- 12 Mart 2019
- 14.871
- 34.281
- 598
- Konu Sahibi karamel Latte
-
- #16.181
Evet bende tek yumurta ikiziyim soylemeyi unuttm sadece premature dogmusuk okadarya hayır neden olumsuzsun pelin akil’in de tek yumurta ıkızlerı nekadar tatlı kızları var ..evet gebelık rısklı o da ıkı bebek oldugu ıcın ama bence neden üzülüyorsun anlamadım
Canm bende tek yumurta ikiziyim hiçbir problem olmadı annemin gebeliği de sağlıklı geçmiş Sadece erken dogum olmus o kadarEvet doğuran da var ama yüksek riskli gebelik oluyor canım.
Yanı komplikasyon ihtimali normal ikizlere göre daha fazla.
Ya cok uzuldum canm korkma hic bisey olmaz insallah dua et bol bol sende saglikla gelin aramizaBenım için dua edin arkadaşlarım hastanede yatıyorum sabah wc kalktığımda pıhtı şeklinde ciddi bi kanamam oldu bebeğimin kalp atışı var ama kese etrafında kanama alanı varmış hala da devam ediyor kanamam gözlemliycekler rabbim bebeğimi benden almasın
Tesadüfe bakar mısın aramızda örnek var.Canm bende tek yumurta ikiziyim hiçbir problem olmadı annemin gebeliği de sağlıklı geçmiş Sadece erken dogum olmus o kadar
Bence oda devam et dicek hersey Allahtan gelicek canim tek gebelikte olsa kotu bisey yasicaksak yasicaz canimTesadüfe bakar mısın aramızda örnek var.
Yanı doktorun dediği şu.olumsuz ihtimalleri söyledi. Sonunda da diyor ki bunların hepsi de başına gelebilir .hiçbiri de olmayabilir .Yanı tamamen şans nasip.
Dün tup bebek doktorumu aradığımda kürtaj fikrimi söyledim. Kesinlikle öyle bir şey yapma dedi. O da biliyor tüm riskleri.
Bilmiyorum nasıl karar vereceğim.yarin gideceğim kişi riskli gebelik uzmanı. Bakalım ne dicek.
Zaten erken doğum kesin
İlk hamileliği olup sabah 7 de kalkanlara da selam olsunGunaydinn kizlarrr. Nasıl gidiyor bugünikinciye hamile olupta erkenden kalkanlara benden selam olsun . İlk hamileligini yaşayıp öğlene kadar yatanada püüü
İlk hamileliği olup sabah 7 de kalkanlara da selam olsun
Benim tsh yüksek çıktı dıye hiç yollamadı direk kendi verdi ilacı. Bu Arada senin sonuç nasıl canı mBen devlet Hastanesi'ne gittim sadece IGM leri yaptı okadar. Sağlık ocağına kan verdim 2 gün oldu daha sonuç çıkmadı. Hangilerini yaptı bilmiyorum. Çıktığı zaman sonuç bakicam hangileri yapılmış hangileri eksik diye. İdrar testini özelde yaptircam. Ne devlet yaptı ne de sağlık ocağı. Benimde kontrol günüm sondu dün. Sonuçlar çıkmadığı için gidemedim. Randevuyu kadın doğum olarak alıyorsun. Tsh yuksek çıkarsa dahiliye gönderiyor
1.86 çıktı kuzumAnladım canım heryerdeki aile hekimliği farklı çalışıyor demek ki inşallah güzel çıkmıştır sonuçların tsh kaç çıktı canım
Kocam işe gidiyor bende uyanıyorum onla sonra bidaha yatmıyorum ama öğle uykusu var tabiKeyfi kalkıyorum deme bana
Aldırmak mi ??? İyi düşün. Ne biliyorsun yaşayacağın durumları. Halamın gelini de ikiz doğurdu . Tek yumurta ikizi. Herkes erken doğar dedi. Zamanında doğdular sadece zayıf doğdular. Aldırmak nedir ya. Okadar emek verdin. Allah in gücüne gider. Dua kapıları açık olur Allah korusun. Bu cani Allah verdi. Sen ileriyi görmeden kendine senaryo yaziyosun canım olurmu öyle şey. Tüp bebek doktorun aradaki çizgiyi görmüş. Ksuura bakma yani sert konuştuysamda . Ama çocuk olsun diye bu kadar cirpinirken Rabbim sağlıklı iki evlat veriyor kalpleri atıyor sen kürtaj olmaktan bahsediyorsun. Lütfen bı otur sakın ol.Sağol canım. Ne yerdeyim ne gökte.
