Eleştirinin ya da yol göstermenin adı linç etmek olmuş yine. Ki defalarca konu sahibinin öncelikleri beni ilgilendirmez dememe rağmen. Fiyatlardan şikayet edip sonradan konu aslında manevi yorgunluk demek de biraz komik bence.
Hepimiz geçtik zamanında bu yollardan. Ben evleneli 9 sene olduğu için fiyat konusunda yorum yapmam doğru olmaz. Ancak 2 ay gibi bir süre gayet yeterli her şeyi halletmek için. Bizim kiracımız nisanda çıktı hazirandaki düğüne ev tadilatı eşya ıvır zıvır her şey gayet yetişti. Hatta son bir ay eşim evimizde yaşadı. Gerçi bizim borcumuz olmasın gibi bir derdimiz yoktu. Mobilyanın tamamını 12 ay elden taksitli aldık. Hatta fazla iyisinden almışız diye dalga geçiyoruz şu an kendimizle. Sıkıldık ama taş gibi oldukları için değiştiremiyoruz
Geri kalanı kredi çekip hallettik. Ailelere içlerinden gelen hediyeler dışında yük olmadık. Paşa paşa ödedik borcumuzu bitirdik.
Her şeyin en iyisi olsun, her şey tam takım olsun hevesimiz yoktu. Beyaz eşyalarım hala eşimin bekar evinden gelenler mesela. Buzdolabı can çekişiyor şu an 5500-6000 civarına beğendiğim modeller var. Beyaz eşyanın beyazını sevdiğim için renk farkı da ödemeyeceğim, 500 lira civarı fark çıkıyor çünkü diğer renklerde. Halıları ve orta sehpayı da mobilyacı hediye etmişti her şeyi ordan aldığımız için, hala kullanıyoruz. Sadece salona perde yaptırdım, diğer odalara 40-50 liraya jaluzi aldık. Benim annem çok istedi diye düğün yaptık mesela. Onu da düğün salonuyla değil yakındaki bir sahil kasabasında restoranla anlaşarak onda bir fiyata yemekli düğün yaptık. Gelinliği damatlığı bu işi yapan arkadaşımız halletti, orkestra arkadaşımızdı ve düğünün en çok konuşulan hala konusu açılınca “orkestra mükemmeldi” denilen kısmıydı. Yani masrafı da sürecin zorluğu da biraz iş bilmekle alakalı bence.
Bu arada nerede olduğunu ve fiyatını bile bilmediğim bir tek taşım var. Alma dediğim halde eşim almıştı evlenme teklif ederken. Birkaç ay takıp kaldırdım. Benim hevesim yoktu, sizin vardır bu konuda tek kelime etmem.