Eş ile iş paylaşımı

Ben çamaşıra verilen tepkiden ziyade eşiniz yanaştığında verdiğiniz tepkiye takıldım. Çünkü anlatma sıranız da aslında siz trip yapıp gidip çamaşırı astıktan sonra yanaşmış adam yani ona da çok takılmamış aslında. Takılsa hiç gelmezdi. Sizi de anlıyorum gün içinde teması yok yatağa girince canlanıyor filan demişsiniz ama bazı insanlar da teması sevmezler çok, bu demek değil ki "aa yapısı böyle adamın haklı" ama bunu en azından art niyet gibi görmeyebilirsiniz belki kendi içinizde. Eşinizi tanıyan sizsiniz gerçi ama ben okuduklarımdan daha soğuk ve mesafeli bir insan olduğu izlenimini aldım, dolayısıyla çok temaslı sarmalı el ele diz dize oturmalı bir yapısı yok demek ki adamın. Kendi ihtiyacı için geldi, araya yastık koydum demişsiniz, oldukça gurur kırıcı bir davranış olmuş zaten ipler de onun üzerine kopmuş dikkat ederseniz. Yani bence çamaşıra verdiğim tepki yersizdi filan diye düşünmek yerine diğer tepkinizi gözden geçirmeniz gerek diye düşünüyorum ben.

Ben de onu diyorum zaten neden niyetiniz tavır koymaktı? Her zaman yaptığım bir şeyi bir kez yapmadım diye bana tavır koyacak eşe ben de tavrın en alasını koyarım.
Kalın harfle belirttiğim kısım eşinizin içsesi, öyle düşünerek okuyun ve yorumlayın.

Anladığınız için teşekkür ederim. Var mı bu yorumu en başa tutturmanın yolu :)

maddi durumunuz nasil? ben ev islerinin insanlarin hayatindan caldigini dusunmeye basliyorummartik. kesinlikle daha minimal efor ile halledebilecek cozumler kullanilmali. benzer sorunlaro bizde yasiyoruz cok bunaldik esimle.

temizlik robotu alarak gunluk yer supurme sorununu ortadan kaldirmayi hedefliyorum ilk firsatta, arastirin bence, size de cozum olabilir.

kurutma makinasi alarak camasir asma ve toplama isini de ortadan kaldirmanizi oneririm, hayatimdaki en buyuk kolayliklardan birisi

yemek olayi icin tavsiyem bir yedek difriz alin, bir gun basina gecin birlikte mutfagin,yemekleri hazirlayip difrize depolayin. patlican oturtma, biber dolmasi, kofte, taze fasulye pirasa, rendelenmis kabak-havuc vs mucver ya da tarator malzemeleri, dogranmis ayklanmis sogan, domates, arpacik soganlar, kavrulmus kiyma vb difrize hazirlayip koyun. 1 gun cok yorulursunuz ama esiniz yapmasa bile isten gelip firina yada tenxereye atmak cok az vaktinizi alacagindan uhrasmamis olursunuz.

imkaniniz varsa ayda bir derin temizlik icin de birini alin. camdi mutdak dolabiydi o islere baksin.

hem ev islerinden bunalmamis, hem birbirinizden beklentiye girmemis, ama duzenli sekilde temiz ve tertipli olabilirsiniz.

