dadlumun akrabasının yazdıkları ve kendi söylediklerini birleştirince çıkan sonuç şu oldu kafamda: Bu kız adamı çok sevmiş, ailesi karşı çıkmış ama kız kendini öldürmekle bile tehdit etmiş ailesini (önceki konusunda sölemişti sunu) hiç bişeyde ailesini dinlememiş bu adamla beraber yaşamaya başlamış (bu arada imam nikahı olayını doğru göstermeye çalışmadık; sadece kızı "ahlaksız" bi ilişki içinde göstermek isteyen bazı arkadaşlara karşı yazdığımız şeyler vardı) ve sonunda istediğini elde etmiş...
Sonra pişman olmuş hata yaptığını farketmiş ama nafile; kendim ettim kendim buldum durumuna düşmüş; kusura bakmayın ama türkiye'de yaşıyoruz; siz bile neler söylediniz kıza, baba evine bu durumda döndüğünde hem ailesi tarafından, hem de çevreden edilecek lafları düşünemiyorum bile, hatta baba evinde de huzurlu olamayacağını söylemişti; bunun öylesine söylediğini sanmıyorum, burda söyleyemediği şeyler var bence, her neyse...
Bide aşk var arada; o olmasa belki daha doğru düşünebilirdi ama aşkın olduğu yerde mantık pek işlemiyo belli ki, eğer eşinden ilgi görmeseydi onu o eve bağlayan pek bişey olmazdı eminim; durum net aslında adam da bu kızı seviyo ama kendi iradesini oluşturamamış, ailesinin ağzıyla hareket ediyo; muhtemelen yetiştirilme tarzıyla alakalı; kolay kolay değişmez ama ailesinden biraz kazık yemesi lazım değişebilmesi için; ya da uzak kalabilseler aileden her şey çok farklı olurdu eminim ( bu arada öylesine yorum yapmıyorum, bu konuda tecrübeli bi insanım) her şey kendinde bitiyo, eğer adamın yanında kalacaksa sağlam bi duruşu olmalı, her dediğine evet dememeli ama önce bunun için de kendisini resmi olarak güvence altına almalı, gerçek manada karısı olmalı...
Yaşından kaynaklanan toylukları olabilir ama çocuk deil, bazı şeyleri idrak edebilir, bu arada ailenin hatalı olduğu çok nokta var; kusura bakmayın ama kız koca diye ölse de ailenin en azından bi nişan takıp beklemeye ikna etmesi gerekiyodu, hayır ben böle bişey yapsam, illa da evlencem desem babam beni eşşek sudan gelinceye kadar bi güzel döverdi, kaçmak ne kelime gerekirse eve kitlerdi, bi otorite kuramamışlar belli ki, hele de bu yaşlarda hormonlar tavan yapmışken kızın evlenmek için tutturması normaldir, hele de kör aşıksa; aile şimdi sahip çıkıp ahlanıp vahlanacağına kızına önceden sahip çıksaydı; hele hele okuyan kız okulunu bırakıp kocaya gidecek, buna nasıl müsade ediyolar...
Ha tabi bence şu an evde durması bana da hata gibi geliyo ama, çözümsüz de deil bu durum, sadece bi nikah kıyıp o evden uzaklaşmalarına bakar bu durum, o zaman adam da biraz yumuşar eminim, ha nolur belki kızın ailesiyle barışmaz ama kızın görüşmesine karışmayabilir...
Son olarak da bi çocuğun anne babası yanında büyümesiyle; anneanne dede arasında büyümesi arasında çok fark var; şimdi bunu dediğim için kızacaksınız ama eşine iyi koca olamayıp, çocuğuna çok iyi baba olan adamlar da var; iş "çocuklar duymasın"a bakar, eş olma ve anne baba olma çizgisini çok iyi ayırmaları gerekir bunun için o kadar da zor deil; ayrılmış anne babaların çocukları neden daha sorunlu bunu bi düşünün derim ben...
Dadlummm çocuk doğmadan resmi nikahı kesinlikle kıysın sana, sen de ne derse "he" deyip geçme, sen de bi insansın, hatta annesin kadınlar güçsüzdür belki ama anneler güçlüdür; şimdi kendini ezdirme diyosak bu senden ziyade çocuğun için önemli, çünkü ilerde bebeğinle ilgili alacağınız kararlarda da hep kocanın ve ailenin istekleri geçerli olursa, o çocuk için anne deil dadı olursun bunu unutma, eğer o evde kalıyosan çık şu çocuk halinden, güçlü bi kadın ol...