Siz olsanız davete gider miydiniz?

Ben öyle deli gibi koşturmadım düğün zamanı çünkü gelin istemedi. Ben istemiyorum sadece müsaade edin biz baş başa yapalım her şeyi dedi biz de saygı duyduk. Bu noktadan sonraki yardım etmek için ısrar etsem zorbalık yapmışım gibi olacak diye geri çekildim. Ama arka planda yaptığım çok yardım var onlara. Abim borcunu bana bırakıp evlendi resmen ev eşyası taksitine girince bekarken yaptığı kefil mevzularıyla ilgili olan borcu ben öderim dedim. Nişanlıydım ben hala borcunu ödüyordum onun. Çünkü kardeşlik böyle bir şeydi benim için. Üstelik askere gitti evlendikten sonra kız madur olmasın taksitlerle diye ablam da ben de bilezik bozduk abim dönene kadar taksitlerini ödedik onun. Ama hiçbirşey yapmamışım gibi davranılıyor.
Ay senin gibi görümcem olsaydı keşke ne vardı. Benimle ilk tanışmaya geldiği gün abisi beni iş çıkışı almaya geldi emrivaki şekilde hiç haberim olmadan bi baktım ön koltukta oturuyor geçtim arkaya oturdum o an tepem attı zaten neyse belki bilmeden olmuştur dedim bi yere gidip oturalım o zaman dedik eşimin yani o zamanlar sevgilimin asla sevmediği bi mekan vardı illa oraya gidelim dedi ben çok hoşlanmıyoruz ama neyse dedim eşimden ses çıkmadı neyse tıkış tepiş gittik oturduk bi görün halleri tepesine kuş kondurmuş gibi deli deli haller tövbe dedim nasıl bi şey bu neyse sohbet esnasında bana direktifler verip duruyor yok elbiseni şöyle yaptır böyle yaptır bizim taraf şatafat sever falan nişan için ben de yok ben sadelikten yanayım canım sen öyle yap dedim ardından zaten asla birbirimizden hoşlanmadık düğün sürecinde bi kere bile yardım hal hatır sormak şurda dursun arka planda sürekli sorun çıkardı abisinden araba parası istedi annesigil eşya için yardım edecekleri zaman hayır bana araba alacaksınız demiş vs yani Allah herkesin gönlüne göre versin bende görümceyim bu arada ben tamamen yengemle uyum içerisindeyim o benim yeğenlerimin annesi abimin sevdiği kadın diyip hiç karışmam sadece destek olurum

Gitmezdim ben olsam.
Eşimi de sürüklemezdim, abinin eşi kıymetli de benimki değil mi, derdim anneme de.
İnsanlar kapınızı açmamış, yazdıklarınızın hepsini okudum, bariz görüşmek, gidip gelmek istemiyorlar. Ama sorsan "sana öyle geliyor" der paranoyaklıkla itham ederler böyleleri.
Keşke kardeşlik ilişkisi bu duruma gelmeseydi. Ama hayat bazen böyle şeyler gösteriyor.
Gitmeyin derim.
Abiniz sorarsa da açıklarsınız gerçek sebebini.

Bir önceki abinizle ilgili konunuzu hatırlıyorum annenize hediye bırakmalarından aklımda kalmış.Garip bir şekilde mesafe koyuyorlardı.Öyle olmak istiyorlarsa sizde ısrarcı olmayın bence ben olsam gitmezdim

