- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.693
- Konu Sahibi Khalesinil
bir kaç tane 1-2 yıl önce düğün yapan arkadaşlar yaptıklarını ve fiyatlarını söylediklerinde yeminle dibimiz düştü ben bir kaç sene öncesine göre kaç tl fazla maaş alıyorum yani..
4-5 kat her şey daha pahalı..
Haklısınız hayat çok pahalandı. Eşimde diyor şu zamanda evlenenlerin Allah yardımcısı olsun diye. Şu an ikimizinde geliri evlendiğimiz zamankine gore kat kat fazla ama şu anda dugun yapsak yine o zaman ne yapabiliyorsak aynisini yapabilirdik ancak belki yapamazdıkta.
En basit bir örnek 2014 te evlendim ceyrek altin 140 tl idi. altinin grami 90 tl idi. esim bana set takmisti esimin aileside 5 tane bilezik benim ailem 5 tane bilezik takmisti. simdi nerede bu zamanda ne benim ailem ne esimin aliesi takamazdi o kadar bilezik. esimin maası kat kat artmasina ragmen ayni seti takardi yine.
Piyasa çok pahalandı bu sizin sucunuz degil o yuzden eksikler icin uzmeyin kendinizi. Her sey olduğu kadar. kendi dugunu esyasiyla ovuneni de hic kafaniza takmayin.
Ben nisanliyken kpss dersanesine gidiyordum atanmak icin. sinifta nisanli benden 5 6 yas buyuk bir kiz vardı. dugun tarihimizde 1 hafta araylaydı kızla. Ben tenefuste bile atanabilmek icin test cozerken o hep dugun esya gelinlik dugun salonu muhanbeti yapıyordu sıniftako diğer kızlarla. Bana da laf vuruyordu ay senin evin bile mi yok kiraya mı evleneceksin (kendisi kayinpederinin arsaya yaptirdigi kacak evin uzerine yapilan eve gelin gidecekti) ay esyani daha almadin mi diye. Sonuc ben atandim ogretmen oldum o atanamadı ve su an onun hayal bile edemeyecegi bir semtte guvenlikli bir sitede kendi evimde oturuyorum.
Demem o ki sıkmayın canınızı her sey en başta olmazsa bile zamanla olur.