Eş ile iş paylaşımı

Benim bu konudaki tüm kadınlara tavsiyem temizlikçi, haftada bir kadın alınması, çamaşır, ütü temizlik giibi büyük işlerin sorumluluğunın iki tarafın sorumluluğundan çıkması, yemek buşaşık gibi şeylerde de kesin şartlar olmadan yardım alınması, ama temizlikçi alma giderinden yok ev alalım araba alalımm, gibi bahanelerle vazgeçilmemesi gerekir. Şunu kabul edelim erkekler böyle iş paylaşımlarında başta paramız bize kalıyor kafası ile yapmaya gönüllü olsalarda, sonradan zor geliyor. Kadınlarda hem evde hem işte zorlanıyor. Bence kadın çalışıyorsa bundan kesinlikle vazgeçmemeli. Ayrıca şu cinsellik konusında tüm kadınlara sesleniyorum sadece erkeklerin zevk aldığı birleymiş gibi bir tavırdan vazgeçsinler, ne demek işini görmek için yanaşıyor, bence çok ağır bir tabir, eşim benimle ilgili böyle birşey düşünse hele hele dillendirse ben çok kırılırdım. Ayrıca bazı şeyleri kabul etmek gerekir, 15 yıllık evlilikte bir erkek akşamları vaktini evde sizle geçiriyorsa bu bile yeterlidir, illa flört eder gibi erkeğin her dakika size sırnaşmasını el el ele göz göze oturması zaten istisnaslar dışında pek mümkün değil , ama canınız öyle oturmak istiyorsa siz gidin oturun, bakın evlilik bir nevi hayat arkadaşlığıdır. Bazen bazı şeyleri ondan beklemekten vazgeçmek gerekir. Burda bir anımı anlatayım eşimle benim doğum günüm arasında çok yok, meslela bir sene eşime doğum gününde ben işyerine süpriz yapıp çiçek gönderdim,akşam yemeğe çıkardım. Çok sevgiği bir hediye aldım, hemde en kalplisinden.. Hem aramızda hoş bir anı oldu hemde bir ay sonra ne istediğimi göstermiş oldum. Anlattıklarınızdan eşiniz çok sorunlu biri gibi durmuyor, evliliğinizde bazı şeyleri değiştirmek istiyorsanız sizde adım atın ve kesinlikle erkekleri trip ya da dırdırla yola getireceğinizi düşünmeyin. Ben bunlar sayesine yola gelen erkek görmedim ama boşanan çok erkek gördüm. O yüzden eşinizin görevi olan birşeyi ya yapmayın yaparsanızda trip atıp söylenmeyin, çünkü o işin yapılmamaması ya da geç yapılması, sizin kavga etmenizden daha az sorun çıkartır evliliğinizde.

Adamin is yapmasi icten gelmeliymis. Oldu pasalarin keyfini beklicez.
hanginiz işten yorgun argin donup icinizden gele gele yemek hazirlayip bulasik yikayip camasir atiyorsunuz Allah askina? Kadin ırgat gibi hem evde hem iste calissin ama adamin içinden gelmesini bekleyelim. Bekleyin eminim gelir icinden, dur ben bi camasirt atayim der.
iki cocuk var kadin da adam da calisiyor kadin diyor ki benden once geldigi icin ana yemek hazirligi onda, ben gelince mutfaga ben geciyorum, camasiri ben atiyorum o seriyo diyo “ama adamin yuku fazla olmamis mi” diyorsunuz
Sanki ev isleri yemek yapmak camasir asmak ve supurge yapmakla bitiyor
2 cocuk varmis cocuklarla adamin annesi kadar ilgilendigini dusunuyor musunuz
Bu evin geri kalan işlerini kim yapiyor sizce? Dolap ici duzenleme cam, koltuk, hali silme vs vs
İki supurge yapip camasir asip kadinin yukunun 10da 1ini almiyordur adam ustunden
Vallahi sinir oldum ya yemin ediyorum erkekleri bu hale getiren kadinlar

Erkek yapamaz diye demedim ben şahsen. Evde tüm işleri kendim yaptığım için fikrim var. Salata yemekten, bulaşık süpürmekten, makineye çamaşır atmak, asıp toplamaktan kolay bana göre.

2 bireyde çalışıyorsa çocuk yükü %50 bölüşülmeli.

