• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim kayınvalidemden her şeyi istiyor ama ben:(

Merhabalar . 1 yıllık evliyim . Eltim de 6 aylık evli . Eltim benim arkadaşım olur aynı zamanda yanı iş yerinde çalışıyoruz . Aslında hiçbir sıkıntımız yok . Eltim sadece her şeyini kayınvalidemden ister. Kayınvalidem çok iyidir ikimize de her şeyi yapar yaptı da. Örneğin misafirim gelecek anne şunu yap bunu yap temizliğe gel der . Anne sarımsak bitti, peynir bitti ,ceviz bitti der . Gayet ağzıyla her şeyi ister kayınvalidem de yapar ben onun gibi istemem kayınvalidem bana teklif eder. Kızım şunu yapayım bunu yapayım diye . Acaba diyorum bende mi sıkıntı var? Her şeyini çağırır . Bu arada ben 23 haftalık hamileyim ve riskli geçiyor dinlenmem gerekiyor ama bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense . Sizce nasıl davranmalıyım . Onun gibi istemeli miyim yoksa çekinmeli miyim?
Yazık kayınvalideye, iki gelinin arasında heba olacak desene 🙄

Kadın zaten soruyormuş iyi biri belliki, istetcek bi kaynana değilmiş zaten istemen de doğru olmaz öyle temizlik peynir zeytin ne alaka kaynana, öbür gelinin kişiliği seni alakadar etmez . Kadında sende bişeyler iste diyorsa , oda belki öbürü bişeyler istiyor sana hiç bisey yapmıyorum die kendını huzursuz hissediyor ikinizi eşit görüyorum göstergesi için senin de bişeyler istemeni istiyor . Arada bi çorba isteyiver düşük riskinde varmış oda mutlu olur senın içinde bişey yaptım die .

Karşılıklı mıdır bilemiyorum, kayınvalidenizin beklentisini de bilemem. Ama yani yarın benden bir şey istediğinde yapamazsam diye ne olur ne olmaz kendi işime pek karıştırmıyorum.
Kayınvalideler sonradan değişir mi? Yani şu an çok iyi ama ilerde ben size yaptım sizde bana yapın der mi?
Eli ayağı tutan gencecik insan az yiyip uşak tutsun. Kaynanan burda olsaydı ona da yapma asla yaranamazsın, bir kere yapmazsan kötü olursun biraz mesafe koy derdim.

Bu arada bak gör arkadaşın senden daha kıymetli olur sen işe sürüp burnunu sürtsen sen kıymetli olurdun.

Her şeye koşmaya çalışma, yardıma ihtiyacın olduğunda yardımı kabul etmek kötü değildir. Yardımın suyunu çıkarmak kötüdür. Bugün sen yardım alırsın başka zaman sen yardım edersin insanlık hali.
kesinlikle doğru . Ben aslında şu an olduğumdan memnunum zaten sadece ben riskli hamilelik geçiriyorum onda bile yardım istemiyorum o nedenle kendimi üzüp kırdığımı düşünüyorum sadece içim rahat etmiyor

Kadın kendi sınırlarını belirleyemiyor, hayır diyemiyor, koskoca yaşını başını almış kadın kendini kullandırıyor diye üzülmek ve buna mani olmaya çalışmak yerine "elti her işini yaptırıyor ben keriz miyim yaptırmıyorum mhmhh" diye hayıflanıyorsunuz. Bu ne kadar ahlaklı bir davranış?
Ben neden yaptırmıyorum demiyorum . Acaba bende böyle rahat olsam daha mı iyi olur diyorum . Çok mu çekingen davranıyorum normal olan bu mı diye soruyorum.

Bence Riskli gebeliğiniz sürecinde istediğiniz yardımı isteyin . Kadın iyi birisi belli . Böyle blr durumda size destek olmayı isteyecektir .
Ama normal zamanda bir şey istemeyin . İçinden geldiği kadar ve istediği kadar yapsın . Eltinizin değil sizin yaptığınız doğru.
Teşekkür ederim . Bende bu nedenle biraz kendimi kötü hissettim . Sonuçta yardıma ihtiyacım var ama ben istemiyorum bebeğim için doğru olan yardım istemek belki de

Kayınvalideler sonradan değişir mi? Yani şu an çok iyi ama ilerde ben size yaptım sizde bana yapın der mi?

kesinlikle doğru . Ben aslında şu an olduğumdan memnunum zaten sadece ben riskli hamilelik geçiriyorum onda bile yardım istemiyorum o nedenle kendimi üzüp kırdığımı düşünüyorum sadece içim rahat etmiyor

Bu mu yani derdiniz, kadını şimdi kullansam bedavaya kullanabilir miyim yoksam ilerde karşılık ister mi diye soruyorsunuz🙄🙄🙄ne biçim insanlarsınız böyle, yaşlı kadının sırtina bedava çıkmayı hesap edip bir de konu mu açıyorsunuz?? Yazık kvye

Değişir mi bilmiyorum biz de değişmiyor muyuz? Her insan değişebilir. Kaldı ki ben birine yardıma gittiysem yarın öbür gün ben de onu çağırmazsam gelmezse bozulabilirim. Ben de hamileyim aşerdiğim ve yapamadığım şeyleri eşime dışardan aldırdım. Sordular kızım canın bir şey istiyor mu diye ama ben bir şey isteyemedim. Bilemiyorum kendi annem olsa her şeyi isteyebilirim ama kayınvalidem farklı. Hatta anneme trip de atarım yapmadığı için vs. bu noktada kayınvalide ile arada mesafe olması da daha iyi bence.

