- 17 Mayıs 2011
- 8.096
- 12.158
- 35
halacocuksun birde sirke bebeginde pisik yapabilir.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim boyum 162
Rezene sütü artırıyor diye eşime aldirmistim birdeSorun sadece kafein degil. Kahve cay yesil cay nar maydonoz nane vb gidalar odem attiriyor ciddi anlamda. Yani bucuttan su atiyorsun. Aslinda senin vucudun suyu sut uretmek icin tutuyor. Yani dolayli yoldan sutunu azaltiyorsun. Bu donemde asla icmemem gerekenlerden biri de rezene. Dikkat et
Aslında diyetisyenini sorgulamak gerekiyor . Mesela prof Dr alev önder diye birini takip ediyorum ve bu çayları tüketmeyi öneriyor kendisi bol su ictigin sürece sikinti olmaz diyor ben diğer bebeğimde o kadar çok içiyordum ki yeşilçay vs envai çeşit çay ama yanında 5 litre suda içiyordum hem çok hızlı kilo verdim hemde bebeğin tosuncuk oldu masallah 2.5 yaşına kadar emzirdim ve daha antibiyotik yüzü görmedi 5 yaşında kendisi maşallah subhannallah..bu yüzden bildiğime devam etmeye karar verdim sonuçta bir kesime uymak gerek bunlar benim tecrubelerimYazdim yukarida. 8. Aydan sonra gunde 1 bardak. O icebilirsin demesine ragmen henuz cesaret edip icmeye baslayamadim
Aslında diyetisyenini sorgulamak gerekiyor . Mesela prof Dr alev önder diye birini takip ediyorum ve bu çayları tüketmeyi öneriyor kendisi bol su ictigin sürece sikinti olmaz diyor ben diğer bebeğimde o kadar çok içiyordum ki yeşilçay vs envai çeşit çay ama yanında 5 litre suda içiyordum hem çok hızlı kilo verdim hemde bebeğin tosuncuk oldu masallah 2.5 yaşına kadar emzirdim ve daha antibiyotik yüzü görmedi 5 yaşında kendisi maşallah subhannallah..bu yüzden bildiğime devam etmeye karar verdim sonuçta bir kesime uymak gerek bunlar benim tecrubelerim
Evet yeşil çay önerilmiyor bende aşığım her gün içerdim hamilelik öncesi halacocuksun canım kiraz sapıda ödem attırıyor ama vücuttaki suyu atıyorsa emzirirken yine sıkıntılı olabilirInternette her yazilana inanma sen daha yeni dogum yaptin ve bebegin ek gida almiyor benim iki diyetisyenim de biri online biri hastanede(henuz gidemiyorum buna daha) asla yesil cay onermedi. Bir yesil cay asigi olarak yaziyorum.
İlk başlarda artırma etkisi var Ya da doğumla olan süt ona yoruluyor ama sonrasında uzun süreli kullanımda rezene aslında süt azaltıyor ve alerjik reaksiyona sebep oluyor.Rezene sütü artırıyor diye eşime aldirmistim birde
Yani sütüm iyi geliyor çok su içiyorum sürekli diğer kizimdada aynısını yapmıştım şimdi şaşırdım doğrusu artık su tutmak istemiyorum ya gerçekten odemler bitirdi beni
Kahvaltı
32 gr tam buğday ekmek
Domates kurusu ezme 1 yemek kaşığı
44 gr süzme peynir
1 yulaflı kurabiye
Öğle
3 yulaflı kurabiye
1 kupa siyah çay
Sürpriz ara
Kızımdan kalan çilekli,şeftalili, sütlü,ballı,yulaflı karışım 300 ml kadar
Akşam
Yaprak sarma saymadım ama bi 30 adet (orta boy orta kalınlıkta)yemişimdir.
