yahu deme öyle...kocasi cok seviyormus..tepesinde gezdiriyormus..kaynanada kizin elini sicak sudan soguk suya deydirmiyormus...dünyanin en mutlu -----evliligini----yasiyorlarmis...bir biz bulamadik böyle dünya hazinesi bi koca...gözlerim yasariyo zaten bazi yorumlari okurken birde sen aglatma simdi beni....:çok üzgünüm:benim kocam gelecek
benim evime , benim ailemi almayacak
benim annemin babamın bana aldığı eşyaları almayacak , yukarıya çıkattırmayacak
benim babam üzüntüden yüz felci geçirecek
benim annem tel.de bana öle sözler söleyecek
benim annemi kaynanam ağlatacak sonra ( gözlerine parmaklarımı bi geçiririm oyuveririm )
benim ailemi o duruma düşüren insanın koynuna gircem, ailesine saygı gösterecem
benim ailem kavga çıkıor die görüşmüycem, bölesi iyi dicem
ben de insanım diye , evlatım diye , eşim , anneyim diye ortada gezicem öle mi ?
ve siz yapabiliyorsunuz ,
tebrik ederim ...
dadlumun akrabasının yazdıkları ve kendi söylediklerini birleştirince çıkan sonuç şu oldu kafamda: bu kız adamı çok sevmiş, ailesi karşı çıkmış ama kız kendini öldürmekle bile tehdit etmiş ailesini (önceki konusunda sölemişti sunu) hiç bişeyde ailesini dinlememiş bu adamla beraber yaşamaya başlamış (bu arada imam nikahı olayını doğru göstermeye çalışmadık; sadece kızı "ahlaksız" bi ilişki içinde göstermek isteyen bazı arkadaşlara karşı yazdığımız şeyler vardı) ve sonunda istediğini elde etmiş...
sonra pişman olmuş hata yaptığını farketmiş ama nafile; kendim ettim kendim buldum durumuna düşmüş; kusura bakmayın ama Türkiye'de yaşıyoruz; siz bile neler söylediniz kıza, baba evine bu durumda döndüğünde hem ailesi tarafından, hem de çevreden edilecek lafları düşünemiyorum bile, hatta baba evinde de huzurlu olamayacağını söylemişti; bunun öylesine söylediğini sanmıyorum, burda söyleyemediği şeyler var bence, her neyse...
bide aşk var arada; o olmasa belki daha doğru düşünebilirdi ama aşkın olduğu yerde mantık pek işlemiyo belli ki, eğer eşinden ilgi görmeseydi onu o eve bağlayan pek bişey olmazdı eminim; durum net aslında adam da bu kızı seviyo ama kendi iradesini oluşturamamış, ailesinin ağzıyla hareket ediyo; muhtemelen yetiştirilme tarzıyla alakalı; kolay kolay değişmez ama ailesinden biraz kazık yemesi lazım değişebilmesi için; ya da uzak kalabilseler aileden her şey çok farklı olurdu eminim ( bu arada öylesine yorum yapmıyorum, bu konuda tecrübeli bi insanım) her şey kendinde bitiyo, eğer adamın yanında kalacaksa sağlam bi duruşu olmalı, her dediğine evet dememeli ama önce bunun için de kendisini resmi olarak güvence altına almalı, gerçek manada karısı olmalı...
yaşından kaynaklanan toylukları olabilir ama çocuk deil, bazı şeyleri idrak edebilir, bu arada ailenin hatalı olduğu çok nokta var; kusura bakmayın ama kız koca diye ölse de ailenin en azından bi nişan takıp beklemeye ikna etmesi gerekiyodu, hayır ben böle bişey yapsam, illa da evlencem desem babam beni eşşek sudan gelinceye kadar bi güzel döverdi, kaçmak ne kelime gerekirse eve kitlerdi, bi otorite kuramamışlar belli ki, hele de bu yaşlarda hormonlar tavan yapmışken kızın evlenmek için tutturması normaldir, hele de kör aşıksa; aile şimdi sahip çıkıp ahlanıp vahlanacağına kızına önceden sahip çıksaydı; hele hele okuyan kız okulunu bırakıp kocaya gidecek, buna nasıl müsade ediyolar...
