Eş ile iş paylaşımı

İşte küsüz ya, kendimi de hatalı buluyorum, kafamdan türlü türlü şey geçiyor.
İki gün bu dertle gitti ömrümüzden afedersiniz b*ktan yere.
Ama hep ben mi çabalayayım, hep ben mi dürteyim? hep ben mi tamir etmeye çalışayım?
Hep geri adım atan ben mi olayım.
Hiç mi haketmiyorum "sadece sevilmeyi"

Ama sizde “sadece “ sevmiyorsunuz ki..
Bir suru beklentiniz var.
Daha once yazdim bnm esimde terazi, tamir eden genelde ben olurum.
Eger onun tamir etmesini istiyorsaniz cok yukselmeyeceksiniz, o zaman olur de kendini hatali gormez.
Hatali degil bunalmissiniz sadece.
Bence 2 hafta da olsa birini yardima alin,utu vs yapar, evi derler toplar temizler.

Hah işte arkadaşım bizim taşınmadan önceki halimizle aynı bu anlattıkların.
Sonra biz ailelere yakın olmaktan usandık. Sanki onlara muhtaçmışız gibi imalarından usandık. Oturduk hesap kitap yaptık. Ödeyebilir miyiz, biraz zorlanırız ama öderiz dedik. Evi çevirebilir miyiz; işleri bu düzende yaparsak çeviririz dedik. Bak ama bana yardım edeceksin dedim tamam dedi. Uzak bir yerden ev aldık taşındık. birkaç aydır iyi kötü gidiyordu. Şimdi adam yavaş yavaş eskiye döneceğinin sinyalini vermeye başladı.
Ben konuda haklı olup tepkidr haksız olduğum durumda sadece verdiğim tepki için özür dilerim. Mesrla sizin olayınızda her ne kadar işleri savsaklayıp benim üzerime bırakman beni çok üzse de sinirlendirse değil üzse de öyle bir tepki vermemeliydim özür dilerim der geçerim. Ama hiç sırnaşmam. Kendi gelirse de uzatmadan yumuşarım. Ama ne olursa olsun yatak ayırmayın dönün arkanızı yatın daha iyi.

Sanki içimde bir öküz oturuyor şuan. İlgisizliğinden, gamsızlığından, kabalığından dolayı boşanmayı bile sık sık düşündüğüm kocamla iki gündür konuşmuyoruz. Akşamları ben varım diye yemek yemiyor, yataklar ayrı, gün içinde telefonlaşma yok... Zaten telefonlaşan insanlar değildik de günde bir kere -genelde ödemelerden dolayı- haberleşirdik.

İşin ilginç yanı "boşanalım dese sevinçten boynuna sarılacağım!" adam küstü diye içime oturan öküz !!

Bu seferki kavganın suçlusu benim diye mi bu kadar dertleniyorum, yapım mı bu, yoksa hala aşık mıyım, geri adım atmadan bu gidişatı nasıl değiştireceğim bilemiyorum.

Bir kaç ay önce radikal bir karar alıp ailelerimize yakın çevrede olan evimizden uzağa taşındık. Hafta içi kısmen aileler tarafından doyrulan sulanan çocuklar ve biz kendi sorumluluklarımızla başbaşa kaldık. İnce ince planını yaprık bunun, iş bölümü yaptık. Mesela çamaşır yıkama işi bende, asma toplama onda, yerleştirme bende. Yemek önce geldiği için o hazırlıklara başlıyor masa salata vs bende... Bulaşık bende süpürge onda vs vs gibi. Fena değildi birkaç gün öncesine kadar. Bu kadar keskin hatlarla olmasa bile kısmen planladığımız gibi gidiyordu. Son günlerde eşim savsaklamaya başladı. Yemeği dışarda yiyelim demeler, işleri görmezden gelmeler, söylediklerimi duymamalar vs... Olabilir, anlıyorum, bazen benim de canım istemiyor.

