DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAK MI YOKSA BEBEĞE BAKMAK MI?

DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAK MI- BEBEĞİMİ BÜYÜTMEK Mİ?

• ÇALIŞMAK

OY: 70 51,1%
  • BEBEĞİNİ BÜYÜTMEK

OY: 67 48,9%

• Ankete Katılan
    137
Bu benim konumdu. 2 ay oldu işe başladım hiç korktuğum gibi olmadı. Aksine çocuğuma daha iyi bakıyorum cunku alım gucum var beziydi mamasiydi istediğimi alabiliyorum. Sosyal hayata karıştım doğumdan sonra çok bunalmistim sürekli evde olduğum için. Bu arada bebeğim 6 aylık oldu artık daha iyi biseler biliyor beni görünce heycanlaniyor. Öncesinde biraktigimda hiç bişe anlamıyordu.
Süt sagip eve bırakıyorum zaten aksam gelince ve gece boyu emiyor.
İlk gün bırakıp gittgimde nerdeyse yoldan geri dönüp sarilcaktim gözlerim dola dola gittim ama şu an hiç o duygu selinden eser yok. Aksine annesi olarak ben ona yettigim için çok mutluyum. Zaten günün yarisi uyuyor yarısında da oyuncaklarla vakit geçirip besleniyor ben geliyorum zaten zaman öyle hizliki geçip gidiyor. Eşimin maaşı iki maaş eder ama yinede ben çalıştığım halde ekonomik krizden etkilendik ucu ucuna yetiyor bizde kredi ödüyoruz cunku.
Bence sen şimdi kendni bu sorularla yorma anın tadını cikar. Ozaman gelsin belkide işini ozleyeceksin.
Zaten bebeğim su an hiç biseyin farkında degilki onu bırakıp gittgimi hatırlamayacak bile.
Çalışmak kendine yatirimdir sigortan olur emekliliğin olur bence zamanı gelince duygularını tekrar gözden gecirrsin smdiden kendinin uzmenin anlamı yok.
Ben iyiki çalışıyorum diyorum yoksa kaynana var aynı binada elti görümce habire kısır günü dedikodu bana göre değil çalışarak hayata katılarak daha mutluyum ben

Başınız saolsun Allah'ım sabır versin bende babamı kaybettim o kadar zorki. Dünya sanki artık bitti de ben uzatmalarda oynuyor gibiyim bazen yasamak öyle anlamsız öyle boş ki.. sonra bebegime bakınca yaşamak onun için anlamlı oluyor

Evet konunuzu okumuştum bende okurken öyle düşünmeyin demiştim kendi kendime ama öyle olmuyormuş işte başıma gelince anladım. Adınıza çok sevindim inşaAllah bende aşacağım :)

Allah rahmet eylesin Rabbim sizi de ahirette kavuştursun inşaAllah. Bebeğinize hayırlı, uzun ömür versin.

3200 tl maas ile hen kredi odeyip hem gecinmeniz mumkun degil. Calismamak bir secenek degil yani sizin icin. Syrica dogdugunda goreceksiniz ki cocugun masrafi hic bitmeyecek.

Evet konunuzu okumuştum bende okurken öyle düşünmeyin demiştim kendi kendime ama öyle olmuyormuş işte başıma gelince anladım. Adınıza çok sevindim inşaAllah bende aşacağım :)
:)) İnsallah. Hiç üzme şimdi sen kendini hele bi sağlıkla kucağına al geceler boyu sarıl op.. bebeğine insan hiç doyamazki 24 saatte yanında dursan doyamazsin :)

Ben kendimden örnek vereyim hamileyken doğum izninden sonra hemen çalışma planım vardı hatta doğum iznine doğumdan hemen önce ayrılmayı plânlamıştım ne var ki istediğim gibi gitmedi hiç birşey 32.haftama girer girmez izne ayrıldım 33+5te ise preklamsi nedeniyle erken doğum yaptım kızım 2.5 ay kuvozde kaldı çok küçüktü onu büyütmek zorundaydım isten ayrıldım kayinvalidemlerin desteği olmasa kira odemedigimiz hâlde geçinemeyiz kızım yürümeye başlayınca ilk işim kendime iş bakmak hem maddi yönden hem de manevi yönden iyi olmuyor evde oturmak insan evdeyken çalışmak istiyor çalışınca evde olmak istiyor hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

Malesef bu devirde 3200 lira iyi geçinilecek bir para değil. Ekonomi çok kötü bir durumda, çocuğunuza iyi bir hayat sunmak için çalışmanız gerekiyor. 3200 lirayla ekstra hiçbir şey yapamazsınız. Tüm yükü eşinize yüklemeyin çalışın bence.

Prematüre doğdu benim de oğlum. Dogumdan 5 ay sonra işe başladım. Bir avuç bebekti. Annem baktı, ben de işime geri döndüm. Daha yeni, 1 ay evvel de kreşe başlattım.
3 seneden fazla baktı annem, yine de bana ve babasına daha düşkündü.
Çünkü, eve gelir gelmez alırdım annemden, evime geçerdim. O düzene alışkındı. Akşamları minicik de olsa bizle masaya da oturturdum. Yikar, masal okur uyuturdum.
Annemi ne kadar çok sevse de, anne babayı hep ayırt etti. Ki annem de bir dediğini iki etmezdi. Ben annem kadar esnek olmadım hiç.
Hiç üzme kendini, sen yeterli ilgiyi verdin mi, cocuğun sana, babasına, evine yeterince bağlı olur.. bu zamanda en çok da evladının geleceği için çalışmalısın..
Sağlıkla gelsin inşallah..

Çok geçmiş olsun. Amin teşekkür ederim umarım siz de tekrar güzel bir iş bulursunuz.

3200 tl maas ile hen kredi odeyip hem gecinmeniz mumkun degil. Calismamak bir secenek degil yani sizin icin. Syrica dogdugunda goreceksiniz ki cocugun masrafi hic bitmeyecek.

Evet masraf olayı kaçınılmaz bir şey zaten haklısınız duygusal tarafım ağır basıyor sadece onu da mantığımla dizginlemem gerek teşekkür ederim.

Zaten o geçim derdine düşüp, kendine sıkıntı etmesin, tek başına bu kadar yapabiliyor diye çalışıyorum. Haklısınız çalışmam gerek teşekkür ederim.

Amin teşekkür ederim. Haklısınız o ben işten döndüğümde onu alacağımı bilecek ve belki de iş çıkış saatimi bekleyecek gelinceye kadar. Dediğiniz gibi belli bir düzene oturunca her şey de güzel olur maddiyat önemli bu devirde çalışmalıyım. Teşekkür ederim.

Isinden memnun degilsen, en fazla baska bir ise bak. Yada kpss'ye hazirlan ve memur olarak çalismaya bak. Calismaktan vaz geçme. Hem kira, hem borç tek maas ile olmaz. Olsa bile, yarin birgün bisey çiksa, cocuk hasta olsa yine sorun olur. Kendi ekonomik özgürlügünden asla vaz geçme.

Şimdiden kenarı biraz para atıp ya da ailelerden destek alıp 2 ay daha uzatabilirsiniz hem içinizde kalmamış olur hem ek gıdaya başlamış olur bebek de. Onun dışında imkansız 3bin ile hem de kredi borcu varken evin geçinmesi.

Kira ödemiyoruz çok şükür ama hem kredi hem tüp bebek için aldığımız borç var. Ama dediğiniz gibi ihtiyacım olmasa bile bu özgürlükten vazgeçmek doğru değil. Haklısınız teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…