- 16 Temmuz 2023
- 1.996
- 5.051
- 78
Eltin ne kadar rahatmış, her şeyi istiyor. Senin yaptığın daha iyi bence. Kvden istekte bulunursan yarın bir gün yüzüne vurma ihtimali var. KV nasıl biri bilmiyoruz tabi. Anneniz yaşıyor mu ya da uzakta mi yaşıyor? O size yardım edemez mi bu süreçte?Merhabalar . 1 yıllık evliyim . Eltim de 6 aylık evli . Eltim benim arkadaşım olur aynı zamanda yanı iş yerinde çalışıyoruz . Aslında hiçbir sıkıntımız yok . Eltim sadece her şeyini kayınvalidemden ister. Kayınvalidem çok iyidir ikimize de her şeyi yapar yaptı da. Örneğin misafirim gelecek anne şunu yap bunu yap temizliğe gel der . Anne sarımsak bitti, peynir bitti ,ceviz bitti der . Gayet ağzıyla her şeyi ister kayınvalidem de yapar ben onun gibi istemem kayınvalidem bana teklif eder. Kızım şunu yapayım bunu yapayım diye . Acaba diyorum bende mi sıkıntı var? Her şeyini çağırır . Bu arada ben 23 haftalık hamileyim ve riskli geçiyor dinlenmem gerekiyor ama bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense . Sizce nasıl davranmalıyım . Onun gibi istemeli miyim yoksa çekinmeli miyim?
Evinize gelen yardımcıyı niye nasıl biliyorlar? Kim söylüyor mesela bugün bizde yardımcı var diye?Yardımcı geliyor . Bu seferde kayınvalidem kızıyor bana biz ne güne duruyoruz diyerek bende hoşlanmıyorum
Sanırım ben de bu sitede ilk kez bir kayınvalideye üzülüyorumKvye üzüldüm valla yazık yazık
Raporlu olsanız belki biraz anlardınız ama çalışıp çalışmama konusunu bile laf yapmışsınız . Oradan eşime laf atmışsınız konuyu anlamadan yazdığınız için de Teşekkürler.Bence siz burada desteklenmek istediniz. İste tabi, sana da yapsın yapmak zorunda yazalım beklediniz. Yazık kadına getir götürcü muamelesi yapılıyor. Yine beş para etmez erkek konusu. Bu seferki eşini annesine değil annesini eşine ezdiriyor. Ben yasal doğum iznine kadar çalışmıştım. Ayakkabı giyemiyordum eğilip. Annemi de çağırmıyordum hasta babamla ilgileniyor diye. Parasıyla yardımcı tutmuştuk. Durumunuz yoksa da kocanızdan isteyin yardımı. İki tabak çanak yıkayıp süpürge açınca canından can kopmaz merak etmeyin.
Annem gelemez yaşlı ama kayınvalidem genç. Ben de elti gibi kullanıp istismar edeyim mi diye soruyorsanız etmeyin derim.
Sorunca söylüyoruz bizde saklamıyoruzEvinize gelen yardımcıyı niye nasıl biliyorlar? Kim söylüyor mesela bugün bizde yardımcı var diye?
Bu durum sizi hiç ilgilendirmez. Onlar memnunsa siz neden durduk yere bunun peşine düşüyorsunuz? Sizin yapamadığınızı eltiniz yapıyorsa araları iyiyse size laf düşmüyor kendi ilişkinize bakınEltim onu kullanıyormuş gibi hissediyorum . Yani anne anne diyor ama lafının arkasına bir şeyler sıkıştırıyor .
