- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
- 133
- Konu Sahibi usuyenprenses
-
- #1.341
+1000Gidip eşyalarını almıyorsun, altınları da vermiyorsun, hikayelerime bakıyor diyip engellemiyorsun, mesaj atıp rahatsız ediyor diyip ordan da engellemiyorsun. Neden işi sürekli yokuşa sürme peşindesin anlamadım. Adam ayrılmış, kafasında bitirmiş, parasının peşine bile düşmüş. Sen de artık kabullensen kendine çok büyük bir iyilik yapmış olursun prenses.
Bu çocuk dön bana tamam dese sen barışırsın böyle giderse, buraya da yazıyorum.(İnşallah yanılırım)
Eşyalarını al öyle ver demiyor hemen ver diyor anlamadınız ki asla altınlarını istemiyorum zaten vericem siz kimsiniz ne hakla benimle böyle konuşuyorsunuz beni tanımadan ben kimsenin 1 lirasına göz dikmedim by zamana kadar Allaha şükür ayrıca şu saatten sonra görüşmek istemeyen benim
Bugün düğün günümdü evlenmedimEğer bu konu gerçekse siz barışmaya meyillisiniz prenses.
Ve bunu babanıza mal ediyorsunuz, burdaki tepkilerden çekinerek :)
Burda sadece tepki alırsınız, alın ne çıkar? Hayat sizin hayatınız, başını yakacak olan sizsiniz. Kimseyi etkileyen birşey yok. Herkes size defalarca yol gösterdi tecrübe paylaştı ama hayat sizin, ne istiyorsanız yapın.
Ve daha fazla insanları oyalamayın bana kalırsa.
Bir öyle bir böyle, gerçek mi, değil mi, her ne iseniz lütfen kendinize gelin ve kendi kararlarınızı verip hayatınızın iplerini elinize alın.
Bugün düğün günümdü evlenmedim
Bugün düğün günümdü evlenmedim
Açıkçası ben bu kızın adamla ilgili anlattığı olumsuz olayları abartarak anlattığını düşünüyorum. Önceki konularında o kadar çok tepki aldı ki ne hikmetse birden bire adama karşı tepki çekecek konuları yazmaya başladı. Ve evet eğer ilişki de size duygusal mobing uygulanırsa bir süre sonra psikolojik olarak hayatta yapmayacağınız davranışlarda bulunursunuz. Bu konu da % 80 prenses haksız ve kesinlikle o çocuğun verilmiş sadakası varmış.Altınlarını geri vermeli evet. İlişkisinde yaptığı yanlışlar için gerekirse psikolojik destek de alıp doğruları görmeli evet.
Ama şu “aslında o pırlanta gibi bir çocuk. Onu fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddet uygulayacak hale sen getirdin” düşüncesine katılmıyorum.
Kötü muamelenin bahanesi olamaz. Bir insan seni çıldırtıyorsa o insandan ayrılırsın olur biter. “Sen bana kötü geliyorsun, ama senden ayrılmayıp, kişilik değiştirip sana her türlü şiddeti uygulayıp, sonra da sana beni bu hale sen getirdin diyeceğim” demek hiç de mazur görülecek bir şey değil.
Bunu yapan kadınlar da var. Beraber olduğu adam tarafından psikolojik şiddet görüyor. Ama adamla beraber olmaya devam ediyor, adamın davranışları karşısında o da kötüleşiyor. Hatta adama şiddet uygulayıp her yerini çizik içinde bırakıyor vs. Ondan sonra “ben aslında iyi biriydim, beni bu hale sen getirdin” E niye ayrılmadın?
Bu adamın yaptıklarının da bir bahanesi olamaz. Hatta, konu sahibi “canım acıyor, sen benden güçlüsün” dediği halde kolunu sıkmaya devam etmesi, konu sahibine ve ailesine hakaret etmesi, evlenince maaş kartını versin diye baskı yapması kanunlara da aykırı. Beğenmiyorsa ayrılacaktı, bunları yapmaya hakkı yoktu.
Yoksa, eğer konu sahibi gelip “sevgilime şunları şunları yaptım, o da benden ayrıldı” deseydi, ben de “pırlanta gibi çocukmuş. Onu bunu yapacak hale sen getirmişsin” derdim.
İlişkide olduğumuz kişinin yaptığı davranışlar sonucunda ondan ayrılabiliriz veya kanun karşısında hakkımızı arayabiliriz. Onun davranışları sonucunda ona fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddet uygulama ve mazur görülme hakkını elde etmeyiz.
