Doğru olan senin yaptığın, bugün istediğini yarın yüzüne vurur. Bak benim eltimin çocuğuna bakıyor çocuğu bıraktı gitti diyor mesela bu zamana kadar bir tane domates istemedim gittim kendim aldım, kendin yap kendi annenden iste.Merhabalar . 1 yıllık evliyim . Eltim de 6 aylık evli . Eltim benim arkadaşım olur aynı zamanda yanı iş yerinde çalışıyoruz . Aslında hiçbir sıkıntımız yok . Eltim sadece her şeyini kayınvalidemden ister. Kayınvalidem çok iyidir ikimize de her şeyi yapar yaptı da. Örneğin misafirim gelecek anne şunu yap bunu yap temizliğe gel der . Anne sarımsak bitti, peynir bitti ,ceviz bitti der . Gayet ağzıyla her şeyi ister kayınvalidem de yapar ben onun gibi istemem kayınvalidem bana teklif eder. Kızım şunu yapayım bunu yapayım diye . Acaba diyorum bende mi sıkıntı var? Her şeyini çağırır . Bu arada ben 23 haftalık hamileyim ve riskli geçiyor dinlenmem gerekiyor ama bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense . Sizce nasıl davranmalıyım . Onun gibi istemeli miyim yoksa çekinmeli miyim?
Kayınvalidem çok iyidir ama. Her şeyi biz demeden yapar zaten. Ki yapmak mecburiyetindede değil bence ama sanki Eltim onu kullanıyormuş gibi hissediyorum . Yani anne anne diyor ama lafının arkasına bir şeyler sıkıştırıyor . Sanki kayınvalidemde onunla daha çok ilgileniyor ve beni zaten halleder kafasında görüyor sanıyorum . Bilmiyorum bu benim görüşüm ama acaba yanlış mı yapıyorum istesem şimdiden böyle alışır bana her şeyi yapar diye mi düşünmeliyimDoğru olan senin yaptığın, bugün istediğini yarın yüzüne vurur. Bak benim eltimin çocuğuna bakıyor çocuğu bıraktı gitti diyor mesela bu zamana kadar bir tane domates istemedim gittim kendim aldım, kendin yap kendi annenden iste.
sen kısaca eltim faydalanıyor bende faydalanayım mı diyorsun? Faydalan o zamanKayınvalidem çok iyidir ama. Her şeyi biz demeden yapar zaten. Ki yapmak mecburiyetindede değil bence ama sanki Eltim onu kullanıyormuş gibi hissediyorum . Yani anne anne diyor ama lafının arkasına bir şeyler sıkıştırıyor . Sanki kayınvalidemde onunla daha çok ilgileniyor ve beni zaten halleder kafasında görüyor sanıyorum . Bilmiyorum bu benim görüşüm ama acaba yanlış mı yapıyorum istesem şimdiden böyle alışır bana her şeyi yapar diye mi düşünmeliyim
Yani galiba doğru kelime budur . Ama sonradan kayınvalidem bana şunu yapayım edeyim demezse diye şimdiden bende isteyeyim diyorum . Ama fıtrat işte bana doğru gelmiyorsen kısaca eltim faydalanıyor bende faydalanayım mı diyorsun? Faydalan o zaman
Bende bu kafadayım ama birkaç gündür böyle hissediyorum. Her konuda çağırıyor. Ben mesela kendi temizliğimi yapmakta artık zorlanıyorum eminim ki Eltim olsa çağırır yaptırır ama ben diyemem hiç kendi anneme dahi kıyamıyorum ona da dememTemizlik harici isterim, buyuk olmasa da yemek canimin istedigi birsey veya yoresel birsey
Ama temizlik / ev isi esim ve benim sorumlulugumda olmali
Tasinirken gorumcem ve arkadasi haric kimseden istemedim yaptirmam ya kendimiz yapariz ya ucretli yaptiririm
Deme bi zahmet. Kadın Alaaddin'in cini değil, sizin işlerinizi görmek zorunda hiç değil.bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense
Yani haklısınız her şey karşılıklı mıdır ama yani o da bana bakar diye mi düşünüyordur . Ya da ilerde değişir mi mesela kayınvalidemben de kayınvalidemden bir şey isteyemem, bence doğru olan da bu. Yarın benden isterse ben de yapamayabilirim ayrıca.
Karşılıklı mıdır bilemiyorum, kayınvalidenizin beklentisini de bilemem. Ama yani yarın benden bir şey istediğinde yapamazsam diye ne olur ne olmaz kendi işime pek karıştırmıyorum.Yani haklısınız her şey karşılıklı mıdır ama yani o da bana bakar diye mi düşünüyordur . Ya da ilerde değişir mi mesela kayınvalidem
Bence de ama kendisi de bu şekilde davranıyor . Hatta bana diyor ki sen bir şey istemiyorsun iste diyor . Bende zaten her şeyim var diyorum olmasa da zorla diyemem kiDeme bi zahmet. Kadın Alaaddin'in cini değil, sizin işlerinizi görmek zorunda hiç değil.
Alan memnun veren memnun sanane boşver. Yarın bir gün bu yapılanlar üzerine eve müdahil olmaya kalktıklarında ya da çocuğa müdahil olmak istediklerinde sesin çıkmayacaksa sen de isteMerhabalar . 1 yıllık evliyim . Eltim de 6 aylık evli . Eltim benim arkadaşım olur aynı zamanda yanı iş yerinde çalışıyoruz . Aslında hiçbir sıkıntımız yok . Eltim sadece her şeyini kayınvalidemden ister. Kayınvalidem çok iyidir ikimize de her şeyi yapar yaptı da. Örneğin misafirim gelecek anne şunu yap bunu yap temizliğe gel der . Anne sarımsak bitti, peynir bitti ,ceviz bitti der . Gayet ağzıyla her şeyi ister kayınvalidem de yapar ben onun gibi istemem kayınvalidem bana teklif eder. Kızım şunu yapayım bunu yapayım diye . Acaba diyorum bende mi sıkıntı var? Her şeyini çağırır . Bu arada ben 23 haftalık hamileyim ve riskli geçiyor dinlenmem gerekiyor ama bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense . Sizce nasıl davranmalıyım . Onun gibi istemeli miyim yoksa çekinmeli miyim?
Kadın kendi sınırlarını belirleyemiyor, hayır diyemiyor, koskoca yaşını başını almış kadın kendini kullandırıyor diye üzülmek ve buna mani olmaya çalışmak yerine "elti her işini yaptırıyor ben keriz miyim yaptırmıyorum mhmhh" diye hayıflanıyorsunuz. Bu ne kadar ahlaklı bir davranış?Bende bu kafadayım ama birkaç gündür böyle hissediyorum. Her konuda çağırıyor. Ben mesela kendi temizliğimi yapmakta artık zorlanıyorum eminim ki Eltim olsa çağırır yaptırır ama ben diyemem hiç kendi anneme dahi kıyamıyorum ona da demem
Ben yaşlı başlı insanlardan böyle şeyler istenmesine karşıyım, sanki eltiniz iyi niyetini suistimal ediyor gibi. Anca güzel yaptığı yemekler varsa, anne sen güzel yapıyorsun yapar mısın derim.Yani galiba doğru kelime budur . Ama sonradan kayınvalidem bana şunu yapayım edeyim demezse diye şimdiden bende isteyeyim diyorum . Ama fıtrat işte bana doğru gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?