Düğünsüz evlilik...

Seneye dugun yapabileceginizden ne kadar eminsiniz,
Bu hastalik daha uzun yillar bizimle, kararinizi ona gore verin, nikah+mini bir kutlama yapabilirsiniz (1 saati gecmeyen, muziksiz ve ikramsiz kutlamalar serbest diye biliyorum) ya da bekleyin, baktiniz her sey daha kotuye gidiyor, nikahi 4 mevsim yapabilirsiniz zaten.

Siz bu adama aşik misiniz cidden? Aşk fazla oldi, seviyor musunuz bari biraz?
Seven insan bir an önce kavuşmak ister, içi içine siğmaz. 2 senedir uzatiyormussunuz zaten hala dugun dernek derdine 1 sene daha uzatma dusunuyorsunuz ki 1 sene sonra ne olur ne olmaz belli bile değil. Bu nasil sevgi, nasil sevmek anlamiyorum, dugunde gobek atmak kadar degeri yok demek ki adamla evlenmenin.

Bir nikah kiyip, guzel bir dış cekim yaptirsaniz ne olur? Dis cekim nereden baksan 1,5-2 saat suruyor gelinliginin keyfini de cikarirsin.
Ayrica gönlünüz kalirsa o dugun 1 sene sonra yine yapilir istedikten sonra, benim bir tanidigim dugununu nikahtan 6 ay sonra yapti mesela ve gayet birlikte kendi evlerinde yasiyorlardi.

Ben biçok üyenin aksine iyki düğünüm olmuş diyenlerdenim, düğünden kalan bi borç ödemedik ,düğünü eşimin ailesi yaptı, bize bunaltı ya da travma olmadı belki de o yüzden. Kendimi çok güzel ve özel hissettiğim bi akşamdı eşimle de çok iyi vakit geçirmiştik. Ben dış çekim yaptıramamıştım o bile içimde kaldı,hamileliğimde beyaz işlemeli uçuş uçuş bi elbiseyle dış çekim yaptırdık da öyle geçti hevesim. Böylece telafi ettim.

Siz istiyorsunuz bırakın beklesinler ne kadar çok emek verirse evlenmek için o kadar kıymetli olursunuz. Acımayın.

Amaç sevdiğine kavuşmaksa nikahtan giderm amaç millete hava atmak sevildiğini kırmalsa düğün yap üç gün oyna sonra bir ömür ağla....

ne sacma bi düsünce. hemde asiri derecede. nikah yapip evlenmek istemeyen dügün isteyen herkese burda varos görgüsüz hava atmak icin yapiliyor muamlesi cok cirkin bisey ya.

cani isteyen durumu el veren isterse 40 davul zurna tutar dügün yapar sikir sikir ciftetelli oynar, cani isteyen nikah yapar öyle mutlu olur.

kime ne arkadaslar

Pardon merakımdan soruyorum pek anlamam da. Gezegenlerin ters gitmesi ne oluyor tam olarak ?
Ters gidiyor dediğim Retro, yani bir gezegenin geri hareket ediyor olması o gezegenin temsil ettiği konularda sorunların oluşması demektir kabaca. Bir gezegenin geri hareket ettiği dönem temsil ettiği konulardan uzak kalmak gerekir bir gezegenin geri hareket ediyor olması, temsil ettiği konularda gecikmeler, aksaklıklar, sorunlar oluşturabilir demektir. Zira gezegenin performansı düşmekte. Hangi gezegen Retro ise gezegenin temsil ettiği konuları o dönem yapılmamasında fayda vardır. İstenilen sonuç elde edilemez.

Sizin nick tanıdık gelince eski konularınıza baktım. Nişanlınız kızkardeşinin özel üniversite parasını ödüyormuş her ay 3 bin ona yolluyormuş kalan parasını da ailesine veriyormuş. Cebinde sigara parası kalıyormuş. Ailesinin de üç tane evi bilmem nesi varmış oturmak için bile birini size vermiyorlarmış.

Evleneceğiniz adam bu mu, yahu ben olsam kesinlikle evlenmem resmen masraftan kaçmak için yapıyorlar süreci bedavaya getirmek için, uzatın nişanlılık dönemini sizin iş sakat zaten

E tabi onlar hemen olsun ister. Rahat rahat evlendirecekler. Ama düğün hevesin varsa asla kabul etme bekle. Inan içim de kalır pişman olursun. Bu evliliğine bile yansır.
Ayrıca nişanlık da saygı duymalı bu isteğine. Düğün yapıp da şimdiki aklım olsaydı yapmazdım diyenlere de bakma. Onlar düğünlerini yapmış. O hevesi (hevesi olanlar için diyorum) almışlar. Şimdi böyle düşünmeleri çok normal.
Bu arada ben de düğün fikrine sıcak bakmıyorum. Nikah töreni ile evlendim. Ama senin sıcak baktığın çok açık.

Son düzenleme:
Ne kadar uzun sevgili de olsanız 2 ay nişanlılık çok kısa. Kardeşimin de bu yaz düğünü oldu şükür ağustosta yasakalr gelmeden. Gelinimiz yasak gelirse erteleyelim dedi ama ona bizimkilerin gönlü yoktu çok şükür sorunsuz oldu da ama brnim ailem ertelemk istememkte haklıydı çünkü 1. İki yıldır nişanlılar 2. Düğün nisanda olacak diye şubat sonunda aylık 5 bin tl kiraya evleri tutuldu eşyalar alındı. Boşa hem kira vermek hem de eşyaları 1 yıl bekletmek istemediler. Ama sizde öyle bir durjm yok

Ne dugunmus! Neyi icinizde kalacak merak ediyorum dogrusu. Stresi mi, gurultusu mu, kosturmacasi mi, yorgunlugu mu? Neyi? Bunlar icin mi hayatinizi erteliyorsunuz?

