Erkek ailesi oğlunun maaşından alma çabası yaşayan var mı ?

Valla ufak tefek hediye alınır da zor durumdalarsa verilir keyfi harcamalar için değil ama evlenince kendi aileni kurmuş oluyorsun neden göndersin evinin geçimini yaparsın kalanı biriktirirsin her ailede böyle olmuyor mu bana mı anormal geliyor. Kendi evine kazanır birikimini yaparsın ayrı bi hayat kuruyorsun
Bunları söyleye söyleye bi hal oldum , artık o kadar yoruldum ki , hamile halimle beni bu ay o kadar sitrese soktular ki

Ama bizden kesip onlara gönderiyor. Bana para yok diyor , bakıyorum kardeşine iPhone 11promax almış , diyorum niye aldın ben kardeşime telefon alamicakmıyım diyor , ailesi ev aldı parasının yarısını birikmişimizden gönderdi ve ev bizim adımıza değil , ilaveten 300 bin borç aldılar bizim arabayı satıp parayı göndermemizi bekliyorlar , artık çok yoruldum. Başlarda biraz çekiniyordu artık hiç çekmiyor bile , delirmek üzeriyim gerçekten
Yok artık ya çok mu zengin de bu kadar alıyor veriyor kendi aile kurdu bunu söyleyin sizden kısıp gönderemez kardeşime bi telefon alamıycam mı dediği telefon az bi miktar değil. Evlendiyse kendi evine kazanıyor artık ailesinden kopamamış hala

Bir araba alın kendi adınıza. Maaşınızın son kuruşuna kadar borca bağlayın.
Önce sizin maaşınız bi aradan çıkmış olsun.
Sonrasında eşiniz kendi maaşıyla size annesine, kardeşlerine kime bakıyorsa baksın.
Nereye kadar bakabilecek bakalım.

Çözüm basit. Eğer böyle kabullenemiyorum ne olursa olsun sonucu diyorsanız, Önce kendisiyle son kez konuşacaksınız. Neden size gelince para yok dediğini öğreneceksiniz önce. Böyle giderse aileni arayacağım sen bilirsin diyeceksiniz. Baktınız iyk miyk ediyor. Arayacaksınız ailesini durumu anlatacaksınız aile birliğimiz zedelenecek böyle giderse bu mu istediğiniz diyeceksiniz. Ortalığı karıştıracaksınız ve huzurunu kaçıracaksınız. Sizin madem huzurunuz kimsenin umrumda değil onunkide sizin umrunuzda olamayacak. Konfor alanını bozacaksınız. Evde yeme-içme çamaşır gibi gibi yaptığınız şeyleri yapmayacaksınız. Bir sarsacaksınız onu. Hala da düzelmiyorsa o zaman bebişten sonra biraz büyüyünce işe girip paranızı ona vermeyecek biriktirip bu adamdan kurtulacaksınız.

Yok artık ya çok mu zengin de bu kadar alıyor veriyor kendi aile kurdu bunu söyleyin sizden kısıp gönderemez kardeşime bi telefon alamıycam mı dediği telefon az bi miktar değil. Evlendiyse kendi evine kazanıyor artık ailesinden kopamamış hala
Geliri iyi , ama bende senin maaşın herzaman böyle olmicak diyorum , bende aynı işteydim , beraber çalışıyorduk , satış üzerine prim alınıyor , ama bu özel sektör belki böyle devam etmişk herzaman belki daha iyi olucak belki daha kötü , belli olmaz ki , ama anlamıyor , ne kazanıyorsa onlara gidiyor , yani ailesi parayı gördükçe istiyor , bi dışarıya yemeğe çıksak o gece ararlar bizi paran var sen dışarda ye biz burda yemeyelim mi diyorlar , yani eşimle sıfırdan başladık hatta eksi 0 dan , ama çok şükür şimdi zar zor kırediylede olsa küçük bi ev aldık 2 tane normal ( pahalı değil ) araba aldık , birazda birikmişimiz vardı , birikmişi babasına gönderdi , şimdi bizden benim arabayı da satıp onlara göndermemizi istiyorlar

Valla ufak tefek hediye alınır da zor durumdalarsa verilir keyfi harcamalar için değil ama evlenince kendi aileni kurmuş oluyorsun neden göndersin evinin geçimini yaparsın kalanı biriktirirsin her ailede böyle olmuyor mu bana mı anormal geliyor. Kendi evine kazanır birikimini yaparsın ayrı bi hayat kuruyorsun
Haklısınız ama işte herkes bunun bilincinde olmayınca bırakın yapsın diyorum. Siz kavga edince düzelmez ki,tam tersine sizin sinirleriniz bozulur,başka kimseye bir şey olmaz. En güzeli siz de aynısını yapın, verin paraları kendi ailenize,sonrasını da eşiniz düşünsün.

