Elti savaşlarının arasında kaldık. Yardıma ihtiyacım var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5 senelik evliyim, kv demi durup dururken sadece 1 kere aradım, şok oldu zaten:)
Ortalama ayda 3 4 kere görüşürüz, yani yengeniz gibiyim:))
Valla kimse kusura bakmasın, kendi anamı arayıp gönül eğlemiyorum ya da kimse benim için bunu yapmıyor, görev bilinci ile niye yapılsın?
Gelin olunca illa arayacak soracak hürmet izzet edecek die bir kaide yok ki?
Büyük gelininiz sıcakkanlı yapmış bunları, sizlerin hatası aynı şeyleri beklemek.
Ama elmayla armut bir olmaz.

Ben hepsini okudum. İşim yoktu, olayın nişanla bir alakası yok,konu klasik:gelinlerden birinin aileye mesafe koyması, eşini doldurması olayı var. Bu dolum erkekler nasıl oluyor, kimini eşi, kimini annesi dolduruyor, olan diğer aile fertlerine oluyor, yuvalar yıkılıyor, dram dram valla. Konu sahibi anladığım kadarıyla iki abinizin de yetişkin çocukları var, yani herşey için çok geç. O yengeniz ve abinizi öyle kabul edin, herkes mıç mıç olmak zorunda değil. Sizin ailenin de arızası bu Olsun. Anne babanız da bu kadar üzülmesin, bazen akışına bırakmak gerekir. Kardeşler ne kadar samimiyet kurmak istiyorlarsa o kadar olsun, şu doldurmuş bu doldurmuş laf. Adam olsun dolmasın, eşin yeri ayrı, kardeşin yeri ayrı, bir bizde öğrenilmedi bunlar. Nişan sonrası sürecine de kim dahil olmak istiyorsa onu dahil edin. Zorla olmuyor bu işler. Aile dediğimiz bazen iki kişiden ibarettir. Az öz güzeldir, kalabalık her zaman huzuru bozucu olur

Valla sende ki gibi anne baba bende de var. Net etliye ne sütlüye karisirlar
Biz kizkardesimle abim mutlu olsun yuvasın da huzuru olsun diye görümcelik dahi etmeyiz. Ama bizde de bir gelin var iyiligine iyi ama aileme abime yaptıkları unutulcak seyler değil. Bunu dolduran biri var diyordum altindan anasi cikti.

Belki yengenizin yapısı geregi soğuktur, siz farkinda olmadan diğer yengenize cok düşmüşsünüzdur,kucuk abinizi yalniz hissettirmisssinizdir onlarin aldığı tavir size batıyor olabilir

Bilmiyorum o zaman benimki de çatlak değildi belki. 2 günde iyileşmişti. Bunu iddia edemem söyleneni söylüyorum sadece.

Ama o gün de yemekte gayet rahat hareket ediyordu aslında. Yani merdivenden gayet oğlunun koluna girip indi ve ayağının üzerine de basıyordu. Topallama falan da yoktu.

Haklısınız yemek için ısrar edilmemesi gerekirdi. Annem de onların bir şeye takılıp geri çekildiklerini düşündüğü için kopukluk olmasın diye uğraştı. Yöntem yanlış olabilir ama düşüncemiz buydu.

Ben de böyle düşünüyorum. Büyük gelinden gördüklerini, küçük gelinden gormemisler ve sanki biraz dışlamışlar gibi. Farkinda olmadan hal ve hareketleriniz kirmisda olabilir.
Valla bende aramiyorum kv yi k. Bayramindan beri. Esim ara diye baskı yapıyor ama beni 8 aydır aramayan birini torununu sormak iicn bile aramayan birini aramak istemiyorum.

Çok uzun olmuş ama okudum :)) bence siz karışmayın belli ki küçük abiniz ve eşi sizlerden uzak durmak istiyor onlarında takıldıkları birşeyler vardır. büyük abiniz ve eşi gibi sıcak sevecen değiller herkes bir değildir sizleri mevlite davet etmedi bu onun ayıbı kendi utansın yada yemeğe gelmek istemediler boşverin siz abiniz ve yengeniz olarak davet etmişsiniz ya yeter en azından bak bizi saymadılar diyemezler takılmayın çok fazla aranıza her zaman bir tık mesafe koyun.

Gelinden değil abimden bekliyor anne babam. Hatta diyorlar ki eğer eşi gelmek istemiyorsa zorlamasın. Kimse zorla gelmesin. Ama abim yanlış anlar diye bunu kendisine söyleyemiyorlar.