Ben olsam nikahla yetinirdim, hele ki bu donemde.

Bir oyun havası iki göbek için bir yıl bekleme fikri bana aşırı saçma geldi.

Şu "içimde kalır mı ? sorusunu da asla anlamayacagim.İki saatlik tantana yani sonuç olarak,neyi içinizde kalacak.

Masraftan mi kaçıyorlar bilmem.Onlarin yapacağı masraf mutlaka bir taraftan size yansır,masraf yapılmayacak olmasına sevinirdim ancak.

Bu astroloji konusunda kafam çalışmıyor maalesef kusura bakmayın. Ben güzel şeyler duyma ümidiyle yazmıştım ama baya modum düştü :)

Doğulu bir aileyiz, eşimin ailesi de öyle.
Düğün istiyorsanız sizi anlarım. Ama evliliğin gerçek amacı sevdiğiniz insanla birlikte yaşamak, hayatı paylaşmak için söz vermektir. Eğer siz de uzatmak istemiyorsanız sadece düğün için ertelemeyin.
Ben oldum olası düğün sevmedim, kendim de yapmadım. Gereksiz bir kalem olarak görüyorum harcama için. Onu yapacağıma evimi gönlümce dizerim, gönlümce balayı yaparım dedim. Bir ay balayı yaptım her yeri gezdim. Olaya böyle bakıyorum.

Canım bana sorarsan bende nikah yapıp evlenme taraftarıyım.. Çok gereksiz birşey gibi geliyor bana insanlar eğlensin yesin içsin diye sen birsürü masraf yapacaksın sonunda ne olacak?? Kocanla evine gideceksin.. Nikah kıysan da sonunda kocanla evine gideceksin.. Yani ona harcanacak parayla güzel bir tatil planı yapabilirsiniz tabiki bu benim fikrim.. Ama senin gönlün razı olmayacaksa da sırf nişanlın istedi diye düğünsüz evlenme.. Sonuçta bir kez evleneceksin Allah nasip ederse onu da tabiki gönlüne göre yap.. Eğer nikahla evlenirsen belki hep içinde kalır o.. Ama düğün yaparsan da boşuna yorulacaksın bi de bir sene bekleyeceksin falan filan çok iş yaaa.. Kararın netse nişanlınla kavga etmeden bunu konuşun.. Herkes birbirine saygı duymak zorunda.. Bağırmadan polemiğe girmeden diyeceğini de çekil kenara Allah mutlu etsin sizleri inşallah...

Seneye yaza bile bu virüs bitmeyecek.
Öncelikle bunu kabullenmeniz lazım.
Ama 2 aylık nişanlılık süreci ile de evlenmek bana göre saçma.
Düğün olsun olmasın, yeni kuracağınız hayatınızı aceleye getirmenin manası yok.
Her şeyi detayıyla, istediğiniz şekilde oluşması için bir zamana ihtiyacınız var.
Koştur koştur nikahlanmak ancak konsoloslukta, yıldırım aşkı ile olabilir.
Onun dışında gereksiz.
Ayrıca çoğu insanın aksine, nişanlılık sürecimi çok güzel yaşadım ben.
Ne evliliğim ne de sevgililiğim o kadar iyi geçmedi.
Bunun tadını doyasıya çıkardım, siz de çıkarın derim.

Ben düğünümde çok sıkılmıştım ve “bitse de gitsek” diye saate bakıp durdum Bence düğün, aileleri mutlu etmek için yapılıyor. Hiç keyifli bir şey değil. Fotoğraf hatıra istiyorsanız dış çekim fotoğraf ayarlayabilirsiniz

Nişanlım bana düğün istiyorum bir sene daha evlenmeyelim dese sevgisinden şüphe ederim. Siz olsanız napardınız dediğiniz için rahat cevap veriyorum. Ben olsam bir an önce sevdiğim adamla yaşamak isterdim. Nitekim öyle de yaptım. Bir sürü geleneği eledik ve nikahla evlendik ooohh

Bu astroloji konusunda kafam çalışmıyor maalesef kusura bakmayın. Ben güzel şeyler duyma ümidiyle yazmıştım ama baya modum düştü :)
Hayır modunuz düşmesin.
Bu demek yapılan ya da yapılacak evlilik kötü olacak demek değil
şey gibi düşünün meteorolojinin yağmurlu hava uyarısı vermesi şemsiyeyle çıkmayı önermesi gibi .
(o gün sanıldığı gibi yağmur olmayabilir :)
Yani en iyisini Allah bilir ol derse olur
astrolojide her şey olasılık :)
Hayat gibi :)

Düğün saçma sapan bir şey ya . Ben eşimin ısrarı ile düğün yapmıştım. Salondan çıkarken gelin odasında gelinliği nasıl çıkardım Allah biliyor. Öldüm yorgunluktan. Ne anladın de hiç bir şey . Eve gelinliğimle gitmeye dayanamadım yani o derece Düğün dünyadaki en gereksiz şeylerden biri diyebilirim bence tabi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…