İki gece önce ben biraz abartılı tepki verdim. Çamaşırları makineye atmıştım, ona da asarsın demiştim. Çocukları uyuttuktan sonra yeni başlamış bir diziye takıldık. (Burada parantez açıp konuyu dağıtacağım. O gün yine önceden konuştuğumuz gibi yemek hazıklarına başlanmamıştı ben işten gelince yapmıştım ama probleme dönüştürmedim. dizi izliyoruz ama o ayrı koltukta ben ayrı koltukta. o kadar saat olmuş eve geleli hiç bir fiziksel temas yok. Ah karıcım kocacım bişey yok yok yok) Bir kaç kere hatırlattım "makine durmuştur çamaşırları asacaktın kırışmasınlar" diye. Espri ile söyledim, tehtidle, söyledim duymazdan geliyor. Bir öfke ile kalktım burnumdan soluyarak astım çamaşırları. döndüm eski yerime oturdum diziye devam etmeye. Biraz sonra benim koltuğuma geldi beni öpmeye kalktı (çünkü öbür ihtiyacı geldi aklına-sadece yatarken aklına gelen ihtiyacı) Hiç o tarafa dönmeden sağımdaki kırlenti soluma, onunla arama aldım. Çok bozuldu. Şişirdi kendini. Bir yandan da aptal dizide anne çocuk ayrılık sahnesine gözyaşlarım akıyor, eşime öfkemin de etkisiyle. Çocuğun okulundan aileleriniz yapsın diye bişey istemişler, tel vs ile yapılıyor. Kalktım aldım malzemeleri onu yapmaya başladım. Ver ben yapayım dedi, kükredim " ben yaparım" diye. İyice sinirlendi, montunu giydi çıktı gitti. Sigara almaya gitmiş, gelince de hiç konuşmadan yattı. Ben de salonda yattım...

Dün işten geldim, çorba-makarna yapmış. Masayı hazırladım. çocuklarla biz güzel güzel yedik o teşrif etmedi. Kek yaptım gece, pişmesini bile beklemeden gitti yattı, sabah baktım hiç tadına bile bakmamış. Kavga yok evde. Ben salonda yatıyorum o odada. Konuşmuyor, aramıyor, sormuyor, bişeyleri değiştirmek için hiç bir adım atmıyor.

15 senedir bişeyleri değiştirmek için hiç bir adım atmıyor. Evet bu seferki olayda ben abartılı tepki verdiğim için hatalıyım ama bir kadın olarak hiç mi çabayı haketmiyorum. Boşanılacaksa ben mi başlatmalıyım, barışılacaksa ben mi barışmalıyım. Bu içime oturan öküz bi kalksın gitsin yaa. Konuşmazsa konuşmasın işimi de yaparım keyfime de bakarım. O da dank ederse gelir. Gelirse düşünürüm barışıp barışmamayı. Diyorum. Diyorum ama bu içimdeki öküz beni rahatsız ediyor.

Uzun iç döküş için özür diler, bana yardımcı olacak fikirlerinizi paylaşırsanız teşekkür ederim.
Sen kocadan bıkmışsın 😂 adam ne yapsa gözüne batıyor bence 😂 valla bi ara adama acıdım yani o derece 😲 sende az değilsin yani

Biraz sakinlesmeye calisin. Birakin evdeki is yarim kalsin. Sizi idare edecek kadar yapin her zaman tam olmak zorunda degil. Adam isi icin size yanassa sadece bu zihniyette olsa, afedersiniz baska sekildede olur. Ama sizi sevdigi icin tercih ediyor. Zaman verip sakinlesnenizi bekliyor olabilir, muhtemelen attigi her adima da tepki veriyirsunuz. Biraz bunalmissiniz ilgi bekliyorsunuz tabiki hakkiniz. Iliskinizde buyutup bosanilacak bir durum yok, ben goremedim. Kafanizi dagitmak icin sevdiginiz seyler yapin

Konu sahibi çalışıyormu ev hanımımı anlayamadım üşendim okumaya. Eğer ev hanımı ise adama bu kadar iş yüklemek saçma olmuş yeri gelince yardım eder tabiki o ayrı eğer çalışıyorsa ve ev Işlerine yetişmiyorsa maddi acıdan çok sıkışmayacaksa çıksın işten evine baksın. Eşinle aranı güzel bir sofra kurup güzel giyinip düzeltebilirsin bence erkek aklı sonuçta öyle bir ilgi görünce sanmıyorum soğuk davransın. Evlilikte yapıcı taraf genelde kadınlar olur yapacak bir şey yok maalesef

