- 9 Eylül 2013
- 11.949
- 27.409
- 798
- Konu Sahibi Kizilgonca
-
Daha iki aylık nişanlı olduklarını duyunca bana da öyle geldi.dügün istiyorsan dügün elbette olmali. bana sanki firsatdan istifade masrafdan kaciyorlar gibi geldi.
malesef öyle bence. dügün olmasin ama söyle söyle olsa nasil olur diye sorar bi insan esi olacak kisiye ki gönlü olsun.Öyle mi diyorsunuzkötü dusunmek istemedim hiç ama gerçekler galiba
+1dügün istiyorsan dügün elbette olmali. bana sanki firsatdan istifade masrafdan kaciyorlar gibi geldi.
Basliga istinaden diyorum kiii "hayaliim".Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Yapınıza bağlı. Mesela benim canımı sıkmaz. Ben düğüne ayıracağım bütçeyle düğün yapmak yerine eşimle farklı ülkelere gitmeyi tercih ederim. Ama pandeminin ne zaman biteceği de belli değil. Seneye daha da kötü olabilir, aşı da bulunabilir. Tamamen belirsiz. Bence gleinliğinizi giyip nikahınızı kıyın sonra çok ykaınlarla toplanıp güzel bir yemek yiyin falan. Böylesi daha güvenli ve mantıklı. Hem düğünden daha az tutar, hemde gelinlik hevesiniz içinizde kalmamış olur. İnanın 3 5 akraba halay çekecek diye 50bin harcamaktan çok daha mantıklı.Düşündüğüm şey acaba içimde kalır mı ileride keşke der miyim? Bir de doğunun ortasında yaşıyoruz doguluyuz belki biliyorsunuzdur burda düğünler şart gibi bir sey. Bütün arkadaşlarımın düğün videoları varken benimkinin olmaması canımı sıkar mı
Ki benim nişanım da saçma sapan bir şekilde oldu bitti yüzük takip dağıldık. İleride bakabilecegim izleyebilecegim çocuklarıma gosterebilecegim hiçbir seyim yokkimisi vardir aman canim ne dügünü der kimiside dügün ister.
30 küsür yasidayim, 10 küsür yilldir evliyim, simdi yeni evlenecek olsam yine dügün isterdim
İşte doğuda yaşıyorum ve düğünler bizim geleneklere göre olmazsa olmazlardan. Bütün arkadaşlarım çılgınlar gibi oynadılar kendi dugunlerinde. Hadi şimdi kabul ederim de ileride pişman olursamYapınıza bağlı. Mesela benim canımı sıkmaz. Ben düğüne ayıracağım bütçeyle düğün yapmak yerine eşimle farklı ülkelere gitmeyi tercih ederim. Ama pandeminin ne zaman biteceği de belli değil. Seneye daha da kötü olabilir, aşı da bulunabilir. Tamamen belirsiz. Bence gleinliğinizi giyip nikahınızı kıyın sonra çok ykaınlarla toplanıp güzel bir yemek yiyin falan. Böylesi daha güvenli ve mantıklı. Hem düğünden daha az tutar, hemde gelinlik hevesiniz içinizde kalmamış olur. İnanın 3 5 akraba halay çekecek diye 50bin harcamaktan çok daha mantıklı.
