Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

Demek ki kararını vermiş.
Hayırlısı olsun, gerçi hayır mı şer mi onu Allah bilir,
ama keşke bu denli kendisini düşüneceğine karnındaki yavrusunu ve babasını düşünseydi.
Çok üzülmüştüm konuyu okuduğumda ama sonuca bakılırsa herşey boşunaymış.
Hayat senin hayatın tabi ki ama keşke bunca yorumları az da olsa dikkate alsaydın,
şu an bambaşka şeyler konuşuyor olurduk.

Umarım bundan sonraki konun 'Çocuğumu aldılar benden vermiyorlar' olmaz.
Umarım...

yuva kurmakmı? adam nikahına bile almamış kızcağızı daha.Ayrıca ortada sadece tek taraflı bi sevgi var bunu herkes alenen görebilir.Böyle ezilen,dayak yiyen,bir nikah bile çok görülen bir arkadaşa aferin iyi yapıyosun,kal,herşeye katlan demek ne kadar vicdana sığarki peki?

bu ne takinti arkdasim ya
bence acilen kendinizi tedavi ettirin siz hastasiniz
yazik tek uzuldugum o masum bebek
bu psikolojiyle o bebegede hicbir faydaniz olmaz sizin
insan oz anna babasini bir adam icin bu kadar rezil rusva eder mi kötükedihüso

yorumların hepsini okumaya çalıştım ama şiştim burda.
atlayarak okudum o bile yetti.
kız gitmiyor işte ne denirki daha?
bir annem bir babam var bu hayatta.
elin oğlu için kimseyi silemem ben ama bu cahil cesareti sanırım.
18 yaşında 8 aylık hamilesin.
1 sene nişanlı kalmışsın.
Allah aşkına ya ne ara tanıdın, sevdin de nişanlandın?
ne kadar sürede gerçekleşti bunlar?

sen böyle devam et.
30una geldiğinde 50 yaşında göstereceksin ve o zaman anlayacaksın ne demek istediğimizi.
ama ne diyelim kendi düşen ağlamaz.

pardon hangi yuvadan bahsediyorsunuz bu kizin resmi nikahi var mi yokkkkkk yuva nerde hangi yuva????
gayri mesru sekilde hamile kalmis yuva diyorsunuz buna oyle mi bu siteye onun gibi yuzlerce genc bayan takiliyor mesajlarinizda yanlis imajlar veriyorsunuz resmi nikahi olmayan biri evli degildir.
elin adami icin anasina babasina yuz cevirmis hadi bir hata yapmis simdi bile bile hata yapmaya devam ediyor yazik degil mi o anaya babaya.

ayrıca ben 16 yaşımda ilk sevgilim olduğunda 3 sene sürdü.
o zamanlar sorsan deli gbi seviyorum derdim.:hulya:
her şeyine göz yumdum.
sorunlu biriydi.
ailesi berbattı. aile sevgisi görmemişti. benim ailemi bile çekemeyecek düzeye getirmişti işi.
ailemle ilgili bir laf söyledi.
tek bir laf.
hakaret bile değildi. sadece yorum yaptı.
suratına tokadı yedi.klava:
sildim attım.
eşim dediğin eşin olmayan adamda ne var anlamadımki bu kadar kör olmuşsun.

dadlumun akrabasının yazdıkları ve kendi söylediklerini birleştirince çıkan sonuç şu oldu kafamda: bu kız adamı çok sevmiş, ailesi karşı çıkmış ama kız kendini öldürmekle bile tehdit etmiş ailesini (önceki konusunda sölemişti sunu) hiç bişeyde ailesini dinlememiş bu adamla beraber yaşamaya başlamış (bu arada imam nikahı olayını doğru göstermeye çalışmadık; sadece kızı "ahlaksız" bi ilişki içinde göstermek isteyen bazı arkadaşlara karşı yazdığımız şeyler vardı) ve sonunda istediğini elde etmiş...

sonra pişman olmuş hata yaptığını farketmiş ama nafile; kendim ettim kendim buldum durumuna düşmüş; kusura bakmayın ama Türkiye'de yaşıyoruz; siz bile neler söylediniz kıza, baba evine bu durumda döndüğünde hem ailesi tarafından, hem de çevreden edilecek lafları düşünemiyorum bile, hatta baba evinde de huzurlu olamayacağını söylemişti; bunun öylesine söylediğini sanmıyorum, burda söyleyemediği şeyler var bence, her neyse...