Evet kendi aldığım şeyleri de bırakıp gelicem bugün Allahtan bulsunlar hala beni takip ediyor yeni instagram açtım orda da takipte ya buraya kadar geldik yarı yolda bıraktım özür dilerim bile demedi hakkını helal et bile demediYani hakli haksizi bir kenara birakirsak prensesinde yasadigi kolay degil. Sonucta evlenecekti bu kisiyle. Adam bir iyi davraniyor sonra basa kakiyor bir buyuk laflar ediyor bir yerden yere vuruyor yani prensesin akli sasirmasi normal bence.
Hani adam okadar evlenmeye niyetliyken de prenses ayrilmis olsa dahi bir geri adim bekliyor karsi taraftan en azindan herseyin bir yalandan ibaret olmamasi acisindan bir isik.
Ama herif onun yerine tamamen para pul pesinde.
Dügün vs olmadi görünürde ayrildin ama duygusal olarak da kendi icinde bitir biran önce. Sana ekonomik siddetten tut psikolojik ve fiziksel siddet dahi yasatmis biri. Insan kendisini kandirmaya meyilli oluyor duygusal olarak iyi yönlerini görmeye calisiyoruz kadinlar olarak sürekli. Ama mantik herdaim kalp ile uyusmali bence.
Sahsen ben kendi adima senin gibi dis vs olsun ödetmezdim nisanmlima o tarz seyler. Ama durum oraya kadar gelmis iki kisi kendi aralarinda öyle uygun gördüyseler ozaman sonradan lafi edilmemeli.
Sonucta zorla ödetmedin kendi rizasi vardi.
Ki onun yaptigi tamamen ekonomik siddete giriyor. Yaparim diyip yapmak sonra basa kakmak kendine bagli tutmak ve karsisindakini bununla ezmek mahcup etmek neyin nesi...cok cirkin cok alcakca.
Ben senin yerinde olsam onun agzina laf verecek birsey birakmazdim ortada.
Birdaha da muhattap olmazdim. Igrenc bir insanmis.
Hayır asla telefon almıyor diye tartışmadım kontor de şöyle oldu çok zor durumdaydım param kalmadı kontorım yok ve kimseyi arayamıyorum bunu umursamadı ona kırılmıştım benim telefonum varki neden telefon almadı diye tartışayım orda bi iftira var neyse eşyaları da babam pazar günü Araç ayarlayabilecekti onlara bin kere gün verdik anlamadılar arayıp durdularHayırlısı olsun. Barışmayarak, kararlı durarak, mutlu olma yolunda doğru adımları attığınızı düşünüyorum.
Eşyalarınızı neden hala almadınız? Karşı taraf sizi altınları iç etmekle itham etmişken ve sizin altınları geri vermeniz eşyalarınızı eksiksiz alma şartınıza bağlıyken, bu işi gidip anında halletmeliydiniz. Yani ithamlardan kurtulmak için en mantıklı hareket bu olurdu. Bunu neden yapmadınız, o kısmı anlamadım.
İthamdan bir hafta veya on gün sonra da yapabilirsiniz ama o zaman dışarıdan o kadar süre bu lafı yiyip de yutmuş gibi görünürsünüz. Bu sizin ve aileniz için hoş bir durum değil. Niye geciktirdiniz anlamadım.
Bir de eski konularınızı bilmiyorum ama arkadaşlar yazmışlar. Size telefon almıyor veya kontör yüklemiyor diye tartıştığınız olmuş. Bunlar hiç hoş şeyler değil. Belki birinin gazına gelip böyle yaptınız bilmiyorum.
Aslında ailenizin de size bunları söylemesi, küçüklüğünüzden beri aşılaması gerekirdi. Başkalarından maddi iyilikler isteme vs diye. Bu konuda ailenizde de eksiklikler gördüm. Şu eşyayı alma konusunda da onların daha atik olması gerekirdi. Adamın size paragöz dediğini, altınlarını istediğini illa ki duymuşlardır. Bunu duyar duymaz gidip alacak verecek defterini kapatmaları gerekirdi.
Basiretleri mi bağlandı? Başka bir şey mi bekliyorsunuz veya belki düzelir diye mi beklediler bilmiyorum. Siz şu an içinde yaşadığınız için size her şey normal geliyor olabilir. Dışarıdan bir göz olarak dışarıdan bakınca ne normal, ne anormal gözüküyor bilin istedim.