Ay senin gibi görümcem olsaydı keşke ne vardı. Benimle ilk tanışmaya geldiği gün abisi beni iş çıkışı almaya geldi emrivaki şekilde hiç haberim olmadan bi baktım ön koltukta oturuyor geçtim arkaya oturdum o an tepem attı zaten neyse belki bilmeden olmuştur dedim bi yere gidip oturalım o zaman dedik eşimin yani o zamanlar sevgilimin asla sevmediği bi mekan vardı illa oraya gidelim dedi ben çok hoşlanmıyoruz ama neyse dedim eşimden ses çıkmadı neyse tıkış tepiş gittik oturduk bi görün halleri tepesine kuş kondurmuş gibi deli deli haller tövbe dedim nasıl bi şey bu neyse sohbet esnasında bana direktifler verip duruyor yok elbiseni şöyle yaptır böyle yaptır bizim taraf şatafat sever falan nişan için ben de yok ben sadelikten yanayım canım sen öyle yap dedim ardından zaten asla birbirimizden hoşlanmadık düğün sürecinde bi kere bile yardım hal hatır sormak şurda dursun arka planda sürekli sorun çıkardı abisinden araba parası istedi annesigil eşya için yardım edecekleri zaman hayır bana araba alacaksınız demiş vs yani Allah herkesin gönlüne göre versin bende görümceyim bu arada ben tamamen yengemle uyum içerisindeyim o benim yeğenlerimin annesi abimin sevdiği kadın diyip hiç karışmam sadece destek olurum
Ne güzel keşke herkes böyle düşünse. Bizde aksine o bir dönem bana saçma tavsiyelerde bulunmaya başladı. Ben onlardan 1 sene sonra evlendim. Eşim ve ailesi ellerinden geleni yaptılar. Benim onlardan bilezik vs bir isteğim olmadı hiç içlerinden geleni yaptılar yani. Yengem beni kenara çekip şey diyor sürekli. Herşeyi iste şunu yapın bunu yapın de. O zaman kıymetli olursun. Altın istemediğin için senin değerini bilmeyecekler şimdi falan dedi. Mehir olarak da ben 100 gram altın istedim kendisi ev istemişti. İmam nikahı sonrası beni bildiğin zorbaladı. Gülüyor 100 gram ne falan diyor. Evliliğe dair tavsiyelerine değinmiyorum bile. Eşimin işle ilgili bir konuya morali bozuktu bir gün annemin evindeyken. Beni kenara çekti hayatım kocanla aranız mı bozuk niye suskun duruyor dedi. Dedim yok işle ilgili bir sorun var dedim. Bak çok dikkat et etraf evli erkek avcısı kızlarla dolu sakın ha kavga edip de kocanı başka kadınların kucağına atma dedi. Ay ne diyosun tövbe tövbe diyip uzaklaştım yanından. Böyle saçma sapan fikirleri var.

Bir önceki abinizle ilgili konunuzu hatırlıyorum annenize hediye bırakmalarından aklımda kalmış.Garip bir şekilde mesafe koyuyorlardı.Öyle olmak istiyorlarsa sizde ısrarcı olmayın bence ben olsam gitmezdim
Evet o zaman da bahsetmiştim gelmediklerinden. Ama şimdi davet ettikleri için gitmek istemeyince ara bozan pozisyonuna ben düştüm

İstemiyorsanız gitmeyin gidersenizde yeyip içip oturun köşenizde 🤣
Gelin belki mesafeli ve baştan kötü olmayı tercih etmiştir ...buda bir seçim saygı duymak lazım
Geçmişe dönüp baktigimda keşke bende baştan kötü olsaydim diyorum..hatta demin aynaya baktım şimdiki aklımla 20 yaşında olsam keşke dedim kendi kendime...insanlara bu kadar sebepsiz verici olmasaydım..şimdi mesafe koysamda anlamıyorlar...
Geçen gorumce aradı iftara çağırdı gelemem canım ramazandan sonra inşallah dedim bozuldu kapattı ama gerçekten onun saçma tavırlarını çekecek kafada değilim ha sizinki farklı tabi daha çok yeniler...zaman taniyin ve onlar nasılsa sizde öyle olun derim

Benzer konulardan muzdaripiz ben olsam bende gitmezdim o hediye konusu bı çok kırıcı size değer vermeyen insnalara siz neden değer veresiniz ki şimdiden kendinizi kötü hissediyorsunuz gidince daha kötü hissebilirsiniz keşke gitmeseydim diye

Benzer konulardan muzdaripiz ben olsam bende gitmezdim o hediye konusu bı çok kırıcı size değer vermeyen insnalara siz neden değer veresiniz ki şimdiden kendinizi kötü hissediyorsunuz gidince daha kötü hissebilirsiniz keşke gitmeseydim diye
Yok gitmedim zaten annemler gittiler. İçimden gelmeyen bir şeyi yapmak istemedim

Back
X