Hiç abartmışsınız demeyeceğim.
Sizi çıldırtan nedeni iyi biliyorum.
Yere bir çöp düşse ben alana veya söyleyene kadar kalır orda.
Onu bile söylemem lazım.
Yapmaz değil, yapar.
Ama tek tek söyleyince, bazen 3 kez hatırlatınca yapar.
Çamaşırları katlar, söyleyince.
Makinayı boşaltır, söyleyince.
Yerdeki yastığı kaldırıyor artık Allahtan ama giydiği terliği kaldırmaz, 3 ay halının ortasında terlik dursa alayım demez.
Bir iş söyleyip arkanı dönüp gidemezsin.
Ev süpürür, nereyi süpürdüğünü unutur, tek tek şurayı şurayı diye sormayınca ev bitmez.
Her şeyi söylemekten sinirlerim bozuluyor.
Erkeklerin kafası böyle şeylere basmıyor arkadaşlar boşuna sinirlenip kendinizi yormayin

Sanki içimde bir öküz oturuyor şuan. İlgisizliğinden, gamsızlığından, kabalığından dolayı boşanmayı bile sık sık düşündüğüm kocamla iki gündür konuşmuyoruz. Akşamları ben varım diye yemek yemiyor, yataklar ayrı, gün içinde telefonlaşma yok... Zaten telefonlaşan insanlar değildik de günde bir kere -genelde ödemelerden dolayı- haberleşirdik.

İşin ilginç yanı "boşanalım dese sevinçten boynuna sarılacağım!" adam küstü diye içime oturan öküz !!

Bu seferki kavganın suçlusu benim diye mi bu kadar dertleniyorum, yapım mı bu, yoksa hala aşık mıyım, geri adım atmadan bu gidişatı nasıl değiştireceğim bilemiyorum.

Bir kaç ay önce radikal bir karar alıp ailelerimize yakın çevrede olan evimizden uzağa taşındık. Hafta içi kısmen aileler tarafından doyrulan sulanan çocuklar ve biz kendi sorumluluklarımızla başbaşa kaldık. İnce ince planını yaprık bunun, iş bölümü yaptık. Mesela çamaşır yıkama işi bende, asma toplama onda, yerleştirme bende. Yemek önce geldiği için o hazırlıklara başlıyor masa salata vs bende... Bulaşık bende süpürge onda vs vs gibi. Fena değildi birkaç gün öncesine kadar. Bu kadar keskin hatlarla olmasa bile kısmen planladığımız gibi gidiyordu. Son günlerde eşim savsaklamaya başladı. Yemeği dışarda yiyelim demeler, işleri görmezden gelmeler, söylediklerimi duymamalar vs... Olabilir, anlıyorum, bazen benim de canım istemiyor.

İki gece önce ben biraz abartılı tepki verdim. Çamaşırları makineye atmıştım, ona da asarsın demiştim. Çocukları uyuttuktan sonra yeni başlamış bir diziye takıldık. (Burada parantez açıp konuyu dağıtacağım. O gün yine önceden konuştuğumuz gibi yemek hazıklarına başlanmamıştı ben işten gelince yapmıştım ama probleme dönüştürmedim. dizi izliyoruz ama o ayrı koltukta ben ayrı koltukta. o kadar saat olmuş eve geleli hiç bir fiziksel temas yok. Ah karıcım kocacım bişey yok yok yok) Bir kaç kere hatırlattım "makine durmuştur çamaşırları asacaktın kırışmasınlar" diye. Espri ile söyledim, tehtidle, söyledim duymazdan geliyor. Bir öfke ile kalktım burnumdan soluyarak astım çamaşırları. döndüm eski yerime oturdum diziye devam etmeye. Biraz sonra benim koltuğuma geldi beni öpmeye kalktı (çünkü öbür ihtiyacı geldi aklına-sadece yatarken aklına gelen ihtiyacı) Hiç o tarafa dönmeden sağımdaki kırlenti soluma, onunla arama aldım. Çok bozuldu. Şişirdi kendini. Bir yandan da aptal dizide anne çocuk ayrılık sahnesine gözyaşlarım akıyor, eşime öfkemin de etkisiyle. Çocuğun okulundan aileleriniz yapsın diye bişey istemişler, tel vs ile yapılıyor. Kalktım aldım malzemeleri onu yapmaya başladım. Ver ben yapayım dedi, kükredim " ben yaparım" diye. İyice sinirlendi, montunu giydi çıktı gitti. Sigara almaya gitmiş, gelince de hiç konuşmadan yattı. Ben de salonda yattım...

Dün işten geldim, çorba-makarna yapmış. Masayı hazırladım. çocuklarla biz güzel güzel yedik o teşrif etmedi. Kek yaptım gece, pişmesini bile beklemeden gitti yattı, sabah baktım hiç tadına bile bakmamış. Kavga yok evde. Ben salonda yatıyorum o odada. Konuşmuyor, aramıyor, sormuyor, bişeyleri değiştirmek için hiç bir adım atmıyor.