bide aşk var arada; o olmasa belki daha doğru düşünebilirdi ama aşkın olduğu yerde mantık pek işlemiyo belli ki, eğer eşinden ilgi görmeseydi onu o eve bağlayan pek bişey olmazdı eminim; durum net aslında adam da bu kızı seviyo ama kendi iradesini oluşturamamış, ailesinin ağzıyla hareket ediyo; muhtemelen yetiştirilme tarzıyla alakalı; kolay kolay değişmez ama ailesinden biraz kazık yemesi lazım değişebilmesi için; ya da uzak kalabilseler aileden her şey çok farklı olurdu eminim ( bu arada öylesine yorum yapmıyorum, bu konuda tecrübeli bi insanım) her şey kendinde bitiyo, eğer adamın yanında kalacaksa sağlam bi duruşu olmalı, her dediğine evet dememeli ama önce bunun için de kendisini resmi olarak güvence altına almalı, gerçek manada karısı olmalı...

yaşından kaynaklanan toylukları olabilir ama çocuk deil, bazı şeyleri idrak edebilir, bu arada ailenin hatalı olduğu çok nokta var; kusura bakmayın ama kız koca diye ölse de ailenin en azından bi nişan takıp beklemeye ikna etmesi gerekiyodu, hayır ben böle bişey yapsam, illa da evlencem desem babam beni eşşek sudan gelinceye kadar bi güzel döverdi, kaçmak ne kelime gerekirse eve kitlerdi, bi otorite kuramamışlar belli ki, hele de bu yaşlarda hormonlar tavan yapmışken kızın evlenmek için tutturması normaldir, hele de kör aşıksa; aile şimdi sahip çıkıp ahlanıp vahlanacağına kızına önceden sahip çıksaydı; hele hele okuyan kız okulunu bırakıp kocaya gidecek, buna nasıl müsade ediyolar...

ha tabi bence şu an evde durması bana da hata gibi geliyo ama, çözümsüz de deil bu durum, sadece bi nikah kıyıp o evden uzaklaşmalarına bakar bu durum, o zaman adam da biraz yumuşar eminim, ha nolur belki kızın ailesiyle barışmaz ama kızın görüşmesine karışmayabilir...

son olarak da bi çocuğun anne babası yanında büyümesiyle; anneanne dede arasında büyümesi arasında çok fark var; şimdi bunu dediğim için kızacaksınız ama eşine iyi koca olamayıp, çocuğuna çok iyi baba olan adamlar da var; iş "çocuklar duymasın"a bakar, eş olma ve anne baba olma çizgisini çok iyi ayırmaları gerekir bunun için o kadar da zor deil; ayrılmış anne babaların çocukları neden daha sorunlu bunu bi düşünün derim ben...

dadlummm çocuk doğmadan resmi nikahı kesinlikle kıysın sana, sen de ne derse "he" deyip geçme, sen de bi insansın, hatta annesin kadınlar güçsüzdür belki ama anneler güçlüdür; şimdi kendini ezdirme diyosak bu senden ziyade çocuğun için önemli, çünkü ilerde bebeğinle ilgili alacağınız kararlarda da hep kocanın ve ailenin istekleri geçerli olursa, o çocuk için anne deil dadı olursun bunu unutma, eğer o evde kalıyosan çık şu çocuk halinden, güçlü bi kadın ol...

Son düzenleyen: Moderatör:
sen nasıl bi evlatsın ağlayarak okudum bunları senin doğacak çocuğun sana bunları yapsa ki çektirende çeker nasıl dayanacaksın bi düşün adam seni sevse hadi diycemde gram seni düşündüğü yok beni seven benim ailemede saygı duymalı... allah yardım etsin ama anneni babanı kaybettikten sonra çok vicdan azabı çekersin bu işkencenin sonu yok gitmelisin

tÜrkıye cumhurıyetınde yaŞıyoruz ve vatandaŞıyız dedıĞınız gıbı ahlaklı bır ılıŞkı ıse kız doktora gıttıĞınde neden doktorlar bıldırmek zorundayız dıyor

Kurulmak üzere olan yuvaymış pehh

Ne yuvası arkadaş ? Kimin yuvası ?

Ortada resmi nikah bile yok...Mutsuz bir birliktelik var.

