Dul tercihi

Su an en sevmedigim seyi yapiyorum: Yaptigim basit yorumun mealini yaziyorum. Diyorum ki kimliklerde medeni hal kismi yazilmasi gerekiyorsa sayet, bunun sadece evli, bekar seklinde degil de olmasi gerektigi sekilde yazilmasi taraftariyim. Ayrica, herhangi bir ulke veya bolgeden ornek vermememe ragmen Avrupa'yi nereden cikardiniz? Kimi arkadaslar demis ya hani evli olmayana bekar denir diye, ben de medeni hal Ingilizcede boyle kategorize edilir seklinde yorum getirdim buna, su ulkede veya bolgede kimlik kartlarinda boyle yaziyor dedigimi animsamiyorum.

Yazilanlari dogru okumak, okudugunu dogru anlamak onemli seyler tabii.

Bazi kadinlarin kimliklerdeki medeni hal kisminin varligini sorgulamayip medeni halin dallandirilip budaklandirilmasina takilmasi da pek bir ilginc.

Son düzenleme:
H hepii
avrupada yasiyorum, vatandasiz.
kimlikte evli bile yazmiyor ki dul yazsin. bilmeden yorum yapmayin yahut hangi ulke kimligini baz aliyorsaniz, o ulkenin adini yazin ki biz de bilelim.

Okumadiginizi anlamadan yorum yapmamanizi tavsiye ediyorum.

İslam dininin peygamberi kendisinden yaşça büyük, dul bir kadınla evlendiği halde bu tabuyu yıkamadıysa bu toplumda bu tabuyu hiçkimse yıkamaz.

Yazık wallahi. Bu zihniyet yüzünden birçok kadın boşanacağıma ölürüm daha iyi diyor.

Dul kelimesinden bu kadar rahatsız olunmasını anlamak mümkün değil. Moda oldu sanırım son zamanlarda.

Çok bilmiş o aklınla önce eleştirmeyi öğren derim.ileri gittin de biz mi bırakmadık...

Arkadaşlar yorum yapan arkadaşlara herkese teşekkür ederim.sadece düşüncelerinizi öğrenmek istedim.isi olumsuz boyutlara tasimayalim.

1 sene o evliligi sundurmemin, kendimi de surundurmemin sebebi bu karanlik zihniyetti biliyor musun.. Nasil bi toplumda yasiyoruz.. Yazik..

Dul kelimesinden bu kadar rahatsız olunmasını anlamak mümkün değil. Moda oldu sanırım son zamanlarda.
Bende bosanan biri olarak soyluyorum dul ne yaa? Dul dendi mi milletin erkeklerinin af edersinis kullanmalari gereken kadin, düşmüş kadin, ihtiyaç sahibi kadin olarak anlaşılıyor hayir tam tersine kendini ezdirmeyecek.kadar dik duran namusuna laf ettirmeyecek kadar serefli izzet sahibi insanlar onlarda bu ne saçmalık yaa ayrilan kadına arkasından aaa bak bu dul diyen bi topluma sahibiz

Bakin gavur orneginizden Avrupa cikarimi yapmam dogal, ki durum gelismis Asya veya Amerika ulkelerinde de degismiyor.

Mesajiniz bu acikladiginiz seylerin bazi yerlerde ters anlamini tasiyor.

Mesela medeni hal Ingilizcede oyle kategorize edilebiliyor evet. Turkcede de zaten bosanmis, dul, bekar diye kategorize edilebiliyor.

Konu sahibine gelen elestiri ise bosanmis insanlara dul demesi yonunde.

Bunun disinda bosanmis insana bekar yazmak oldugu halden baska bir sey yazmak degildir.

Evli ve bekar genel kategorilerdir, bekarin alt basliklari olabilir.

Daha once de belirttigim gibi, medeni hal kutucugu zaten cagdisi ve yanlistir.

Bir de bu kutucuga ozel hayat ile ilgili ayrintilari yazmak bu yanlisi korukler.

Yani sizin iddia ettiginiz gibi degil durum. Gunluk hayatta kategorize edildiginde gavurlar? tarafindan ozel hayata mudahale edilmis olmuyor. Ama kimlikte beyan edilirse ozel hayata saygi duyulmamis oluyor.

Bu da sizin verdiginiz ornegi ve elestiriyi bastan yanlis kiliyor. Cunku kimse demiyor ki, bosananlar bunu asla soylemesin, ben bekarim desin. Bu sizin okumak ve anlamak ile ilgili paragrafinizda ima ettiginiz sorunla ilgili galiba. Lutfen dogru okuyunuz.

Simdi.ayrildinmi? Hicte korkulacak birsey degil bu onlar biz ayrılanlardan (dullardan)kendi deyisleriyle korksunlar :) gülünecek bi zihniyet
Ayrildim.. 2sene olacak nerdeyse.. Bu cirkin zihniyete ragmen boyun egmedim ve her seyi goze alarak bosandim.. Rabbim oyle bi veriyor ki gucunu, sabrini..
Gayet de eski halime döndüm Allah'in izniyle.. Hic degilse huzur var hayatimda.. Kendim olabiliyorum.. Vs vs

Çok bilmiş o aklınla önce eleştirmeyi öğren derim.ileri gittin de biz mi bırakmadık...
bırakmayı bırak bır de ınsanı tutup geriye çekiyorsunuz dunya neler konusuyo bız hala dul kadın tercih edilir mi yok bekaret vır vır vır bunları tartısalım yazık cidden yazık !

Ne güzel Rabbim hayalinde nasil bir yasanti varsa sana onu versin

Ç. Ü. Ş bu adamla da evlenilmez
Anneligimi sinamaya kalkacak adamın alnini karislarim

Yok hakli. Benimde gordugum seyler var. Annelik onun yaptigi degil. Olmamali yani.

Sigaradan vazgecemedigi icin astım oldu cocuk, ayrica bu yuzden emziremedi. Sariligi saymiyorum bile.

Emmiyor diye geceleri hic kalkip bakmadi, gunduz kayinvalide gece babasi bakti.
Emmiyor diyerek süt iznini bile kullanmadi. 4 ay izni varken 2 aylikken basladi ise. Yaz gelince sut izinlerini 3 gunluk tatiller icin kullandi. Adli tatile denk gelen donemde cocuk sadece babayla yasadi denebilir.

Velhasil halen az ilgili. Cocuk babasinda yazin tatile gitmezse aliyor annesi.

Bakın polemik böyle böyle yaratılır.
Ben size cevap veririm siz bana, oysa bu benim fikrim ama beğenirsiniz ama beğenmezsiniz beni bağlamaz anlıyorsunuz ya?
Aynı görüşe sahip olmak zorunda değiliz, iyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…