- 21 Nisan 2018
- 8.148
- 30.231
- 548
- 36
- Konu Sahibi birzerdali
-
Öyle de yapsalar kesin bir kulp bulur sizinkiler. Bence aileniz kibirinden biraz odun versin kizlarinin mutlulugu icin. Sizin icin sorun olmadigini varsayarak yaziyorum bunu. Eger o tarz giyim sizi de rahatsiz ediyorsa en bastan vazgecin cunku bir insanla evlendigimizde aslinda butun ailesiyle evleniyoruz ve o kisi asla ailesinin elestirilmesini kabul etmez. Siz de olsaniz siz de kabul etmezsiniz. Bu cok normalBize uysunlar demiyorum. Bir nişan , söz , düğün ortamında olabildiğince uysunlar yeter. Annesi abiye giysin dedim sanki. Yani babası kafasına şal bağlayıp değişik bir pantolon giymek yerine en azından o günlük o şali kafasına dolamayabilir belki. Ya da annesi rengarenk değişik bir etek, elbise üstüne kuşak bağlamak yerine daha düz bişi giyebilir. Beklentim bu sadece
Linç ile eleştirisi aynı şey değil. Burada konu sahibinin aksine bişi yazmak adet olmuş. Kaynana konusunda " ay lafini yapıştır, ay eve alma" gibi tomarla konuya bu yorumlar gelir. O zaman kimse kültür, geleneksel, saygıdan bahsetmiyor. Şimdi uyumlu olmak ile alakalı ailemden ötürü edindiğim bır dert için linç ediyorsunuz. Önce bir anlamaya çalışınYa bu Arada ben birşey diyeceğim konu açıyorsanız burda eleştiri de kabul edeceksiniz. Hayır yani amaç ne o zaman ? Sizin gibi düşünen çok tatlı oh minnoş vs biz de linç mi etmiş oluyoruz. Gerçekten seçemiyor insan konu sahipleri başta yazsın o zaman aksi düşünce kabul etmiyorum diye. Ne tuhafsınız ya
Öyle ki dersiniz ? Zor bir ailem var ve maalesef ben de hemen etkileniyorum. İstiyorum ki herkesin içine sinsin , güzel bir gün geçirelim. Zaten düğün hariç bir daha bir araya gelmeleri bayağı zor. İki ayrı uçta ayrı şehirde oturuyorlar
bu film bana tanıdık geldiEvet zaten aile ile uyumlu değilim ama bu durumu erkek arkadaşım ile konuştum. Kendisi de zaten ailesine tam olarak uyumlu biri ile yapamayacağını, öyle olsa olduğu yerden herhangi biri ile evlenebilecegini söyledi. Yani kendi yaşantısı da ailesi ile birebir uyumlu değil. Sadece onları normal olarak tabi ki öyle kabul etmiş ama örnek alıyor, onlar gibi olmak istiyor değil
Dinlemek isterim elbette. Teşekkür ederim. Keşke bunlar hiç sorun olmasa ama maalesef ailemizi secemiyoruz ve bazen etkilerinden kurtulmak da zor oluyor. Çünkü evlenince hep ailemin de içine sinsin diye hayal ederdim. Şimdi bu durum bu yüzden canımı sıktıSiz rahatsız değilmişsiniz zaten, erkek arkadaşınız da ailesine benzemiyormuş. Ailenizle de konuşursunuz koca insanlar anlayışlı olurlar bence.
*Konunuz giyim üzerine olduğu için bir podcast önerisinde bulunmak istiyorum. Serdar Kuzuloğlu'nun Moda nasıl moda oldu diye çok güzel bir podcasti var. İnsanlığın giyim tarihini anlatıyor. Belki ilginizi çeker dinlemek istersiniz.
Usturuptan kastınız ne? Bikini giyip gelmeyecekler. Atıyorum cıceklı etek giyecek gelecek belki kadın, onun da tarzı bu. Usturupsuz kısmı neresi?
Evlilikte aıle onemlı biliyor musun?
Nısanlım onlara benzemiyor dıyıp Evlendıgınde ailesini gormezden gelemeyeceksın, hep hayatınızın ıcınde olacaklar.
Birbirinize uygun degılsınız.
Ayrılmayı dusundunuz mu hıc?
Belkı cocugun aılesı de senin ailenı asırı resmi bulacak? Nisanlın ozaman gelip sana, annene soyle saclarına fon cektırmesın abartı olacak dese ne sacmalıyor bu demez mısın?
Ya kabullen mutlu olmaya bak, ya da yol yakınken dön.
