Herkesin arzusu beklentileri tercihleri farklı elbette, saygı duyuyorum, ama harcamalarınıza şöyle bir baktım da, mesela Nisan tepsiniz 500 TL imiş. Nasıl bir tepsi bu, bu kadar pahalı? O gümüş gondol tarzı şeylerden mi bilmiyorum ama şuanda bu tepsi ne işinize yarayacak, yani bu paraya değer miydi? Üzerine 500 daha koyar evinizin birkaç halısını alırdınız o parayla.
Ya da mesela Nisan saciniza 450 TL vermissiniz. Gelin başı değil ki bu, duvak vs de takılmıyor. Bana çok pahalı geldi.
Tektasiniz 6 binmis. Onun yarı fiyatina bir tektas alıp diğer yarısıyla evinize TV alabilirdiniz. İnanın ilk zamanlar heves edilip takılıyor, sonra bir kenara atılıyor. Kendimden biliyorum. O yüzden simdiki aklım olsa ben en ekonomik olanini alırdım.
Mesela damatlık 1250 TL imiş. Tamam, takımlar az para değil. Ama onu atıyorum bir kravat ya da papyon değişikliğiyle düğünde de giyecek mi?
Çiçeğiniz 450 TL. Gösterişli büyük bir aranjman muhtemelen. Ama çöpe giden bir para. Daha uygun fiyatlı bir buket yaptirabilirdiniz.
Bakın en basiti ben nisanlanirken nisanlima çikolata için gondol vs sakın alma, hem çok pahalı hem de ben onu evimde kullanmam gereksiz bişey dedim. Gidip kendim karacadan iki katlı porselen kurabiyelik tarzı bişey aldım ve cikolatami ona yaptırdık. O kadar uyguna geldi ki. Yuzuklerimizi koyduğumuz tepsiyi evde kendimiz yaptık, maliyeti 0 lira. Sacimi mahalle kuaforunde masa yaptirdim, nisanım olduğunu söylemedim, maliyeti 25 lira..Makyajımı kendim yaptim evdeki malzemelerle, maliyeti 0 lira. Çiçeğimi saksı cicegi olsun iki gün sonra çöpe gitmesin diye orkide istedim, 120 lira vs vs.. yani uzun lafın kısası aslında bir çok yönden ekonomik seçimler yaptım, hem içime sindi, hem de kendimizi gereksiz bir harcamanin içine sokmamis oldum.
Amacım sizin harcamalarinizi sorgulamak degil. Sadece yaptığınız harcamaların aslinda daha uygun fiyatlı alternatifleri vardı ama siz bu şekilde tercih etmişsiniz. Her şey çok pahalı diyorsunuz ama tsarruflu davranmak da sizin elinizdeydi.