Ya çok üzüldümCanım bizim bir tanıdıkta aynı bu anlattığın gibi durumla karşılaştı ve şuan vaz geçtiler hiç bir şey yapamadı ben onun adına açıkçası uzüldum hayaller kurdu kina dugun yapacam diye hic birini yapamadien azindan gelinlik giy nikah yap kinada yakin tanidiklarla evde yada guvenli bir yerde yap daha sonra asla olmaz cunku is isten gecti diye vazgeciliyor . Bunlarinki oyle oldu belkide tartistilar pandemide var diye iyice vaz gectiler
Bu şekilde evlenenok Doğulu arkadaşım var. Tercih sizindir, düğün yapmak istiyorsanız yapın yani.İşte doğuda yaşıyorum ve düğünler bizim geleneklere göre olmazsa olmazlardan. Bütün arkadaşlarım çılgınlar gibi oynadılar kendi dugunlerinde. Hadi şimdi kabul ederim de ileride pişman olursam
Bence burada nasıl bir tavır alacakları çok önemliKi benim nişanım da saçma sapan bir şekilde oldu bitti yüzük takip dağıldık. İleride bakabilecegim izleyebilecegim çocuklarıma gosterebilecegim hiçbir seyim yok
Bu konuda onun bir suçu yok son iki yıldır evlenmek için çabalıyor benim ailevi sorunlarim yüzünden evlenemedik. Aslında arayacaklar muhtemelen biz nikah dusunuyoruz diye acaba istemiyorum düğün olsun bekleyelim bir sene daha desem mi ailesine?Bence burada nasıl bir tavır alacakları çok önemli
İlla bizim dediğimiz deyip hır gür kavga çıkaracaklar mı yoksa anlayış gösterecekler mi?
İlerisi için büyük bir ipucu
Ayrıca madem bu kadar ısrarla evlenmek istiyormuş nişanlı bey 6 senedir neredeymiş?
Gerçekten doğru olaylar dahada kötü olabilir . Kendi ailenizle oturup güzel plan yapın . Benim 5 yil once dugunuum olsun diyordum sonra esim sevmedigi icin nikah diyip durdu bende kinami cok guzel yapmistim icimde birsey kalmadi . Millet bir sey yesin eglensin diye olaya bakmayin kendinizin mutlu olacagi birseyler yapsaniz dahi yeter yemek gibi tanidiklarla kina gibi vs .Pandeminin seneye biteceğini nereden biliyorsunuz? Aşı bulunmazsa en az 2 yıl böyleyiz. Ki seneye de pandemi devam ederse düğün gibi organizasyonlara kesinlikle izin verilmemeli. Bu yazın düğün, kına, tatil derken vakalar aldı başını gitti.
Bence gelinlikle nikah yapın, sonra çok çok yakınlarınıza bir restorantta yemek yiyin bitsin gitsin. 3 5 akraba göbek atacak diye en az 50bin bayılmayı saçma buluyorum açıkçası. Düğüne ayrılacak bütçeyle farklı ülkeler gezebilirsiniz.
Önce nişanlınızla konuşun beraber bir karar alın sonra ailelere söyleyin derimBu konuda onun bir suçu yok son iki yıldır evlenmek için çabalıyor benim ailevi sorunlarim yüzünden evlenemedik. Aslında arayacaklar muhtemelen biz nikah dusunuyoruz diye acaba istemiyorum düğün olsun bekleyelim bir sene daha desem mi ailesine?
Normalde yazmayacaktim ama bu acele ne bencede masraftan yirtmaya calisiyorlarYani ben de ısrarı anlamıyorum daha iki aylık nisanliyiz
Kalir canim dugunumde kameramanciya kapora vermedik diye gelmedi dogru duzgun video yok halamgilde oh ceker gibi surekli gundeme aldilarDüşündüğüm şey acaba içimde kalır mı ileride keşke der miyim? Bir de doğunun ortasında yaşıyoruz doguluyuz belki biliyorsunuzdur burda düğünler şart gibi bir sey. Bütün arkadaşlarımın düğün videoları varken benimkinin olmaması canımı sıkar mı
Işte tedbir alarak tanıdıklarınızla küçük bir kına yapabilirsiniz . Ailenizide dusunun cok kalabalikta calisan birinden bile virus gecebilir Allah korusun vicdan azabi niye cekesiniz ki ? Ve seneye ne olacagi hic belli olmaz . Nisan uzatmalari bizde kavgaya donusmustu o yuzden diyorum. Her agizdan bir ses cikiyor nisan doneminde . Nikah yaparsin gelinligini giyersin . Fotograf cekinmeye gidin sakin bir yere eglenin esinizle bunlarda guzel anilar .Ya çok üzüldümbenim de nikah yapan arkadaşım var ama mesela o nişanını salonda aynı dugun gibi yaptı en azından biraz da olsa hevesini aldı. Ben hiçbir şey yapamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?