Kalp atışını duydum evet fakat cok nadir binde bir girulen bir durumun icindeyim.
Ben tek embriyo transferi olmuştum embriyo bölünüp tek yumurta ikizi olmuş. Bu çok riskli bir durummuş. Çünkü tek kesenin içinde 2 bebek var şuan ve herşeyleri ortak.
Yarın bir perinatolog gideceğim hacettepe de.
Dün gittiğim doktor yapışık ikizden bile suphelendi. O panikle hemen tup bebek doktorumu aradim o da hayir siyam ikizi degil ikisinin arasindaki boslugu girdum ben dedi.
Bu arada bulantim çok fazla 2 haftadır yatıyorum.
Burada betul vardı embriyosu bölünüp tek yumurta ikizi olan .ama diğer kontrolde biri gitmişti doktor da bunun iyi olduğunu söylemişti.
Ben de bunu umut ettim ama ikisi de gelişiyor kalpleri atıyor. Çok karışık duygular içindeyim.
Bazen aldırmayı düşünüyorum sonradan daha büyük acı yaşama korkusuyla .Yarın ki pernatologdan sonra haftasonu düşünüp net karae veririm sanırım.
Ama kalpleri gümbür gümbür atarken kürtaj da cok zor bi karar .bilemiyorum ne yapacağım icim sızlıyor.onlar icin coK üzülüyorum
Öğlen uykusu benimolmazsa olmazimdi ama bu seferde sersem gibi kalkıyorum. O yüzden çocuk uyurken dizi izliyorum bende. Kendimi dinliyorum. Dinleniyorum iyi geliyorm sabah namazından sonra hiç uyumuyorum oğlum uyanmış oluyorKocam işe gidiyor bende uyanıyorum onla sonra bidaha yatmıyorum ama öğle uykusu var tabi
Ben de çok tedirgin oluyorum hafta da bi kez kontrole gidiyorum ama bunu bitirmem gerekiyor artık bi doktora devam etmem lazım. Askında en güzeli doktorun çağırdığı zaman gitmek ama bunu başaramadım bu hafta bikez daha gideceğim sonra çağırdıkları zaman gitmeye başlayacağımcanım öncelikle sakin oluyoruzz. stress herşeye zarar. onundışında iğneyi neden kafaya takıyorsun yeterki sağlıklı olsunlar gerekirse doguma kadar iğne kullanırız. ben 16. haftaya kadar kullanıcakmışım mesela. tup bebek doktorum 12 haftaya kadar demişti. ama şimdiki doktorum tedbir amaçlı fitili de iğneyi de 16.haftaya kadar kullanıcaz dedi. daha yolun başındayız bu kadar sıkıntı yapma rahat olmaya çalış. evet hamileliğin ilk zamanları 1ay sonra randevu verilmesini ben de kabul etmiyorum çünki o kadar ilaç kullanıyoruz gözetimde olmalıyız diye düşünüyorum. sen de 1 ay beklemek zorunda değilsin 15gün aralıkla ultrasona gir en azından herşeyin yolunda oldugunu görünce kafan rahat eder
Aşırı yüksek değil ama ilaca başlaman gerekyor canım ben dahiliye gitmiştim özelde. Sağolsun 25lik ilaç yazmıştı oğlumda. Doğuma kadar hiç saatini şaşmadan içmiştim. İdrar içinde ilaç verir kuzum. Bol su iç. Kendini korkutma Rabbim sifani versin insaAllahKizlar sonuclarim cikmis tsh 5.23 cikti doktor endokrinolojiye sevk etti cok yuksek bi degermi bu? Birde idrarda cook fazla bakteri varmis sınır 300 ken benimki 3467 ve idrarda kan varmis bunun icinde kadin doguma yonlendirdi. Yarin ikisinede gitcez insallah hersey yolundadir
Canim evet benimki oyle oldu ama benim durum farkliydi sonrada olan gelismesi yavasmis benim digerinin gelisimini etkilicekti dusunki birinin kalp atisini duydugumuzda digeri daha olusma asamasindaydi gec geriden geliyodu dursaydi digerinin gelisimknk etkileckti ama sende oyle olmamis anladigim kadariyla ikisininde kalbini duymussun ve gormussunuz kotu dusunme o yuzde aldirmayi falan aklindan gecirme benceSağol canım. Ne yerdeyim ne gökte.