ha tabi bence şu an evde durması bana da hata gibi geliyo ama, çözümsüz de deil bu durum, sadece bi nikah kıyıp o evden uzaklaşmalarına bakar bu durum, o zaman adam da biraz yumuşar eminim, ha nolur belki kızın ailesiyle barışmaz ama kızın görüşmesine karışmayabilir...
son olarak da bi çocuğun anne babası yanında büyümesiyle; anneanne dede arasında büyümesi arasında çok fark var; şimdi bunu dediğim için kızacaksınız ama eşine iyi koca olamayıp, çocuğuna çok iyi baba olan adamlar da var; iş "çocuklar duymasın"a bakar, eş olma ve anne baba olma çizgisini çok iyi ayırmaları gerekir bunun için o kadar da zor deil; ayrılmış anne babaların çocukları neden daha sorunlu bunu bi düşünün derim ben...dadlummm çocuk doğmadan resmi nikahı kesinlikle kıysın sana, sen de ne derse "he" deyip geçme, sen de bi insansın, hatta annesin kadınlar güçsüzdür belki ama anneler güçlüdür; şimdi kendini ezdirme diyosak bu senden ziyade çocuğun için önemli, çünkü ilerde bebeğinle ilgili alacağınız kararlarda da hep kocanın ve ailenin istekleri geçerli olursa, o çocuk için anne deil dadı olursun bunu unutma, eğer o evde kalıyosan çık şu çocuk halinden, güçlü bi kadın ol...
iyi de benim düşüncem de o evden ayrılması yönündeydi zaten; ama malesef arkadaş aşık kocasına bunun için biz ne desek boş, bari bundan sonra ne yapılabilir konusunda yorum yaptım...ask mi siddet gormenin adi ask oldu :lepi:fiziksel olmasa bile bu kiz o adamdan hergun hakaretlere maruz kaliyormus bu da psikolojik siddettir adi da ask degildir.
kizimiz bagimli olmus buna.gozu hicbirsey gormuyor .
anne baba olunca sizde anlarsiniz ne kadar evlatlari hata yaparsa yapsin pesinden gittikleri icin o anne babanin onunde egilmek lazim bunca hakarete rezillige ragmen yinede kizim diyorlar.
cok yanlis dusunceler icerisindesiniz ben oyle yetiskin adam olmus insanlar gordum ki babalari analari baslarinda olmalarina ragmen keske hic olmasalardi ayrilsalardi daha iyi olurduk diyenleri..yani cocuk icin katlanmak hele ki su kizin durumunda icler acisi..
bana gelip ağlayan ne arkadaşlarım oldu gerçekten pişman ve gidecek yerleri yok bu kız pişman değil adam için kul köle olamaya hazır adamda nasıl olsa çantada keklik nikaha ne gerek var diyo
off yaa valla anlamak istemeyene anlatmak çok zor, ben de diyorum yanlış yapılmış, hatta bi din görevlisinin evlilik cüzdanını görmeden imam nikahı kıyması da illegal; buna karşı tek bi itirazım oldu mu benim...
Dediğim şu bazı arkadaşlar şöyle söylemiş; sevgilinin evinde kalıyosun, ondan da çocuk yapmışsın; bu söz bazı insanlar için çok ağırdır emin olun; türk toplumunun ahlak yapısına ters; ama bi imam nikahı varsa dinen söylüyorum bunu; yoksa tabiki hukuk anlayışına tamamen ters bi durumdur, allah katında meşru olduğuna inanılır, çocuk herangi birinden "peydahlanmış" gibi kabul görmez...
Bu arada iki yetişkin insanın aynı evde yaşaması benim için sorun deildir, kendi kararlarıdır saygı duyarım, bu konuda da bi yanlış anlaşılma olmasın; benim için "ahlaksızlık" deildir yani ha ben aynı evde yaşar mıyım; büyük konuşmiyim ama pek doğru gelmiyo bana; ama bazı insanlara çok yanlış gelebilir, çeşitli "ahlaksızlık" ithamlarına karşı "imam nikahı", allah katında meşruiyet bir şeyler ifade edebilir diye; yoksa kız burda sevgilimden çocuk yaptım dese tepkileri düşünebiliyo musunuz?
cocugun soyadi ne olacak aceba..her nereye gidilirse gidilsin...kagit isleri..evrak ,,belge.nüfüs kayitlari..bu tür islemlerde nediye cevap verilecek merak ediyorum...dini nikahli esimmi..sevgilimmi..hayat arkadasimmi...ileriyede düsünmek lazim...bu cocugun okulu olacak..bazi islemleri olacak...imza gereken durumlar olacak..anne soyadi ismi ayri..baba soyadi ismi ayri.....