Teşekkür ederim yorumunuz içinKayınvalidenin ileride yüzünüze vuracağını düşünmüyorum bence çok iyi bir insan ama iyi diye de bence bu yapılan kullanma iyi niyeti suistimal etmeye giriyor. Kendisi farkında olmayabilir ama bu durum onu yoruyordur. Açıkçası sizin davranışınız daha doğru ihtiyacınız olursa yardım isteyin özellikle şuan riskli bir gebelik geçiriyormuşsunuz destek almak iyi gelir ama eltiniz ile kim daha çok kv yi kullanabiliyor gibi yarış halinde olmayın. Kendinizi onun yerine koyun verici olmayı sevse bile bu kadarı bence onun travmaları ve geçmişiyle ilgili yaşlı kadını yormanin alemi yok. Eltinizin yaptığı çok yanlış
Tam düşündüğüm dile net getiremediğim şeyi yazmışsınızKadın kendi sınırlarını belirleyemiyor, hayır diyemiyor, koskoca yaşını başını almış kadın kendini kullandırıyor diye üzülmek ve buna mani olmaya çalışmak yerine "elti her işini yaptırıyor ben keriz miyim yaptırmıyorum mhmhh" diye hayıflanıyorsunuz. Bu ne kadar ahlaklı bir davranış?
Neden bel bağlıyorsunuz yada kıyas içine giriyorsunuz ki? Hem kaynanan iyiymiş sanada teklif ediyormuş. Daraldiginda sıkıntını söyleyebilirsin ama kıyaslama yapma sakın. İliskini de bozmaKayınvalidem çok iyidir ama. Her şeyi biz demeden yapar zaten. Ki yapmak mecburiyetindede değil bence ama sanki Eltim onu kullanıyormuş gibi hissediyorum . Yani anne anne diyor ama lafının arkasına bir şeyler sıkıştırıyor . Sanki kayınvalidemde onunla daha çok ilgileniyor ve beni zaten halleder kafasında görüyor sanıyorum . Bilmiyorum bu benim görüşüm ama acaba yanlış mı yapıyorum istesem şimdiden böyle alışır bana her şeyi yapar diye mi düşünmeliyim
Anlamayan sizsiniz. Eşinize değil kaynınıza laf attım. Annesini ezdiren, ayakçı gibi getir götür yaptıran sizinki değil, kardeşi. İlk hamileliğimde değil ama ikinci hamileliğimde vajinal varis sorunu yaşadım. Ayağa kalkabilmem 10 dk sürüyordu ama hem 2 yaşında çocuğu hazırlayıp yedirip oyun grubuna götürüyordum hem de eve gelip yavaş yavaş işimi gücümü yapıyordum. Bana bu süreçte yardım etmesi gereken kişi eşimdi ve o yapıyordu. Eşimin annesi ne münasebet gelip işimi yapsın ki, 10 günde bir gelen yardımcıyı haftada bir aldık. Hatta 2 yarım gün olarak anlaşmıştık. Siz benim gibi yapın demiyorum, eş ailesiyle bu kadar al ver- git gel olayı ileride çok sıkıntı çıkarır. Kayınvalide sizde bardak yıkasa kaldırsa, onlara da gittin yardım ettin denecek. Başınızın çaresine bakmanızı tavsiye ederim. Parasıyla yardımcı da tutulur dışarıdan yemek de alınır. Eltiniz arsızlık yüzsüzlük yapıyor, yaşlı bir kadını istismar ediyor.Raporlu olsanız belki biraz anlardınız ama çalışıp çalışmama konusunu bile laf yapmışsınız . Oradan eşime laf atmışsınız konuyu anlamadan yazdığınız için de Teşekkürler.