Tanı konmuşsa çatlak diye, çok ağrılı bir dönemdir.
Ay neyse hastalığı anlatmayayım konu kaymasın ama, ben sanki büyük gelin tahtına oturmuş da küçüğe yer kalmamış o da hep bunun hıncını almış gibi öngörü oluşturdum.
Bir de o açıdan bakın yaşanılanlara, ister istemez kıyaslanmak ve diğerine hep daha içten davranıldığını farketmek hoş olmasa gerek.
Hatalısınız demiyorum ama alınganlık etme ve mesafe koyma konusunda sebepleri var yengenizin.
Doğruluğu tartışılabilir ama sebepleri var.

Gelinden değil abimden bekliyor anne babam. Hatta diyorlar ki eğer eşi gelmek istemiyorsa zorlamasın. Kimse zorla gelmesin. Ama abim yanlış anlar diye bunu kendisine söyleyemiyorlar.
Oo bir şey diyeceğim de aileniz bu cümleyle iyilik mi etmiş oluyor?
Resmen o gelmezse gelmesin zaten bize oğlumuz lazım demenin kibarcası.
Olur mu öyle şey, onlar bir aile ve kavga dövüş vs olmadığı sürece beraber gelecekler.
Bence abiniz de bu süreci iyi yönetememiş belki içinde onun da abisine karşı hırsları vardı, böyle davranmaya itti.

Hep yengenizin yaptiklarini ört pas ettiniz, alttan aldiniz, karismadiniz, arayin demediniz, gelin gidin demediniz hiçbisey demediniz. Yenge kendi kendine sizi sevmemeye başlamiş ve boyle davraniyor hadi tamam. Ama bu kadar kusursuz halinizle ne konuda abinizi doldurmuş olabilir bu yenge? Kaldi ki "eşim sizi hiç sikayet etmiyor" demiş abiniz?

Şurada en az 20 senelik mevzulari didik didik yazan biri bunca sene agzini açmadi inanalim? Peki tamam.

Bunu biz de düşündük çoğu zaman. Hak da verdik aslında. Ama böyle düşünmesi için önce bir içimize girip bizi tanısaydı. Daha tanışmaya gittik arkamızdan ailesi dedikodu çıkarmıştı. İşte büyük oğlu çalışmıyor da hep yük benim kızımın sırtına mı binecek acaba diye söylemiş ortak tanıdıklara.

O dönemde büyük abimin işleri kötüydü ama küçük abimin işi gayet iyiydi. Bunu bile yengemin annesi konu etmişti. Üstelik sadece tanışmaya gitmiştik arkamızdan bunu söylemişti.

Yapısı gereği soğuk olabilir benim annem de öyle. Kimse canım cicim beklemiyor. Ama yengem ve ailesi aşırı hırs dolular. Sürekli laf sokuyorlar sağa sola. Aşırı fesatlar. Bir yengelerim ve yeğenlerimle fotoğraf çekilip sosyal hesabımda paylaşmıştım. Kız kardeşi ben de Ekli bile değil ama etiketli olunca fotoğrafı görmüş. Yazdığı yorum şu: ben ablama o kadar fotoğraf çekilelim diyorum izin vermiyor paylaşmaya vay bee sizinle çekilip paylaşmaya izne vermiş”. Fesatlık forever yani. Annesi desen 4 kızı var hepsini de parmağında oynatıyor. Tabi damatlarını da. Biz ise sadece abim bizden bu kadar kopmasın istiyoruz. Karşı taraf art niyetli olunca olay buralara geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çare olarak bunu düşünüyorlar sadece. Kimseye böyle söylemediler. Yani bizi bu kadar istemiyor, gelmek istemiyorsa zorla gelmesin diye düşünüyorlar. Ama oğullarını görmek istiyorlar çok normal değil mi? Bence yengem bu teklife balıklama atlar ama kimse dile getiremiyor.

Daha cok üzülursünuz. Yıllardan beri susmak nedir. Ne oldu susunca mutlu mu herkes. Sizin dügunde de başiniz çok ağrır. Küçük abinize yapacak birsey yok Allah ıslah etsin. Bu konular bitmez ailecek resti cekeceksiniz.ya da böyle ömür boyu hepbereber mutsuz olacaksınız

Evlendiklerinde ben daha 4.sınıftaydım ne diye ağzımı açayım. Bilip bilmeden çok zekice davrandım kimsenin görmediğini gördüm pozlarına gerek yok bence. Gayet de insanlar huzursuzluk çıkmasın diye susabiliyor şahsen kendimizden biliyorum. He yine de başaramadık o da sanırım zihniyeti sizin gibi olan insanlar yüzünden. Çünkü bazılarına ne yapsanız yaranılmıyor. Keşke bu kadar art niyetli olmasa insanlar. Size kendimi ispatlayacak değilim ama bu kadar kötü niyetli olmamanızı önerebilirim.

