Ama söz konusu aile bu konuda oğullarına kadın muamelesi yapıyor. Ne ilginç kafalar var, cidden tuhaf.Hangi dünyada yaşıyorlar acaba? Erkek egemen toplumda nereye kadın kolay iş buluyorsa?
Aksine işverenler kadın değil erkek çalışan tercih ediyor. Evliliği hamileliği çocuğu daha çok izin kullanırlar diye düşünüyorlar.
Şirinevlerde sokakta bir binada mahallede yaşıyorduk. Orada tecrübesi oldu ama saçmasapan yerlerde çalıştı mimarlık ofisinde çalışması gerekirken. Mobilya sektöründeydi o sektördeki iş tecrübesi toplam 2 yıl.İstanbuldayken nerede oturuyorsunuz ki mahallemiz kötü diye ankarada site hayatına geçtiniz deprem açısından riskli bir bölgede miydiniz. Ankara’ya gidip yeni iş bulmak ve site hayatına geçmek zaten maliyetli olur taşınmak vs. Birde eşiniz istanbuldaki süreçte işsiz kalmadı dediniz hiç mi tecrübe edinmedi
Ben lüks ve zengin bir hayat istesem zaten şuan bu hayatı yaşıyor olmazdım. Yurtdışına gitmek istemek ya da gitmek yüksek standartlarda yaşamak demek değil bence. Mimar olduğum için yurt dışındaki avrupadaki yapıları görmek istiyorum bu ütopik birşey değil. Düz memursanız bile bunun zor birşey olduğunu düşünmüyorum biletler uyguna alınıp gidilebilir ya da birikim yapıp gidebilirsiniz. Ben sadece hayal ettiğim şeyleri yapamamaktan bahsettim. Ayrıca adamı ben oturtmadım nikah masasına. Ciddi bir yola girmek istedi. Hayır demedim.İki tane devlet memuru olarak biz yurtdışına daha bir kere geçen sene çıktık. Sizin adamın düzgün işi yok, tembel ve bahanelere sığınan biri siz zorla nikahı basmışsiniz ve şimdi de adamın çok çok üstünde performans bekliyorsunuz bir abimin çok sevdiğim sözü vardı; mal bu, işine gelirse... Aynen bunu söylüyorum size daha yüksek standartlarda hayat istiyorsaniz yolları ayırın.
Dediğim gibi biraz daha sabredicem 1-2 ay sonra baktım olmuyor boşanmak istiyorum diycem…Öyle tabii. Konu sahibi her şeyin farkında ama boşanmaya niyeti yok gibi. Sabretsin biraz daha, inşallah sabrının sonu vardır, ne diyelim.
İnsanın kendine yaptığını kimse yapmıyor.
Hangi dünyada yaşıyorlar acaba? Erkek egemen toplumda nereye kadın kolay iş buluyorsa?
Aksine işverenler kadın değil erkek çalışan tercih ediyor. Evliliği hamileliği çocuğu daha çok izin kullanırlar diye düşünüyorlar.
Dediğim gibi biraz daha sabredicem 1-2 ay sonra baktım olmuyor boşanmak istiyorum diycem…
Yaptıklarını fedakarlık ve iyilik olarak görüyorlar. Biz oğlumuzun arkasındayız dediler bana. Oysaki kötülük yapıyorlar haberleri yok.%1000
KP bahane bulucam diye sacmalamis, KP de ayrica saygisiz ve salak bir insan. Sunu tekrar goruyoruz ki para kimseyi akilli yapmiyor, sacmalamak yerine yetiskin cocuguna para muslugunu kisma yoluna gitse , oglunu adam etmeye ugrassa keske