Birincisi benim yazdığım yorum linç değil eleştiriydi arkadaşların çoğu da eleştirdi. Ama aksi fikir kabul etmediğiniz için bunu linç diye tanımlıyorsunuz..Uyumlu olmak ne demek ya o zaman uyumu yakalamak istiyorsa aileniz onlara uysun. Uyum karşılıklı oluyor benim bildiğimLinç ile eleştirisi aynı şey değil. Burada konu sahibinin aksine bişi yazmak adet olmuş. Kaynana konusunda " ay lafini yapıştır, ay eve alma" gibi tomarla konuya bu yorumlar gelir. O zaman kimse kültür, geleneksel, saygıdan bahsetmiyor. Şimdi uyumlu olmak ile alakalı ailemden ötürü edindiğim bır dert için linç ediyorsunuz. Önce bir anlamaya çalışın
Evet konu tam olarak bu. Teşekkür ederim izahiniz için. Ailem bu denli kültürel ve genelsel bir aile ile birlesecegim için tedirgin olabilirler. Bu da onlarin modunu düşürecektir. Haliyle beni de olumsuz etkiler. Sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum. Tek derdim bu
O eş adayi basta ben egiitmli kültürlü bayanla evlenmek istedim kendi kulturumle yapamam deyip duruyor ama isin asli oyle olmuyor istebu film bana tanıdık geldi
Umarim daha buyuk sorunlarla karsilasmazsin
Karakterleri ailenizin içine sinecektir bence giyinişlerinden çok. Sonuçta iyi giyinen insanlar iyi olur güzel giyinmeyenler kabadır veya kötüdür gibi bir veri yok. Kötü olsunlar ama iyi giyinsinler diyecek insanlar değillerdir aileniz.Dinlemek isterim elbette. Teşekkür ederim. Keşke bunlar hiç sorun olmasa ama maalesef ailemizi sevmiyoruz ve bazen etkilerinden kurtulmak da zor oluyor. Çünkü evlenince hep ailemin de içine sinsin diye hayal ederdim. Şimdi bu durum bu yüzden canımı sıktı
İnan ki boyle bir ailem olsun isterdim. Annemin "ama baban ne der, nasıl uyum sağlayacağız kestane reçeli, yani en azından özel günlerde bir nebze özen gösterirler" demesi yerine " aa farklı kültür ne güzel , renk olur" demesini isterdim fakat boyle değiller. Ben de haliyle hep ailemin de içine sinsin istedim. Biraz tedirginligim bu yuzden. Şok yaşayıp moralleri bozulunca ben de etkileniyorum ister istemez. Yani ben ailemi bu duruma alıştırmaya çalışırken karşı ailenin de en azından biraz uyum sağlamaya çalışması bu sorunu çözer. Ama sanmıyorum böyle bir şey olacağını.Bakin siz ısrarla ilişkim güzel erkek arkadaşım harika diyorsunuz, fakat bu sorunların temelinde aslında bu ilişki gelecek vaad ediyor mu sorusu yatıyor. Belli kibar bi insansiniz ters bisey söylemek istemiyorum ama kabul edemediğiniz biseyler var. Ilk yorumda söyledim,hadi düğünde istediğiniz gibi giydiler ama bu iş düğün nişanla bitmiyor. Yarın iç içe olacaksanız, ne bileyim bayramdı kutlamalardı törenlerdi. Hep sizi bu kadar rahatsız edecek mi?
Ha şunu belirteyim, benim eşimde farklı kültürden mesela onların adette düğünde kadınlar geleneksel kıyafet giyor böyle allı pullu. Beni kesseler giymem, hatta yeni geline almak adetmis. Düğünümüzde giyen çok olmuştu, ilk basta yadırgarım diye düşündüm hatta ailemde yadırgar diye düşündüm. Sonra bi baktım yengem düğünü ortasında eşimin halasının kıyafetini ödünç alıp giymiş farklı geldiği için. Farklılıklar bizim gözümüze batsa da aslında olumlu baktığımızda bizim zenginliğimiz. yine de tolere edemem derseniz, ki bence bu da hakkınız, o zaman uzatmayın
Evet çoğunluk anlamadı sizi linç etti, sizin anlatımınizda herhangi bir sorun yok, sorun bizde.En azından sorunu bir nebze çözecek, ya da "yaa şehir içinde nişana gidiyoruz, herkes özenli olacak, biz de biraz özen gösterelim anne, baba" demelerini beklediğimden bahsettim orada. Linç etmeden anlamaya çalışsanız zaten bunu yazma gereği duymazsınız. Benim için sorun yok zaten. İstedikleri gibi gelebilirler fakat ortamın buz gibi olması beni üzer
Aynen oyle.Konu sahibinin göremediği nokta tam da dediğiniz şey.
