4. Sinifta ben kendimi hatirlamiyorum siz dugun taki, kimin ailesi ne demiş ne yapilmiş maşallah kim ne istemiş herseyden haberlisiniz. Evet 4. Sinifta laf soylememis olabilirsiniz ama cocuk halinle bunca seyi düşündüysen 20 sene içine illa ki yansimiştir davranislara diye dusundum. :)
Gelin benim zihniyetimde kotu niyetli bir insan, abin hicbisey yapmadiginizi göre göre neden yengenin yaninda durmuş bunca zaman? Adam ne oldugundan bile haberim yok bana sikayet etmiyor diyor bariz hala yengem dolduruyor, yengem abimi bizden kopartmak istiyor diyorsun. Sizden kopartmak isteyen bir yengen olsa abin her cuma ge le mez, bu kopmuş haliyse...
Daha fazla yorum yapmayacagim tekrara düsüyor. Tesekkurler.
Çok detaycı olduğum söylendi ama söylemediğim bir o kadar şey var aslında şu yazdıklarınıza cevap niteliğinde. Yengem bizimle aynı mahallede yaşıyor ve sırf önemsediği birkaç kişi hakkında kötü düşünmesin diye o kadar farklı yansıtıyor ki kendini.
Çok basit bir örnek: asla hiçbir bayram ya da normal bir günde evimize gelip anneme temizlik için vs yardım etmişliği yoktur ki mecbur da değil. Annem bu yaşında bana bile yaptırmaz kendi işini hala kendisi görüyor çok şükür. Yeni bir eve taşınacağız mahalleden bir tanıdık gelip evi temizleyecek ücret karşılığında. Temizleyecek olan kişi de yengemin arkadaşı. Daha bir kere anneme yardım etmeyen insan o gün yeni ev temizlenirken gelip parayla iş yapan kadına yardım etti. Çok komik değil mi? Kimse senden böyle bir şey beklemiyor amacın ne ki kime neyi ispatlamak istiyorsun da gelip bunu yapıyorsun. Zaten o kadın parayla anlaşmış bitene kadar gelecek yapacak. Daha o kadar çok şey var ki.
Abimi bizden tamamen koparır ama bu defa abim de onun ailesine gitmez diye ödü kopuyor. Bir de güya tarikatçı. İşte anne babadan ah almamak için iyi davranıyor güya. Abime yansıttığı bu.