DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAK MI YOKSA BEBEĞE BAKMAK MI?

DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAK MI- BEBEĞİMİ BÜYÜTMEK Mİ?

• ÇALIŞMAK

OY: 70 51,1%
  • BEBEĞİNİ BÜYÜTMEK

OY: 67 48,9%

• Ankete Katılan
    137
Bu devirde geçim gerçekten çok zor gönül ister ki bebek annesiyle büyüsün her an annesi yanında olsun ama bence önemli olan işten döndükten sonra onunla geçirdiğiniz zaman, kaliteli zaman geçirdikten sonra bence sıkıntı yaşamazsınız Ben de bebeğim 5 aylıkken işe döneceğim bakalım hem bebeğimin hayat standartları yüksek olsun hem de iyi bir geleceği olsun diye

Haklısınız onların geleceği için çalışmamız gerek teşekkür ederim

Az önce markete gittim hiçbirşey almadım sayılır 83 tl ödedim.Gün geçtikçe herşey daha beter oluyor.eşim 7 bin ben 6 bin tl maaş alıyorum.2 çocukla ucu ucuna yetiyoruz desem yeridir( ev ve araç kredimiz var).
Üstelik çalışmak maddi konfor bir yana manevi bir doyumdur bana göre.Çocuklar için statü dür annenin çalışması.Bunlar benim nacizane düşüncelerim.Çok mutlu olun inşallah.

Bendede aynı durum var kredi ödüyoruz ben çalışmasam iki bin para kalcak krediden geriye ev kira ikizlerim olucak napcam bilmiyorum çok kararsızım

Bendede aynı durum var kredi ödüyoruz ben çalışmasam iki bin para kalcak krediden geriye ev kira ikizlerim olucak napcam bilmiyorum çok kararsızım
Ne yapmamız gerektiği ortada ama duygusallığımız ağır bastığı için aşamıyoruz bunu. Mantığımıza uymamız gerekiyor sonsuza kadar ayrılmayacağız en azından sabah gidip akşam döneceğiz diyerek teselli edelim kendimizi

Teşekkür ederim güzel temenniniz ve yorumunuz için. Haklısınız konuma yorum yazan mantıklı tüm kadınlar gibi siz de haklısınız bende mantığımı devreye sokacağım inşaAllah tekrar teşekkür ederim.

Sadece başlığı okuyup anketi cevapladim. Cevabım bebegimi buyutmekti. Ama konuyu okuyunca çalışın bence. 3-4 binle mümkün degil ki cocuk masrafi karşılamak

Bunu yapacak çok az erkek vardır, helal olsun. Mantıklı olan da bu. Hayat çok pahalı çalışmaktan başka çare yok. Günümüzde 3200 lira maaşla bekar bile zor geçinirken bebekli bir ailenin geçinmesi imkansıza yakın.

Sana sadece bir ornek vericem
Teyzem bas hemsireydi
Coook yogundu okadar cok calisiyoduki cocuklariyla hic vakit gecirmeyi birak goremiyodu bile. Annem bakti 2 kuzenimede
Birikim yapmak icin guzel hayat icin diyodu hep. Konuyu uzatmicam suan teyzem emekli ve cocuklarina hasret neden biliyomusun biri istanbulda biri avusturalyada 2bayram harici goremiyo bile.
Bende suan yeni dogum yaptim 4 aylik bebegim var
Hastanede calisiyodum mart ayinda covid olayi cikinca isten ciktim
Esim 2 ise gidiyo ama yapacak bise yok
Oda bu durumdan sikayetci degil
Hesabinizi siz daha iyi bilirsiniz ama otur esinle konus yani bilmiyorum ic sesini dinle, annelik duygusu agir basiyo gercektende

Suan bu yorumu yazdigima okadar pismanimki
Keske sen gormeden silebilsem
Tr sartlarini goz onunde bulundurmadan yazdim
Zaten hamilesin endiselerin var bende ustune kattim gibi hissediyorum
Hakkini helal et canim icini karartmak icin yazmadim ama ben kendi acimdan dusundum bir anda, yurt disinda yasiyoruz, tabiki hayat bedava degil ama tr ile kiyas bile yapilamaz. Trde hayat cok pahali ama ben dusunemeden yazdim

Birikiminiz bile yok borçla tüp bebek yaptırmadan önce düşünmeniz gereken detaylardı bunlar. Eşiniz 3200 maaşla bütün saydıklarınıza ek bebek masrafına nasıl yetişsin? İş sizin çalışmak isteyip istememenize bakmıyor bu durumda para kazanmanız lazım o yüzden çalışmak zorundasınız.

