Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Öyle de yapsalar kesin bir kulp bulur sizinkiler. Bence aileniz kibirinden biraz odun versin kizlarinin mutlulugu icin. Sizin icin sorun olmadigini varsayarak yaziyorum bunu. Eger o tarz giyim sizi de rahatsiz ediyorsa en bastan vazgecin cunku bir insanla evlendigimizde aslinda butun ailesiyle evleniyoruz ve o kisi asla ailesinin elestirilmesini kabul etmez. Siz de olsaniz siz de kabul etmezsiniz. Bu cok normal

Linç ile eleştirisi aynı şey değil. Burada konu sahibinin aksine bişi yazmak adet olmuş. Kaynana konusunda " ay lafini yapıştır, ay eve alma" gibi tomarla konuya bu yorumlar gelir. O zaman kimse kültür, geleneksel, saygıdan bahsetmiyor. Şimdi uyumlu olmak ile alakalı ailemden ötürü edindiğim bır dert için linç ediyorsunuz. Önce bir anlamaya çalışın

herkesin içine aynı şekllde sinmesi, kabullenilmesi zaten o kadar zor ki, yani o aile tam sizin aileniz gibi olsa bile uyuşmayan şeyler, beğenilmeyen şeyler yine olur. mükemmel uyum ya da herkesin içine sinmesini sağlamak gibi bir zorunluluğunuz bulunmuyor, saygı olsun, taraflar birbirini dinliyor olsun yeter. inanın, kıyafet konusu unutulup gidiyor, bir şaşkınlık, ufak bir garipseme oluyor, sonra herkes karaktere bakıyor.

Bakin siz ısrarla ilişkim güzel erkek arkadaşım harika diyorsunuz, fakat bu sorunların temelinde aslında bu ilişki gelecek vaad ediyor mu sorusu yatıyor. Belli kibar bi insansiniz ters bisey söylemek istemiyorum ama kabul edemediğiniz biseyler var. Ilk yorumda söyledim,hadi düğünde istediğiniz gibi giydiler ama bu iş düğün nişanla bitmiyor. Yarın iç içe olacaksanız, ne bileyim bayramdı kutlamalardı törenlerdi. Hep sizi bu kadar rahatsız edecek mi?
Ha şunu belirteyim, benim eşimde farklı kültürden mesela onların adette düğünde kadınlar geleneksel kıyafet giyor böyle allı pullu. Beni kesseler giymem, hatta yeni geline almak adetmis. Düğünümüzde giyen çok olmuştu, ilk basta yadırgarım diye düşündüm hatta ailemde yadırgar diye düşündüm. Sonra bi baktım yengem düğünü ortasında eşimin halasının kıyafetini ödünç alıp giymiş farklı geldiği için. Farklılıklar bizim gözümüze batsa da aslında olumlu baktığımızda bizim zenginliğimiz. yine de tolere edemem derseniz, ki bence bu da hakkınız, o zaman uzatmayın

bu film bana tanıdık geldi
Umarim daha buyuk sorunlarla karsilasmazsin

Dinlemek isterim elbette. Teşekkür ederim. Keşke bunlar hiç sorun olmasa ama maalesef ailemizi secemiyoruz ve bazen etkilerinden kurtulmak da zor oluyor. Çünkü evlenince hep ailemin de içine sinsin diye hayal ederdim. Şimdi bu durum bu yüzden canımı sıktı

Son düzenleme:

Konu sahibinin göremediği nokta tam da dediğiniz şey.

Orta yol bulmak aileyi yumuşatıp, karşı tarafın “daha usturuplu giyinmesini sağlamak” değil ki.

Kime göre usturuplu? Kayınpeder bahsedilen şapka benzeri giysiyi giymesin kabul, ama sizin babanız da takım elbisede kıravat takmasın o zaman?

Bu bakış açısının sonu yok.

Birincisi benim yazdığım yorum linç değil eleştiriydi arkadaşların çoğu da eleştirdi. Ama aksi fikir kabul etmediğiniz için bunu linç diye tanımlıyorsunuz..Uyumlu olmak ne demek ya o zaman uyumu yakalamak istiyorsa aileniz onlara uysun. Uyum karşılıklı oluyor benim bildiğim

Peki diyelim giysiyi yani işin yüzeysel tarafını halletiniz bir şekilde. Kültürel olarak çok farklı bir aileye katılacağınız gerçeği değişmiyor ki? O konuda ne yapacaksınız, giysiyi bu kadar dert ediniyorsanız? Ben sadece ailenizin değil konu sahibesi sizin de nasıl diyeyim dert edindiğinizi ya da karşı tarafı bir miktar ailenize layık görmediğinizi düşünüyorum. Haksız mıyım? Bence sizin de içinize sinmeyen durumlar var.