Sende yakında anne olacaksın...Senin ailene yaptığını istermisin gün gelipde evladın sana yapsın nasıl acı birşey evladı görememek hemde beş para etmez( kusura bakma) bir adam için....Yazık sanada ailenede.....
off yaa valla anlamak istemeyene anlatmak çok zor, ben de diyorum yanlış yapılmış, hatta bi din görevlisinin evlilik cüzdanını görmeden imam nikahı kıyması da illegal; buna karşı tek bi itirazım oldu mu benim...
Dediğim şu bazı arkadaşlar şöyle söylemiş; sevgilinin evinde kalıyosun, ondan da çocuk yapmışsın; bu söz bazı insanlar için çok ağırdır emin olun; türk toplumunun ahlak yapısına ters; ama bi imam nikahı varsa dinen söylüyorum bunu; yoksa tabiki hukuk anlayışına tamamen ters bi durumdur, allah katında meşru olduğuna inanılır, çocuk herangi birinden "peydahlanmış" gibi kabul görmez...
Bu arada iki yetişkin insanın aynı evde yaşaması benim için sorun deildir, kendi kararlarıdır saygı duyarım, bu konuda da bi yanlış anlaşılma olmasın; benim için "ahlaksızlık" deildir yani ha ben aynı evde yaşar mıyım; büyük konuşmiyim ama pek doğru gelmiyo bana; ama bazı insanlara çok yanlış gelebilir, çeşitli "ahlaksızlık" ithamlarına karşı "imam nikahı", allah katında meşruiyet bir şeyler ifade edebilir diye; yoksa kız burda sevgilimden çocuk yaptım dese tepkileri düşünebiliyo musunuz?
ya ben bu konuda imam nikahının herangi bi noktasını savunmadım ki, çok yanlış bana göre de, sadece toplumun gözündeki yerinden bahsettim, tekrar diyorum eğer bu kız "sevgilimden" yaptım bu çocuğu deseydi, burada yazılacak yorumları tahmin dahi edemiyorum, demekki toplum yapımız ahlaki boyutta bunu normal karşılamış, benim normal karşıladığım falan yok, bilmem anlatabildim mi?arkadaşım burada anlamak istemeyen sensin devlet resmi nikahı olmayanın imam nikahı kıymasına karşı neden
çünki allah sıfatını kullanarak ahlaksızlıklara meyil verilmemesi amaç bu
kanun koyucular bu konuları enine boyuna inceleyip halk için en yararlı olna kanunları koyuyor
yaptıkları dini nikahın hiç bir geçerliliği yok yapan hocada böyle bir ahlaksızlığa sebebiyet verdiği için şikayet edilmeli bu insanlar devlet düşmanları oluyor zaten lütfen konuları saptırmayalım
dadlumun akrabasının yazdıkları ve kendi söylediklerini birleştirince çıkan sonuç şu oldu kafamda: Bu kız adamı çok sevmiş, ailesi karşı çıkmış ama kız kendini öldürmekle bile tehdit etmiş ailesini (önceki konusunda sölemişti sunu) hiç bişeyde ailesini dinlememiş bu adamla beraber yaşamaya başlamış (bu arada imam nikahı olayını doğru göstermeye çalışmadık; sadece kızı "ahlaksız" bi ilişki içinde göstermek isteyen bazı arkadaşlara karşı yazdığımız şeyler vardı) ve sonunda istediğini elde etmiş...
Sonra pişman olmuş hata yaptığını farketmiş ama nafile; kendim ettim kendim buldum durumuna düşmüş; kusura bakmayın ama türkiye'de yaşıyoruz; siz bile neler söylediniz kıza, baba evine bu durumda döndüğünde hem ailesi tarafından, hem de çevreden edilecek lafları düşünemiyorum bile, hatta baba evinde de huzurlu olamayacağını söylemişti; bunun öylesine söylediğini sanmıyorum, burda söyleyemediği şeyler var bence, her neyse...
