DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAK MI YOKSA BEBEĞE BAKMAK MI?

DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAK MI- BEBEĞİMİ BÜYÜTMEK Mİ?

• ÇALIŞMAK

OY: 70 51,1%
  • BEBEĞİNİ BÜYÜTMEK

OY: 67 48,9%

• Ankete Katılan
    137
3200 lira bir evin geçimine yetecek bir para değildir. Bence işi bırakma lüksünüz yok. Üstelik bir annenin çocuğuna yapabileceği iyiliklerden biri de ona maddi olarakta iyi bir yaşam sunmaktır

Maddiyat kötü olunca evdeki huzurda gidiyor. Haklısınız teşekkür ederim.

Bu kişiden kişiye değişen bir konu. Ben doğumdan sonra yasal izinlerimi kullanıp işten ayrıldım. Çocuğuma kendim bakıyorum ama baktıracak kimsem yoktu. Tek maaşla büyük sıkıntı yaşamıyoruz. Annem baksaydı çalışmaya devam ederdim o zaman. Sizin durumunuzda çalışmaya devam ederdim ben. Biraz dişinizi sıkın.

Evet tek maaş ile olmayacak belli teşekkür ederim.

Ben ücretsiz izin de bile kredimiz bitmezse zorlanırım o yüzden 4 ay ücretli izin sonrası işe dönmem gerekiyor. Teşekkür ederim yorumunuz için

Haklısınız teşekkür ederim.

İşte bana kalsa ben 1 yaşından sonra başlayacağım da geçinemeyiz, sıkışırız diyor eşim. Onu da üzmek istemiyorum çocuğumu da bırakmak istemiyorum çok üzülüyorum bu duruma.
Imkan yoksa da ilk 6 ay en azından evde idare edebilirsin 2 ay ücretsiz alsan sonraki aylar toparlayamaz mısınız?

Yine en başta düşünmesi gerekenleri çocuk olduktan sonra düşünen klasik bir kk annesi konusu.
Çocuk olunca çalışma durumunuzu, isteklerinizi, bu isteklerinizin sonucunda ne olacağını, geçinip geçinemeyeceğinizi, kimin bakacağını, kimin bakarsa ne olacağı vs bunlar çocuktan önce düşünülmesi gereken şeyler.
Sadece eşinizin maaşıyla nasıl geçinilecek, adama da yazık. Çalışmayı sevmemeyi de anlamıyorum. Evde oturayım biri bana baksın kafası. Çocuk da bahane olmuş olacak evde oturmanıza. Çocuk dünyaya getiriyorsanız isteklerini ve ihtiyaçlarını şimdi ve gelecekte iyi bir şekilde karşılamak zorundasınız. Bunun için de çalışmak zorundasınız.

KVde bakacaksa iyi şanslısın. Ben çocuk durumunda bakıcı bulmak zorunda kalıcam o sebepten ücretsiz izin kullnamak istiyorumm. Daha yeni haberlere çıktı bakıcı 4 aylık çocuğa şiddet uyguluyor aile kamera koymuş da öyle görmüşler.
Bence 6 7 aylık olana kadar çalışmayın. Sonrası için çalışabilirsiniz

Bakıcı olayı daha zor Allah yardımcınız olsun. Hayırlısı olsun hakkınızda benim de öyle teşekkür ederim.

Haklısın, bende biliyorum ama duygusal yanıma söz geçiremiyorum diye sizlerden de duymak istedim. Hepinizin yorumlarını tekrar tekrar okuyup gerçeği aklıma sokmam lazım teşekkür ederim.

Canım konu sahibesi, ben 6 ay ücretli!! doğum izni olan bir yerde yaşıyorum ve bence doğrusu da bu. Yeni doğmuş bebekle uyuyamıyorsun, yoruluyorsun kafan milyon oluyor zaten verimli çalışmak mümkün değil ki. Bir de aklın hep çocuğunda oluyor :) Sistemimiz saçma yani, yeni anne/baba bebeğinden ayrılmamalı bence. Kaldı ki annenin yeni doğmuş bebektan ayrılması zalimlik bence. En kısa zamanda ülkemizin de adam gibi çalışma haklarına kavuşmasını dilerim.