İşte bende eşime bunu söyledim kredi ödüyorken 3000 TL maaş ile 2 ayda olsa geçinemeyiz dedi ama kredi bitmiş olursa dur tabii ki bende durmanı isterim dedi
O zaman mecbur işe dönmen gerekiyor üzüldüm benim kayinvalidem de maddi durum kötü oldugu için 2.ayda dönmüş.
Maalesef bazen şartlar istediğimiz gibi olmuyor

Allah hayırla dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah. Ama böyle konular bana çok tuhaf geliyor. Krediniz olduğu belli. Sizin çalışmadan geçinemeyeceğiniz belli, birikiminiz yok, ülkede Her şey ateş pahası, bir bebek dünyanın masrafı üstelik borç alınarak tüp bebek olarak yapılıyor. Yani sürpriz bunun neresinde. Madem 1 yılı vardı kredinizİn bari onu bitirip yapsaydınız.
neyse inşallah gönlünüze göre olur her şey

Gececi olduğum için en fazla 1 sene evde kalabildim , hatta 10. Ayında başladım çalışmaya haftada bir gece. Cocukla evde kalmak bana göre değil sanırım

Sizi en iyi ben anlarım. Ben de aynı ikilemdeyim. Ama bana isyerim sansliydim ki çocuğum 1 yaşına gelene kadar evden calismama müsaade etti (pandemi nedeniyle) şuanda oğlum 13 aylık oldu ve haftaya ise başlıyorum. Evim ofise 10 dk uzaklıkta. Sabah 9 akşam 5 çalışıyorum. Öğlen 1 saat ara var. Günde 2 defa eve gelip gidicem. Öğle tatili dahil. Yani oğlum beni nerdeyse 3 saatte 1 görecek. Ama buna rağmen vicdan azabı çekiyorum. Annelik böyle bisey. Ama şöyle düşünün. Çocuğunuz 5 6 yaşlarına gelince zaten okula kreşe falan başlıyorlar. Hani anneye en duskunu bile o yaslarda artik bagimsizlasiyor iyice. O okuldayken siz tüm gün evde ne yapacaksınız ? Calisma hayatina 5 6 sene ara verince yeniden iş bulmak kolay olmayadabilir. Ha böyle söylüyorum ama tabiki ben de gelgitler yaşıyorum kendi içimde. Ama 10 senelik kıdemim var. Piyasa şartlarına göre iyi bir maaşım var. Maalesef gitmek zorundayım işe. Zamanla alisilacagini düşünüyorum. Cocugunuz size aşırı bağlı olursa ise gitmekte zorlanirsiniz. Bırakın sizden başkalarını da sevsin bağlansın. Hem annenin yerini kimse tutamaz. Ben evden çalışırken laptop başında odaya kapanıp 2 3 saat cikamadigim oluyodu. Sonra salona geçip annemden aliyodum oglumu. Oğlum sevinçten cirpiniyodu. Annem de diyor ben deminden beri ne oyunlar oynattim. Nasıl mutluydu. Seni gördü unuttu hemen beni diyor. Yani anne her zaman farklıdır. Yerini kimse tutamaz. Ama sizin yoklugunuzda başkasının yanında da kendini iyi ve huzurlu hissetmesi sizin de içinizi rahatlatacaktir.

Eşinin maaşı yüksek olsa çalışma derdim direk. Çünkü bence de bir çocuğu annenin büyütmesi, her anında onun olması çok farklı. Ama tabi günümüz şartlarında ne gerekiyorsa ona evrilmeli yaşamlar da. Bu şartlarda bence çalışmaya devam edin, zaten süt izni olacak, erken çıkarsınız. Güvendiğiniz insanlara emanet ettikten sonra önemli değil gerisi. Hayat inanılmaz pahalı, o yüzden çocuğa da iyi bir gelecek hazırlamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…