Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

yahu deme öyle...kocasi cok seviyormus..tepesinde gezdiriyormus..kaynanada kizin elini sicak sudan soguk suya deydirmiyormus...dünyanin en mutlu -----evliligini----yasiyorlarmis...bir biz bulamadik böyle dünya hazinesi bi koca...gözlerim yasariyo zaten bazi yorumlari okurken birde sen aglatma simdi beni....:çok üzgünüm:

eskidenmiş o herşeye sabreden kadın modeli.. şimdi zaman değişti.. anneme/babama herahngi bir terslik edecek adam benim eşim olamaz.. şartlar ne olursa olsun.. ailemin onuru herşeyden alidir.. benim kocamın ailesinin mutluluğu çok da enterese etmez beni.. yıllardır ailem beni büyütmüş bakmışsa sırt çevirmek (koca için) o ailenin diri diri gömülmesi değil de nedir?
bugün bunları senin ailene yapan insan yarın sana da yapacak.. o zaman da mı sabır edeceksin.. taviz tavizi doğurur baştan elinizi masaya vurmazsanız 50 yıl daha gider bu muhabbet, ailenizin üzüldüğü de şöyle dursun..

yuva öyle kolay yıkılmaz yorumlarına kesinlikle katılmıyorummm..

insan birlikteliği için mücadele eder,etmelide,ama birbirlerine karşı değil,dış etkenlere karşı..

burda sevenleri ayırmıyorlar ki mücadele edilsin...

sorun konu sahibinin birlikte yaşadığı kişiyle kendi arasında,ve çözülmediği,çözülemeyeceği açık

hani bazen çiftlerden birinin sorunu,derdi olur,diğeri de onu o dönemde idare eder,alttan alır,mücadele budur

ama bahsettiğimiz adam ruh hastası,çocuğunu taşıyan kişiyi ailesiyle görüştürmeyen bir vicdansız (vicdan sonradan kazanılmaz!),ailesinin dolduruşuna gelecek kadar zayıf karakterli,hamile sevgilisine güç gösterisi yapacak kadar aciz bir insan.

pes vallahi,sizin o adamı düzeltmek için uğraştığınız kadar,edison ampülü icat ederken uğraşmamıştır.

daha ne bekliyorsun?

ask mi siddet gormenin adi ask oldu :lepi:fiziksel olmasa bile bu kiz o adamdan hergun hakaretlere maruz kaliyormus bu da psikolojik siddettir adi da ask degildir.
kizimiz bagimli olmus buna.gozu hicbirsey gormuyor .
anne baba olunca sizde anlarsiniz ne kadar evlatlari hata yaparsa yapsin pesinden gittikleri icin o anne babanin onunde egilmek lazim bunca hakarete rezillige ragmen yinede kizim diyorlar.

cok yanlis dusunceler icerisindesiniz ben oyle yetiskin adam olmus insanlar gordum ki babalari analari baslarinda olmalarina ragmen keske hic olmasalardi ayrilsalardi daha iyi olurduk diyenleri..yani cocuk icin katlanmak hele ki su kizin durumunda icler acisi..

cocugun soyadi ne olacak aceba..her nereye gidilirse gidilsin...kagit isleri..evrak ,,belge.nüfüs kayitlari..bu tür islemlerde nediye cevap verilecek merak ediyorum...dini nikahli esimmi..sevgilimmi..hayat arkadasimmi...ileriyede düsünmek lazim...bu cocugun okulu olacak..bazi islemleri olacak...imza gereken durumlar olacak..anne soyadi ismi ayri..baba soyadi ismi ayri.....

