Düğünsel Stresler

Mesela bak bayramdan önceki pazar günü burada siteler diye bir yer var mobilyacılar bi bakalım masa sandalye dedik fiyat alalım bayram önü ana baba günü zaten yorgunuz gelinlikçiden çıkmışız önünde başka biyerden arabayı sürmekte zorlandık araba içi 45 dereceydi bakmadan vazgeçtik çıktık geldik sinirimiz bozuldu zamanımız dar ve kıymetli olunca gezip araştırmaya zamanımız kalmıyor

Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl
Nişanda damatlık ne alaka mesela? Damatlık düğünde giyilen bir şey değil mi?

Sizin biraz arkadaşlar falan da yardımcı olmuş gelinlik damatlık vs...

ama düğün salonu konusuna katılıyorum. Restoranta sadece sevdikleri çağırıp yemekli bir davet düzenlemek düğün salonunda tepinmekten hem daha şık, hem daha etkili. Sadece insanın sevdikleri yanında olacak, sahte suni bi ortam yok, ayrıca gelenlerin de karnı doyacak Konu sahibi, eğer salon masraflı geliyorsa şık bi cafe&restorant tarzı yerle anlaşabilirsin. Daha ekonomik olabilir diye düşünüyorum.

Gerçi salonda tepinmenin de strese iyi geldiğini düşünüyorum

Bakın sizlerin yorumuna kızmıyorum yanlış anlıyorsunuz arada bazı arkadaşlar var 17.000 e havyar mı yediniz diyenler vs.. Her neyse
Fiyatlar uçuk dolayısı ile bu bizde mecburen araştırma yapmayı gerektiriyor buda zaman istiyor bizim bu araştırmayı yapacak zamanımız olmadığından her şey yetişmeyecekmiş gibi hissediyoruz ve hepsini kendimiz halletmeye çalıştığımızdan moralman daha yorgun oluyoruz
Bazı şeyleri düğün sonrası alırız diye erteledik sakin kafayla.. hemde bu süreçte kendimizi sıkıştırmamak için.. ama daha bir ton iş var gibi gözüküyor gözümüzde büyüyor da büyüyor

Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl

Yuh demek istiyorum... Damatlık, nişan için aldıysa mesela o zaman düğünde de giyebilir? Bi defa giyecek, yemin ediyorum sonrasında dolap uygulamasında satmak için koyacaksınız Nişan saçı bedava para ya... Herhangi bi kuaföre gidip arkadaşın düğününe gideceğim deseydiniz maksimum 100 tl ödeyip çıkardınız. Damat traşı 200 tl????

Hiç mi "ulan bu fiyatlarda bi acayiplik var!" deyip aklınızdan hinlik geçmedi. Evleneceğiniz insan da "abi iş görüşmesine gideceğim şöyle bi güzelce saç/sakal toparla" falan dese yine 50-70 tl ye hallederdiniz. Siz biraz havaya para saçmışsınız.

Yok parasını ödedik gelinlik ve damatlığın, bedava değildi. Piyasanın altındaydı sadece.

Restoran da kocaman bahçesi olan çiçekl böcekli kır düğünü havasında düğün yapabildiğimiz bir yerdi. Gayet yuvarlak masalar giydirilmiş sandalyeler vardı. Deliler gibi de tepindik Hatta adam düğün yapmam dedi de hikayemizi anlattım etkilendi bedavadan biraz daha pahalı düğün yaptı bize. Onunla da arkadaş olduk bu arada ailece görüşüyoruz

Düğün için önerim, sakın bi kuaföre gidip de gelin saçı gelin makyajı istemeyin. Ciddiyim. Gelinlerin makyajını ve saçını abartmak pahasına aslında daha kötü yapıyorlar. Normal kıyafetlerinizle gidin arkadaşım evleniyor, düğününe gideceğim diye yaptırın saçınızı makyajınızı. Taş çatlasın 200 tl tutar. Yoksa şimdiden size geçmiş olsun, gelin makyajı ve saçı yaptıracağım derseniz... güüle gülee 1000-1500 tl...

İyide duvağı tacı zımbırtısı ne olacak

Takım elbise yani ne bileyim özel ekstra bişey değil siyah takım elbise
Yani işte bence gereksiz ve fazla olmuş. Benim eşim takım elbise giyiniyor iş hayatında. Biz o yüzden nişanda takım almadık mesela. Ama takım kullanmayan çok insan var, ben olsam bi keten pantolon bi gömlek tercih ederdim yaz ayındaki nişana. Verdiğiniz para çok fazla çünkü takım elbise piyasasını bilen biri olarak bana göre. Geçen ay beymenden indirimde yakalayıp 800 liraya aldık biz mesela 2 takım. Fabrika, altınyıldız 400-500 civarıydı. Bize koymuyor çünkü eşimin kullandığı, mecbur olduğumuz bir şey takım elbise. Senede bir kere giyecek olsa aldırmazdım. Bir de bunun yakası satenli matenli kuşaklı papyonlu damatlığı alınacak çünkü. Yazık günah.

Valla bizde Altınyıldızdan aldık ama indirim mindirim görmedim ben bindirim vardı

İyide duvağı tacı zımbırtısı ne olacak
Benim için makyaj önemliydi mesela. Bana da verildi bu öneriler yok kuzen düğünü yok kardeş nişanı de diye kabul etmedim. Saçı kendim bile yapardım ama iki saat sonra yamulacak makyajla koca geceyi geçiremezdim. Abartmıyorum 10 yer dolaşmışımdır gerçekten porselen makyaj yapan bi yer bulmak için. Düğünden önce provamı da yaptırdım ki düğün günü sürpriz olmasın. Diyorum ya herkesin öncelikleri farklı, benim için makyaj öncelikti ordan hiç kısmadım. Siz de içinize sineni yapın bu süreçte bence.

Valla napcam düşünüyorum saçlar kıvırcık kuaföre girmeden olmaz eş dost hikayesi ilede diğer zımbırtılar nasıl olacam bilmiyorum

Birde işi riske edip o gün salya sümük çıkmakta var.. burada ben olsam yaptırmazdım diyen çokta herkeste yaptırmış ben daha düğünde saçını ken yapan görmedim

Valla napcam düşünüyorum saçlar kıvırcık kuaföre girmeden olmaz eş dost hikayesi ilede diğer zımbırtılar nasıl olacam bilmiyorum
Bence olmaz. Şu an fiyatlar ne bilmiyorum tabi ki ama ben 2 yer arasında kalmıştım aynı malzemeleri kullanan biri 1200 demişti biri 500. 500 olan avm içindeydi o yüzden tereddüt etmiştim ama provayı da bedava yaparız deyince ona döndüm. Yanımda ablam geldi o da kendi masrafını kendi karşıladı. Düğünden sonra otele gittik biz yanıma makyaj temizleyici almayı unutmuşum. Çıkaramadım makyajı su ve sabunla öyle sağlam yapmışlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…