Düğünsüz evlilik...

Seneye olacağına dair hiçbir garanti yok. Ailen ve arkadaşlarım seninle o adamla aynı eve yatağa girmeyecek. Ben iki ayrı şehirde iki düğün yaptım, şimdiki aklım olsaydı nikah yapar geçerdim. Parayı da tatilde yerdim. Ne düğün misafirlerinin tadı var ne düğünlerin aşı seneye yaza çıkacakmış. Aşı olunacak da virüs bitecek de ...

Bence nisanlin ve ailesi masraftan kaciyor . Bidahaki seneyi bekleyin icinizde kalacaginin garantisini veriyorum ben size .

Nişanlinizin 1 sene daha beklemek istememesini normal gördüm ben açıkçası.
2 senedir bir şekilde sizden kaynaklı bekleyip üstüne birde düğün olacak diye bir yıl daha beklemek istemeyebilir. Onun açısından bakınca can sıkıcı bir durum var ortada.

Konuyu tersten yazsaydıniz 2 senedir nişanlımdan ötürü bekledik şimdide düğün olsun diye 1 sene daha beklemek istiyor deseydiniz onu haksız bulurduk çoğumuz.

Masraftan kaçacak olsa 2 yıldır evlenelim demezdi herhalde.

Amaç sevdiğine kavuşmaksa nikahtan giderm amaç millete hava atmak sevildiğini kırmalsa düğün yap üç gün oyna sonra bir ömür ağla....

Yani ben de ısrarı anlamıyorum daha iki aylık nisanliyiz
Daha iki aylık olduğunuza göre erkek tarafı düğün masrafından kaçmak için virüsü bahane ediyor. Onlar ısrar ediyorsa sen de et. Düğün istemek senin hakkın bu hakkı kimse kimseden alamaz. Fırsatçı insanlara denk gelmişsin

--seneye pandeminin devam etmeyecegi ne malum; seneyede dügünler iptal olursa tekrar dügünlere izin verilene Kadar yillarca bekleyecekmisiniz...
--dügün videosuna bakma kismi beni asar 15 yillik evliyim kendi kina videoma bir kez baktim; dügün videosuna hic bakmadim. Bu arada gecenlerde görümcenin otuz yil önceki nisan videosuna baktik, gülmekten gözümüzden Yas geldi...
--nisanliniz sizin ailevi sorunlariniz yüzünden zaten beklemis daha fazla beklemek istememesi normal
--yok ben illa deli gibi oynamak istiyorum diyorsaniz, acik havada sadece yakin arkadaslariniz va ailenizle kücük bir kutlama yapabilirsiniz.
--karsi taraf masraftan kacmak istiyor diyenler icin dügüne harcanacak parayi size altin olarak takmalarini önerebilirsiniz
--son olarak bu sizin hayatiniz nasil istiyorsaniz öyle yasamak hakkiniz, dügün istiyorum diyorsaniz beklemek zorundalar ancak nisanlinizda bir an önce evlenmek istiyorsa sizinde onun kararina saygi duymaniz ve ikinizinde isteklerini karsilayacak bir orta yol bulmaniz lazim

Düğüne bence biz toplum olarak çok değer biçiyoruz. Önemli olan 2 kendini seven insanın evlilik kurumu altında birleşmesi ise düğün gereksiz bence. Düğüne vereceğiniz parayı kenara koyun pandemi sonrası yurt dışına gidin daha iyi bence

Düğün hiç benim tarzım değil mecburen yapmıştık bizde sırf teyzemler pistte oyun havası oynayıp döktürsün diye bana anlamsız geliyor. Ama sen çok çok çok istiyorsan ısrar et seneye olsun diye. 1 sene de çok uzun ben bekleyemezdim herhalde nikah temiz iş

Dediginin aynisi.
Ben sevmem dugun esim de oyle. Nikahimiz oldu. Pisman da degiliz. Ama sizin icinizde kalir, konu sahibi.

Na Nasıl istersen öyle yap hayat senin düğün senin. İçinde kalacaksa bekle yada aksi durumda nikahtan evlenmek istiyorum gerçekten demeden hareket etme. İstediğini yapamazsan bence de içinde kalır

Neden tek tarafli bakiyorsunuz siz istemiyorsunuz onlr istiyor ve mantikli olan evlenmeniz cunku virus seneye gececekmi buyuk ihtimal gecmeyecek neden dugun gibi gereksiz bir olay icin bir sene beklemek istiyorsunuz karsi tarafi hakli buldum nikah ve yakinlarla eglence yapin gelinlik giyin dugun dedigin nedir ki bukadar onem vermeniz sacma geldi

Cnm bekle bişey olmaz ömğr boyu ah vah etmekten se 1yıl onlar ah vah etsinler

Mart sonu düğünüm vardı, pandeminin ve yasakların göbeğine denk geldi, sade bir nikah yaptık. Sonu belli değildi. 5 aylık evliyim, mal gibi bekleyecektim. Hiçbişey de içimde kalmadı. Hatta stres yaşamamış oldum.

Geçen ay giyindik süslendik bir de dış çekim yaptırdık. Son derece mutlu ve tatlı fotoğraflarımız oldu. Aman hiç umrumda değil ya düğün müğün.

Düğün bütçesine ayırdığımız parayı da piyangodan çıkmış gibi yedik

Takıları dert ediyor herkes. Kimi akrabam hesabıma nakit yolladı, kimisi anneme altın bıraktı. Vermeyenler de oldu, hiç umrumda değil. El öpme ev ev gezme derdim de olmadı. Çünkü pandemi var

Ohhh ne guzel, dugunden kurtuldum diye sevinirdim. Pandemi bitmeden hemen nikah kiyip olayi bitirirdim. Dugunlerden nefret ederim.

Sizin icinizde kalacaksa bekleyin ama.

keske bende dugunsuz evlenseydım sade nıkah ıstemıstım cok yakın arkadas ve kuzenlerımle sonra yemege eglenceye gıderız demıstım yok ılla dugun olacak dedıler 2 saat ıcın bosu bosuna onca gereksız para cok gereksız o parayla gezerdım halbukı sehır sehır ne guzel

yanı seneye beklemeyın bence seneye gecer mı daha mı kotu olur bellı de olmaz nıkah yapın ne oluyor kı

takacak olan o altını ne yapıp edıp gonderıyor katılıyorum

abım nıkah yaptı aılede pek de sevılen bırı degıldır genelde ınsanları uzer
herkes en az yarım taktı bırsuru bılezık takıldı
benım dugun oldu akrabalarla aram cok ıyıdır hepsıyle bı fııl gorusurum gercekten 6 tane ceyrek takıldı eger esımın taktıkları olmasa bos gelındım

yanı nıkahla dugunle alakası yok takacak olan canı ısteyen takıyor

dugunume gelemeyen eve zıyarete geldı altınıyla geldı ...

altın ıcın dugun yapılması da zaten sacma masrafa gıdıyor yatırım da olamıyor

Düğün yapmis biri olarak söylüyorum, biri bana geleceği gösterseydi asla ama asla düğün yapmazdim. Tek basima karar verme hakkim da yoktu zaten de, olsaydi kesinlikle yapmazdim. Bosuna masraf. Bize zengin ailelerden 30 lira bile takan oldu. Birilerinin Aç karınlarini doyurmak icin masraf yaptik sadece. Binbir kere pişmanım düğün yaptığımız icin.

Seneye inşallah biter..
Şuan düğün yapsanız da pek bir şey anlamayacaksınız, düğün gibi olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…