- 4 Şubat 2014
- 4.679
- 16.963
- 408
Geçmiş olsun canımBenimkinde de gizli şeker çıktı. Diyetisyen bir liste verdi ona uymaya çalışıyor . Bana da iyi oldu.
Geçmiş olsun joucumIYi olduu abartıyolar boyna cipsi döktürüyodu kocam acayip her aksam ensonda tansiyonu fırladı ilacıda baslamıyo biara basladi kalbi cok hızlı attı cok korktu fabrikadaki doktoruyla konustu genede iyi duruyosun ayakta dedi hatta ensonda yemiyo ders oldu
Boğadaşım hakkatten nasıl bir iştahimiz var yaBu arada boğa ile kimse kapışamaz bu konuda![]()
Biraz relax hocanim. Beslenme dersi yapın acık daCanlarım ciğerlerim.
Benim kırmızı güllerim
Bu hafta hep birlikte asılıp çok güzel kilolar veriyoruz. Havalar ısındı. (Her ne kadar bugün buraya kar yağsa da öğleden sonra güzeldi hava.) yürüyüşlere ve spora dikkat ediyoruz.
Menüleri eksiksiz istiyorum ama mümkünse lütfen diyete uygun olsun. Benim öğretmen damarımi tutturmayin bu hafta ona göre
P Purple58
arke
@gezegenfeza
@Ilyusa
@Sem2024
@zeyneppk
@_Zeze
@Jou
@belmayne
@Tutku44
@Nazlimuuu

Filiz iyidirbelli markaların var ama yemesi biraz zor. migroslarda var. ancak salata içinde idare ediyor. ama filizin ki daha hafif aklında olsun. şok ta var.

Ben deeBen de boğayim
![]()
Ne güzel yazmışsin canımYeme bozukluğunu yenmek ve sağlıklı olarak beslenerek sporla birlikte kilo verebilmek için yapılması gerekenler ikiye ayrılıyor; Birincisi psikolojik boyutu, ikincisi beslenme ve spor boyutu....
Bölüm 1
Aslında bunların kişiye göre düzenlenmesi gerekiyor. Kişinin kendi adına her iki boyut için de tespitler yapması ve başlangıçta küçük değişiklerle başlaması gerekiyor.
Mesela benim için en başta;
1. Çikolata, tatlı, abur cuburlara dayanamıyorum. Elimin altında olduğu zaman aklım onlarda oluyor. Mutlaka ölçüsüz yiyorum.
2. Dışarıdan yemek yerken kontrolü kaybediyorum, hem de çok kalorili şeyler oluyor.
3. Yediklerimi not etmemek kontrolü kaybettiriyor.
4. Sevdiğim yiyeceklere karşı porsiyon kontrolüm yok.
5. Yemekle ilgili yanlış ve eksik bilgilerimi düzeltmiyorum.
6. Diyet yaparken belli bir sonra çok sıkılıyorum, kasıyorum.
7. Spor konusunda yürüyüş yapıyorum ama videolarını (mesela leslie) yapmıyorum. Üşeniyorum...
8. Ekran bağımlılığım var. Bu da beynimi, beslenmemi etkiliyor görüyorum. Mavi ekran yemeye yönlendiriyormuş.
Bunlar için düşündüğüm çözümler;
1. Sevdiğim ama kilo aldıran bu yiyecekleri eve ve işyerine almayacağım. Marketlerde cips ve çikolata reyonlarına uğramayacağım. (Geçen yıllarda bir ara yapmıştım. Bu çok işe yarıyor, görmeyince almıyorsun)
2. Zorunlu olmadıkça dışarıdan yemek yemeyeceğim. İş günleri zaten kahvaltıyı da öğlen yemeğini de ara öğünümü de evden götürüyorum. Haftasonları için de evden kahvaltı yaparak çıkıyorum. Yanıma ceviz, kuru meyve ve eti formun peynirli bisküvi sandiviçini alıyorum. yarım paket yetiyor. Ya da marketten kefir olabilir. İlla bir yere oturulacaksa yeşillik ve ayranla birlikte 1 adet lahmacun ya da balıklı, tavuklu, hellimli vesaireli 1 kase salata en ideali.
3. Bir deftere beslenme ve spor günlüğü tutmak çok iyi geliyor. her yediğini ve günlük sporunu miktarlarıyla yazıyorsun. Birkaç aydır bırakmıştım. yazacağım yarından itibaren. Buraya da yazıyorum takımda olduğumuz için ama defter çok iyi oluyor.
4. Kendime özel menü hazırlayacağım ama farklı yiyeceklerde yemek istersem azami olarak porsiyona dikkat edeceğim. Günlük deftere yazmak bu konuda çok olumlu etkiliyor. Takıma yazmaktan daha çok etkiliyor aklınızda olsun.
5. Mizaca göre beslenmek kilo vermeyi çok etkiliyor. Beslenmeyle ilgili mizacıma uygun yiyecekleri sıklıkla yemek, diğerlerini azaltmam gerekli. Besin gruplarını buna göre belirleyeceğim. Son dönemde bozmuştum yine başlayacağım.
Ayrıca meyve ve glisemik indeksi olan besinlerin yanında az miktarda süt ürünü tüketmek kan şekerinin hemen yükselmesini önlüyor. Ben zaten fazla tüketemiyorum. Mizacıma uygun değil çünkü.
6. Diyeti cazip hale getirmek ve motivasyon sağlamak için bazı alışverişler iyi oluyor. Geçen hafta yazmıştım. Ben de çok etkili bu. Mesela işyeri için yemek çantası, çanta içine uygun kaplar (bende tupperlar ve başka uygun kaplar var, daha önce almıştım), çelik sıcak yemek termosu, çelik içecek termosu, çanta içine minik atıştırmalık kabı, ev için gözlü pankek tavası, motive için göze hoş gelen kase, tabak, küçük tencere-tava vs , küçük şişeli blender (miks-go falan), başka küçük mutfak eşyaları, mutfak tartısı, normal tartı eskidiyse yeni banyo tartısı olabilir...
Bende bunlar var. Ayrıca son dönemde eklemeler de yaptım. Motive etti beni ve kolaylık sağlıyor.
Ayrıca saç modeli ve saç rengi değişikliği de iyi geliyorDün saçımı biraz kestirdim ve hafif renk değişikliği yaptım.
7. Akıllı saatim var. Yürüyüşlerimi adım olarak ölçüyorum iyi oluyor. Ama videolara ara vermiştim. Yine küçükten başlayacağım. Harekete geçmem gerekiyor bu konuda.
8. Genel olarak ekranı azaltmam gerekli ama özellikle gece uykudan 45 dakika önce telefon, tablet ve laptopu elimden bırakacağım.
Bunlar benim için ilk başta gerekli. Kendi tespit ettiklerim... Bunlar burada dursun
Ama yeme bozukluğu için başka tespitler de yapıp çözüm üretmem gerekli. Mesela olumlamalar.... Anlık gelişen moral bozukluğu, sinir, stres durumları için hemen kontrolü sağlayacak olumlamalar vs.