15 senedir bişeyleri değiştirmek için hiç bir adım atmıyor. Evet bu seferki olayda ben abartılı tepki verdiğim için hatalıyım ama bir kadın olarak hiç mi çabayı haketmiyorum. Boşanılacaksa ben mi başlatmalıyım, barışılacaksa ben mi barışmalıyım. Bu içime oturan öküz bi kalksın gitsin yaa. Konuşmazsa konuşmasın işimi de yaparım keyfime de bakarım. O da dank ederse gelir. Gelirse düşünürüm barışıp barışmamayı. Diyorum. Diyorum ama bu içimdeki öküz beni rahatsız ediyor.

Uzun iç döküş için özür diler, bana yardımcı olacak fikirlerinizi paylaşırsanız teşekkür ederim.
çok tatlış normal bir aile profili .Barışırsınız merak etmeyin asla boşanmazsınız siz .Bence kocanızı seviyorsunuz

Konu sahibi çalışıyormu ev hanımımı anlayamadım üşendim okumaya. Eğer ev hanımı ise adama bu kadar iş yüklemek saçma olmuş yeri gelince yardım eder tabiki o ayrı eğer çalışıyorsa ve ev Işlerine yetişmiyorsa maddi acıdan çok sıkışmayacaksa çıksın işten evine baksın. Eşinle aranı güzel bir sofra kurup güzel giyinip düzeltebilirsin bence erkek aklı sonuçta öyle bir ilgi görünce sanmıyorum soğuk davransın. Evlilikte yapıcı taraf genelde kadınlar olur yapacak bir şey yok maalesef
Yorum yapmadan önce okusak daha iyi olmazı?
Çalışıp çalışmadığı bayağı başlarda yaziyor lakin

Yorumlarda yazıldı mı bilmiyorum, okumadım ama sorun iş, güc değil bence. Sorun kadının basının oksanmaması, yatakta önce onun tatmin edilmemesi gbi seyler. Yani biz kadınız sevgi, sefkat ve merhamet istiyoruz bu kadar basit 🙈bunlar olmadığı için sıkıntılar büyüyor. Adım atması için şevk edin, belki işe yarar.

Ev işleri yüzündense bunca gerginliğiniz evliliğinizi tüketmek yerine yardımcı alın bence en azından temizliğe, insan eve geldiğinde bazen 1 tabak çorba koymaya bile hali kalmıyor yorgunluktan mesela dün eşim ameliyathaneden hiç çıkamamış öğle yemeği bile yiyememiş eve geldi ben ondan bişey istemeye çekinirim o durumdayken her şeyi kendim hallettim gocunmamak lazım diye düşünüyorum her şey dört dörtlük olmak zorunda değil hangimizin evi harika düzenle işliyor ki ? Çalışan bi kadınsınız zaten demek istediğimi anlarsınız biraz akışına bırakın derim

Belli canim 🤣 bütün ağır işleri eşine yükle sonra yan gel yat 🤣

Evlilikte her zaman eşitçiyim. Ama o an kim musaitse o yapmali işleri. Siz dizi izlerken esinize kalk camasirlari as demen saçmalık. Madem goruyorsunuz kalkip yapin. Sizin ev işleri olmaz gitmez yani bu kafayla.

evet sizin kafayla gider ev işleri..
görüyorsun sen yap..
allah allah adam o evde yaşamıyor mu ?
yemek yemiyor mu?
kirli çamaşır çıkarmıyor mu ?
yatıp kalkmıyor mu ?
birde 2 çocuk var sizin gibi kadınlar erkekleri yetiştiriyor sonra evlenince karısının başına eli kolu işlemiyormuş gibi kalıyorlar..
ev ortak yaşam alanıdır kadın çalışıyor eve geliyor 2 çocuğun dersi giyim yıka doyur vs vs hepsi kadında..
süpürge hergün açılmıyor diyor hazır yıkanmış çamaşırı asamayacak kadar aciz bir adam mi ? eli kolu işlemiyor mu yahu ? zor işleri yıkmışsın adama yazanlar bile olmuş zor güç gerektiren işler asıl erkeğin işi olmalı..
düşüncen çok yanlış bu düşünceyle yetiştirilen erkekler yan gelip yatmaktan başka bir halt bilmiyor işte.. erkektir yapmaz niye ? ne özelliği var ?