Bu mudur yuva anlayışınız sizin lolo hanım

Ben medyum değilim amma bu işin sonunu karanlık olarak görebiliyorum şimdiden

Kıza üzülmüyorum ,adama hiç üzülmüyorum.O masum bebeye üzülüyorum malesef..

Onun geleceğine üzülüyorum.Nasıl bir karakterdir ya rabbim nasıl !

tÜrkİye cumhurİyetİnde yaŞıyoruz ve vatandaŞıyız dedİĞİnİz gİbİ ahlaklı bİr İlİŞkİ İse kız doktora gİttİĞİnde neden doktorlar bİldİrmek zorundayız dİyor
çünkü hukuk devletinde yaşıyoruz ve yasalar var hanfendi, ama ahlak kavramının hukukla ilgisi yoktur, genelde din öğretilerine dayanır; hatta bakarsanız okullardaki din dersinin adı "din kültürü ve ahlak bilgisidir". bu arada doktorların veya polislerin işin ahlak boyutuna baktıklarını hiç sanmıyorum, küçük yaştaki bir kızın hamile kalması söz konusu; sanırım burda "gayrımeşru" ilişkiden ziyade çocuk hakları devreye giriyor...

öyle olmadığını bal gibide biliyorsunuz yaşı küçük bir kızın kandırılıp suistimal edilmesini önlemek amaç yasalar her türlü hakkımızı korumak için vardırki yeri geldiğinde bizi bile bizden korur

şu anki yasalara göre resmi nikahı olmayan imam nikahı kıyamaz yani meşru sayılmaz
bazı çevreler bunu yok sayıyor ve çirkin ilişkilere meydan veriliyor

hala hayal dünyasinda yasayan hanimlarimiz var...gercekleri görmekte israr ediyorlar..

devletımız bıze sahıp Çıkıyor ama kızımızda keŞke kendıne sahıp Çıksa daha kendıne bıle sahıp Çıkamazken bırde Çocuk nedır bu Çocuk merakı

hala hayal dünyasinda yasayan hanimlarimiz var...gercekleri görmekte israr ediyorlar..

evet baklavacım biz burada bu insanlara meydan verirsek nice genç kızımızın başı derde girer bildiğimizi söylemekten çekinmemeliyiz bu bir vatandaşlık görevi

benim kocam gelecek
benim evime , benim ailemi almayacak
benim annemin babamın bana aldığı eşyaları almayacak , yukarıya çıkattırmayacak
benim babam üzüntüden yüz felci geçirecek
benim annem tel.de bana öle sözler söleyecek
benim annemi kaynanam ağlatacak sonra ( gözlerine parmaklarımı bi geçiririm oyuveririm )
benim ailemi o duruma düşüren insanın koynuna gircem, ailesine saygı gösterecem
benim ailem kavga çıkıor die görüşmüycem, bölesi iyi dicem
ben de insanım diye , evlatım diye , eşim , anneyim diye ortada gezicem öle mi ?
ve siz yapabiliyorsunuz ,
tebrik ederim ...

off yaa valla anlamak istemeyene anlatmak çok zor, ben de diyorum yanlış yapılmış, hatta bi din görevlisinin evlilik cüzdanını görmeden imam nikahı kıyması da illegal; buna karşı tek bi itirazım oldu mu benim...

dediğim şu bazı arkadaşlar şöyle söylemiş; sevgilinin evinde kalıyosun, ondan da çocuk yapmışsın; bu söz bazı insanlar için çok ağırdır emin olun; Türk toplumunun ahlak yapısına ters; ama bi imam nikahı varsa dinen söylüyorum bunu; yoksa tabiki hukuk anlayışına tamamen ters bi durumdur, Allah katında meşru olduğuna inanılır, çocuk herangi birinden "peydahlanmış" gibi kabul görmez...

bu arada iki yetişkin insanın aynı evde yaşaması benim için sorun deildir, kendi kararlarıdır saygı duyarım, bu konuda da bi yanlış anlaşılma olmasın; benim için "ahlaksızlık" deildir yani ha ben aynı evde yaşar mıyım; büyük konuşmiyim ama pek doğru gelmiyo bana; ama bazı insanlara çok yanlış gelebilir, çeşitli "ahlaksızlık" ithamlarına karşı "imam nikahı", Allah katında meşruiyet bir şeyler ifade edebilir diye; yoksa kız burda sevgilimden çocuk yaptım dese tepkileri düşünebiliyo musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…