Anladığınız için teşekkür ederim. Var mı bu yorumu en başa tutturmanın yolu :)
Keşke anlamak yardımcı olmaya yetseydi :) Malesef yetmiyor ama size tek önerim bu kadar sorumluluk almamanız olabilir.. Yani huy-su değişmez belki ama mecbur kalınca illaki sorumluluk almak zorunda kalacaktır, yalnız burda bir ayrıntıya dikkat etmeniz lazım mecbur kalması sizin direktifinizle değil, kendisi eksiği görüp tamamlayarak falan olmalı.. İlk yıllarda eşim evde yemek yediği tabağı makineye koymaktan başka işe el sürmezdi.. Ben eve ondan erken geliyorum diye, izin günüm hafta sonu diye her iş bana bakardı (halbuki o da öğlen 2 de gittiği günlerde 1'e kadar yatmayabilirdi, ya da izin gününde kendine dışarda lüzumsuz bir iş üretmeyebilirdi). Neyse 1 yıl falan sonra patladım bir kavga düzelir gibi oldu ama yine aynı şeye döndü. Ben de bıraktım.. evde tozlar uçuşana kadar süpürmedim, kıyafet kalmayana kadar çamaşır yıkamadım, dışarda bir makine bulaşık daha çıkana kadar bulaşık makinesini kaldırmadım.. eve gelince saatlerce ev toplamak, yemek yapmak yerine yattım uyudum (onun gibi) ve bunun gibi şeyler..Ama hiç söylemedim, hiç şikayet de etmedim gayet halimden memnun davrandım evi .ok götürdü aldırmadım.. Sonra baktım yapmaya başladı (yemek hariç onu beceremiyor).. İzin gününde eve bi geliyorum ev pırıl pırıl falan.. Bulaşık makinesini kaldırıyor falan.. Sonra o yapmaya başlayınca ben de yapmaya başladım.. Ne zaman o bıraksa ben de bıraktım En son 1 yıl önce belinde bi sıkıntı çıktı temizlik yapamamaya başladı (tabi o işin bahanesi), ben ses etmedim hastalıktır yani yaptım hiç aksatmadan herşeyi, ama bu sefer onun içine sinmedi ve bana haftalık temizlikçi fikrini önerdi sen yoruluyosun rahatsız oluyorum dedi (adam kendini aştı) o gün bu gündür haftada yarım gün temizlikçi bir abla geliyor, büyük işler yapılıyor, çamaşırdı bilmemneydi onlar da çocuk yokken bana dert değil zaten elimin tersiyle bile yapıyorum Tabi şimdi sizin 2 çocukla böyle bir taktik zor da, siz yine de temizlikçi işini düşünün, bırakın masrafını da eşiniz düşünsün (en azından o sorumluluğu alsın), bu çalışan hanımlar için çok elzem bir ihtiyaç gerçekten, çamaşır yemek dahil olmasa bile inanın insanın yükü çok çok hafifliyor.. Bu arada yarım gün temizlik için 100 TL ödersiniz 200 değil.. Ayda 400 TL de sizin huzurunuz için bence az bile..

valla eşinizin bunları yaptıgına dua edin benım esım afedersın donunu bıle yerde bırakıyor . yanı bende ıs yaptırmam zaten. bıraz fazla tepkı vermıssınız yanı bu kadara gerek yoktu adam elınden gelenı yapıyor bence bosanmak ıcın bu kadar acele etmeyın gıdıp esınızle konusun ve ozur dıleyın ozur dılemek kucukluk degıl guzel bırsey

Bazı arkadaşlar konu sahibine suçlu bulmuş. Çünkü o konu sahibi. Her şekilde suçlu olmak zorunda....

Bi de herkes kendi eşinden kıyas ediyor ya..
"Benim eşim hic yapmiyor. Seninki yiNe iyi"...

Böyle saçma kıyas olur mu ya.

Ona bakarsanız eşim cam siler. Evi süpürür. Siler. Perde yıkar. Çamaşır yıkar. Katlar kaldırır. Ütü yapar. Ihtiyaç hasıl olurda kapuska bile yapar.

Ama benim eşim çok merhametli bir adamdır.

Ben minyon olduğum için yorulursam öleceğimi zannediyor. Kendisi iri yarı olduğu için kendisi yapmak istiyor.
Ağır iş yapmaya kalksam kıyamet koparır ufacık vaziyetinle ne yapmaya çalışıyorsun diye.

Ama aynı adam yeni aldığı elbisenin etimetini, içtiği sodanin şişesini olduğu yere birakabilir. Ben bunu görmezden geliyorum. Her defasında içimden bagirarak alıp çöpe atıyorum.

E şu durumda ben de kendi eşimle kiyas edersem... ohoo memlekette evli çift kalmaz.

Burda kıyas etmek hatalı olur.

Kendi eşimle kıyas edemem.
Olmaz yanlış sonuç cikar.

Sevgili konu sahibi; evet can sıkıcı şeyler olmuş. Sizin çok yorgun olduğunuzu hissettim konunuzda.

Adım atmayı istemiyorsunuz ama durum sizi çok yoruyor.

Eşinizle sakince konuşmaya çalışın . Kavgaya meydan vermeyin. Is bölümünü esnetin.

Mesela çamaşırları siz asmışsanız ertesi gün "hayatim çocuğun bezini degistirir misin" deyin.

Daima paslaşın. 2 çocukla sizin tek başınıza uğraşmanız kolay değil.

Hiç-bir sey yapacak gücü kendinizde bulamadığınızda hoşgörün. Görmezden gelin birbiribinizi.

