• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünsüz evlilik...

Yani ben de ısrarı anlamıyorum daha iki aylık nisanliyiz
Memleketlerinizi bilmiyorum ama bazı kültürlerde nişanın hemen arkasından düğün yapmak zorunluluk gibi, belki onlarda da öyledir o yüzden de ısrarcı oluyor olabilirler. Başka arkadaşların da dediği gibi gelinlikli bir nikah ve arkasından bir restoranda yemekle bu işi halletmenizi öneririm, belki restoranda bir dans bile edersiniz, saatlerce oynamak halay çekmek çok da şart olmamalı sanki.

Ben biçok üyenin aksine iyki düğünüm olmuş diyenlerdenim, düğünden kalan bi borç ödemedik ,düğünü eşimin ailesi yaptı, bize bunaltı ya da travma olmadı belki de o yüzden. Kendimi çok güzel ve özel hissettiğim bi akşamdı eşimle de çok iyi vakit geçirmiştik. Ben dış çekim yaptıramamıştım o bile içimde kaldı,hamileliğimde beyaz işlemeli uçuş uçuş bi elbiseyle dış çekim yaptırdık da öyle geçti hevesim. Böylece telafi ettim.

Siz istiyorsunuz bırakın beklesinler ne kadar çok emek verirse evlenmek için o kadar kıymetli olursunuz. Acımayın.
Düğünün bence tek güzel hissettiren yanı o özel kişi olduğunu hissettirmesi. Küçük kız çocukları falan hep etrafında dolanıyor seni prenses sanıyolar . Gelip resim çekilmek istiyorlar. Benim düğünüm kır düğünüydü çiçek toplayıp getiriyorlardı bana falan . Düğünden tek keyif aldığım kısmı o olmuştu. Kızların o geceki elsası gibi olmuştum 💕💕💕

“Erkek tarafı düğün yapmak zorunda, masraftan kaçıyorlar” zihniyetini hiçbir zaman anlamayacağım.
Kadın erkek eşitliği istiyorsak her konuda olacak arkadaşlar. Aksi kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak oluyor.
Erkek tarafı kadına düğün yapmak zorunda falan değil, gayet masraftan kaçmak da isteyebilirler.
Kadın ve erkek düğün yapmak istiyorsa bu kararı ortak alır. Ortak da öderler. Aileler ödemeyi teklif ederse ne ala.
“Düğün masrafını altın olarak iste” falan denilmiş, Allah’ım ne kadar utanç verici bir durum. Ne diyecek, “düğün masrafından kaçıyorsunuz madem, o meblağı bana ödeyeceksiniz” mi diyecek?
Neden?
Oğullarıyla evleniyor olması mı ona bu hakkı veriyor?
Düğün isteyen düğününü yapar benim gözümde. Ama galiba bu düşüncemde yalnızım ben Türkiye’de. Bu konuda gene bunu gördüm.
Üzgünüm ya.

“Erkek tarafı düğün yapmak zorunda, masraftan kaçıyorlar” zihniyetini hiçbir zaman anlamayacağım.
Kadın erkek eşitliği istiyorsak her konuda olacak arkadaşlar. Aksi kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak oluyor.
Erkek tarafı kadına düğün yapmak zorunda falan değil, gayet masraftan kaçmak da isteyebilirler.
Kadın ve erkek düğün yapmak istiyorsa bu kararı ortak alır. Ortak da öderler. Aileler ödemeyi teklif ederse ne ala.
“Düğün masrafını altın olarak iste” falan denilmiş, Allah’ım ne kadar utanç verici bir durum. Ne diyecek, “düğün masrafından kaçıyorsunuz madem, o meblağı bana ödeyeceksiniz” mi diyecek?
Neden?
Düğün isteyen düğününü yapar benim gözümde. Ama galiba bu düşüncemde yalnızım ben Türkiye’de. Bu konuda gene bunu gördüm.
Üzgünüm ya.
Yalniz değilsin valla bu yorumu yapmaya yorumlara cok sasirdim ben de. İsteyen kendisi yapsin yada ortak yapsin. Ben sadece nikah yapacağım. Bence dugune gerek yok.

Neden?
Üzgünüm ya.
Neredeyse sırf erkek tarafı masraf yapmiş olsun diye düğün yapilacak :olamaz:
Hayır yani evlenince onlar da senin ailen oluyor.Yarin öbür gün sıkıstıklarinda yine sana gelecekler doğal olarak...Bir şekilde masraf ortadan kalkiyorsa buna sevinsene.Nasil bir negatif bakış açısı,çok ilginç.

Keşke ben de pandemi sürecinde evlenseydim de düğün gibi saçma bir seromoni için hem tonla para dökmeseydik, hem de gereksiz yere aman kayınvalide şöyle istiyor aman adetler böyle aman şunu yapmazsak elalem ne der gibi konularla gerilmeseydik. Ben taa o zaaman da demiştim düğün istemiyorum diye, ay sen dul musun telli duvaklı çıkacaksın saçmalama demişlerdi . Ahım tuttu işte kimse düğün yapamıyor :)

Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Bende beklerdım çok acelem yoksa.Benım ıcın dugun onemlı .Baxıları sevmıyor dugunu ama .