Akşamları ben varım diye yemek yemiyor, yataklar ayrı, gün içinde telefonlaşma yok... Zaten telefonlaşan insanlar değildik de günde bir kere -genelde ödemelerden dolayı- haberleşirdik
[/QUOTE]
Esiniz dediğniz kadar ilgisizse , nasıl size işlerinizde yardım edebiliyor ve sizinle beraber olmak istiyor anlayamadm

İyi de adam yemek yapmiyor ki. Eve once geldigi icin ana yemek hazirligini yapiyormus, ne yapiyor olabilir yani havucu patatesi yikayip soyuyordur pirinci islatiyordur yani ne kadar zor olabilir yaptigi sey. hadi yemek yapsin yani kadinlar yapinca problem degil de adam yardim edince neden illa hak gecmeden her is zorluguna gore yari yariya bolusulmek zorunda kaliniyor?
napsin mesela kadin gec geliyormus oturup yemek saatine kadar hicbir sey yapmadan beklesin mi, bu bize normal olarak alistirilan sey dunya sacmasi iste ben buna deliriyorum. Erkekmiş yapamazmiş, niye motor becerileri gelismiyo mu bunlarin? Bizden daha gucluler benim yarim saatte supurdugum evi 15 dkda benden daha guzel supurur. Ama bu adamlari ay sen erkeksin yapamazsin diye diye alistiran da biz kadinlar.
bir se camasir asmak kadar kolay bi seyi kirk saat erteleyen adamin cocuklarin yukunu %50 bolusecegine inaniyor musunuz? Ya da anneyle babanin cocuk yukunu yuzde 50 50 bolusebilecegine inaniyor musunuz? Cocuklar babalarindan bir sey istemeye ne kadar aliskin olabilir?

Artık kebap mı yapıyor, makarna mı ben bilemiyeceğim, konuda verilene göre yaptım.

Asla cinsiyetçi bir insan değilim. Bize anlatılana göre yorum yapıyoruz. Bir çamaşırı vaktinde asmadı diye olay çıkardığını anlatan konu sahibi.

Var, enfes yemek yapan erkekler de, çocuğa bakan da biliyorum. Haklısınız, erkektir yapamaz diye bişey asla yok. Önce anaları, sonra eşleri rahata alıştırıyor yardımcı olmuyorlarsa.

Belkide sizin basit bi camars asma işini bu kadar büyütme nedeninizin altında, kafanıza taktıgınız baska sorunlarınız vardr eşinizle ilgili.. örneğin birbirinizi tam anlayamıyor olabilirsnz.. 15 senelk evlilik. Bu nasl olabilir derseniz de gayet de olabilir. Mesela siz esinizi ilgisiz ve sizi sevmeyen biri olarak görüyosunzdr ama o size olan sevgisini ev işlerine yardm ederek göstermeye calısıyodur. Halbuki sizin sevgi anlayısnz şöyledr, otırup muhabbet etmek, sarlmak ,öpmek.. vs. Anladıgım kadarıyla aranızda donuk bi ilişki var.. bence su an çözüm bulmak için çaba göstereceğiniz sey , bu olsn

Sevgili arkadaşlar,

Yemek konusunda hafta sonu yaptıklarım pazartesiye kalıyor, çarşamba evde oluyorum ben yapıyorum. Geriye kalsa kalsa 2 gün kalıyor. Ben ondan 3 çeşit yapıp sofra donatmasını beklemiyorum ki. Mercimek çorbasını öğrendi, yapıyor bayıla bayıla yiyoruz. Yanına dondurucudan köfte pişiriyoruz mesela. Konservelerimiz var vs vs. Mesele burda, bir arkadaş da demiş, ben gelene kadar telefona gömülüp ya da yan gelip yatıp benim dönmemi beklememesi...

Süpürge zor demişsiniz. Bu güne kadar bir kere süpürge senin işin hadi bakalım süpürmek zorundasın demedim. Süpürge olsa da oluyor olmasa da oluyor. Pazar günü evdeysek mesela hadi bakalım kociş sen süpürgeye ben mutfağa diyorum mesela. Keyfi yoksa lafını bile etmem süpürgenin, dediğim gibi süpürge olsa da olur olmasa da... Paramız olsun robot süpürge alacağım, kurtaracağım ikimizi:)

Çamaşır benim dertli yanım. Yıkıyorsun zamanında asmazsan ütü şart oluyor, yerleştirmezsen dağınıklık oluyor. Yıkamazsan, aman allahım !