Size gelince bence gözünüz arkada kalmasın, bakacak bomba gibi bir ikili var :) Sizin yerinizde olsam maddiyat nasil izin verirse 2-6 ay arasi bir sure çalışmam. Sonra işe dönerim bir yandan da evden çalışmaya izin veren bir iş bakarım. Mesleğiniz pandemiye sebep evden yapmaya müsait mi??

İşim home-office sistemine geçmeye müsait değil gibi, çünkü işyerinde evraklarla uğraştığım bir iş maalesef :/ 4 ay ücretli izinim boyunca bebeğimle olacağım sonrasında ayrılacağım. 6 ay ücretli izin olması ne kadar güzelmiş en azından çocuk ek gıdaya başlayınca işe başlamış olacak anne. Ülkemiz şartlarında maalesef tek maaş ile geçinmek mümkün değil o yüzden bebeğim için, aile içi huzur için çalışmak zorundayım. Esasen mantıklı olan da bu ve bende bunu biliyorum. Saçma olan fazla duygusalım sanırım ya da bu duyguyu tetikleyen, bebeğimin ilk bebek olması, tüp bebek sonucu bu mutluluğu tatmış olmak vs. vs. Kendi kendime işin içinden çıkamadım çıkamayınca da sizlere yazdım işte

Calistiginda halen cocugunun yaninda oluyorsun ki. Tüm gün cocuk ile geçirmek, hele büyüdügünde çok zor oluyor. Bir noktadan sonra o cocuga yetemiyorsun. Cocuk arkadas ister, farkli etkinlikler ister. Krese yollamak istersende, hangi para ile yapacaksin? Artik ekonomik durum ortada. Simdi istifa edersen, nerde hafta sonu bos, iyi maasli bir is bulacaksin?

Burdaki konulari okudugumda birçok kadindan daha sanslisin. Isini erken bitireceksin, dogumdan 4 ay sonra evdesin. Hafta sonu is yok. Birçok kadin saat 18de ancak eve geliyor.

Bu isin maddiyatina hiç girmeyim. Sebze, meyve, kiyafet bezler,.. Elzem ihtiyaçlar yani. Markadan bile bahs etmiyorum, hepsi çok pahali. Ve cocuk büyüdükçe, ihtiyaçlarida büyüyor. En basit her sezon yeni kiyafet almak zorundasin. Geçen senenkileri olmuyor. Ayakkabilar, montlar,..

Kredi bitse bile kesinlikle o isi birakma. Psikolojik olarak kendi alanina ve maddi olarak o paraya çok ithiyaç duyacaksiniz.

Ne kadar güzelmiş aslında. Çalışmak en mantıklısı farkındayım da işte sanırım hormonlardan duygu karmaşası yaşıyorum kendi kendimi ikna edemiyorum. Teşekkür ederim.
Bu kadar keskin konustuguma bakmayin, ben de iki bebegimi de birakirken cok zorlandim, oncesinde cok agladim. Sizin yasadiginiz endiselerin aynisini yasadim. Bu endiselerin ne kadar yersiz oldugunu da tecrube ettim. Ondan bu kadar net konusuyorum :)

Hakkinizda hayirlisi olsun, saglikla alin kucaginiza insallah.

Evet gönül isterdi ki sen buyutesin ama şartlar malum eşinizin maaşıyla gecinmeniz çok zor eşim 7 buçuk bin civarı aliyor ayrıca ek iş var ama oda Pandemiden dolayı durmus durumda
sadece bu maaş bizi anca geçindiriyor çocukların ihtiyaçları derken kendimize harcarken düşünüyoruz mama fiyatları uçuyor bezi,kıyafetleri,eşyaları derken herşey ateş pahası
Seni çok iyi anlıyorum ama sen anne olarak fedakarlıklar yapmalısın bu bebeğinin geleceği için ona daha iyi imkanlar sunabilmek icin

Haklısınız teşekkür ederim. Burada yazan herkesin söylediklerini kulağıma küpe edeceğim.

Amin teşekkür ederim güzel duanız için. Bende aşacağım inşaAllah :)

Bende normalde 20:00 da evde oluyorum maalesef. Ama dediğim gibi ücretli iznimden sonra 8 ay süt iznimi kullanarak akşam 17:30 da çıkabileceğim sonrası yine rutin 19:00 çıkış saati. Ama dediğiniz gibi en azından maaş sorunum yok ve hafta sonum boş. Haklısınız teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…