- 30 Nisan 2016
- 3.379
- 7.199
- Konu Sahibi catslover7
Çalışacak insan gerçekten bir yolunu buluyor. Biz evlendigimizde eşimin okulunun 3.senesiydi. Zamanında maddi durumlardan okula devam edememiş, teşvik ettim okula dönmesi için. Evet ben de ödevlerini falan yaptım ama adam taksicilik yapıyordu bu süreçte ve gecesi gündüzü olmadan çalışıyordu. Daha sonra okul bitti, askere yedek subay olarak gitti orada da düzenli maaşı vardı zaten. Dönünce de atanana kadar inşaatlarda çalıştı. Atandı, daha sonra da okul müdürü oldu. Ama ikimizin de gece gündüz çalıştığı dönemler, bir yandan okul bitirme çabası falan derken ben eşimi tanıdığımdan beri hiç boş görmedim açıkçası. Ben onun çalışkan olmasına güvenerek evlendim. Şimdi de biliyorum ki bir şey olsa yine döner alakasız işlerde bile olsa çalışır. Ama işte fark şu, benim eşimin arkasında babası yok vefat etmiş. Eşiniz babasına güveniyor ama o adam da sonsuza dek yaşamayacak maalesef, ondan sonra da size güvenecek falan derken hayat böyle sürüp gidecek. Son bir uyarı yapar, olmuyorsa çocuk yokken yoluma bakardım. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Belli bir yaştan sonra aileye güvenmemek lazım. Ben dahil çoğu kişi üniversitede aileden harçlık almaya utanmaya başlıyor.
Söz konusu koca daha büyümemiş, ailesi buyutememiş. Oğluşlarini hala ilkokul çocuğu sanıyorlar.
Ailede iş olmayınca onların evladı da ancak bu kadar oluyor işte.
İnsan der ki " kızım çok doğru düşünüyorsun. Bizim oğlanın artık düzenli işi olması şart. Biz onunla konuşuruz, baktık itiraz ediyor, kulağını çekeriz. Sen hiç üzülme" . Ama söz konusu kp ve kv ne diyor " ee çalışma, çalışmak senin tercihin". Höh, yuhh artık!! Böyle denir mi hiç!?
Bir de ben bazı şeylere " eski kafa" gözüyle bakarım. Amaa " erkek , evini geçindirebilmeli, hanımının gönlünü hoş tutmalı " fikrini sonuna kadar savunuyorum. Kastettiğim " sadece erkek çalışsın" değil. Bir erkek mutlaka ama mutlaka çalışmalı . Diğer türlü bir yük böyle tek kişiye biniyor. Ve genelde çalışmayan erkek ev işlerini yapmıyor. Ama kadın çalışmıyor olsa en azından ev işleriyle, çocuk varsa çocukla ilgileniyor .
İşte erkek kadının sırtını yaslayabildiği bir dağ olması gerekirken yük de olabiliyormuş. Çok isterdim eşim halleder, o bir şekilde iş bulur çalışır çabalar bizim için. Benim bunlarla kafamı yormamam gerekiyordu. Ama ona güvenim, inancım yok hiç malesef. Hayırlısı olsun..
Seni bu konuda çok iyi anlıyorum. Çünkü aynı şeyi ben de düşünüyorum. Bir evlilik beni hem maddi hem manevî olarak tatmin etmeyecekse ben neden evleneyim veya evlendiysem o evliliği neden sürdüreyim?
Sen şimdi 2 kişilik hem işte hem evde çalışıyorsun? Ne için? Tembel ve sorumduz bir adam için.
Bekar olsaydım her işini tek kişilik yapardın. Hem kendine daha çok vakit ayırırdın bu kadar yorulmazdın, hem de harcamaların daha az olurdu.
Karısı gece gündüz her işe koştururken afedersiniz evde c.mış gibi tüm gün yatan birine ben erkek demem.