Orta yol bulmak aileyi yumuşatıp, karşı tarafın “daha usturuplu giyinmesini sağlamak” değil ki.
Kime göre usturuplu? Kayınpeder bahsedilen şapka benzeri giysiyi giymesin kabul, ama sizin babanız da takım elbisede kıravat takmasın o zaman?
Bu bakış açısının sonu yok.
Hayır elbette değiller. Erkek arkadasim ile tanısınca da seveceklerini düşünüyorum. Fakat aileyi " denk" bulmazlar ve bu sorun olabilir. Erkek arkasimi sevince bunu daha az sorun yapacaklarını düşünmek istiyorumKarakterleri ailenizin içine sinecektir bence giyinişlerinden çok. Sonuçta iyi giyinen insanlar iyi olur güzel giyinmeyenler kabadır veya kötüdür gibi bir veri yok. Kötü olsunlar ama iyi giyinsinler diyecek insanlar değillerdir aileniz.
Suan bu yönde sorunumuz yok. Yani olmayan sorun için kurup ayrılmak mantıklı değil. Eğer bu tarz bir sorun yaşarsak o zaman değerlendiririm sanırım. Çünkü ilişkimiz boyunca böyle bir durum da hiç hissetmedim. Mantıklı izah edince her konuda anlayışlı ve sağduyulu davranıyor. Acabalar ile bu durumu dert etmem mantıklı değilO eş adayi basta ben egiitmli kültürlü bayanla evlenmek istedim kendi kulturumle yapamam deyip duruyor ama isin asli oyle olmuyor iste
Siz elestirdikce o aileyi ki bu kaçınılmaz oluyor
Oyle kabul edin diyecek size.
Daha neler neler...
Sonra onlar benim ailem
Nolur uyum saglasan
Abartiyorsun vsvsv
zaten evlenmeden olmuyorSuan bu yönde sorunumuz yok. Yani olmayan sorun için kurup ayrılmak mantıklı değil. Eğer bu tarz bir sorun yaşarsak o zaman değerlendiririm sanırım. Çünkü ilişkimiz boyunca böyle bir durum da hiç hissetmedim. Mantıklı izah edince her konuda anlayışlı ve sağduyulu davranıyor. Acabalar ile bu durumu dert etmem mantıklı değil
Evet bahsettiğim gibi. Memleketleri güneydoğu diyelim.Memleketleri neresi? Bahsettiğiniz gibiyse gerçekten garip duruyor, ailenizle önceden konuşun. Kıyafetin önemi yok gerçekten. Ortalık döpiyes giyinen şirret kaynana dolu.
Kimse kimseyi tamamen kendilerine uyumlu hale getiremez. Bunu iddia eden ya da savunan olmadı. Ama konu sahibinin söylediğine göre aile cidden fazla folklorik. Evet kültür çeşitliliği güzel ancak çocukların mutlu olması isteniyorsa ortamda buz gibi bir hava estirecek şekilde giyinmek yerine bir şalı eksik takabilirler veya daha özenli olabilirler. Sonuçta bu insanlar da ayda yaşamıyor. Ortalama bir Türk insaninin özel günlerde nasıl giyineceklerini kestirebilirler. Bence bu erkek ailesine düşen bir şey bu durumda. Kızın ailesine düşen de kendilerine çok yakın tarz ve davranışlar beklememek. Nereli olduklarını ve bu kültürü yansıtmayı sevdiklerini bilmek. Bu şekilde iki aile de ılımlı yaklaşırsa, kaos yaratmak veya banane ben buyum kabul eden eder etmeyenin keyfi bilir imasında olmadığını anlarsa kimsenin huzuru kacmazInsanlar yillardir boyle yasiyorlar, degistirmeye kalkmak saygisizlik degil mi? Sen giyinmeyi bilmiyorsun, bu bize uymaz mi diyecekler. Her yore, her kultur ayri bir renk, ayri bir guzellik.
Ayrica hadi istemeye gelirken kiz ailesine uyumlu giyindiler, peki sonra? Her bir araya geldiklerinde kendilerini farkli mi gostermeye calisacak bu insanlar? Yani konu sahibinin ailesi nasil uygun gorurse oyle giyinecekler. Boyle bir hakaret olur mu ya?
Umarım, çok teşekkür ederimzaten evlenmeden olmuyor
Umarim hic olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?