- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
- Konu Sahibi Sylvia Plath
Arkadaşlarında dediği gibi. Her yörenin adeti farklı oluyor bu konuda. Benim nişanım evde oldu,aile ve akrabalarımız arasında. Zaten eşim ve ailesi çok uzaktaydı. Uzun yoldan geldiler. Dolayısıyla akrabaları falan gelemedi. Sadece nişan yüzüğü takılmıştı bana. Onlarda demişlerdi zaten,bizde düğünde takılır nişanda hiçbir şey takılmaz diye. Biz de hoşgörüyle karşılamıştık. Düğünde de kvdem set taktı. Ama sadece kolyesi ve kupesi. Bir de iki tane bilezik taktı okadar. Durumları yokru. Baya borç içideydi. O yüzden zaten hiçbir şeykilde onları tuzu yok maddi olarak bizim evliliğimizde. Her şeyi eşim kendi yapmıştı. Benım ailem de hi,çbir şey yapmadı.. Sadece el emeği göz nuru çeyizim vardı okadar. Ama illa yapılması gerek diye düşünmüyorum. Şöyle ki,karşı taraf eğer bunun yapılması gerektiğini düşünüyorsa zaten yapar. Aksi halde,siz şu olsun bu olsun dediğiniz zaman MUHAKKAK bir munakaşa yaşanır. Buna değermi ? asla değmez. Kimsenin değeri altınla,gümüşle ölçülemez sonuçta. Yapılırsa iyi hoştur tabiki. yapılmassa da sorun öıkarmaya değmez diye düşünüyorum şahsen..
Değmez tatlım. Biz de onlara bu tür konularda tek kelime etmiyoruz zaten. Herkes her şeyi görüyor, bu yeter. :)