Akşam barışmak istediğimi göstermek için çok güleryüzlü davrandım. Normalde güleryüzlü biriyimdir zaten. Çocuklar olduğu için onların yanında zaten güleryüzlü oluyorum. Ama özellikle eşime laf attım anlasın arayı düzeltmeye çalıştığımı diye. Yine yemek yemeye gelmedi. Ben mutfaktaydım, hadi babanızı çağırın yemek yiyelim dedim gittiler babam yemeyecekmiş diye geldiler. Bu sefer ben gittim, hadi yemek yiyelim dedim, yiyin siz dedi. Kanepeye akşamdan benden kalmış battaniyeye sarınmış uzanmış, almış kumandasını...
Öyle olunca içimdeki öküz iyice yerleşti, iyice üzülmeye başladım. Yemek masasını bile toplamadım, bıraktım mutfağı öylece yemekten sonra.
Yemekten sonra çocuklarla salona eşimin yanına geçtik. "çeker misin ayaklarını" deyip ayak ucuna oturdum ben de örtündüm battaniyeyi. Tabi ufak oğlum da geldi gitti sürekli. Ama bizimkinde hiç bir tepki yok... Bir süre sonra kırlenti aldım, fırlattım kafasına, tutamadı kendini güldü. ama o kadar. yine değişiklik yok. Başka bir tepki yok. Sırtımı kaşır mısın dedim yattım bacaklarının üstüne kaşıdı, yine o kadar biraz kaşıdı bıraktı. Ben de bir süre yattım bacaklarında baktım tepki yok bu defa bozuldum kalktım diğer koltuğa geçtim.
Oğluma süt ısıtacaktım, "süt ısıtacağım sen de içer misin" dedim ona, "bana kahve yap" dedi. Tüm tüylerim aynı anda ürperdi , saldırıp parçalayasım geldi ama "zamanı değil mery sakin" dedim. gittim yatım kahvesini, bir tabak da kek getirdim yanına. Yemek yememe protestosu yapan adam yarım kalıp keki iki üç saniye arasında mideye indirdi. Battaniyenin altından kalkmadan, boş bardağını ve boş tabağını yine benim oturduğum yere bana uzattı "al" dedi. Aldım götürdüm bulaşıkların arasına onları da bıraktım.
Sonra çocukları uyutmaya götürdüm, onlarla beraber ben de uyumuşum. Gece yarısı uyandım o da salonda yatmış.
Sabah da giyinmiş gitmiş, biz geç kalmışız.
İçimdeki duygu öküz oturmasının başka boyutuna geçti. Şimdi gözlerim doluyor, anlatamıyorum. Ama bu kadar elinden bir şey gelmez daha doğrusu zahmet edip adım atmaz oluşuna çıldırıyorum. Sanırım depresyona giriyorum.

Bilmiyorum ki işte. Bazı arkadaşların da yazdığı gibi çok fazla beklentiye girdiğimi düşünüp suçu kendime atıyorum galiba.
Acaba iş bölümünde biraz daha hafif işler mi verseniz ona? Mesela bizde de var gibi ama şöyle süpürge benim toz onun. Bulasık kirlileri dizmek benim temizleri yerleştirmek onun. Camasır asmak onun toplayıp kaldırmak o yoksa benim varsa ikimiz sohbet ederek katlıyoruz. Yemeğe geliince o an kim uygunsa o yapıyor bazen oğlum rahat veriyor yemek yetişiyor bazen yetişmiyor arıyorum gelirken yemek yok diyorum girip o yapıyor.

Mesela bir arkadaş sadece örnek olsun diye yazmış "hayatım bebeğin bezini değiştirir misin" deyin diye.
İki çocuk büyüttüm, bir kere alt değiştirmedi o. Bir gün ya hatıra olsun diye değiştir diye ısrar ettim, yok.
Yani bazı işler için ona teklifte bile bulunamazsın, onları öğrendim ve kabullendim.

Suçluyum demişsin değilsin .Ama bu sebeplerden boşanılmaz .Güya yemek hazırlayarak kapalı bir özür dilemiş .
Devam et konuşma.
Düzelir düzelir 😁
İşte akşam ben barışma atmaya çalıştım, tepildim:)
Sadrazamın sol tarafından düştüğü için katır inadı var.
Gelip onun barışmak için bir adım atması bir tarafa, benim adımlarımı bile geri çevirdi.