Keşke sizinle evlenseydi bana yaşattıklarını keşke siz yaşadaydınız dışarıdan konuşmak çok kolay ama inşallah dilerim siz veya kız kardeşiniz veya herhangi bir yakınınız inşallah onun gibi birisi ile evlenir adam sokak ortasında kolumu deli gibi sıkıyordu acıyor dediğim halde bırakmıyordu bu mu düzgün insan umarım duam kabul olur inşallah siz böyle birisi ile karşılaşırsınızAdamın altınlarını ver , diş parasınıda ver. Dişçide yalvardığına göre demek ki diş paran varmış , hiç laf kalabalığı, edebiyat yapmaya gerek yok. Verirsin adamın laf yaptığı herşeyi konu kapanır. O zaman arkandan derki gerçekten paragöz değilmiş , yazık ettim bu aşka. Ben kanunu falan bilmem ama annesiz bir insanın hiçbir malı sende kalmasın Allah 10 misli çıkartır. Yetimin öksüzün parasını altınını sakın üstünde tutma benden sana tavsiye. Bu arada konuna yorum yapan kadınların %98 parasını altını ver diye yorum yaptı farkındamısın yani sana hak verenler bile geri ver herşeyi dedi. Sende yok eşyalarımı versinler sonra yok storylerimi izliyor yok babam yok şu yok bu diye boş konuşuyorsun . İlk konundan itibaren allah o
Annesiz çocuğu senden kurtarsın demiştim . O çocuk tertemiz altın kalpli yetim bir çocuktu onu sen bu hale getirdin.
Hayır asla telefon almıyor diye tartışmadım kontor de şöyle oldu çok zor durumdaydım param kalmadı kontorım yok ve kimseyi arayamıyorum bunu umursamadı ona kırılmıştım benim telefonum varki neden telefon almadı diye tartışayım orda bi iftira var neyse eşyaları da babam pazar günü Araç ayarlayabilecekti onlara bin kere gün verdik anlamadılar arayıp durdular
Ya neden anlamıyorsunuz bin kere anlatıyorum hala öyle dışarıdan konuşuyorsunuz altınları verecektim gelip almadı ayağıma getir dedi ben de ayağına götürmedim neden ayağına gmtürücem bin kere gel al dedim sonra da hemen eşyaları alalım diy3 aileme yalvardım babam pazar günü dedi durdu karşı gelemedim anladınız mı eşyaları alınca eve bırakıcam olup bitecek etrafımdaki herkes altınları verme onlar bitirdi dediği halde ben herkese karşı çıktım hayır dedim vericem ki bana hediye aldığı altın bilekliği bile koydum o hediye verme dedikleri halde benim kimsenin malına ihtiyacım yokYani bu konu sürekli çıkıyor ve yazmadan durulmuyor. Tamam zor bir durum baya zor fakat ben olsam bu işin bozulmasıyla birlik gider hemen o evi boşaltırım,kendime ait olanları alır,altınlarınıda onlar konuşmadan geri veririm ki yüz gözlük olmasın. Siz neden ayrıldınız? Maddiyat değilmi tüm sorun? Neden uzatıyorsun hala? İletişime gelince,yeni hesapta açsan sen kabul etmediğin sürece seni kimse takip edip hikayelerin göremez. Çok rahatsız oluyorsan hattını bile değişirsin,heryerden engellersin olur biter. Bence senin umutların hala bitmedi, belki barışırız evleniriz gibi geldi bana.
Ben onu çok sevdiğim için hep kötü taraflarını gizledim gizledim ki beni haksız bulun ben ayrılmayayım ondan çünkü deli gibi aşıktım görmedim görmedim çocuk haklı kurtuldu diyenler için de inşallah öyle birisi çıkar karşılarına diyorumAçıkçası ben bu kızın adamla ilgili anlattığı olumsuz olayları abartarak anlattığını düşünüyorum. Önceki konularında o kadar çok tepki aldı ki ne hikmetse birden bire adama karşı tepki çekecek konuları yazmaya başladı. Ve evet eğer ilişki de size duygusal mobing uygulanırsa bir süre sonra psikolojik olarak hayatta yapmayacağınız davranışlarda bulunursunuz. Bu konu da % 80 prenses haksız ve kesinlikle o çocuğun verilmiş sadakası varmış.
Evet bugün alıyoruz çok şükür babam araç ayarladı diş parasına gelince ben taksit ödemeye gitmiştim zaten taksite bağlamışım zorla geldi orda kolumu itip sen bi dur dedi ödedi parayı ama dediğim gibi kolumu iterek beni orda bi rencide etti zaten sen bu parayı ayrılsakta ödemicejsin diye söz verdirdi kaç kere para verdim almadı sen çeyiz yap biran önce evlen benimle dedi hep beni kandırdı evlilik aklımda yokken çeyiz yaparken buldum kendimi benim hayal kırıklıklarım nolcak şimdi 25 bin TL masraf ettim şimdi onları kim ödücek ben onunla beraber seçtiğim şeyleri başka bir adamla kullanmak zorunda kalıcam ona ne demeliEşyaları bugün mü alıyorsun evden? Bence diş tedavisi parasını da ver gitsin, arkandan konuşamasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?