dünyanın en kötü kaynanası benimkidir her iddiaya girerim:)

valla kendi adıma çerez değil, evlendiğimden beri Batman'dayım seneye ankaraya gidince nasıl olacak diye düşünüp duruyorum kv çok buyurgan ben de oldukça asabiyim bizde de bir.cıngar kopacak gibi
Kopası sorun değil bence canım.. İlla ki kopacak. Bunun hayatındaki şekli şemali sorun. Yani sen bu olayları evliliğine taşırsan sorun, psikolojini bozarsan sorundur. Ama tartışma olur, görüşmezsin bu olabilir. Benim de kpederimle sorunlarım var eskiden hatırlarsın bekli. Ama güzel canımı onun için asla sıkmıyorum.

madem eşin de görüşmüyor sorun ne?
uzak bri yere taşının.

Anneannem çok güzel bir şey söylerdi, benim halimi ancak ben gibi damdan düşen anlar, diğerleri oraya çıkmasaydın ne işin vardı der. Dediğin doğru sağlıklıysan, sevdiğinin ölümünü görmediysen şükretmen ve mutlu olman gerekli ama bunlardan bize göre daha hafif gelen acılara da yarabbi az geldi biraz daha ver demek saçma. İnsanı üzen her ne ise o ona dert olur. Olayın vahimliği değil kişiye yaşattığı etkisidir önemli olan bence. Oğlu ölüp, çok şükür yaşıyorum diye üzülmeyen anne de gördüm ben. Başkası için bu yaşayan ölü olmak demektir ama o kadın için değildi mesela. Kimin içinde ne yaşadığını bilemezsin.

ama benim kv için görüşmeme seçenek değil mantıkları şu biz aileyiz birbirimizin ağzına da etsek dönüp gene sarılmalıyız, ben zaten panik ataklıyım böyle şeylere gelemem

ama benim kv için görüşmeme seçenek değil mantıkları şu biz aileyiz birbirimizin ağzına da etsek dönüp gene sarılmalıyız, ben zaten panik ataklıyım böyle şeylere gelemem
gerçek aile dediğin birbirini üzmeyendir. her ailede kavga olur ama bu namusa kişiliğe kayarsa orada sıkıntı olur. ve kaynanalarda gelinlerde muhakkak bir kusur bulur

eltime ailesine olmadık laflar etti namusuna kadar dil uzattı başka erkeklerle yatmakla itham etti, neler neler, oğlu bizi evden kovdu uzak olalım diye ev taşıdı kaynım, sonra bir bayram oldu anneeee biz geldik, evi geri taşıdı annesinin dibine eltim unutmuş görünüyor falan değişik

kv her durumda gelinleri suçlar mantığı o

sonrada o annedir yapar lafları gelir:)

Elbette bunu vurguladım zaten daha önceki yazılarımda. Olaylar karşısında insanların reaksiyonları farklıdır. Birini depresyona iter, birini intihara, biri de hiç etkilenmez. Ben bunları yaşadım bu bana basit geliyor kavramı sadece babamla bağlantılı değil. Kaçınılmaz olarak hayatımda bir kavisti ancak dünyaya bak, olaylara bak. Çocuklar her gece nasıl uyuyor, anneleri onları doyurmak için neler yapıyor. Kaçıp kurtulmak için denizde olan can pazarları, Gazze bilmem neresi.. Saymakla biter mi??
Şu noktada katılmıyorum sana ki öyle bir vurgu da yapmadım. "ya Rabbi bu acı az bize daha çok ver" benim anlattıklarımdan onu çıkarabiliyorsan o senin anlama şeklinle bağlantılı ya da ön yargılı okuyorsundur. Toplum olarak, dünya olarak giderek psikolojimiz bozuluyor. 20 yıl önce ne tecavüz vardı ne çocuk kaçırma. Ona tak, buna tak, ona hırslan, buna hırslan dersek ileriki yıllarda düşünemiyorum ne hale geleceğimizi. Ben konuları hafife de almıyorum, benim sorunlarım yok mu eşimin ailesiyle var hem de babalar gibi. Ama elimin tersiyle geriye atmaya çalışıyorum. Yoksa konu sahibine kalıcı bir çözüm önerin ne "boşan" demekten başka.