bu film bana tanıdık geldi
Umarim daha buyuk sorunlarla karsilasmazsin
O eş adayi basta ben egiitmli kültürlü bayanla evlenmek istedim kendi kulturumle yapamam deyip duruyor ama isin asli oyle olmuyor iste
Siz elestirdikce o aileyi ki bu kaçınılmaz oluyor
Oyle kabul edin diyecek size.
Daha neler neler...
Sonra onlar benim ailem
Nolur uyum saglasan
Abartiyorsun vsvsv

Karakterleri ailenizin içine sinecektir bence giyinişlerinden çok. Sonuçta iyi giyinen insanlar iyi olur güzel giyinmeyenler kabadır veya kötüdür gibi bir veri yok. Kötü olsunlar ama iyi giyinsinler diyecek insanlar değillerdir aileniz.

İnan ki boyle bir ailem olsun isterdim. Annemin "ama baban ne der, nasıl uyum sağlayacağız kestane reçeli, yani en azından özel günlerde bir nebze özen gösterirler" demesi yerine " aa farklı kültür ne güzel , renk olur" demesini isterdim fakat boyle değiller. Ben de haliyle hep ailemin de içine sinsin istedim. Biraz tedirginligim bu yuzden. Şok yaşayıp moralleri bozulunca ben de etkileniyorum ister istemez. Yani ben ailemi bu duruma alıştırmaya çalışırken karşı ailenin de en azından biraz uyum sağlamaya çalışması bu sorunu çözer. Ama sanmıyorum böyle bir şey olacağını.

Evet çoğunluk anlamadı sizi linç etti, sizin anlatımınizda herhangi bir sorun yok, sorun bizde.

Sevgilinizin ailesiyle ilgili konuya da tam böyle bakıyorsunuz.
Belki onlarda, kendileri gibi yanlarında rahat edecekleri dünürleri olsun isterlerdi. Çünkü anladığım kadarıyla insanlara o rahatlığı da vermeyecek bir aileye sahipsiniz.
Sorun sizin ailenizde olduğu halde, sevgilinizin ailesinden birşeyler bekliyorsunuz. Anlayışı da sevgilinizden.

Aynen oyle.
Orta yolu da yok ki bunun, ailesıne aile hakkında bilgi verirken giyim tarzlarından bahsetmesi hıc dogru gelmiyor bana. Benım ailem ıcın yapılsa bu cok kırılırım.
Ogulları aileye benzemiyormus ama aileyi degıstırmeye calısmamıs mesela.
Mezuniyetine oyle gitmişlerdir emınım.

Nısanlısı bunu ogrense kırılır, ben olsam ayrılırım da.
Benım ailem bu insanlar ve boyleler der giderim.

Hayır elbette değiller. Erkek arkadasim ile tanısınca da seveceklerini düşünüyorum. Fakat aileyi " denk" bulmazlar ve bu sorun olabilir. Erkek arkasimi sevince bunu daha az sorun yapacaklarını düşünmek istiyorum

Suan bu yönde sorunumuz yok. Yani olmayan sorun için kurup ayrılmak mantıklı değil. Eğer bu tarz bir sorun yaşarsak o zaman değerlendiririm sanırım. Çünkü ilişkimiz boyunca böyle bir durum da hiç hissetmedim. Mantıklı izah edince her konuda anlayışlı ve sağduyulu davranıyor. Acabalar ile bu durumu dert etmem mantıklı değil

zaten evlenmeden olmuyor
Umarim hic olmaz

Kimse kimseyi tamamen kendilerine uyumlu hale getiremez. Bunu iddia eden ya da savunan olmadı. Ama konu sahibinin söylediğine göre aile cidden fazla folklorik. Evet kültür çeşitliliği güzel ancak çocukların mutlu olması isteniyorsa ortamda buz gibi bir hava estirecek şekilde giyinmek yerine bir şalı eksik takabilirler veya daha özenli olabilirler. Sonuçta bu insanlar da ayda yaşamıyor. Ortalama bir Türk insaninin özel günlerde nasıl giyineceklerini kestirebilirler. Bence bu erkek ailesine düşen bir şey bu durumda. Kızın ailesine düşen de kendilerine çok yakın tarz ve davranışlar beklememek. Nereli olduklarını ve bu kültürü yansıtmayı sevdiklerini bilmek. Bu şekilde iki aile de ılımlı yaklaşırsa, kaos yaratmak veya banane ben buyum kabul eden eder etmeyenin keyfi bilir imasında olmadığını anlarsa kimsenin huzuru kacmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…