- Konu Sahibi fionawoody
Bu benim konumdu. 2 ay oldu işe başladım hiç korktuğum gibi olmadı. Aksine çocuğuma daha iyi bakıyorum cunku alım gucum var beziydi mamasiydi istediğimi alabiliyorum. Sosyal hayata karıştım doğumdan sonra çok bunalmistim sürekli evde olduğum için. Bu arada bebeğim 6 aylık oldu artık daha iyi biseler biliyor beni görünce heycanlaniyor. Öncesinde biraktigimda hiç bişe anlamıyordu.4.5 aylık bebeğim var. Mühendislik mezunuyum. Evlendikten sonra çalışmamıştım. Şimdi bir arge firmasinda güzel pozisyonda iş görüşmesine gitmiştim kabul edildim. Açıkçası pek olmaz diye öylesine gittigim bir görüşmeydi.
Bebeğimin geleceği için çalışmayi cok istiyorum. Böyle kendimi geliştirebileceğim iş fırsatida her istediğimde bulamam
Ama gelin görün ki etrafımda "bebek çok küçük onu nasıl bırakır gidersin" diyenler oldu.
Bebeğime ananesi ve iki teyzesi çok güzel bakıyor bir yere giderken bırakıyorum. Çok seviyorlar benden daha güzel ilgileniyorlar. İşe başlarsam onlara bırakırım diye düşünüyorum onlarda zaten çok istiyor bakariz diyorlar.
Ama şimdi vicdan yapıyorum gerçekten bebegim kücük acaba onu birakir gidersem anne sevgisinden mahrum mu buyur. Yoklugumu hisseder mi aglarmi. Gunduzleri mama veriyorum sütüm az ama aksam 7den gece boyu emiyor, aksam 7den sonra mama kabul etmiyor hep emerek göğsümde uyuyor. Zaten ben işe başlasam akşam 7de evde olur emziririm diye düşünüyorum. Güzdüz de meme istedigi oluyor ama bi sekilde unutuyor.
İş güzel kendi mesleğim,kendimi geliştirip iyi pozisyonlara gelebilirim. Hafta ici 6.30da bitiyor haftasonu tatili var c.tesi pazar.
Çalışan annenin bebekleri büyüdüklerinde nasıl olur acaba anne yoklugunu hissetmismidir. Aklımla kalbim arasinda cok kaldim su an ve cok duygusallastim sanirim. Empati kursaniz siz yerimde olsaniz ne yapardiniz?
Süt sagip eve bırakıyorum zaten aksam gelince ve gece boyu emiyor.
İlk gün bırakıp gittgimde nerdeyse yoldan geri dönüp sarilcaktim gözlerim dola dola gittim ama şu an hiç o duygu selinden eser yok. Aksine annesi olarak ben ona yettigim için çok mutluyum. Zaten günün yarisi uyuyor yarısında da oyuncaklarla vakit geçirip besleniyor ben geliyorum zaten zaman öyle hizliki geçip gidiyor. Eşimin maaşı iki maaş eder ama yinede ben çalıştığım halde ekonomik krizden etkilendik ucu ucuna yetiyor bizde kredi ödüyoruz cunku.
Bence sen şimdi kendni bu sorularla yorma anın tadını cikar. Ozaman gelsin belkide işini ozleyeceksin.
Zaten bebeğim su an hiç biseyin farkında degilki onu bırakıp gittgimi hatırlamayacak bile.
Çalışmak kendine yatirimdir sigortan olur emekliliğin olur bence zamanı gelince duygularını tekrar gözden gecirrsin smdiden kendinin uzmenin anlamı yok.
Ben iyiki çalışıyorum diyorum yoksa kaynana var aynı binada elti görümce habire kısır günü dedikodu bana göre değil çalışarak hayata katılarak daha mutluyum ben