Ya benim derdim canı hiçbir şey yapmak istemeyen, oturan boğa modunda takılmak istemesi. Ver eline telefonu kumandayı oh ne rahat. Bir de ben işimi bitirip totomu yere koyduğumda "kahve mi yapçan" diyor bana.

İşte küsüz ya, kendimi de hatalı buluyorum, kafamdan türlü türlü şey geçiyor.
İki gün bu dertle gitti ömrümüzden afedersiniz b*ktan yere.
Ama hep ben mi çabalayayım, hep ben mi dürteyim? hep ben mi tamir etmeye çalışayım?
Hep geri adım atan ben mi olayım.
Hiç mi haketmiyorum "sadece sevilmeyi"

bacim biz aynen böyleyiz. Birde bende 3 cocuk var. Simdilik ucretsiz izindeyim.
Benimki tamda senin anlattigin gibi oturan boga.aman ondan is bekleyecegime kalkar yaparim.
Esimiz en iyi yaotigi is masayi toplayip tezgahin tune koymak...
Cayi demlerim her sey hazir cayini alir sende istermiydin der.

Çok abartmıssınız
Çamaşır makinada durursa dursun nolacak. Ben de bazen asmaya üşeniyorum, birkez daha yumuşatıcı koyup durulama ayarına aliyorum tekrar, bittince asiyorum. Bide kırşsın yani zaten ütülenecek
İş bölümünüz hiç adil olmamış kime olsa bay gelir zamanla.
Bunun için boşanmayı düşünüyorsanız sizin bileceğiniz iş tabii, eşinizde olur derse tek ceselede biter, herkes kurtulur

Canım sen napiyorsun evde Allah aşkına. Çalışıyorum diye bütün yükü atmışsın adama. Tamam çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz anladikta. Oda tüm gün evde degilmiş ki. Yok yemek onda, ev supurme onda, çamaşır asma onda. Eş değil de 2 ev arkadaşı gibisiniz

Sadece ev işi meselesi de değil.
Çocuklar için sürekli düşünen ben, okulunu, dersini, sağlığını, iyiliğini planlayan ben. Bilmem ne sertifikam için ders çalışan ben, terfi etmek için uğraşan ben. Zayıflamaya çalışan ben. Maddi sıkışıklığı aşmak için yol düşünen ben, ödemeleri takip eden ben. O pantolonu artık kirlendiği için giymemesini söyleyen ben. Traş olmasını söyleyen ben. bir yere gidilecekse rotayı bile belirleyen ben. Yoruldum.
Alma sertifikayı ona ne deyebilirsiniz. Mesele, ben mücadeleci biriyken onun hiç bir şeye hevesi merağı ilgisi olmaması.
Dediğim gibi kişisel bakımı için bile gayet large durumda.
Başından beri böyle ama bana artık çok batmaya başladı. Küçüktüm heralde böyle şeyleri anlamıyordum, şimdi bakıyorum günlerdir aynı kotu giymekten kirden kotun bacaklarının rengi değişmiş. Onca senedir farketmiyormuşum şimdi artık batıyor değiştirsene diyorum. Bilmiyorum ki o mu iyice saldı ben mi büyüdüm.
Yola çıkıyoruz, nerden gidelim diyor bana. Hayatım şöför sensin nerden istersen ordan git diyorum sabırla. Hala her seferinde soruyor. Onu düşünmeye üşeniyor.

onu demek istemedim. normalde cinselligi siz baslatinca kaciyor mu?
Yo hayır normal zamanlarımızda cinselliğe düşkündür. Gece yatınca isteklidir ama yatağa gidene kadar hiçbir yakınlık göstermez. Ben de makine değilim ki yatağa girince hemen kurulmuş gibi havama gireyim.

Canım ben sadece dizi izliyorum ya işte

Sorun ney, ona göre bir oğlak o konu hakkında ne düşünüyor veya sizden ne bekliyor kafasından neler geçer onu söyleyeblirim
insanlarin fikrine olan uyumsuzlugu bu bende olabilirim aile arkadaslar genel olarak uyumsuz herkesin bildigine yanlis biliyorsunuz gbi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…