kv kendi annesi ile de küstü bu bayram bir aradık ordalar e hani ne ölüme ne dirime idi, bayram kollarlar barışmaya, o zaman büyük büyük laflar etme dilini tut dimi
varacağın kapıya kötü söz etmeyeceksin. ama o kadar laftan sonra da yüzsüz gurursuz hiç birşey olmamış gibi davranamazsın. mesela kaynana bana çok kez or... dedi. sende namus falan yok dedi. e ben tutupta bununla barışamamki affedemem bu kişilik meselesi. kimi affeder kimi affetmez.

inanılmaz imaları var bizimkinin, mesela eltim için diyoki kocası yanında ama elinden telefon düşmüyo kiminle mesajlaşıyosa...kız erken doğum yaptı 17 tansiyon ile preeklemsi geçirdi, tuzlu yiyo dedi geçti bu kız bunu niye sevsin diyorum ama.barıştılar bile

ben olsam döverdim bile net yani

sen elinden bir kaza çıkmasın diye evden kovmuşsun iyiki öyle yapmışsın ben bir vazo çaktıydım kafaya

biliyordum ve çekmek istemiyordum bu yüzden ayrılma kararı aldım fakat eşim istemedi. ama iste

piçlerinizi asla sevmem sevemem demişti kaynanacık...

Evet oyle diyebilir ama zamanla herşey değişiyor. Bu kadar rahat olmayın ce bu konuda sıkıntı çekip sineye çekenleri hafife almayın derim.
Allah tüm iyi kalpleri kötülerden korusun.

nasıl bir aileymiş öyle gelinine o lafları diyor. Bu insanla aynı ortamda bile olman çok yersiz.

Evet oyle diyebilir ama zamanla herşey değişiyor. Bu kadar rahat olmayın ce bu konuda sıkıntı çekip sineye çekenleri hafife almayın derim.
Allah tüm iyi kalpleri kötülerden korusun.
amin iyi dileğin için sağol:)

Konu sahibi dertli değil, daha doğrusu evliliğinin bitmesine neden olacak durumda değil. Eşi iyiyi kötüyü ayırt edebilmiş ama bence yaşadıkları içinde birikmiş. Evliliğinde şu an mutsuz olmasa bile zamanında yaşadıkları, en güzel geçirmesi gereken günlerin kendine zehir edilmesi, hakarete maruz kalması, eşinin dövülmesi v.s ruh haline işlemiştir diye düşünüyorum. Benim kv ile olayımı okusan nasıl kestirip attığımı zaten benim asla kv'yi ve bu gibi sorunları takmayacağımı anlayabilirsin. Ben hiç umursamam bencilimdir açıkça yazıyorum bunu da her fırsatta. İşte kimisi her şeye takar, takmamak daha iyi ama sıfır dertlenmemek de imkansız neredeyse.
Konu sahibi kv derdiyle ölüp bitiyor diyemeyeceğim gibi hiç umursamıyor öylesine yazdı diyemem. İnsanın aklına geliyor zaman zaman yaşananlar.
Şu konuda ben de sana katılmıyorum, evet dünya da çok büyük sorunlar var, insanlar aç, çocuklar ölüyor, kadınlar tecavüze uğruyor ama her insanın kendine ait bir dünyası var zaten. Bir dış dünya var sosyalleştiğimiz, başkalarının acısına, sevincine tanık olduğumuz bir de iç dünyası var. Orada çocuklar ölüyor, aman ne olacak ne acı çekenler var dayak yedim hiç kafama takmıyorum, boşanıyorum kim diyebilir ki.
Mümkün olduğu kadar az kafaya takıp sağlığı korumaya çalışmak gerektiğini de düşünüyorum bunu da ekleyeyim. Bu üzüntüler, gerekli gereksiz takıntılar sağlığı çok etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…