Kalp atışını duydum evet fakat cok nadir binde bir girulen bir durumun icindeyim.
Ben tek embriyo transferi olmuştum embriyo bölünüp tek yumurta ikizi olmuş. Bu çok riskli bir durummuş. Çünkü tek kesenin içinde 2 bebek var şuan ve herşeyleri ortak.
Yarın bir perinatolog gideceğim hacettepe de.
Dün gittiğim doktor yapışık ikizden bile suphelendi. O panikle hemen tup bebek doktorumu aradim o da hayir siyam ikizi degil ikisinin arasindaki boslugu girdum ben dedi.
Bu arada bulantim çok fazla 2 haftadır yatıyorum.
Burada betul vardı embriyosu bölünüp tek yumurta ikizi olan .ama diğer kontrolde biri gitmişti doktor da bunun iyi olduğunu söylemişti.
Ben de bunu umut ettim ama ikisi de gelişiyor kalpleri atıyor. Çok karışık duygular içindeyim.
Bazen aldırmayı düşünüyorum sonradan daha büyük acı yaşama korkusuyla .Yarın ki pernatologdan sonra haftasonu düşünüp net karae veririm sanırım.
Ama kalpleri gümbür gümbür atarken kürtaj da cok zor bi karar .bilemiyorum ne yapacağım icim sızlıyor.onlar icin coK üzülüyorum
Gerçekten sabırla beklemek çok güzel bişey canım. Yani doktorun dediği günler gitmek en mantıklısı. Ağrın sizin olur lekelenmem olur gidersin ama keyfi her hafta gitmek bana zor geliyor açıkçası. Korona olmasa dert etmem bende ama heryerimizi sarmış artık. Herkes evinde otursun yapsın corbasini çayını açın TV nizi kılın namazlarınızi akşam oluyor zatenBen de çok tedirgin oluyorum hafta da bi kez kontrole gidiyorum ama bunu bitirmem gerekiyor artık bi doktora devam etmem lazım. Askında en güzeli doktorun çağırdığı zaman gitmek ama bunu başaramadım bu hafta bikez daha gideceğim sonra çağırdıkları zaman gitmeye başlayacağım
Ya anlamadigim ben hamilelikten once cok fazla idrar yolu enfeksiyonu geciriyodum idrarimi yaparken yaniyodu oturamiyodum yatamıyodum bile agridan simdi hic agrim yok biseyim yok nasil bu kadar yuksek cikar anlamadim su iciyorum uc gundur bi damacanayi bitirdim sanirimAşırı yüksek değil ama ilaca başlaman gerekyor canım ben dahiliye gitmiştim özelde. Sağolsun 25lik ilaç yazmıştı oğlumda. Doğuma kadar hiç saatini şaşmadan içmiştim. İdrar içinde ilaç verir kuzum. Bol su iç. Kendini korkutma Rabbim sifani versin insaAllah
Evet çok haklısın kuzum ama kendime engel olamıyorum resmen her hafta gidiyorum yaniGerçekten sabırla beklemek çok güzel bişey canım. Yani doktorun dediği günler gitmek en mantıklısı. Ağrın sizin olur lekelenmem olur gidersin ama keyfi her hafta gitmek bana zor geliyor açıkçası. Korona olmasa dert etmem bende ama heryerimizi sarmış artık. Herkes evinde otursun yapsın corbasini çayını açın TV nizi kılın namazlarınızi akşam oluyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?