Kadın aradaki bakıcı hizmetçi değil ki. Hep laf atıyoz kayınvalidelere ama böyle iyileride sürünüyor yazık. Kadın sizlerden kaç yaş büyük. Temizliğe gel şunu yap gibi emrivaki sözlerden hoşlanmam iyisini siz yapıyorsunuz. Zaten size geldiğinde gerekeni yapıyorsa sorun yok.Merhabalar . 1 yıllık evliyim . Eltim de 6 aylık evli . Eltim benim arkadaşım olur aynı zamanda yanı iş yerinde çalışıyoruz . Aslında hiçbir sıkıntımız yok . Eltim sadece her şeyini kayınvalidemden ister. Kayınvalidem çok iyidir ikimize de her şeyi yapar yaptı da. Örneğin misafirim gelecek anne şunu yap bunu yap temizliğe gel der . Anne sarımsak bitti, peynir bitti ,ceviz bitti der . Gayet ağzıyla her şeyi ister kayınvalidem de yapar ben onun gibi istemem kayınvalidem bana teklif eder. Kızım şunu yapayım bunu yapayım diye . Acaba diyorum bende mi sıkıntı var? Her şeyini çağırır . Bu arada ben 23 haftalık hamileyim ve riskli geçiyor dinlenmem gerekiyor ama bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense . Sizce nasıl davranmalıyım . Onun gibi istemeli miyim yoksa çekinmeli miyim?
Oho şimdiden küçük hesaplara girerseniz altından çıkamazsınız. Sizin mantık ben istemim eltime yapıyor yaşlanınca da eltimden istesin mantığı. Her msjınız farklı planlarda.Yani haklısınız her şey karşılıklı mıdır ama yani o da bana bakar diye mi düşünüyordur . Ya da ilerde değişir mi mesela kayınvalidem
Hep bana hep bana diyen insanları hiç sevmem kendi annesi varsa ne güzel kenara cekilmiş .. hep kaynanaya yaslanmak olmaz merak etme en ufak pürüzde kafasına kakar hepsini seni düşünüp sana da teklif ediyosa ben senin yerinde olsam çizgimi bozmam şuan hamilesin belki bundan dolayı bazı şeyleri isteyebilirsin tabi ki yardım ederde yoksa teklif bile etmezdi kadın sana yapamadığın bişey olunca elbette yardım iste arada bir sık sık doğru bulmıyorum amaMerhabalar . 1 yıllık evliyim . Eltim de 6 aylık evli . Eltim benim arkadaşım olur aynı zamanda yanı iş yerinde çalışıyoruz . Aslında hiçbir sıkıntımız yok . Eltim sadece her şeyini kayınvalidemden ister. Kayınvalidem çok iyidir ikimize de her şeyi yapar yaptı da. Örneğin misafirim gelecek anne şunu yap bunu yap temizliğe gel der . Anne sarımsak bitti, peynir bitti ,ceviz bitti der . Gayet ağzıyla her şeyi ister kayınvalidem de yapar ben onun gibi istemem kayınvalidem bana teklif eder. Kızım şunu yapayım bunu yapayım diye . Acaba diyorum bende mi sıkıntı var? Her şeyini çağırır . Bu arada ben 23 haftalık hamileyim ve riskli geçiyor dinlenmem gerekiyor ama bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense . Sizce nasıl davranmalıyım . Onun gibi istemeli miyim yoksa çekinmeli miyim?
Kesinlikle ben istesemde isteyemem zaten hiç öyle bir insan olmadım çünkü. Aksine acaba yük olur muyum diye düşünürüm. Teşekkürler yorumunuz içinHep bana hep bana diyen insanları hiç sevmem kendi annesi varsa ne güzel kenara cekilmiş .. hep kaynanaya yaslanmak olmaz merak etme en ufak pürüzde kafasına kakar hepsini seni düşünüp sana da teklif ediyosa ben senin yerinde olsam çizgimi bozmam şuan hamilesin belki bundan dolayı bazı şeyleri isteyebilirsin tabi ki yardım ederde yoksa teklif bile etmezdi kadın sana yapamadığın bişey olunca elbette yardım iste arada bir sık sık doğru bulmıyorum ama
Kayınvaliden kaç yaşında ve nereliBende bu kafadayım ama birkaç gündür böyle hissediyorum. Her konuda çağırıyor. Ben mesela kendi temizliğimi yapmakta artık zorlanıyorum eminim ki Eltim olsa çağırır yaptırır ama ben diyemem hiç kendi anneme dahi kıyamıyorum ona da demem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?