Bide aşk var arada; o olmasa belki daha doğru düşünebilirdi ama aşkın olduğu yerde mantık pek işlemiyo belli ki, eğer eşinden ilgi görmeseydi onu o eve bağlayan pek bişey olmazdı eminim; durum net aslında adam da bu kızı seviyo ama kendi iradesini oluşturamamış, ailesinin ağzıyla hareket ediyo; muhtemelen yetiştirilme tarzıyla alakalı; kolay kolay değişmez ama ailesinden biraz kazık yemesi lazım değişebilmesi için; ya da uzak kalabilseler aileden her şey çok farklı olurdu eminim ( bu arada öylesine yorum yapmıyorum, bu konuda tecrübeli bi insanım) her şey kendinde bitiyo, eğer adamın yanında kalacaksa sağlam bi duruşu olmalı, her dediğine evet dememeli ama önce bunun için de kendisini resmi olarak güvence altına almalı, gerçek manada karısı olmalı...
Yaşından kaynaklanan toylukları olabilir ama çocuk deil, bazı şeyleri idrak edebilir, bu arada ailenin hatalı olduğu çok nokta var; kusura bakmayın ama kız koca diye ölse de ailenin en azından bi nişan takıp beklemeye ikna etmesi gerekiyodu, hayır ben böle bişey yapsam, illa da evlencem desem babam beni eşşek sudan gelinceye kadar bi güzel döverdi, kaçmak ne kelime gerekirse eve kitlerdi, bi otorite kuramamışlar belli ki, hele de bu yaşlarda hormonlar tavan yapmışken kızın evlenmek için tutturması normaldir, hele de kör aşıksa; aile şimdi sahip çıkıp ahlanıp vahlanacağına kızına önceden sahip çıksaydı; hele hele okuyan kız okulunu bırakıp kocaya gidecek, buna nasıl müsade ediyolar...
Ha tabi bence şu an evde durması bana da hata gibi geliyo ama, çözümsüz de deil bu durum, sadece bi nikah kıyıp o evden uzaklaşmalarına bakar bu durum, o zaman adam da biraz yumuşar eminim, ha nolur belki kızın ailesiyle barışmaz ama kızın görüşmesine karışmayabilir...
Son olarak da bi çocuğun anne babası yanında büyümesiyle; anneanne dede arasında büyümesi arasında çok fark var; şimdi bunu dediğim için kızacaksınız ama eşine iyi koca olamayıp, çocuğuna çok iyi baba olan adamlar da var; iş "çocuklar duymasın"a bakar, eş olma ve anne baba olma çizgisini çok iyi ayırmaları gerekir bunun için o kadar da zor deil; ayrılmış anne babaların çocukları neden daha sorunlu bunu bi düşünün derim ben...
Dadlummm çocuk doğmadan resmi nikahı kesinlikle kıysın sana, sen de ne derse "he" deyip geçme, sen de bi insansın, hatta annesin kadınlar güçsüzdür belki ama anneler güçlüdür; şimdi kendini ezdirme diyosak bu senden ziyade çocuğun için önemli, çünkü ilerde bebeğinle ilgili alacağınız kararlarda da hep kocanın ve ailenin istekleri geçerli olursa, o çocuk için anne deil dadı olursun bunu unutma, eğer o evde kalıyosan çık şu çocuk halinden, güçlü bi kadın ol...
iyi de benim düşüncem de o evden ayrılması yönündeydi zaten; ama malesef arkadaş aşık kocasına bunun için biz ne desek boş, bari bundan sonra ne yapılabilir konusunda yorum yaptım...
ama ailenin kızına sahip çıkması konusundaki görüşüm sabit; tamam belki bekar olabilirim ama uzayda da yaşamıyorum; bizim de anamiz, babamız akrabalarımız var; bu arada arkadaşın kocasını da tanımam etmem, ama kızın ve akrabasının yorumlarından yola çıkarak, çocuğuna iyi baba olabilir dedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?