Düğünsel Stresler

o dediginiz parlaklık ve renkte oluyor. karat direk buyuklukle ilgi. ama fiyatı sadece buyukluk etkilemiyor parlaklik ve renkte etkiliyor.
Aynen öyle. Ben ufak tefeğim diye düşük karatlı almıştım pırlantalarımı ama D E color aldığımdan daha büyüğünden pahalıydı

Nisanda biraz gereksiz açılmışsınız.

Ben evlenirken pırlantam yoktu. çunku esim bana evlenme teklifi ettiğinde ögrenciydi esimin ailesi de dügünü zor yapacak durumdaydilar.

0.1 karat pırlantasiyla yere göğe sıgmayan kızlarla dolu olmasina rağmen sülalem hic biri de umrumda olmadı.

Esim bana pırlanta yüzük aldigimda 5. evlilik yıl dönümümuzdü artık ikimizinde guzel maaslari vardi borcumuzda yoktu. Esimin is yeri bir pırlanta markasiyla indirim anlaşması yapmış. is yerindeki bekar muhendisler hepsi firsat bu firsat alalim pirlanta yuzukleri evlilik teklif ederken hazir olur demisler. bir de aralarinda kizlar boyle seylere ozen gosteriyor birbirlerine gosteriyorlar olmayan ozeniyor diye konusmuslar. Esimde dusunmus belki vaveyla da zamaninda ozendi ama bana hic soylemedi diye gitmis o da bana almiş pırlanta tektaş. Hatta ilk gordugumde "Ya buna kac para verdin kim bilir ben sorun etmiyordun ki" dedim sonra da icimden sacmalama ya adam jest yapmis hevesini kaçirma dedim.

Bu arada ilk evlendiğimizde bizimde televizyonumuz yoktu tv aldıgimizda 1 yillık evliydik. Esime prim parası yatmistı bende yeni atanmis ilk maasimi almistim o zaman gittik aldık.

Benim kiralik evimde de ankastre felan yoktu. zaten eski tarz mutfak olduğu icin eski tarz firin ustu set ocaklardan almistik en ucuzundan. Sonra kendi evimi alinca mutahitin taktigina fark odeyip en iyi ankastere seti taktirdim 3. yıllık evliydim o zamanda.

Bir de bizim zamanimizda hayat bu kadar pahalı değildi. Su an benim evlendigim donemin 5 6 katı fiyatlar. Boyle bir donemde her seyi dort dörtluk yapmayı beklemeyin. Ailelerde beklemesin bir zahmet. Bekliyorlarsa soyleyin biz yetisemiyoruz el atın o zaman diye.

Velhasılı bazı seyler zamanla da olur. evlendikten sonra da olur.
bir kaç tane 1-2 yıl önce düğün yapan arkadaşlar yaptıklarını ve fiyatlarını söylediklerinde yeminle dibimiz düştü ben bir kaç sene öncesine göre kaç tl fazla maaş alıyorum yani..
4-5 kat her şey daha pahalı..

6 bin pırlantaya normal bir fiyat satmasın 3000 e zor gider. Düğünü yemekli falan değil basitçe yapsın. Eşyaların fiyatları çok arttı kuzum . Uygunları bile uçtu. Düğüne saça tepsiye saçmalıklara 1 gün için para verileceğine eşyaya gitsin daha mantıklı

Anneye hayır diyemiyorum dedi diye düğün dedim
Yoksa bence de borçla millete pasta yedirip iki göbek attırmak saçmalık
Sonra herkes oh ne doyduk, ne oynadık diye evlerine çekiliyor, yeni evli çift cicim aylarını borçla geçiriyor
Yazık değil mi

Israrla bana surat asan aileme de o zaman düğünü siz yapın derdim
Ailelerde bir tuhaf

Haklısnz biz 2017 de evlendik hiç borçsuz şuan evlenenleri konşup üzülüyoruz Allah yardm etsn gençlere diye artk 5 bin tl 500 lira gibi olmuş bende sehpa ve halısız evlendm düğün snrası alırsınz ama herşey btnce diceksin ki nasl oldu nasıl yaptık bunca şeyi helal olsn bize diceksin emin ol herşey oluyo çnkü bşeklde stres boşunaa
Ya eltim 6 yıl önce evlenmiş 15.000 e sadece balayı yoktu içinde diyor. biz 15.000 3 çeşit beyaz eşyayı zor aldık oda 40 saat pazarlıkla (diğer arkadaşlar söylemeden belirteyim uçuk markalar değil)

Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl

Herkesin arzusu beklentileri tercihleri farklı elbette, saygı duyuyorum, ama harcamalarınıza şöyle bir baktım da, mesela Nisan tepsiniz 500 TL imiş. Nasıl bir tepsi bu, bu kadar pahalı? O gümüş gondol tarzı şeylerden mi bilmiyorum ama şuanda bu tepsi ne işinize yarayacak, yani bu paraya değer miydi? Üzerine 500 daha koyar evinizin birkaç halısını alırdınız o parayla.

Ya da mesela Nisan saciniza 450 TL vermissiniz. Gelin başı değil ki bu, duvak vs de takılmıyor. Bana çok pahalı geldi.

Tektasiniz 6 binmis. Onun yarı fiyatina bir tektas alıp diğer yarısıyla evinize TV alabilirdiniz. İnanın ilk zamanlar heves edilip takılıyor, sonra bir kenara atılıyor. Kendimden biliyorum. O yüzden simdiki aklım olsa ben en ekonomik olanini alırdım.

Mesela damatlık 1250 TL imiş. Tamam, takımlar az para değil. Ama onu atıyorum bir kravat ya da papyon değişikliğiyle düğünde de giyecek mi?

Çiçeğiniz 450 TL. Gösterişli büyük bir aranjman muhtemelen. Ama çöpe giden bir para. Daha uygun fiyatlı bir buket yaptirabilirdiniz.

Bakın en basiti ben nisanlanirken nisanlima çikolata için gondol vs sakın alma, hem çok pahalı hem de ben onu evimde kullanmam gereksiz bişey dedim. Gidip kendim karacadan iki katlı porselen kurabiyelik tarzı bişey aldım ve cikolatami ona yaptırdık. O kadar uyguna geldi ki. Yuzuklerimizi koyduğumuz tepsiyi evde kendimiz yaptık, maliyeti 0 lira. Sacimi mahalle kuaforunde masa yaptirdim, nisanım olduğunu söylemedim, maliyeti 25 lira..Makyajımı kendim yaptim evdeki malzemelerle, maliyeti 0 lira. Çiçeğimi saksı cicegi olsun iki gün sonra çöpe gitmesin diye orkide istedim, 120 lira vs vs.. yani uzun lafın kısası aslında bir çok yönden ekonomik seçimler yaptım, hem içime sindi, hem de kendimizi gereksiz bir harcamanin içine sokmamis oldum.

Amacım sizin harcamalarinizi sorgulamak degil. Sadece yaptığınız harcamaların aslinda daha uygun fiyatlı alternatifleri vardı ama siz bu şekilde tercih etmişsiniz. Her şey çok pahalı diyorsunuz ama tsarruflu davranmak da sizin elinizdeydi.

Anneye hayır diyemiyorum dedi diye düğün dedim
Yoksa bence de borçla millete pasta yedirip iki göbek attırmak saçmalık
Sonra herkes oh ne doyduk, ne oynadık diye evlerine çekiliyor, yeni evli çift cicim aylarını borçla geçiriyor
Yazık değil mi

Israrla bana surat asan aileme de o zaman düğünü siz yapın derdim
Ailelerde bir tuhaf
zaten beğenmeyecekler ki.. İlla bi kulp bulacaklar..

Herkesin arzusu beklentileri tercihleri farklı elbette, saygı duyuyorum, ama harcamalarınıza şöyle bir baktım da, mesela Nisan tepsiniz 500 TL imiş. Nasıl bir tepsi bu, bu kadar pahalı? O gümüş gondol tarzı şeylerden mi bilmiyorum ama şuanda bu tepsi ne işinize yarayacak, yani bu paraya değer miydi? Üzerine 500 daha koyar evinizin birkaç halısını alırdınız o parayla.

Ya da mesela Nisan saciniza 450 TL vermissiniz. Gelin başı değil ki bu, duvak vs de takılmıyor. Bana çok pahalı geldi.