Aslında yıllardır akışına bırakmıştık. Kendi kendimize üzülüp gidiyorduk. Büyük abim tutamadı kendini patlak verdi olaylar. İlk kez bu kadar net tepki koyuldu mesela. Daha önce kimse yengem hakkında tek kelime edememişti. Abimin bizden uzaklaşmasındansa susmayı tercih ediyorduk çünkü.

Bizler belki işimize gücümüze yoğunlaşınca unutup gideceğiz. Ama annemle babam gün boyu bu küs olma durumunu dert ediyorlar. Bir bakıyorum annem ağlıyor bir bakıyorum babam düşünceli dalmış gitmiş. 75 yaşlarında insanlar ve tek istekleri aile birliği. Samimiyet noktasında kimse kimseye müdahale edemez zaten. Ama tartışma küslük olsun istemiyorlar.

Bir de abim yurt dışına dönecek küs gitsin istemiyorlar. Her şey çok zor. Yarın işe gideceğim hala bu konuyu takmaktan uyuyamıyorum.

Bu kadar agresif olmaya gerek yok.
Konu açıyorsanız , size yapılan yorumlarıda bu şekilde değerlendiremezsiniz.
Hani böyle hep anlayışlı görümce pozları vermişsiniz ya , şu yorumunuzdan sonra asla inandırıcı gelmiyor.
Yengeniz kusurlu gibi görünse bile ben sizin çok içten pazarlıklı bir kadın olduğunuzu düşünüyorum.
Abimi düşünüyorum , abime üzülüyorum diye diye sürekli yengenizi istediğiniz gibi eleştirip, dolduruşa getirmişsiniz.

Hiç kusura bakmayın istediğini yazan, istemediğini okuyacak.

Son düzenleme:

4. Sinifta ben kendimi hatirlamiyorum siz dugun taki, kimin ailesi ne demiş ne yapilmiş maşallah kim ne istemiş herseyden haberlisiniz. Evet 4. Sinifta laf soylememis olabilirsiniz ama cocuk halinle bunca seyi düşündüysen 20 sene içine illa ki yansimiştir davranislara diye dusundum. :)

Gelin benim zihniyetimde kotu niyetli bir insan, abin hicbisey yapmadiginizi göre göre neden yengenin yaninda durmuş bunca zaman? Adam ne oldugundan bile haberim yok bana sikayet etmiyor diyor bariz hala yengem dolduruyor, yengem abimi bizden kopartmak istiyor diyorsun. Sizden kopartmak isteyen bir yengen olsa abin her cuma ge le mez, bu kopmuş haliyse...

Daha fazla yorum yapmayacagim tekrara düsüyor. Tesekkurler.

Yaşlı insanlar takarlar, ama cenaze varmış gibi de davranmamak lazım. Siz anne babanıza bunu anlatmaya çalışın. Kardeşler kavga eder, barışır, biraz zaman tanıyın. Gelinleri kıyaslamayın da bıraksınlar. İster istemez yapıyorlar ama bak yıllar geçmiş gelin diğerine benzememiş.zaten gerekli de değil. Biz evlenen çiftlerin ayrı aile kurduklarını kabul edemiyoruz, evlenen bize vagon gibi takılsın, hep takip etsinler bizi istiyoruz e haliyle sonuç bu. Küçük gelin de sürekli kıyaslanmaktan, beğenilmemekten sıkılmış, herkes haklı gibi konuda.yöntem tabi ki yanlış. Aslında bu konu çok uzar toplum yarası çünkü anne babanızı siz teselli edin, abilerin sonu ne olacak diye düşünmeyin. Otuzlarını belki de kırklarını devirmiş adamlar yahu, az kendi kendilerine halletsinler meselelerini.

Aynisi benim annemin ailesinde var. 3 erkek kardes 1 kizkardesler. Ama artik cogu birbiriyle gorusmuyor. 1 dayimla cok yakin oturuyoruz. Surekli icli disli olmak zorundaydik. Annem yillarca sustu, ananemlerde oyle. Kuzenimle kizkardes gibiydik. Sonunda onuda kendine benzetti. Ve ben artik tahammül edemiyorum. Gorusmeyi kestim cok uzulerek. Zaten kuzenimde soguk davranıyor. İki sokak otemde oturuyorlar düşünün.. arada cekememezlik varsa yapacak pekte birsey yok. Ben annemede hep dedim ananemede. Siz buna fazla yüz vermişsiniz, zamanında mudahale etseydiniz bu kadar cesaretlenemezdi diye. Ama hâlada susmaya devam ediyolar.. onun gorumcesine yani anneme soylediklerini ben görümceme soylesem benim coktan saclarimi yolardi herhalde. Ayni sekilde bende gorumce olcam kimsenin benim hakkimda konusmasina yada ailem hakkinda kotu dogru olmayan seyler söylemesine izin vermem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…