Değişir mi bilmiyorum biz de değişmiyor muyuz? Her insan değişebilir. Kaldı ki ben birine yardıma gittiysem yarın öbür gün ben de onu çağırmazsam gelmezse bozulabilirim. Ben de hamileyim aşerdiğim ve yapamadığım şeyleri eşime dışardan aldırdım. Sordular kızım canın bir şey istiyor mu diye ama ben bir şey isteyemedim. Bilemiyorum kendi annem olsa her şeyi isteyebilirim ama kayınvalidem farklı. Bence bu noktada arada mesafe olması da daha iyi bence.
Evet bende öyleyim . Hatta kvdem canın ne istiyor diye sürekli sorar sağolsun. Bende bir şey isteyince çok memnun olur . Ama sanki kiminle ilgileniyorsa onunla daha iyi diye düşünüyorum . Hamilelikten gelen bir durum sanırım. Normalde hiç kafama takmam isteyeyim mi diye

Bende bu kafadayım ama birkaç gündür böyle hissediyorum. Her konuda çağırıyor. Ben mesela kendi temizliğimi yapmakta artık zorlanıyorum eminim ki Eltim olsa çağırır yaptırır ama ben diyemem hiç kendi anneme dahi kıyamıyorum ona da demem

Bir zahmet esiniz yapsin esinizi neden sorgulamiyorsunuz?
Kiyamamak degil olmasi gereken yahu koskoca insanlari rahat birakin

Merhabalar . 1 yıllık evliyim . Eltim de 6 aylık evli . Eltim benim arkadaşım olur aynı zamanda yanı iş yerinde çalışıyoruz . Aslında hiçbir sıkıntımız yok . Eltim sadece her şeyini kayınvalidemden ister. Kayınvalidem çok iyidir ikimize de her şeyi yapar yaptı da. Örneğin misafirim gelecek anne şunu yap bunu yap temizliğe gel der . Anne sarımsak bitti, peynir bitti ,ceviz bitti der . Gayet ağzıyla her şeyi ister kayınvalidem de yapar ben onun gibi istemem kayınvalidem bana teklif eder. Kızım şunu yapayım bunu yapayım diye . Acaba diyorum bende mi sıkıntı var? Her şeyini çağırır . Bu arada ben 23 haftalık hamileyim ve riskli geçiyor dinlenmem gerekiyor ama bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense . Sizce nasıl davranmalıyım . Onun gibi istemeli miyim yoksa çekinmeli miyim?

Teşekkür ederim . Bende bu nedenle biraz kendimi kötü hissettim . Sonuçta yardıma ihtiyacım var ama ben istemiyorum bebeğim için doğru olan yardım istemek belki de
Eliniz, ayağınız tutuyor. Çalışabilecek ve işe gidebilecek durumdasınız. Bir şey isteyecekseniz; eşinizden isteyin, annesinden değil.

Utanmadan temizliğe nasıl çağırıyor?
Yaslı kadın gelınının evını mı temizliyor?
İlk defa bır kaynanaya acıdım.
Mesela ertesi gün misafiri gelecekse bir gün önceden çağırıyor çay içmeye diye . Ama her şeyini yaptırıyor. O günde erkenden gelin diye arıyor . Kvalidem gidiyor tabiki ama yok diyemiyor hiç . Başı ağrıdığı gün bile misafirim var anne diye çağırdı mesela bu benim hoşuma gitmedi . Kvdemi çok seviyorum ve kıskanıyorum sanırım biraz . Ama bana göre yaptığı da çok Kötü bir davranış her zaman olmaz yani

Yardımı kocandan iste kendin elinden geldiğince her şeyini yap olmayanı da yapma…
Eltim kullanıyor bende kullanayım düşüncesi çok yanlış
Sağolsun eşim bana yardım ediyor . Ben kullanayım demiyorum. Sadece bana karşı düşüncesi değişir mi demek istiyorum . Benim her şeyimle ilgilenmiyor ya da samimi olmadığımızı mı düşünüyor mesela diye

Biri sizin annenizden istese bunları nasıl karşılarsınız?
Eltiyle değil de genel insanlıkla kıyaslayalım kendimizi.

Back