evet felç var yüz felci geçirdi ben o an kızgın olduğum için ıza öyle yazdım
annesiyle bu akşam konuştum ben sildim onu diyo elimden geleni yaptım gelmiyosa kendi seçimi diyo
anlamıyosunuz kız gelmek istemiyo ben seviyorum diyo
bakın tekrar söylüyorum laflarımı çarpıtmayın ben onay vermiyorum bu birlikteliğe bana kalsa kız gelsin burda doğumunu yapsın oğlanda seviyosa zaten peşinden gelicektir
ama gelde kıza anlat bunu kız büyülenmiş gibi gözleri görmez kulakları işitmez gibi anlamak istemiyo ailesini
benim kızın üstünde bi yaptırımım yok malesef akrabası olabilirim ama annesini dinlemeyen benimi dinler sanıyosunuz
bu konuyu açtığından beri özelden yazıyorum ezdirme kendinide ailenide diyorum
dün telefonda konuştuk eğer gelin dese hemen alıcaktık kızı ama yok sesi ağlamaklıydı kızı kandırmış adam napabiliriz
zorla götürürdüm diyosunuz zorla nereye götürüyosunuz bir kere evden kaçtı kocasına gene kaçıcaktır zincire vvuramayızya kızı
ayrıca tekre tekrar söylüyorum benim bi yaptırımım yok kızında aileninde üzerinde
eğer bu kız benim kızım olsaydı ben alırdım kızımı damat ne derse desin
ama kız benim değil başında anası babası var ben karışamamki
ben bu gün annesine madem kızın kabul ediyo seni silmeyi sende silceksin dedim
arama sorma zaten kız gelmek istese kapı açık ailesinin yanına her an gelebilir
ama işte kızımızda iş yok
bende kız madem bizim lafımızı dinlemiyo
madem seviyo tamam denesin bi şans daha versin belki bi umut hiç ummasamda bi umut işte

iyi de benim düşüncem de o evden ayrılması yönündeydi zaten; ama malesef arkadaş aşık kocasına bunun için biz ne desek boş, bari bundan sonra ne yapılabilir konusunda yorum yaptım...

ama ailenin kızına sahip çıkması konusundaki görüşüm sabit; tamam belki bekar olabilirim ama uzayda da yaşamıyorum; bizim de anamiz, babamız akrabalarımız var; bu arada arkadaşın kocasını da tanımam etmem, ama kızın ve akrabasının yorumlarından yola çıkarak, çocuğuna iyi baba olabilir dedim...

ayrıca örf adetlerimizden bahsedilmiş
bu yaşananlar bana göre ve benim aileme göre çok yanlış şeyler inanın hiç tasvip etmiyorum
yaşı dolar dolmaz nikah yapılmalıydı hatta nikahsız kızı evden çıkarmamalıydı ailesi
olay baştan yanlış başladı zaten benim kızım olsa ben izin vermezdim
ama yapacak bişey yok benim dememle gitmediki benim dememle kız gelsin

bana gelip ağlayan ne arkadaşlarım oldu gerçekten pişman ve gidecek yerleri yok bu kız pişman değil adam için kul köle olamaya hazır adamda nasıl olsa çantada keklik nikaha ne gerek var diyo

arkadaşım burada anlamak istemeyen sensin devlet resmi nikahı olmayanın imam nikahı kıymasına karşı neden
çünki allah sıfatını kullanarak ahlaksızlıklara meyil verilmemesi amaç bu
kanun koyucular bu konuları enine boyuna inceleyip halk için en yararlı olna kanunları koyuyor
yaptıkları dini nikahın hiç bir geçerliliği yok yapan hocada böyle bir ahlaksızlığa sebebiyet verdiği için şikayet edilmeli bu insanlar devlet düşmanları oluyor zaten lütfen konuları saptırmayalım

mirayhale kullanıcısından alıntı
ask mi siddet gormenin adi ask oldu fiziksel olmasa bile bu kiz o adamdan hergun hakaretlere maruz kaliyormus bu da psikolojik siddettir adi da ask degildir.
kizimiz bagimli olmus buna.gozu hicbirsey gormuyor .
anne baba olunca sizde anlarsiniz ne kadar evlatlari hata yaparsa yapsin pesinden gittikleri icin o anne babanin onunde egilmek lazim bunca hakarete rezillige ragmen yinede kizim diyorlar.

cok yanlis dusunceler icerisindesiniz ben oyle yetiskin adam olmus insanlar gordum ki babalari analari baslarinda olmalarina ragmen keske hic olmasalardi ayrilsalardi daha iyi olurduk diyenleri..yani cocuk icin katlanmak hele ki su kizin durumunda icler acisi..

