Elti savaşlarının arasında kaldık. Yardıma ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Okuduğunuzu anlasanız sorun yok aslında. Mesela beğenmediğim bohça değil istemediğim bohça olacaktı. Mantık olarak bohçadan hoşlanmıyordum. Ama okuduğunu anlayabilmek önemli. Size de iyi geceler

Şey bir de birinden hoşunuza gitmeyen cevaplar alınca eski konularını bulup ordan vurmaya çalışmakta ne bileyim. Bayağı düşündürücü.

Tamam,

Büyük yengenin sıcak kanlı olup küçüğün soğuk olduğunu belirtmen bile kıyas takı olayına hiç girmiyorum bile... Nişanlıyken hep görümcemle kıyaslandım o üzülmesin diye ses etmezken herşeyin sebebinin o olduğunu çok sonradan anladım... Eşim tek erkek ailesini araması gidip görmesi için hep ben diretirim eskiden beş günde bir haftada gidip gören adam şimdi on günde zor gidiyor yada çağırılırsa gidiyor... Herşeyi gelinden bilmeyin benimde evli abim var ama bakıyorum başta onda iş yok görünen köy kılavuz istemiyor... Olaylar ne şekilde yaşandı şimdiye kadar ne oldu bilemeyiz ama insanları gerçekten rahat bırakmak lazım nasıl mutlularsa öyle yaşamalarına saygı göstermek lazım o yemeğe ben gelmezdim inat ederdim hiç işim olmazdı...Ha gerçekten küçük gelin bu kadar yanar döner eşine başka size başka davranıyorsa yatacak yeri yok Allah affetsin...Son olarak benim annemde babamın ailesiyle amcamla halalarımla ilgili olumsuz şeyler hep anlatırdı biz üç kardeşiz hiç etkilenmedik annem hala yaşadıklarını dile getirsede biz bunun sonucundan dolmuyoruz...Herkes zamanla kimin ne olduğunu anlar annesinin üzüntüsünün ne kadar gerçek veya yalan olduğunu bilir şüpheniz olmasın...Herkes canciğer kardeş olmak zorunda değil.İki abim var ve ikisinin arasında dağlar var yani zorla kimsenin hayatına dahil olamayız saygı duyup uzak duruyoruz ne yapalım hayırlısı buymuş demek ki herkes istediği hayatta mutlu olsun...

Okurken hak veriyorum ama uygulayamıyorum. Ben zaten aşırı mesafeli hatta kimilerine göre soğuk bir insanım. Kimseyle aşırı samimi olalım derdinde değilim tam tersi uzak dururum.
Konu bambaşka. Annem babam iki oğlunun arasının açılmasından dolayı çok üzgün. Büyük abim ise kardeşiyle bu duruma geldikleri için haklı olarak yengemi suçluyor ve o daha üzgün. Ben çevremde bu kadar üzülen insanlar gördüğüm için hallerine üzülüyorum. Üzülmesinler istiyorum. Elimden de bir şey gelmiyor ne yazık ki. Kimsenin arasına giremem yorum yapamam.

Çok uzun yazınca niye dertleniyorsun KK? Okuma yorum da yapma yani. Bayılıyorsunuz yüz yüze olmayınca gereksiz germeye ortamı.

Konu sahibi ben sizi anlıyorum. Ama keşke anneniz söyleseydi oğluna. Siz söylemedikçe belki abiniz yengenizi haklı görüyor. Gidip gelip didiklemeye gerek yok tabiki. 1 kere konuşursunuz abiniz anlarsa anlar. Anlamazsa da artık keyfi bilir. Siz de üzülmeyin kaç yaşında adamlar sorunlarını kendileri çözsün.

Bence ortayolu ancak anne babanız bulabilir.Sizin pek bir etkinizin olacağını düşünmüyorum.Büyük abiniz daha ılımlıymış zamanla durum çözülür bence kendiliğinden...

bakın bu işler maalesefki böyledir
sizde biraz ters olmuş genelde ilk gelin kayın tarafına küçük gelininiz gibi davranır sonra başka bir gelin gelip anne baba diye koşunca bir anda kayınvalide kayınpeder kıymetli olur yarış başlar
yani bizde öyle oldu iki eltimde kaynana kaynana diye bahsettikleri kayınvalideye ben evlendiktem sonraa annem demeye başladılar bu en küçük örnek
maalesef ki türk insanı hep en çok ben sevileyim en çok ben ilgi göreyim ama ben uzak cool durayım etliye sütlüye karışmayayım der

Ablacım kitap yaz onu okuyalım bu kısa olmus
Ben de kvdem tarafına gitmem pek,tercih meselesi.
Gelmek istemiyorsa niye zorluyorsunuz anlamıyorm.
Yurtdısında olan senede bir gelir onun karısı tabi iyi olur.
Bide madem rahatsızsınız gelinin yaptıklarından,bukadr ısrar neden?
O da sımarmıs belliki
Bi salın insanları.

Uzun bulan okumadan ciksin, belirtme geregi neden duyuyorsunuz?

Konu sahibi malesef bir onerim yok. Belki yanlis goruyorum ama kucuk abiniz fazla simarik geldi bana..

Umarim cozersiniz sorunu. Kardesler arasi boyle seyler aileyi cok etkiliyor.

