- 16 Mart 2008
- 732
- 36
-
- Konu Sahibi Minikgirl35
15 yas buyuk idi Hz. Hatice annemiz..Ailen yaş farkını sorun edecek ise yaş farkını söyleme hatta kimseye söyleme kimse bilmek zorunda değil. Sonuçta o kişi ile sen bir evlilik kuracaksın başkası degil.
Unutma bu arada Peygamberimiz Hz Muhammet s.a.v. in eşi de kendisinden 25 yaş büyük idi.
Neden oyle dedik biliyomusun? Tabii kisiligin buyuk rolu vardir.. ama ergenlikten yeni cikmis birinden bahsediyoruz..insan dunku aklini begenmiyor lakin.. 1-0 onde basliyosun zaten.. sonra o fark belki 2-1 olacak anca.. cok toy bi yas.. onu demek istedim ben.. istisna olabilir bu kisiler, neden olmasin... bunu basaracak olan kendileriDoğrudan konuya degil de yorumlarda takildigim bi seye deginmek istedim.. "Erkek büyük olsun, 1 yas bile cok farkeder, keske esim benden buyuk olsaydi" diyenler olmus, ben buna hic inanmayanlardan ve o durumun yaş değil kisilik/yapi/zihniyet ile alakali olduguna inananlardanim.. Yani o olgunlasmamis 1-2 yas kucuk es kisisi 5 yas büyük olsaydi da benzer problemler yaşanacaktı, bence..
Eski esim benden buyuktu mesela ama mantalitesi sorunlu oldugu icin kacinilmaz sona gelindi..
Bu kalıplardan kurtulsak keşke artık..
benimde 5 yas ile neler yasadim.illa pzvnk alkolik olması gerekmiyor.karakterininde numune olmasi kocamin evliligin handikaplarina tuz biber ekti.24 den bi 26 27 ye kadar cocuk istemedi.28de bi kafası dank etti hatta babası ikna etti birazda.baktı bosanmaya gidecek bu is ve bu kafayla bu herifte baska kadın durmaz.ben çocuk yapınca birakamaz diye de düşündüler.herseyi babası bildigi için sanki kocamla degil de babasi ile evli hissi verdiriyor kocam.bu yere kadar sorumsuzlugu da karakter ama yasla degisen seyler de oldu biraz.hala ormal insandan fazla olsa eskisi ne oranla yasaldigi için bazı gereksiz şeylere enerji tüketmek istemiyor.kendine uymasa da mecbur kaldigi için bazı gördüğü şeylere hee canm he demeyi öğrendi seneler içinde.ama hala karakteri evliliği derleyip toparlayacak gibi degil.onun kafasinda evlenemeyen şaşkın arkadaşları 35 de evleniriz diyorlar.benim yapimda birini bulamasa onlarla 35 yaşı bekler.böylece bana yasattigi sorumsuzluk be saçmalıkları biraz daha torpulenirdi.hala babasınin onu kontrol etmesi işine geliyor sorumluluğunu yikmak için.kpeder üzgün beni ve elimdeki parayı oglunu güttüğü gibi güdemiyor.yine de ölürse kendi sorumluluğunu atacak biri bulur mu kocam bilemiyorum.Evet cok olgun görünürler genelde.. :)
Cok olgunlarmis,cok sevgi ask dolu sefkatlilermis gibi böyle olabilir de,olmaz dersem önyargilii davranmis olurum..
AMA..
Tatlis,cocuksu bir adamla evlenmek ister miydiniz?
Hiiiic istemeyin.Zira felaket yoruyorlar!!
Akillari bir karis havada..Hayattan ne istedigini bilmeyen,zamanla sorumluluklarindan kacan birisi olup cikiveriyorlar! :) Kendinden iki yas kücük bir adam(!)la ev(c)lilik tecrubesi yasamis birisi olarak söylüyorum ki üzgünüm..
10 yas farka sans bile vermiyorum.
Basta cok severler asklari,romantizmleriyle göklere cikarirlar en tepede bir birakirlar..
Dann!!
Tam anlamiyle böyle..Cogu erkek gec olgunlasiyor genetikleri böyle cünkü..
Bakmayin dünyayi kurtaracakmis gibi görünmesine..Caresiz kalinca mücadele etmek yerine karsinizda cocuk gibi agladiginda,gec kalmis olacaksiniz!!
Bence erkeğin de 10 yaş büyük olması büyük sorun.kesinlikle önemli yaş farkı sonra pişman olacağınızı düşünüyorum şimdi olmasa bile ileride şu an 27 yım eşim 37 olsaydı asla istemezdim ya 17. Olsaydı düşünüyorum da kesinlikle olmaz.Kızlar erkek arkadaşım benden 10 yaş küçük . Fakat cok olgun düşünceleri, davranışları. Ailesi biliyor beni ve benimle evlenmek istiyor. Onun ailesi normal karşılıyor ve beni seviyorlar. Çok iyi biri 1 yıldır tanıyorum ama 5 aydır hayatımda. Ve ben bayağı minyon olduğum için daha küçük ve genç duruyorum yanında. Onunla yaşamayı çok istiyorum . Fakat evlenmeyede korkuyorum aileme söylemekten çekiniyorum ve insanların dedikodumu yapacağını düşünüyorum. Ve bunu onunla da paylaştım bana erkek 10 yaş büyük olunca sorun olmuyorsa kadının büyük olması da sorun olmamalı dedi . Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Siz daha cesaretliymissiniz..Ben cocuk olayini dusunemedim bile..Ve evet genelde birilerinin boyundurugu altina giriyorlar.Babasi en azindan elinden geleni yapmasi evliliginizin bitmemesine sebep olmus.Bizde de anne baba ne derse dusunceleri o yonde ilerlerdi.Ailesi olgun akli basinda ama kendilerine ancak yetebilen insanlardi.Ve o isine gelirse anne,baba isine gelirse hic kimsenin dedigi anlam ifade etmezdi.Gorunuste adam ama karakterde ufacik cocuk modunda sürülmeyi afedersin güdülmeyi bekliyorlar..benimde 5 yas ile neler yasadim.illa pzvnk alkolik olması gerekmiyor.karakterininde numune olmasi kocamin evliligin handikaplarina tuz biber ekti.24 den bi 26 27 ye kadar cocuk istemedi.28de bi kafası dank etti hatta babası ikna etti birazda.baktı bosanmaya gidecek bu is ve bu kafayla bu herifte baska kadın durmaz.ben çocuk yapınca birakamaz diye de düşündüler.herseyi babası bildigi için sanki kocamla degil de babasi ile evli hissi verdiriyor kocam.bu yere kadar sorumsuzlugu da karakter ama yasla degisen seyler de oldu biraz.hala ormal insandan fazla olsa eskisi ne oranla yasaldigi için bazı gereksiz şeylere enerji tüketmek istemiyor.kendine uymasa da mecbur kaldigi için bazı gördüğü şeylere hee canm he demeyi öğrendi seneler içinde.ama hala karakteri evliliği derleyip toparlayacak gibi degil.onun kafasinda evlenemeyen şaşkın arkadaşları 35 de evleniriz diyorlar.benim yapimda birini bulamasa onlarla 35 yaşı bekler.böylece bana yasattigi sorumsuzluk be saçmalıkları biraz daha torpulenirdi.hala babasınin onu kontrol etmesi işine geliyor sorumluluğunu yikmak için.kpeder üzgün beni ve elimdeki parayı oglunu güttüğü gibi güdemiyor.yine de ölürse kendi sorumluluğunu atacak biri bulur mu kocam bilemiyorum.