• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünsüz evlilik...

Bence nisanlinizin karşısına geçin ve ayaklarinizi yere vura vura aglayin bagirin "düğüñ istiyoruuuuum" diye 🤣🤣🤣 boyle ikna olabilir belki

Ben hadi bu salgının ortasında düğün mü yapalım diyorum ki dikkatli okuyun lütfen. Söylediğiniz laflara dikkat edin sizin bana cahil demeye hakkınız yok. Çalıştığım hastanede personellerin çoğu yakalandı ve ben banko personeli olarak günde 500 kişiyle muhatap olduğum halde henüz yakalanmadim demek ki dikkat ediyorum. Bir kere evleniyorum icimde bir şey kalır mı kalmaz mi tecrübeli hanımlara sormak istedim konuyu neden saptirdiniz?
İçinizde kalır mi kalmaz mi bunun cevabını en iyi siz verirsiniz?biz ne kadar yapmayın desekte siz istiyorsanız içinizde kalır tabii ki..

Virüsün biteceği muamma.Düğünün heyecanı sadece bir gün sonra heyecan meyecan kalmıyor.Ben hiç evlenmedim ama evlenenler hep bunu söylüyor.Gelinlik giyerek de nikah kıyabilirsiniz.Seneye şartlamamalısınız bence seneye biteceği de muamma hayal kırıklığına uğramayın.

Düğün istiyorsanız nikaha yakın olmalı eğer şuan nikah olur sonra düğün yaparız derlerse de olmaz.Seneyi beklemeniz gerekecek sanırım.Pandemi biter mi ama bundan şüpheliyim.

Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?

Seneye biteceği ne malum ki ? Ben olsam düğün hevesi uğruna evliliğimi ertelemezdim.

Seneye biteceği belli değil ki erteleyesiniz. Seneye kimim ölüp kimin kalacağı da belli değil. Sırf düğün için sevdiğiniz insandan bi sene daha ayrı yaşamayı nasıl istiyosunuz bana değişik geliyor bu kafalar.

Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Corona geliniyim.. Nisanda evlenecektik kısmet hazirana oldu evrak sürem dolduğu için nikah dairesindeki kız evrak süreniz doluyor bir daha yeni bir tarih veremem sıkıntı diyince korktuk çünkü 2021in nasıl olacağını kimse bilmiyor allah beterinden korusun sonra nişanlımla düşündük neyi bekliyoruz ki dedik hala da öyle düşünüyorum neyi bekliyorsunuz önünüzü göremiyorsunuz ki .. kına gecem evde nikahımda 25 kişiyle oldu şuan içimde bi ukde yok gayet mutluyum huzurluyum çok şükür bana göre bu saatten sonrası önemli çünkü diğerleri formalite hep. Milletin lafına göre değil siz kendiniz karar vereceksiniz bunu . Bende evin bir kızıyım üstelik babam yok annem için yapacaktım kına gecemide salonda daha çok yani kalmışsa o kadının kalmıştır ama o da hep sey dedi önemli olan sensin yarın öbür gün sen dedin diye yaptık yapmadık diye pişman olma beni karıştırma ben mutlu olup olmadığına bakarım diyince oturup düşündük lütfen şuan duygusal yaklaşabileceğiniz zaman değil .. balayına adam akıllı bi yere götürsün sizi bizim öyle oldu başbakan 2 hafta geçirdik iyi ki de beklememişim bakın her şey en başa döndü

Ben de çocukluktan beri kimsenin düğününe gitmeyen sevmeyen biriyim aksine. Ama ne olduysa kendimi çok kötü hissediyorum
Ne olduğunu söyleyeyim ben sana.

Bu düğün muhabbetleri açıldı mı en modern kadınının içinden bile geleneksellik fışkırır. Çoğu kadında - maalesef - hemcinsleri tarafından beğenilmeme, eksik kalma korkusu vardır ve sürekli karşılaştırma halindelerdir. Ama o düğün yaptı, ama herkesin düğün videosu var, ama şöyle ama böyle...

Bence konformist olup çoğunluğun peşinden gideceğine özgün ol. Bak kendin diyorsun düğünleri sevmezdim diye, öyleyse korkma. Bak ben 2 yıllık evliyim, eşimle tanıştıktan 10 ay sonra evlendik ve 22 yaşındaydım düşün. Hiçbir acelem yoktu aslında. Ama ben sırf onla aynı evi, hayatı paylaşayım birlikte markete falan gidelim, çocuk yapalım istedim. Aile arasında bir yemekle kutladık nikah sonrası. Gelinlik de giydim, sevdiklerimle fotoğraf da çekindim ve maliyet 3 bindi düşün. 50 kişi yaptık düğünü çok da güzel oldu. Sen de böyle bir şey yapabilirsin.

Hem nişanlının iki senedir seni beklemesi ve bir sene daha bekle demen bence bencillik 🤷‍♀️

pandemi bahanesiyle oldu bittiye getirmek istiyorlar gibi geldi. düğün bir gelin için en güzel anı bence, arkadaslarının, tüm sevdiklerinin doya doya eğlendigini görmek guzel ama önümüzdeki sene de pandemi bitmeyebilir, ben olsam güzel ve uzun bir balayı planlardım.

Back