Zaten benim içimden zerre kadar barışmak için çabalamak gelmiyor. Zorla attığım adımlar da bu tepkiyle karşılaşınca hepten kapının önüne koyasım geliyor.

Acaba iş bölümünde biraz daha hafif işler mi verseniz ona? Mesela bizde de var gibi ama şöyle süpürge benim toz onun. Bulasık kirlileri dizmek benim temizleri yerleştirmek onun. Camasır asmak onun toplayıp kaldırmak o yoksa benim varsa ikimiz sohbet ederek katlıyoruz. Yemeğe geliince o an kim uygunsa o yapıyor bazen oğlum rahat veriyor yemek yetişiyor bazen yetişmiyor arıyorum gelirken yemek yok diyorum girip o yapıyor.
Valla bu işleri kolay diye seçtim. Mesela süpürge (bir kere yaptı) yaparken ben önden dağınıklık topluyorum o süpürüyor. Dağınıklığı topla desem ona, her şey sehpaların üstüne konur toplanmış olur çünkü :)
Çamaşır konusunda o sadece çamaşırlığın önünde asma işini yapıyor. O da kuvvetli kollarıyla pantolonları öyle bir çırpıyor ki ütüye gerek kalmıyor diye biraz. Makineyi sen doldur desem ona ne var ne yok tek seferde tıkıştırıyor :KK43: Çamaşırları yerlerine yerleştirmek yine bende çünkü o düzgün koymaz kırışırlar.
Yemek işi de mecburiyetten ben gelene kadar hazırlıklar için, üstelik pratik şeyler yediklerimiz genelde.

Yapmasın hiç bir iş, ben gene de problem etmem. Bize tatlı dil güler yüz gösterse ben yine idare ederim. Görsem ki cıvıl cıvıl çocuklarla oynuyor ondan mutfakta hazırlıklara başlamamış, ben yemeği seve seve kendim yaparım. Ama eve geliyorum sakat gibi uzanmış koltuğa almış kumandayı telefonu. Çocuklar beni görünce anne anne anne bırakmıyorlar. Çocukların mı gönlünü eyleyim, yemeği mi düşüneyim, kendi üstümü mü değiştireyim, tuvalete mi gideyim. Yoksa onun bu haline mi sinir olayım şaşırıyorum.

Valla bu işleri kolay diye seçtim. Mesela süpürge (bir kere yaptı) yaparken ben önden dağınıklık topluyorum o süpürüyor. Dağınıklığı topla desem ona, her şey sehpaların üstüne konur toplanmış olur çünkü :)
Çamaşır konusunda o sadece çamaşırlığın önünde asma işini yapıyor. O da kuvvetli kollarıyla pantolonları öyle bir çırpıyor ki ütüye gerek kalmıyor diye biraz. Makineyi sen doldur desem ona ne var ne yok tek seferde tıkıştırıyor :KK43: Çamaşırları yerlerine yerleştirmek yine bende çünkü o düzgün koymaz kırışırlar.
Yemek işi de mecburiyetten ben gelene kadar hazırlıklar için, üstelik pratik şeyler yediklerimiz genelde.

Yapmasın hiç bir iş, ben gene de problem etmem. Bize tatlı dil güler yüz gösterse ben yine idare ederim. Görsem ki cıvıl cıvıl çocuklarla oynuyor ondan mutfakta hazırlıklara başlamamış, ben yemeği seve seve kendim yaparım. Ama eve geliyorum sakat gibi uzanmış koltuğa almış kumandayı telefonu. Çocuklar beni görünce anne anne anne bırakmıyorlar. Çocukların mı gönlünü eyleyim, yemeği mi düşüneyim, kendi üstümü mü değiştireyim, tuvalete mi gideyim. Yoksa onun bu haline mi sinir olayım şaşırıyorum.
Anladım aslında sizin sıkıntınız bu işleri yapıp yapmaması da cok değil. Siz de calısıyorsunuz üstelik cocuklar anneye her zaman daha düskün daha cok istekle geliyor sadece cocuk bakmak bile zorken bir de işe gidiyorsunz. Sen yorgunsundur diyip gün sonunda bir bardak su bile getirmeyi düşünmediğinden hırçınlaşıp böyle davranıyorsunuz. Sucu kendinizde aramayın ama onda da aramayın bence maalesef erkek anneleri hic buna alıştırmıyorlar cocuklarını, oda bildiğini öğrendiğini yapıyor maalesef. Sonradan ite kaka da bukadar oluyor

X