Eltim kayınvalidemden her şeyi istiyor ama ben:(

Eltin ne kadar rahatmış, her şeyi istiyor. Senin yaptığın daha iyi bence. Kvden istekte bulunursan yarın bir gün yüzüne vurma ihtimali var. KV nasıl biri bilmiyoruz tabi. Anneniz yaşıyor mu ya da uzakta mi yaşıyor? O size yardım edemez mi bu süreçte?

Raporlu olsanız belki biraz anlardınız ama çalışıp çalışmama konusunu bile laf yapmışsınız . Oradan eşime laf atmışsınız konuyu anlamadan yazdığınız için de Teşekkürler.

Kayınvalidenin ileride yüzünüze vuracağını düşünmüyorum bence çok iyi bir insan ama iyi diye de bence bu yapılan kullanma iyi niyeti suistimal etmeye giriyor. Kendisi farkında olmayabilir ama bu durum onu yoruyordur. Açıkçası sizin davranışınız daha doğru ihtiyacınız olursa yardım isteyin özellikle şuan riskli bir gebelik geçiriyormuşsunuz destek almak iyi gelir ama eltiniz ile kim daha çok kv yi kullanabiliyor gibi yarış halinde olmayın. Kendinizi onun yerine koyun verici olmayı sevse bile bu kadarı bence onun travmaları ve geçmişiyle ilgili yaşlı kadını yormanin alemi yok. Eltinizin yaptığı çok yanlış

Eltim onu kullanıyormuş gibi hissediyorum . Yani anne anne diyor ama lafının arkasına bir şeyler sıkıştırıyor .
Bu durum sizi hiç ilgilendirmez. Onlar memnunsa siz neden durduk yere bunun peşine düşüyorsunuz? Sizin yapamadığınızı eltiniz yapıyorsa araları iyiyse size laf düşmüyor kendi ilişkinize bakın

Teşekkür ederim yorumunuz için

Tam düşündüğüm dile net getiremediğim şeyi yazmışsınız

11 yıllık evliyim bu zamana kadar kaynanamdan sadece bir kere birşey istedim. Oğlum yeni ayaklandiginda el örgüsü patik yapmasını istemiştim. Onda da ağız yüz eğdi istemeye istemeye yaptı. Bu olay dışında tek birşey istemişliğim yoktur. Bazen kendisi birşeyler teklif eder (temizlik için yardıma geleyim falan) kabul etmiyorum. Benden ne kadar uzak olsa o kadar iyi.

Neden bel bağlıyorsunuz yada kıyas içine giriyorsunuz ki? Hem kaynanan iyiymiş sanada teklif ediyormuş. Daraldiginda sıkıntını söyleyebilirsin ama kıyaslama yapma sakın. İliskini de bozma

Raporlu olsanız belki biraz anlardınız ama çalışıp çalışmama konusunu bile laf yapmışsınız . Oradan eşime laf atmışsınız konuyu anlamadan yazdığınız için de Teşekkürler.
Anlamayan sizsiniz. Eşinize değil kaynınıza laf attım. Annesini ezdiren, ayakçı gibi getir götür yaptıran sizinki değil, kardeşi. İlk hamileliğimde değil ama ikinci hamileliğimde vajinal varis sorunu yaşadım. Ayağa kalkabilmem 10 dk sürüyordu ama hem 2 yaşında çocuğu hazırlayıp yedirip oyun grubuna götürüyordum hem de eve gelip yavaş yavaş işimi gücümü yapıyordum. Bana bu süreçte yardım etmesi gereken kişi eşimdi ve o yapıyordu. Eşimin annesi ne münasebet gelip işimi yapsın ki, 10 günde bir gelen yardımcıyı haftada bir aldık. Hatta 2 yarım gün olarak anlaşmıştık. Siz benim gibi yapın demiyorum, eş ailesiyle bu kadar al ver- git gel olayı ileride çok sıkıntı çıkarır. Kayınvalide sizde bardak yıkasa kaldırsa, onlara da gittin yardım ettin denecek. Başınızın çaresine bakmanızı tavsiye ederim. Parasıyla yardımcı da tutulur dışarıdan yemek de alınır. Eltiniz arsızlık yüzsüzlük yapıyor, yaşlı bir kadını istismar ediyor.

Sizinki yardım istesem mi acaba konusu değil. Kaynanam elimle daha iyi olursa korkusu. O çağırıyor hep görüşüyor konuşuyor kaynanam onu daha çok seviyor ben istemiyorum beni az seviyor kıskançlığı. Ne güzel hayatlarınız varmış kıııaz valla maşallah deyin öyle kaynana zor bulunur. Sen kendi yaptığını doğru bulsaydın eltine ne yapıyorsun yaşlı kadına iş mi yaptırılır deyip ayar verirdin ama işine gelmiyor çünkü kv çok istekli yardımsever ben de etinden sütünden yararlanayım ama ilerde kendine de baktırır mı diye düşünüyorsun.

Kadın aradaki bakıcı hizmetçi değil ki. Hep laf atıyoz kayınvalidelere ama böyle iyileride sürünüyor yazık. Kadın sizlerden kaç yaş büyük. Temizliğe gel şunu yap gibi emrivaki sözlerden hoşlanmam iyisini siz yapıyorsunuz. Zaten size geldiğinde gerekeni yapıyorsa sorun yok.

Yani haklısınız her şey karşılıklı mıdır ama yani o da bana bakar diye mi düşünüyordur . Ya da ilerde değişir mi mesela kayınvalidem
Oho şimdiden küçük hesaplara girerseniz altından çıkamazsınız. Sizin mantık ben istemim eltime yapıyor yaşlanınca da eltimden istesin mantığı. Her msjınız farklı planlarda.

Hep bana hep bana diyen insanları hiç sevmem kendi annesi varsa ne güzel kenara cekilmiş .. hep kaynanaya yaslanmak olmaz merak etme en ufak pürüzde kafasına kakar hepsini seni düşünüp sana da teklif ediyosa ben senin yerinde olsam çizgimi bozmam şuan hamilesin belki bundan dolayı bazı şeyleri isteyebilirsin tabi ki yardım ederde yoksa teklif bile etmezdi kadın sana yapamadığın bişey olunca elbette yardım iste arada bir sık sık doğru bulmıyorum ama

Kesinlikle ben istesemde isteyemem zaten hiç öyle bir insan olmadım çünkü. Aksine acaba yük olur muyum diye düşünürüm. Teşekkürler yorumunuz için

Kayınvaliden kaç yaşında ve nereli

Bizim bir akraba sizin kv gibi. 2 gelin yarışa kendi işlerini yaptırıyorlar kadına. Çocuk baktirmaktan hafta içi yiyecekleri yemeği yaptırmaya kadar. Daha 50'li yaslarda olmasina ragmen beli dizi her yeri ağrıyor. Oğulları gelinleri ve torunlarına bakmaktan çöktü kadın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…