Siz bu adama aşik misiniz cidden? Aşk fazla oldi, seviyor musunuz bari biraz?
Seven insan bir an önce kavuşmak ister, içi içine siğmaz. 🙄 2 senedir uzatiyormussunuz zaten hala dugun dernek derdine 1 sene daha uzatma dusunuyorsunuz ki 1 sene sonra ne olur ne olmaz belli bile değil. Bu nasil sevgi, nasil sevmek anlamiyorum, dugunde gobek atmak kadar degeri yok demek ki adamla evlenmenin.

Bir nikah kiyip, guzel bir dış cekim yaptirsaniz ne olur? Dis cekim nereden baksan 1,5-2 saat suruyor gelinliginin keyfini de cikarirsin.
Ayrica gönlünüz kalirsa o dugun 1 sene sonra yine yapilir istedikten sonra, benim bir tanidigim dugununu nikahtan 6 ay sonra yapti mesela ve gayet birlikte kendi evlerinde yasiyorlardi.
Seviyorum tabiki hemde onca olumsuzluğa rağmen. Evlenen bütün arkadaşlarımın düğünü oldu hepsine gittim, kuzenlerimin oldu. Şimdi tamam yapmiyim nikah olsun dersem hem ileride pişman olmaktan hem de cevremin konuşmaları beni etkiler mi üzülür müyüm diye düşünüyorum. Çok arafta kaldım

Sizin nick tanıdık gelince eski konularınıza baktım. Nişanlınız kızkardeşinin özel üniversite parasını ödüyormuş her ay 3 bin ona yolluyormuş kalan parasını da ailesine veriyormuş. Cebinde sigara parası kalıyormuş. Ailesinin de üç tane evi bilmem nesi varmış oturmak için bile birini size vermiyorlarmış.

Evleneceğiniz adam bu mu, yahu ben olsam kesinlikle evlenmem resmen masraftan kaçmak için yapıyorlar süreci bedavaya getirmek için, uzatın nişanlılık dönemini sizin iş sakat zaten 😐
Evet tam olarak kendisi. Bunca sene kazanıp ailesine verdi. Ve o kadar şanslı insanlar ki düğün masrafim bile olmayacak 😃 ailesi cimri bunun farkındayım ama biz nişanlımla bu konuları konuştuk her şeyi bütün korkularımı açık açık dile getirdim hallettik gibi. Biraz daha beklemeli miyim gerçekten

Seneye kim öle kim kala virüsün ne zaman bitecegi belli değil düğün nedir ya bana kalsa nikah yeterli ama benimde düğünüm oldu çok saçma ama erkek tarafı istedi

Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Siz her türlü o düğünü yapacaksınız zaten neyi soruyorsunuz bize tam olarak ?

:confused:O zaman nikah yapın..takıyı, takarlar. ..hala içinizde kaldı ise seneye yakınlara düğün davetiyesi gönderirseniz, eğlenirsiniz..zaten amaç eğlenmek değil mi?zaten nikahta takı takıldığı için ,yakınlarınız düğünde sadece eğlenmeye gelir...içinizde kalmamış olur

Seviyorum tabiki hemde onca olumsuzluğa rağmen. Evlenen bütün arkadaşlarımın düğünü oldu hepsine gittim, kuzenlerimin oldu. Şimdi tamam yapmiyim nikah olsun dersem hem ileride pişman olmaktan hem de cevremin konuşmaları beni etkiler mi üzülür müyüm diye düşünüyorum. Çok arafta kaldım
[/QUOTE
Bence sen onlar düğün yaptı diye yapmak istiyorsun.altta kalmamak için

Arkadaşlar nişanlılık insanın hayatındaki en arada kalmış, en saçma dönem değil mi ya hu bir ben mi öyle geçirdim?
2 ay nasıl kısa olabilir.
6 yıllık ilişkinin ardından 2 buçuk ay nişanlılık dönemimiz oldu, hatırlanacak bir hatıram yok o dönemde.
Bence 1 aya falan indirilsin nişanlılık meclis kararıyla.

Seneye bıtecegı bellı bısey degıl ama daha 2 ay oldu dıyorsunuz banada aılesı masraftan kacmak ıcın yasak gelmısken yapın dıye baskı yapıyorlar gıbı geldı yoksa aılesıne nekı nezaman evlenecegınızden. Evlenın daha sonra vırus bıtınce bı dugun yapın eglenmek ıcın ve aklınızda kalmasın dıye.

Bir kadin olarak once sizinle evlenecek kisiye acidim sonra dusununce onun da sizden farki olmayacagini anladim..Siz bugun dugun olmadi diye kavga çıkaracaksıniz; yarin da o "anneme hazirladigin patlican yemeginin tuzunu fazla koydun" diye sixinle kavga çıkaracak..Olur da evlenirseniz yazarsiniz buraya tekrar, ben bekleyecegim

Pandeminin seneye biteceğini nereden biliyorsunuz? Aşı bulunmazsa en az 2 yıl böyleyiz. Ki seneye de pandemi devam ederse düğün gibi organizasyonlara kesinlikle izin verilmemeli. Bu yazın düğün, kına, tatil derken vakalar aldı başını gitti.
Bence gelinlikle nikah yapın, sonra çok çok yakınlarınıza bir restorantta yemek yiyin bitsin gitsin. 3 5 akraba göbek atacak diye en az 50bin bayılmayı saçma buluyorum açıkçası. Düğüne ayrılacak bütçeyle farklı ülkeler gezebilirsiniz.
+1

Back