Ama bizden kesip onlara gönderiyor. Bana para yok diyor , bakıyorum kardeşine iPhone 11promax almış , diyorum niye aldın ben kardeşime telefon alamicakmıyım diyor , ailesi ev aldı parasının yarısını birikmişimizden gönderdi ve ev bizim adımıza değil , ilaveten 300 bin borç aldılar bizim arabayı satıp parayı göndermemizi bekliyorlar , artık çok yoruldum. Başlarda biraz çekiniyordu artık hiç çekmiyor bile , delirmek üzeriyim gerçekten
O nedir ya Ocak batıran bunlar kabus gibi çökmüşler üstünüze vallahi yalandan bir cinnet her şeyi paklar

Sadece iPhone olsa keşke , onun haşlığı ev kirası okul masrafı ( özel okul ) , ama annemleri tanıyor ve biliyor benim annemler para almazlar yani ben anneme 1 tl versem annem onu 5 tl olarak geri verir , düğündeki toplanan paralar altınlar gitti zaten ta ilk başından beri , 30 bin ondan önce para verdi ailesine bize düğün yapacaklarmış sözde , ama yapmadılar tekrar bütün masrafları biz verdik , aldığımız herşeyin parasının yarısını ben verdim para ayırmadım , şimdi bana diyor sen ne verdin ki , dedim 8 aydır çalışmıyorum ben ve maaşlarımız aynıydı , senin maaşın benden fazla değildi
Benim dediğim yöntem harici bir fikir aklıma gelmiyor valla. Çalışmıyor da olsanız elinize bir para geçiyordur sonuçta,hepsini ailenize verdiğinizi söyleyin. Annenizi de tembihleyin sizi yalanlamasın,evet ihtiyacım oldu aldım kızımdan desin ne olacak ki?

Bir araba alın kendi adınıza. Maaşınızın son kuruşuna kadar borca bağlayın.
Önce sizin maaşınız bi aradan çıkmış olsun.
Sonrasında eşiniz kendi maaşıyla size annesine, kardeşlerine kime bakıyorsa baksın.
Nereye kadar bakabilecek bakalım.
İşte ben artık 8 aydır çalışmıyorum , ve evden kesip onlara gönderiyor , yani mesela ben bi elbise alacaksam para yok diyor ama bakıyorum onlara göndermiş o parayı , onuda gizli saklı yapıyor ben ne yollara başvuruyum öğrenmek için , böyle kendimide kötü his ediyorum ama ne yapayım beni mecbur ediyor buna

Güzel dille konusun önce biz ailelerimizden ayrı aile kurduk herkes kendi evine kazanıyor geçimini sağlıyor kalanı biriktiriyor ailen evet ama yüksek miktarlar bunlar senin artık kendine ait ayrı bi ailen var diye konuş. Benim eşim paranın hesabını yapmaz gözüne gelmez bazen tartışma konusu olsa da alttan alta güzel dille anlatıyorum bazı erkekler malesef tam olgunlaşmıyor ya da düşünmüyor bikaç kere de olsa anlatıyorum biz de aile kurduk birikim yapalım. Eniştesini örnek veriyorum bak ne güzel genç yaşta birikim yapmış evini arabasını almış mis gibi çocugunu büyütüyor diye tartışınca daha ters tepiyor ama karşı taraf istekte bulununca bazen sinir olup gerginlik çıkıyo ne yazıkkı. En olmadı sözde! kötü gelin olup herkese biz de aileyiz kendi geçimimizdeyiz herkes kendi parasını harcasın deyin