Bizim ailede de Kardesler Anne babanin ayrim yaptigini dusunerek baya bir olaylar oldu. Simdi kardeslerin cogu küs. Anne baba sag iken onlarda resmen ikiye ayrilmisti. Umarim cozersiniz en Kisa zamanda

Alakasız olacak ama çatlak 1-2 güne geçmez bilginiz olsun. Gelelim konuya niye ille aranız iyi olsun diye uğraşıyorsunuz? 3-5 senelik mevzu değil ki bu anlattığınıza göre en başından beri böyle. 20 Yaşında çocuğu var diyorsun. Yıllardır böyle olduğunu bilip hala birşeyler beklemek sizin hatanız. Gelmiyorlarsa gelmesin, küsüyorlarsa küssün. Alttan al bi yere kadar, bundan sonra herkes ederi kadar diyip önünüze bakın. Siz birleştirici olmaya çalıştıkça belli ki daha da işler sarpa sarmış. Karşınızda kişilerde ayrılıyoruz şeklinde bir algı var. Dünyadaki en zor şey bir algıyı değiştirmek. Akışa teslim olun. Ailecek Israrınızdan vazgeçin derim. Yoksa üzülen hep siz olursunuz.

Küçük yenge profilini tahmin edebiliyorum. Aynısından bizde de var bir tane.
Burada iş küçük abinizde. Esine sözünü dinletebilecek tek kişi o çünkü.
Ha ben sizin çok objektif olduğunuzu da düşünmüyorum, illaki anlatamadığınız bir şeyler vardir.
Kimse durduk yerde bu noktalara gelmez çünkü.

Haftada bir kere geliyormus niye arayip sorsun bende kaynanami haftada 1 defa ararim o da cuma gunu baskada hic aramam.bu arada kotu gelinde degilim en cok sevdigi gelini benim.sizin istekleriniz de yersiz geldi bana aramasin ne yapacaksiniz ki mutlu olsunlar yeter deseniz...

Hepsini okudum küçük abi ve yengeye çok yüz verilmiş. Gelmezse gelmesinler ne diye üsteliyor ailen? Siz arayıp sormayı üstüne düşmeyi ve pohpohlamayı kesmediğiniz sürece daha böyle şamar oğlanı gibi olursunuz.

Sizin en azindan buyuk yengen iyimis. Benim 2 yengem de senin kucuk yengen gibiArtik kendi hallerine biraktik

Siz abinize üzülüyorsunuz ama abiniz eşinin tavırlarının farkıdna değil.Ben olsam çoktan konuşmuştum abinde belki bişeylerin farkına varırdı.Abin nasıl bu kadar kör olabiliyor anlamış değilim karısı iyi oyuncuymuş.Bence büyük abinizin neden böyle davrandığını yani dolduğunu o yüzden birden öyle çıkıştığını anlatın belki anlar.Çünkü abiniz ortada bir sebep göremediğinden abim bana yok yere bağırdı diye düşünebilir

Konuşmak istiyoruz ama abime üzülüyoruz. Bu akşam o kadar ağladı ki. Düşünün biz hiç konuşmadığımız halde bu kadar dolmuş arada kalmış. Bir de biz konuşsak ne olur hali.
O karısına o kadar yüz vermiş şimdi herşeyin farkına varıp tepki verse karısıyla fena arası açılır.Bence siz konuşmayarak hata yapmışınız

Abiniz eşi yüzünden arada kalmış sizin yüzünüzden değil, bunu görmesi gerekiyor. Görmediği sürece size bir faydası yok zaten. Hiçbir şeyi çözemezsiniz. Susmayı sorun çözmek zannetmek en büyük hatanız kesinlikle tavrınızı belli etmelisiniz. Aynı durum bizde de var ama bizimki dayılar arasında abiler değil. Yıllar geçti en son dayımlar da konuşmuyor ama niyeyse en suçlu annem yani halaları oldu büyük dayımın çocuklarının gözünde. Çünkü yengem devamlı şikayet ediyordu. Annem çocukları büyütüttü o kadar iyi hatırlıyorum ki küçükken her akşam çocukları bırakıp bize giderlerdi. Evde hiç yalnız kalamadık düzgün kardeşlerimle vakit geçiremezdik onlar yüzünden. Ama yıllar sonra onları büyüten kadına selam bile vermiyorlar. İnsanlar hayırsız, susmayın. Annem sustu kendisini anlatmadı yeğenlerini kaybetti. Siz susmayın.

Diğer elti olayın hangi noktasında devreye girecek diye sonuna kadar okuduğuma inanamıyorum. Kesinlikle konu sahibinin derdini küçümsemiyorum ama başlık böyle olunca dert beklentimi karşılamadı açıkçası

Yani sizi çok hatalı gördüm ben
Gündüz Pazar’a gidip akşam size topallayarak geldiğinde nasıl demezsiniz “ gündüz Pazar’a nasıl gittin?” Diye
Abiniz ağlıyormuş ondan konuşmamışsınız duyduğum en saçma cümle
Zaten böyle giderse daha çok ağlar abiniz
Ha bi de çocukların amcalarına saygısızlık etmeleri ne demek hiç mi kimse bir şey demiyor kaç yaşında bunlar? Ne garip aile yapınız var ben halası olduğum çocuğu tatlım amcana hoşgeldin dedin mi diye uyarırım yani bakın alttan gelen nesil saygısız geliyor bu da çok önemli değil mi
Benim kızlarım amcalarını çok nadir görürler farklı şehirlerdeyiz ama onlar odaya girdiğinde bir toparlanırlar yani saygı önemlidir anne baba vermiyorsa hala teyze olarak ben bir ültimatom verir miyim tatlı tatlı evet veririm yaptımda yani kimse şimdi yapılamaz demesin yapılır yeğen demek de evlat demek benim gözümde
Yani kısacası küçük yenge hatalı değil siz hatalısınız. Ondan gelen bunca kötülüğe sessiz kaldığınız için

küçük gelin çok fena
yerinizde olsam görüşmek için çaba harcamam aksine mesafe koymak için çabalarim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…