2 kaşık yoğurt
1 kase yoğurtlu,un çorbası
Salata
Tam bir tatlı delisiyim. Gebelikte tansiyondan tuzu tamamen kesmiştim hiç zor olmamıştı ama tatlı benim zaafım. 1 koca pasta yerim yani şu an
Tarifin bire bir aynısını yaptım, bal koymadım ama muzum çok yumuşak ve tatlıydı. Tadı çok güzel oldu ya. eşim de bayıldı. oğlum bile sevdi. artık ara ara yaparım ben bunu. hatta oğlumun 22 haziranda doğum günü var o gün de yapmayı düşünüyorum ikram olarak.Ben hurma özü koydum 5 tatlı kaşığı kar etmedi. Çok kötü değil çok iyi de değil. 10 üzerinden 6 puanım benimkine. Orijinali eminim çok güzeldir
Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah. Sütü artıran en etkili şey sudur cnm suyu en az 3 litre içmeye çalış. Gerisi teferruat zaten.Sabah 06.00: 1 YK elma sirkesi
1 bardak yeşilçay
Sabah kahvaltim : 17 adet kiraz
12 adet yeşil zeytin
1 dilim Ezine peyniri
2 dilim ince börek
1 çay kasigi vişne reçeli
4 tatlı kaşığı tahinli pekmez
Bir bardak açık çay
1 litre su
Tereyağlı Kaşarlı yumurta
Ara öğün 3 incir
Rezene çayı
Yeşilçay
18 dk evde normal hızda yürüyüş yaptım .maya maskemi uyguladim sonra miss gibi bir duş ..vücuduma sıcak ve soğuk yapıyorum duşta çok rahatlatıyor :)
Ara öğün : 1 salatalık
5 adet kiraz
2 dilim kabuklu limon
2 bardak incirli erik buruşlu şekersiz hoşaf
1 bardak kiraz sapı çayı
Ara öğün : 2 büyük kase nohutlu yoğurt çorbası
10 adet kiraz, karpuz
Akşam yemeği : karpuz , yoğurt, pilav ve nohut (1 tabağın yarisi pilav yarisi nohut), yaprak sarması 13 tane
Ara öğün : kiraz sapı çayı
Elma sirkesi içip geceye kadar kapanışı yapicam çayımı içtikten sonra
Not: gece uyanık kaldıkça, çorba , çay , şekersiz hoşaf, su ,kiraz karpuz yemeye devam ediyorum
Canım daha çok yeni lohusasın bu kadar yüklenme vücuduna. Hiç bir doktor ilk 40 gün böyle ağır diyet spor ÖnermiyorBu sabah 19 dakika evin içinde yürüyüş yaptım, yürürken bacaklarım öyle bir kasindi ki son 3 dk zorla yaptım ...dolaşım hızlanıyor ondan heralde birde ödemli bacaklarım hala ama eşim bacakların incelmiş dedi 40 gün dolana kadar dahada incelecek inşallah tüm odemler gitsin :)
İnan ertesi gün kilo vermiştim. 200 gr. Valla ortalama yüksekten salladım belki 20dir. Saymadım yani. Annemlerdeyim. Sohbet ederek yedim. :) Şişirmedi de. Benim düşmanım rafine şeker.30 adet sarmayı bir kere de mi yedin. Nasıl yedin kız onları :)
Ben de çok severim sarma ama 30 adet yersem heralde 2 gün bir şey yiyemem şişkinlikten sonuçta pirinç var içinde ve çok şişkinlik yapar sarma ya :)
Tarifin bire bir aynısını yaptım, bal koymadım ama muzum çok yumuşak ve tatlıydı. Tadı çok güzel oldu ya. eşim de bayıldı. oğlum bile sevdi. artık ara ara yaparım ben bunu. hatta oğlumun 22 haziranda doğum günü var o gün de yapmayı düşünüyorum ikram olarak.
Pahalı bi kurabiye ama ben yapmam30 adet sarmayı bir kere de mi yedin. Nasıl yedin kız onları :)
Ben de çok severim sarma ama 30 adet yersem heralde 2 gün bir şey yiyemem şişkinlikten sonuçta pirinç var içinde ve çok şişkinlik yapar sarma ya :)
Tarifin bire bir aynısını yaptım, bal koymadım ama muzum çok yumuşak ve tatlıydı. Tadı çok güzel oldu ya. eşim de bayıldı. oğlum bile sevdi. artık ara ara yaparım ben bunu. hatta oğlumun 22 haziranda doğum günü var o gün de yapmayı düşünüyorum ikram olarak.
Benim doktor ilk 45 gün yürüyüş dışındaki sporları yasaklamıştı.Canım daha çok yeni lohusasın bu kadar yüklenme vücuduna. Hiç bir doktor ilk 40 gün böyle ağır diyet spor Önermiyor