Geliri iyi , ama bende senin maaşın herzaman böyle olmicak diyorum , bende aynı işteydim , beraber çalışıyorduk , satış üzerine prim alınıyor , ama bu özel sektör belki böyle devam etmişk herzaman belki daha iyi olucak belki daha kötü , belli olmaz ki , ama anlamıyor , ne kazanıyorsa onlara gidiyor , yani ailesi parayı gördükçe istiyor , bi dışarıya yemeğe çıksak o gece ararlar bizi paran var sen dışarda ye biz burda yemeyelim mi diyorlar , yani eşimle sıfırdan başladık hatta eksi 0 dan , ama çok şükür şimdi zar zor kırediylede olsa küçük bi ev aldık 2 tane normal ( pahalı değil ) araba aldık , birazda birikmişimiz vardı , birikmişi babasına gönderdi , şimdi bizden benim arabayı da satıp onlara göndermemizi istiyorlar
Buna da kötülük olmasın diye izin verirseniz sırada diğer araba ve eviniz var biliyorsunuz değil mi
Tepki göstermekte geç kalmayın çok ciddiyim karıştırın ortalığı kopsun kıyamet korkacak bir şeyiniz kalmamış ki bu ne biçim bir saltanat ?

O nedir ya Ocak batıran bunlar kabus gibi çökmüşler üstünüze vallahi yalandan bir cinnet her şeyi paklar
Vallahi çöktüler ben çok yoruldum , bana sen bu çocuğu doğur konuşucaz diyor , o kadar sitres verdi bana dr erken doğum riskin var dedi , dedim sen bunu söylerken utanmıyormusun ? Artık ne kadar para göndericeksin ? Bana diyor Allah kardeşlerimin rıskınıda bana veriyor bunda ne var 😢😢😢

Aynen alttan da işliyorum araba alıcaz ama kenarda da birikim olsun ileride ev için teminat vermeye falan diyorum

bu da nerden kaynaklı biraz da düğün zamanı arabayı sattılar hem düğün masrafı için hem de eşimin eksi hesabını kapatmışlar iki senedir başına kakıyorlar senin içim arabayı sattık eksi hesabını kapattık geri ödemedin sürekli her fırsatta bütün ailesi eşime baskı yapıyor eksi hesabı kapattık vermedin. Ya madem böyle yapacaktın niye ödedin ben böyle anne baba görmedim hiç benim ailem de benim kredi kartımı ödediği oldu hiç de geri istemedi eşime o kadar baskı yaptılar ki benim yanımda da yaptılar bi yerden bulup vermek istedim o an ben bile kötü oldum o yüzden eşim onlara karşı borçlu hissediyor sürekli senin için arabayı sattık şunu yaptık bunu ettik başına kakıyorlar eşim de cevabını veriyor ama içten içe bunu işlediler o parayı geri ödüyoruz ama o arabanın değeri şimdi şu kadar oldu falan diyor kendini ailesine karşı borçlu hissediyor
Az önce aileyi suçlayan yorum yapmıştım, keşke şunu da konunun başında belirtseydiniz.
Bu dönemde araba satmak, eksi hesap kapatmak kolay değil, adamlar emekli diyorsunuz. Eşinizin borçlu hissetmesi normal, gayet borçlu onlara.
Bence o araba parası ödenmeli eşiniz tarafından. Ne biçim anne baba diyemezsiniz, o arabada öteki kardeşlerin de hakkı var. Eşinizin öteki kardeşlerden ne üstünlüğü var ki araba ona bağışlanmış olsun?

Bebeğim geliri iyi de olsa artık kendi ailesini kurdu kendi ailesine harcayıp kalanı biriktirmesi gerekiyor su zamanda hersey pahalı bize de iki maaşlar diye gözünü dikiyor kaynanam e napalım iki maaşız diye dagıtalım kimin ne ihtiyacı varsa biz mi karşılayacağız yok öyle bişey herkes kendi evine kazanıyor

Vallahi çöktüler ben çok yoruldum , bana sen bu çocuğu doğur konuşucaz diyor , o kadar sitres verdi bana dr erken doğum riskin var dedi , dedim sen bunu söylerken utanmıyormusun ? Artık ne kadar para göndericeksin ? Bana diyor Allah kardeşlerimin rıskınıda bana veriyor bunda ne var 😢😢😢
Ohaaa yuhhh o nasil bir düşünce biçimi Allah kardeşlerinin rızkını da ona mi veriyormus
Sizinkini ve bebeginkini peki mahalle muhtarına mi veriyormus
bir elbise almadı bana diyorsunuz ay tam dayaklık yok mu bunun ağzını burnunu dağıtacak biri ay çok gıcık oldum ya