Tektasiniz 6 binmis. Onun yarı fiyatina bir tektas alıp diğer yarısıyla evinize TV alabilirdiniz. İnanın ilk zamanlar heves edilip takılıyor, sonra bir kenara atılıyor. Kendimden biliyorum. O yüzden simdiki aklım olsa ben en ekonomik olanini alırdım.

Mesela damatlık 1250 TL imiş. Tamam, takımlar az para değil. Ama onu atıyorum bir kravat ya da papyon değişikliğiyle düğünde de giyecek mi?

Çiçeğiniz 450 TL. Gösterişli büyük bir aranjman muhtemelen. Ama çöpe giden bir para. Daha uygun fiyatlı bir buket yaptirabilirdiniz.

Bakın en basiti ben nisanlanirken nisanlima çikolata için gondol vs sakın alma, hem çok pahalı hem de ben onu evimde kullanmam gereksiz bişey dedim. Gidip kendim karacadan iki katlı porselen kurabiyelik tarzı bişey aldım ve cikolatami ona yaptırdık. O kadar uyguna geldi ki. Yuzuklerimizi koyduğumuz tepsiyi evde kendimiz yaptık, maliyeti 0 lira. Sacimi mahalle kuaforunde masa yaptirdim, nisanım olduğunu söylemedim, maliyeti 25 lira..Makyajımı kendim yaptim evdeki malzemelerle, maliyeti 0 lira. Çiçeğimi saksı cicegi olsun iki gün sonra çöpe gitmesin diye orkide istedim, 120 lira vs vs.. yani uzun lafın kısası aslında bir çok yönden ekonomik seçimler yaptım, hem içime sindi, hem de kendimizi gereksiz bir harcamanin içine sokmamis oldum.

Amacım sizin harcamalarinizi sorgulamak degil. Sadece yaptığınız harcamaların aslinda daha uygun fiyatlı alternatifleri vardı ama siz bu şekilde tercih etmişsiniz. Her şey çok pahalı diyorsunuz ama tsarruflu davranmak da sizin elinizdeydi.
Tepsiyi aldıklarını görmemiştim işte kız istemeye gelirken ellerinde çikolata tepsisiyle geldiler mevzu o..
Bu arada kuaför araştırdığımız en ucuzuydu makyaj ve saçı eş dost indirimiyle bu fiyata yaptı..
Damatlıkta dost kazığı yedik zaten o hala içimizde yara indirim yapılacak diye gidildi indirim değil bindirim oldu.. yanımızda birileri vardı bırakıp .çıkamadık..
Çiçeğide evet biraz gösterişli yaptırmışlar yine onu da görmemiştim eve geldikten sonra gördüm..

Ya eltim 6 yıl önce evlenmiş 15.000 e sadece balayı yoktu içinde diyor. biz 15.000 3 çeşit beyaz eşyayı zor aldık oda 40 saat pazarlıkla (diğer arkadaşlar söylemeden belirteyim uçuk markalar değil)
Konu sahibi akıllı sehpanın linkini atmıştım arada kaynadıysa söyleyeyim dedim belki beğenir alırsınız bütçeye katkısı olur ☺️

Bir de piknik havasında nişan nedir?
Size neresi abes geldi anlayamadım. Koronada heryer kapalı heryer yasakken evde kısa sade bir tören arkasında arkadaşlarımız piknik organize etmişler açık havada temassız bir şekilde kutlayalım diye bunun neresi saçma

Tepsiyi aldıklarını görmemiştim işte kız istemeye gelirken ellerinde çikolata tepsisiyle geldiler mevzu o..
Bu arada kuaför araştırdığımız en ucuzuydu makyaj ve saçı eş dost indirimiyle bu fiyata yaptı..
Damatlıkta dost kazığı yedik zaten o hala içimizde yara indirim yapılacak diye gidildi indirim değil bindirim oldu.. yanımızda birileri vardı bırakıp .çıkamadık..
Çiçeğide evet biraz gösterişli yaptırmışlar yine onu da görmemiştim eve geldikten sonra gördüm..