BAZI SORUNLU ıNSANLAR ŞıDDETLı AŞKTAN HOŞLANIR HATTA BU ŞıDDETı SEVıLDıĞı ıÇıN GÖRDÜĞÜNÜ ZANNEDER

mirayhale...aynen sözünüze katiliyorum..ben dahil bir cok insan taniyorum...anne babalari ayrilmamis ama cocuklarin piskolojisi yerle bir olmus...okadarki artik yoruldum..öz ailem olacaklardan cok uzaklara tasinmak istiyorum...

yazık yazık !
o anneye babaya yazık !
sizi ailenizden mahrum bırakıyor ve siz hala kocam diyosunuz.. adam gel götüreyim demiş,çarpın kapıyı gidin..
ailenize çok üzüldüm çokk..
bebeğim var diyosunuz.. peki bebeğiniz çok mu mutlu olcak.. çok mu iyi yaşıcak.. anneannesinden,dedesinden nefret eden bir birey olarak yetişcek..
haklıyı,haksızı bilemicek.. o bebeğe de yazık..

BAKLAVACIM UYANIK KAYNANA DOKTORA KAÇAMAK YAPTILAR DEMİŞ YA-tatlicadiarzu-

yuva aile dedim çükü bu birliktelik başlarken bu düşünceyle başladı
olayda nikahsız birliktelik yoktu
nikah yapmamalarının sebebini bilemiyorum bence yapılmış olması lazımdı şimdiye kadar
işte sorun burda başlıyo olay kızımızın bunu görmüyo olması

alkisalkisalkisben artık ailesine üzülüyorum böyle evladı olduğu için hayırsız evlat dedikleri işte bu oluyor demek.yarın bigün bu çocuğuda büyüyecek aynısınıda yapacak bu datlumma o zaman görecek anyayı konyayı.çok sinirlendim gerçekten içim şişti biz burda tanımadığımız birine nasılda üzüldük ama konu sahibi nasıl yapabiliyor hayret.akannehir

vallahi bazı sözler bazı insanlar için ağır olabilir ağır olduğu içinde o tarz olaylardan kaçınırlar
bu arkadaşımız kaçınmayıp içinde olduğuna göre ağır değil demekki

ya ben bu konuda imam nikahının herangi bi noktasını savunmadım ki, çok yanlış bana göre de, sadece toplumun gözündeki yerinden bahsettim, tekrar diyorum eğer bu kız "sevgilimden" yaptım bu çocuğu deseydi, burada yazılacak yorumları tahmin dahi edemiyorum, demekki toplum yapımız ahlaki boyutta bunu normal karşılamış, benim normal karşıladığım falan yok, bilmem anlatabildim mi?

birincisi eşine iyi bir koca olmayan çocuğuna iyi bir baba olamaz
ikincisi kız ailesinin yanına dönse bile bir süre mutlaka sorun yaşar ama kaldığı adamla ileride yaşayacağı sorunlardan daha iyidir iyi bir eş bulabilir çalışabilir çünki yaşı küçük
adam bir kaç sene sonra resmi nikahla başka biri ile evlenmek isteyebilirki çevremde çok gördüm

çocuğunun annesine nikah yapmaktan aciz,kızın namusunu milletin ağzına sakız edecek bir adamdan ne köy olur nede kasaba.

(kıza namussuz demiyorum tartışma ortamı yaratmayın.ama eşi nikahsız birlikteliği yaşarken bazı kesimlerin buna ne gözle bakacağını düşünmüş olmalı diyorum,yoksa ben evlilik dışı birlikteliğe karşı değilim ama işin içinde hamilelik varsa toplumun büyük kesiminde namus kavramı ön plana çıkar)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…