Güzel dille konusun önce biz ailelerimizden ayrı aile kurduk herkes kendi evine kazanıyor geçimini sağlıyor kalanı biriktiriyor ailen evet ama yüksek miktarlar bunlar senin artık kendine ait ayrı bi ailen var diye konuş. Benim eşim paranın hesabını yapmaz gözüne gelmez bazen tartışma konusu olsa da alttan alta güzel dille anlatıyorum bazı erkekler malesef tam olgunlaşmıyor ya da düşünmüyor bikaç kere de olsa anlatıyorum biz de aile kurduk birikim yapalım. Eniştesini örnek veriyorum bak ne güzel genç yaşta birikim yapmış evini arabasını almış mis gibi çocugunu büyütüyor diye tartışınca daha ters tepiyor ama karşı taraf istekte bulununca bazen sinir olup gerginlik çıkıyo ne yazıkkı. En olmadı sözde! kötü gelin olup herkese biz de aileyiz kendi geçimimizdeyiz herkes kendi parasını harcasın deyin
Of bi bilsen ne kadar güzel dille konuştum , sonra bi baktım benden gizli saklı bi sürü para göndermiş , hertürlü konuşmayı denedim , işin kötüsü 6 kardeşler , babası tam bir felaket zaten , bazen diyorum aricam dicem düşün ya yakamızdan bi salın bizi , ama annem yapma etme diyor hayatın bozulur eşinle arana soğuk buzlar girer , ama ben haksızmıyım ya , koz kardeşini okuttu 26 yaşında ama çalışmıyor , çok yoruluyorum az maaş veriyorlar diye , dedim ben onun yaşındayken eşşek gibi koşturuyordum , onada para gönderiyor tabiki , dedim gitsin artık çalışsın bu nedir Allah aşkına , bana diyor onun abisi var , dedim benimde babam vardı ama yine çalışıyordum

Bunları söyleye söyleye bi hal oldum , artık o kadar yoruldum ki , hamile halimle beni bu ay o kadar sitrese soktular ki
Eşimin eksi hesabını kapatmışlardı devamlı istiyorlar bizde ödüyoruz taksitle doğum yapacağım ay eşim diğer ay veriyim demiş neden göndermiyorsun diye bencil kaynanam eşime laf söylemiş eşim kaç gün konuşmadı mesela böyle şeyler olunca anlıyorlar ama gene de yufka yürek olunca ailesi olunca unutuyorlar bi yerde dank ediyor ama

Bebeğim geliri iyi de olsa artık kendi ailesini kurdu kendi ailesine harcayıp kalanı biriktirmesi gerekiyor su zamanda hersey pahalı bize de iki maaşlar diye gözünü dikiyor kaynanam e napalım iki maaşız diye dagıtalım kimin ne ihtiyacı varsa biz mi karşılayacağız yok öyle bişey herkes kendi evine kazanıyor
Aynen öyle bende onu söylüyorum ya , diyorum senin evin ayrı , ama ailesi bunu kaldıramıyor ki , abisi bile para istiyor , vermediği zaman 50 kere ararlar

Of bi bilsen ne kadar güzel dille konuştum , sonra bi baktım benden gizli saklı bi sürü para göndermiş , hertürlü konuşmayı denedim , işin kötüsü 6 kardeşler , babası tam bir felaket zaten , bazen diyorum aricam dicem düşün ya yakamızdan bi salın bizi , ama annem yapma etme diyor hayatın bozulur eşinle arana soğuk buzlar girer , ama ben haksızmıyım ya , koz kardeşini okuttu 26 yaşında ama çalışmıyor , çok yoruluyorum az maaş veriyorlar diye , dedim ben onun yaşındayken eşşek gibi koşturuyordum , onada para gönderiyor tabiki , dedim gitsin artık çalışsın bu nedir Allah aşkına , bana diyor onun abisi var , dedim benimde babam vardı ama yine çalışıyordum

Sizin çok huzurunuz aile birliğiniz yok ki. sadece siz sessiz kalırsanız gık demezseniz sıcaklık vardır. Eminim ki biraz laf söyleyince direkt mesafeyi koyuyordur. Kaybetmekten korkacak neyiniz var? Bu değersizlik içerisinde yaşanır mı? Saçmalığa bak. Yeminle saç baş yolmalık bir kocanız var.

X