Bir Kürtle nişanlanmıştım (Ayrıldık) Nişanda bir yüzük, bir de ince bilezik taktılar, erkeğe takılan yüzüğü de ben aldım. Takı merasimine gerek yok, insanlara masraf olmasın dedim.Beyaz eşyasından mutfak eşyasına her şeyi ben almıştım, en iyisinden, kına gecesini ben üstlendim, yatak odası ve oturma odasını halı+mobilya+perde ben alırım dedim. O "salon takımını alırım, halı perde klima hiçbirini alamam" dedi, "annemler düğünde 2 bilezik takacak, takmasınlar da kiralık evi boya badana yapalım o parayla" dedi.Düğüne yöresel takı setlerinden almak istediklerini söylediler, kendi kızlarına 5 sıralısını aldırtmışlar, kuyumcuda bana tek sıralısını gösterdiler, fiyatını duyunca gözleri döndü, ben "Gerek yok böyle pahallı bir şey almaya" dedim rahatladılar.
Bence yöresine göre değil adamına göre muamele yapılıyor. Azla yetineni ezmeye çalışıyorlar. İstemeyeni nezaketinden değil de salaklığından yaptığını sanıyorlar.Değerli mi oldum, hayır, ayrılınca bana yaptıkları en küçük masrafı bile hesapladılar. Fazlasını, yediğim içtiğimi de ödedim. "O pahallı almayalım, bu pahallı almayalım" dediğim için para hesabı yapan hatun da oldum :)
İstememek nezakettir. İstemeyeni hiç saymak kabalıktır.
(Canım sözlerim sana değil, Kürtler kadına masraf ödetmez dediklerinde hep aklıma geliyor bunlar.Yani Bir Kürtle de evlensen böyle olabilirdi.)