Elti savaşlarının arasında kaldık. Yardıma ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazılarınız öyle yorumlar yazıyor ki. İnsan derdinin arasında bir de buna üzülüyor. Evet detay yazdım çünkü o kadar çok şey var ki ben de anlatmak içimi dökmek istiyorum demek ki. Yani kimse size zorla bir konuyu okutmuyor. Baktınız çok uzun es geçin lütfen.

Ah canım anne babayı silmek öyle kolay değil. Yani ccougunu atsın demiyoruz. Karısı ilah değil sonucta senin eşin yıllardır böyle cocukların böyle. Bu abin yurtdısında geldıgı zamanda görmek istediği birlik beraberlik baska bişey değil cekı duzen ver dıcekler. Diyemiyorlarsa da bence konu acmayın siz hep alttan alın.Sorunlar bitmez. Barıstırma işi de sacma hatalı belli ona tak tak diceksınız. Konusmyla kaybedıyorsanız yarın bir gun anne baba olmayınca kardes bıle tanımaz abiniz.

Aslında bişey demiyorlar sana , aynı şeyleri tekrar tekrar yazmışsınya gereksiz detay olmuş , yani güzel yazıyorsun kısa yazsanda biz seni yine anlardık diyorlar .

Kucuk abin ve yengenin cocugu 20 yaşindaymiş sen kalkmiş taaa dugun zamani istenen altindan, cocugun sünnetinden bahsediyorsun. :) Ben mi yanliş okudum?

Bence bir salın insanlari, rahat birakin zirt pirt cagirmalar, firca çekmeler filan gereksiz. Bir kere davet edilir sonra birakin gelmek isteyen gelsin, istemeyen yerinde kalsin. Bu kadar drama ne gerek var? Siz de devamli gelmediler üzüldük gelmediler üzüldük insani biktirir ama yani.

Ayrica her cuma geliyorlarmiş zaten hala haftaiçi gelmediklerinden bahsediyorsunuz. Her haftayi eşimin ailesine ayirmiyorum ben şahsen, yetmiyor bi de haftaiçi, insanlarin da kendi hayati var.

Valla okudum hepsini. Her yerde böyle gıcık bi gelin vardır ya ona dünyayı sersen yaranamazsın. Yaranmaya calısmayın kötü olcaksa da olsun. Sizin vicdanınız rahatsa. Anne baba abi de olda evlendikten sonra yeni bi ailen oluyor kimse yuvasını bozmak istemez abinle yengen iyi anlaşıyorsa boşverin iyi olduklarını bilin yeter. Gerisi mühim değil diye düşünüyorum. Ki üstüne bu kadar düşmezseniz zaten abin de farkına varır haksızlık ettiğinin. ..

Bunları okudukça o kadar üzülüyorum ki. Haklısınız çünkü. Abim gittikten sonra babam o kadar kötü oldu ağladı ki. Yani bizi öyle bir duruma düşürdü ki yengem. Resmen aile paramparça onun yüzünden. Ve kendi ailesiyle gayet mutlu gidip geliyor eğleniyor. Tabi ki öyle olacak kimsenin bunda gözü yok. Ama abimi bizden koparmasaydı keşke. Biz hiç haketmedik bunları.

Böyle konuşan her gelinin arkasında ağlayan bir kayınvalide oluyor genelde.

Kimse de her gün gelmelerini beklemiyor. Arada aranmak hal hatır sorulmasını beklemek suç olmasa gerek. Üstelik evlatlarından bekliyorlar bunu. Hani görevmiş gibi Cuma’dan Cuma’ya geleceğine Arada arayıp hal hatır sorsa diyorlar. Yaşlı anne babalar bekliyor bunu ama sizin için bir şey ifade eder mi bilemiyorum.

Daha durun henüz evlenmediniz. Acele etmeyin büyük söz söylemek icin. Evlenince gelip uzun uzun, kayınvalidem her hafta çağırıyor, evimde oturmaya zaman kalmıyor diye konu acarsaniz hatirlatacagim bunu :)

Çatlak değil 2 3 gün, 3 ayda zor iyileşir.
Kırıktan beterdir.
Bunu bildiğim ve bizzat tecrübe ettiğim için, aile yemeği konusunda sizi haksız buldum çünkü ciddi bir durum ve lakayıt davranıp sıkboğaz etmişsiniz.
Ama şöyle bir şey var, eğer ki çatlaksa...
Öyle ise yengeniz pazara falan da gidemez yani.

Velhasıl kelam, iki ayrı kişilik var ortada.
Eğer hep büyük gelinle küçüğü karşılaştırdıysanız hata etmişsiniz derim.
Bir de en sinir olduğum laftır ‘hak geçmesin ona ne yaptıysak’ diye.
Yahu devir değişiyor, maddi durum değişiyor keza her kadının isteği ve beklentisi de farklı.
Daha oradan gıcık kapmışlar ailenize, haklılar da.
Ama belli ki gayet iyi niyetli insanlarsınız, ailemiz mutlu olsun diye uğraşıyorsunuz.
Ne yapıp edecek, gelinin gönlünü alıp(çatlak ciddi bir meseledir) kardeşiyle abisini bir araya getirmek için emek sarfettireceksiniz.

Telefonla elbette hal hatir sorulabilir yapsa iyi olur ama yapmiyor diye bunun suçlusu yengen degil, abin.
Kaç yaşina gelmiş insani da devamli darlamanin anlami yok yinede, en azindan her cuma geliyormuş herkes yapmaz bunu.

daha durun evlenmediniz. Acele etmeyin büyük söz söylemek icin. Evlenince gelip uzun uzun kayınvalidem her hafta çağırıyor, evimde oturmaya zaman kalmıyor diye konu acarsaniz hatirlatacagim bunu :)

Kusura bakmayın ama ben bu konuda çok hassasım. Yıllardır annemi babamı o kadar üzdüler ki. Ben hiçbir anne babaya bunu yaşatmak istemem açıkçası. Karşı taraf da iyi niyetliyse gönüllerini yapmaktan kaçınmam. Annem babam da hep bunu istiyor benden. Asla kırma üzme diyorlar. Çünkü biz çok çektik acısını.

Yok ben niye kusura bakayım. Hadi bakalım inşallah :)

Telefonla elbette hal hatir sorulabilir yapsa iyi olur ama yapmiyor diye bunun suçlusu yengen degil, abin.
Kaç yaşina gelmiş insani da devamli darlamanin anlami yok yine de, en azindan her cuma geliyormuş herkes yapmaz bunu.

Yahu darladığımızı nereden çıkarıyorsunuz? Keşke darlasaydık belki bir şeyler düzelirdi. Annem babam kendi kendilerine buna içerleyip üzülüyorlar sadece. Kimse de onlara bizi neden aramadınız neden gelmediniz demiyor. Zorla olmaz zaten bu işler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…