DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAK MI YOKSA BEBEĞE BAKMAK MI?

DOĞUMDAN SONRA ÇALIŞMAK MI- BEBEĞİMİ BÜYÜTMEK Mİ?

• ÇALIŞMAK

OY: 70 51,1%
  • BEBEĞİNİ BÜYÜTMEK

OY: 67 48,9%

• Ankete Katılan
    137

benim annemde hep çalıştı, anneannemle büyüdüm ama hiç anneannemi annemden çok seviyorum durumu olmadı. ayrıca çocuk zaten 2 yaşından sonra artık sosyalleşiyor zaten ilgisi dağılacak.
çalışan anne olmanın çocuğa sosyal anlamda da çok artısı oluyor.
hiç üzmeyin kendinizi.

çalışın... çocuğunuza daha iyi bir hata sunduğunuzda "annem iyiki çalışmış " desin..
kötü bi hayat sunarsanız çocuğun "ohh neyseki annemle ten tene büyümüşüm" diyeceğini sanmıyorum

Evet mutlaka belirlemiştir. Hayırlısı olsun hakkınızda teşekkür ederim

Gözlerim doldu okurken, bende bu tarafından düşünmeye çalışacağım çalışmak zorunda olmamı. Allah rahmet eylesin ahirette yan yana olun inşaAllah teşekkür ederim.

Ahhh bee güzellim daha çok zamanın var . Her sabah yeni birgüne gebe ne olacagını zaman gösterirrrr . Önclikle bebegini sağlıklıca kucagına aldaaaa

Aslında kredi bitse bu seferde tüp bebek için aldığımız 20.000 TL borcumuz var o yüzden . Ödediğimiz kredi 1.800 TL

İşte bana kalsa ben 1 yaşından sonra başlayacağım da geçinemeyiz, sıkışırız diyor eşim. Onu da üzmek istemiyorum çocuğumu da bırakmak istemiyorum çok üzülüyorum bu duruma.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Kendime tekrarlayacağım tüm bu yorumları ikna olacağım

Ahhh bee güzellim daha çok zamanın var . Her sabah yeni birgüne gebe ne olacagını zaman gösterirrrr . Önclikle bebegini sağlıklıca kucagına aldaaaa

Haklısınız şimdiden tasalanmak yersiz ama düşünmeden de edemiyorum. Düşünecek bir şey de yok gerçi her şey ortada kendimi de ikna edemiyorum. Buradaki yorumlarla kendime geleceğim inşaAllah

Geçim sıkıntımız olsaydı çalışırdım. Annem veya kayinvalidem bakardi. Ancak borcum harcim olmaz esim yuksek maas aliyordur yeterlidir çalışmayıp çocuğumla vakit geçirirdim. Şimdide esimin maasi bizi gecindirecek kadar olmasina ragmen ben yine sigortali falan çalışiyorum.. Ama 3 senedir home office çalıştığım için çocuğum bu durumdan pek etkilenmedi. Evdeyken hem is hem çocuğuma bakabiliyorum. İse gitmek zorunsa kalsaydim gitmezdim büyük ihtimal. Sizinde borcunuz yakin zamanda bitecekmis zaten. Borcunuzu bitirip sonra durumunuza göre cocugunuzu büyütürsünüz.

Tebessüm ettim bu karmaşıklığın için de. Ne kadar da haklısınız teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.

Ablacım bence geçinemezsiniz. bebek = masraf bezi, pudrası, maması her şeyi masraf ve gayet pahalı. Krediniz var, bebek var, 3200TL ile geçinmeniz mümkün değil bence.

Haklısın, bende biliyorum ama duygusal yanıma söz geçiremiyorum diye sizlerden de duymak istedim. Hepinizin yorumlarını tekrar tekrar okuyup gerçeği aklıma sokmam lazım teşekkür ederim.

3200 lira bir evin geçimine yetecek bir para değildir. Bence işi bırakma lüksünüz yok. Üstelik bir annenin çocuğuna yapabileceği iyiliklerden biri de ona maddi olarakta iyi bir yaşam sunmaktır

Bebegim suan 6 aylik ben 40i ciktigindan beri yanimda getiriyorum mecburum yeni ev aldik bi maas zaten krediye gidiyo o 40 gun bile cok zor gecti cocugun masrafi ki premature dogdu sadece 1 ay icinde 750 liraya yakin rop muayne parasi verdik ee dogum parasini karttan cektik planlanmis bir dogum degildi cunku ustune beziydi iviri ziviriydi tek maas mumkun degil yetmez tecrubeyle sabit Cok yoruluyorum ama cok sukur bin sukur diyorum park yatak aldim isyerine de yanimda duruyo surekli pandemiden dolayi zaten bakici isi de yalan oldu Allah kolaylik versin ama tek maas gercekten cok zor

3200 tl maaşla hem çalışıp hem kredi ödeyip hem de nasıl ev geçindirsin
Herkes evde bebeğini büyütmek ister ama şartları da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Şu durumda ben evde bebek büyüteyim demek biraz bencillik gibi geldi bana
Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin sonrasında da işe dönün bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…