Bizim eşimle geçimimiz çok iyidir. Ama inanın ikimiz de çok çok hoşgörülü yaklaşıyoruz.

Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar konu sahibine suçlu bulmuş. Çünkü o konu sahibi. Her şekilde suçlu olmak zorunda....
Streslerini atıyorlar diye düşünüyorum. KK da haklı konu sahibi olmak için ya tüp bebek bölümüne yazacaksın, ya zayıflama forumlarına :) Olsun tek tük de olsa yerinde bakış açıları ve öneriler geliyor ben onlara odaklanıyorum.

Adama yazik cok üstüne gidiyorsunuz ne yapsa gözünüze batiyor hep bir hata ariyor gibisiniz.
hic temas yok diyorsunuz öpünce yok cani birsey istemis.
yemek yapiyor yok kendisi yemedi.
neden hic kendinizde aramiyorsunuz sucu acaba ben nasilim hatalarim ne diye?
sadece kükremek fln degil hataniz .

Hiç abartmışsınız demeyeceğim.
Sizi çıldırtan nedeni iyi biliyorum.
Yere bir çöp düşse ben alana veya söyleyene kadar kalır orda.
Onu bile söylemem lazım.
Yapmaz değil, yapar.
Ama tek tek söyleyince, bazen 3 kez hatırlatınca yapar.
Çamaşırları katlar, söyleyince.
Makinayı boşaltır, söyleyince.
Yerdeki yastığı kaldırıyor artık Allahtan ama giydiği terliği kaldırmaz, 3 ay halının ortasında terlik dursa alayım demez.
Bir iş söyleyip arkanı dönüp gidemezsin.
Ev süpürür, nereyi süpürdüğünü unutur, tek tek şurayı şurayı diye sormayınca ev bitmez.
Her şeyi söylemekten sinirlerim bozuluyor.

Alışmamış g... don durmazmış. Ailelere yakın oturmak çalışan kadınlar için aslında bir şans, siz boşuna kırgınlık yapıp taşınmışsınız.

haklısınız. çalışan, çocuklu ve yardımcısı olmayan bir kadın olarak elbette eşiniz yardım etmeli.
sorun sistemde, yani bizim ülkemizin sisteminde.
erkekler genelde el bebek gül bebek büyütüldüklerinden evlenince zar zor bişeyler yapıyolar. onu da çoğu söylenerek yapıyor.
ufacık bi sözde de tolere etmiyorlar..

Bakın 10 yıllık evliyim zaten. 2 yıl sevgililik dönemim var onun öncesinde. Kreşe giden kızımda var. Çevremde sizin gibi bir sürü örnekte var. Hiçbirşeyi öyle havadan yazmadım. Temizlikçi parasını abartı buluyorsunuz, temizlikçiyi havaya giden bir para olarak görüyorsunuz ama ev işleri evliliğinizde büyük sorun, kocanızla ev işleri yüzünden kavga etmeniz, evinizin dağınık olmasından, ya da temizlikçiye ödenen paradan daha büyük sorun. Ayrıca eşimle akşamları bizde ayrı kanepelerde dizi hatta maç izliyoruz. Öyle sürekli sevgi sözcükleri kullanan bir çiftte değiliz ama akşam olunca evde yemekleri beraber yemek yemek, televizyonun karşısında pineklemek, çay içmek benim için yeterli. Arada canım eşime sarılmak isterse karşıdan beklemem ben sarılırım. Bakın bu son yıllarda sosyal medyanın pompaladığı suni bir durum. Hani öyle akşamları mumları yakıp romantik romantik sarılıp film izleyen çiftler. . Ben eşim ve kızımla oyuncakların her tarafa dağıldığı evimde akşamları kral şakir izlemeyi seviyorum. Bakın her evliliğin dinamiği farklıdır. Ama boşanmaya kesin kararlı değilseniz bence eşinizle küslük ya da trip yerine daha sağlıklı iletişim yolları bulmalısınız, gerekirse evlilik terapistine gidin.

Ev işleri sadece patlama noktanız olmuş aslında sizin ilişkiniz yıpranmış.
Çözmek mümkün mü?
Evet.
Bununla birlikte bunu ikinizin de istemesi lazım.
Bir de sizin eşinizle mizaç farklılığınızı kabul edip;
'ben çok mücadeleciyim o niye değil?'
Ben çok aktifim o niye pasif?
Şeklindeki bakış açısından da sıyrılmanız lazım çünkü hiç sağlıklı bir bakış açısı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…