O zaman vermek istediğim ilk tavsiye birbirinize bir şey göstermeden almayın olur. Çünkü neye niye bu kadar para verdiniz desek görmedim diyorsunuz. Düğün vakti daha çok masraf çıkar. Nişanlınız size sorsun her şeyi

İkinci olarak da insanlardan çekinmeyin. Yanınızda gerekirse cihan padişahı olsun. Bütçemizi aşıyor deyin ve çıkın

Ya kuzenim evlenirken "Gelin evi" yazılı kapı süsüne kadar hazır yaptırdı aldı mesela; ha vardı harcadılar bir şey diyemem ama durumun ona göreyse ve böyle şeylere de hevesin varsa, oturursun bir akşam gezersin diy videolarını ve üç beş malzeme ile çıkarırsın tüm süslerini. Bak bu kapı süsünü ben yaptım:
Eki Görüntüle 2891681
Atıyorum, daha simli ışıldak renkler kullanıp ortasına bi kumaş gerip üzerine kasnak ile gelin evi yazsam, buyur işte gelin süsü.
Görümcemin kızının gelin çiçeğini biz yapmıştık malzeme alıp başak toplayıp . Gece 2 ye kadar konuşa gülüşe yapmıştık valla😀

2018 öncesinde kaldı ucuzluk hep diyoruz biz 2018 de kaldık gelnlk 2. Eller bile 3 bin tl satılıyor inanılr gibi degl gerçekten bakıyorum markte gelen tv ler 5 bin olmuş bir yolluk 400 tl olmuş koridorum 6 mt yemin ederm alamadm yolluk falan 500 tl fiyatı sonra alrm dye sallayp duruyorum yazık yani asgRi 2800 nasl olacak hep borç hep kredi

Size neresi abes geldi anlayamadım. Koronada heryer kapalı heryer yasakken evde kısa sade bir tören arkasında arkadaşlarımız piknik organize etmişler açık havada temassız bir şekilde kutlayalım diye bunun neresi saçma
Bilmediğim için sordum bu bir
Abes gelen kısmı sade nişan için 17 bin ödemeniz
Ayrıca da kendi adıma nişan için ekstra tören aşırı saçma

artık çevremde benim çevremde en azından aman nişan yapayım aman şunu yapayım diyen insan yok

ki maddi durumları iyi olmasına rağmen adamlar çünkü e ona vereceğim parayı sadeece kendim için harcarım kafasında haklı olarak

ondan artık bana bu tarz şeyler direkt abes geliyor

Yemek masası, halı ve televizyondan daha önemli bir şey pırlanta çünkü 😂
ben ideolojik olarak pırlanta takmam, takmıyorum da zaten. dünya görüşüme ters benim.
ama malum şu anda aşırı önemli bir şey haline geldi,

bana kalırsa yeni evli bir çift için tek önemli eşya perde :) o da ben 24 saat sevişeceğim için olan var olmayan var diye yoksa pazar perdesi de olur.

ama buradaki çift benim gibi olmak zorunda değil ki.

O zaman vermek istediğim ilk tavsiye birbirinize bir şey göstermeden almayın olur. Çünkü neye niye bu kadar para verdiniz desek görmedim diyorsunuz. Düğün vakti daha çok masraf çıkar. Nişanlınız size sorsun her şeyi

İkinci olarak da insanlardan çekinmeyin. Yanınızda gerekirse cihan padişahı olsun. Bütçemizi aşıyor deyin ve çıkın
Evet nişanda biraz daha tanışma heyecanı vs biz düğünde başımıza ne geleceğinden birazda habersizdik.. Haziranda nişan yaptık.. Eylülde düğün arası da kısa yani..
Şimdi birlikte her şey için 10 mağaza geziyoruz geçmişi telafi edemeyiz geleceğe bakacağız

Nisanda biraz gereksiz açılmışsınız.

Ben evlenirken pırlantam yoktu. çunku esim bana evlenme teklifi ettiğinde ögrenciydi esimin ailesi de dügünü zor yapacak durumdaydilar.

0.1 karat pırlantasiyla yere göğe sıgmayan kızlarla dolu olmasina rağmen sülalem hic biri de umrumda olmadı.

Esim bana pırlanta yüzük aldigimda 5. evlilik yıl dönümümuzdü artık ikimizinde guzel maaslari vardi borcumuzda yoktu. Esimin is yeri bir pırlanta markasiyla indirim anlaşması yapmış. is yerindeki bekar muhendisler hepsi firsat bu firsat alalim pirlanta yuzukleri evlilik teklif ederken hazir olur demisler. bir de aralarinda kizlar boyle seylere ozen gosteriyor birbirlerine gosteriyorlar olmayan ozeniyor diye konusmuslar. Esimde dusunmus belki vaveyla da zamaninda ozendi ama bana hic soylemedi diye gitmis o da bana almiş pırlanta tektaş. Hatta ilk gordugumde "Ya buna kac para verdin kim bilir ben sorun etmiyordun ki" dedim sonra da icimden sacmalama ya adam jest yapmis hevesini kaçirma dedim.

Bu arada ilk evlendiğimizde bizimde televizyonumuz yoktu tv aldıgimizda 1 yillık evliydik. Esime prim parası yatmistı bende yeni atanmis ilk maasimi almistim o zaman gittik aldık.

Benim kiralik evimde de ankastre felan yoktu. zaten eski tarz mutfak olduğu icin eski tarz firin ustu set ocaklardan almistik en ucuzundan. Sonra kendi evimi alinca mutahitin taktigina fark odeyip en iyi ankastere seti taktirdim 3. yıllık evliydim o zamanda.

Bir de bizim zamanimizda hayat bu kadar pahalı değildi. Su an benim evlendigim donemin 5 6 katı fiyatlar. Boyle bir donemde her seyi dort dörtluk yapmayı beklemeyin. Ailelerde beklemesin bir zahmet. Bekliyorlarsa soyleyin biz yetisemiyoruz el atın o zaman diye.

Velhasılı bazı seyler zamanla da olur. evlendikten sonra da olur.
Aynen öyle. Gençler herşeyi aynı anda istiyorlar ondan sonrada ödemede bunalıma giriyorlar. Ben de pırlantasız evlendim ilk 4 sene de alamadım ama şimdilerde sayısını bilmediğim kadar pırlanta elmas takım var. Yatak odam eşimin bekarlığından kalmaydı 10 yıldırda ben kullanıyorum buzdolabı bulaşık makinesi de öyle. Herşeyin sıfırını en modasını almak kişileri sadece fakirleştirir

ben ideolojik olarak pırlanta takmam, takmıyorum da zaten. dünya görüşüme ters benim.
ama malum şu anda aşırı önemli bir şey haline geldi,

bana kalırsa yeni evli bir çift için tek önemli eşya perde :) o da ben 24 saat sevişeceğim için olan var olmayan var diye yoksa pazar perdesi de olur.

ama buradaki çift benim gibi olmak zorunda değil ki.
Perdeleri yaptırdık :eek:2700 tl (fonu astarı zartı zurtu dahil mutfak stoları falanda içinde linç takımı için belirteyimde)

Yine yardımcı olunmuş beyaz eşya alınmış valla beyaz eşyalar o kadar pahalı ki emin olun onlar alınmasaydı beliniz asla doğrulmazdı. Nişan masrafı baya tutmuş. Bir şey diyemem yüzükler çok pahalı bir sene daha tam geçmemiş 8 bine aldığım yüzük 20 bin olmuş:olamaz: Tepsi vs çok gereksizdi 500 liraya başka evin bir ihtiyacı alınırdı. 1000 liraya ben organizasyoncu ayarladığımda tepsisi kahve bardaklarına makasına masasına süsüne kadar getirdiler. Tepsi vs hayatta para vermezdim. Kıyafeti gidip kendim 700 den 550 ye indirtip aldım ve herkes çok beğendi. Makyajımı kendim yaptım resimlerde vs kuaföre gittiğimi sanmışlardı. Ayakkabı bile almadım olanlardan uydurdum. Hediyelik vs de almadım zaten evde aile arasında yaptım. Gerek duymadım. Çocuk çiçeğe çikolataya bir kendi kıyafetine para verdi. Onun alyansını ben benim alyansımı o aldı bitti gitti. Eşyalar için her yeri gezdik en son bir markadan yemek takımı koltuk takımını orta sehpasına tv ünitesine kadar toplu aldım. İnsanlarla baya pazarlık yaptık çok uygun rakama aldık. Başta planlama araştırma vs yapmamışsınız boşuna kendinizi strese sinire sokmuşsunuz. Davetiyede gidip 2 binede alırsınız ya da uygunada alırsınız. Valla ben hem güzel hemde nasıl olsa alıp atacaklar diye 300 lira verdim. Belli şeylere verilir ama değmeyecek şeylere para vermek gerçekten saçma geliyor

Son düzenleme:
X