- 11 Aralık 2018
- 41.127
- 255.553
- 598
- Konu Sahibi birzerdali
-
O zaman ailenizin ağzını kapatmanın yolunu bulacaksınız tercihinizden eminseniz. Ben bu adamı sevdim, ailesinin giyim tarzı benim için sorun değil sizin için de olmasın diyeceksiniz.Keşke aynı anlayışta bir babam, amcam, dayım vs olsaydı. Ama maalesef öyle değiller. Benim için problem değil, annemin bu konuda ki tepkisi olmayana kadar aklımdan bile geçmedi. İzah edebildim mi bilmiyorum. Tek derdim sorunsuz bir gün atlatmak
Buna cok fazla inanmayın derim.Evet ailesi geleneksel bir aile. Bu durum sorun maalesef fakat erkek arkadasim böyle değil. Bir çok konuda değişmiş, kültürüne bağlı ama evliliğe zarar veren o feodal yapıya karşı açık görüşlü. Böyle olmasa zaten onunla olamazdim
Yanlış anlamışsınız ben linç etmek için yazmadım ,bilakis söz üzerinde düşünüp içinizi rahatlatacağınızı düşünmüştüm.Keşke bir anlamaya çalışaydiniz direkt anlamsız linçler yerine.
Evet bir bunu anlıyoruz. Çok yeterli değil mi aşk olsun ?Kendini geliştirmekten tek anladıkları kıyafeti değiştirip, eve L koltuk almak sanırım arkadaş ve ailesine göre.
Sizin ki uygun, geçebilirsiniz siz.Ben Avrupada doğup büyüdüm. Insallah kılık kıyafetim uygundurinsallah ortama yeterli kadar uyum saglayabilmisimdir yoksa muhterem başka kişiler benim hakkımda ne düşünür
Evet konu tam olarak bu. Teşekkür ederim izahiniz için. Ailem bu denli kültürel ve genelsel bir aile ile birlesecegim için tedirgin olabilirler. Bu da onlarin modunu düşürecektir. Haliyle beni de olumsuz etkiler. Sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum. Tek derdim buOrası bana da çok saçma geldi açıkçası. Ne yorum yapsam bilemedim o yüzden. Ama anladığım kadarıyla konu sahibinin sevgilisinin ailesinin giyimiyle bi sorunu yok, kendi ailesinin tepkisinden ve tatsızlık çıkabileceğinden endişe ediyor sadece. Burada oklar konu sahibinin ailesine çevriliyor, ki ben hak veriyorum ailesine. Bambaşka kültürde oldukları dünürler istemeyebilirler, bu onları farklılıklara saygısız ya da tektipçi yapmıyor bence.
Maalesef yaklaşmayacaklar. Çünkü annem memleketlerini öğrenince bir kaç soru sordu ve şimdiden bunu sorun olarak bir parça öneme koydu. " Yani kızım kendi içinde istedikleri gibi olabilirler de insan özel günde bir parça özen gösterir, baban ne der boyle duruma, o kadar da geleneksek bir aile nasıl olur" gibi bir kaç soz söyledi. Zaten o andan itibaren dert ettim yoksa hiç aklıma gelmez bile böyle bir şey.
Ya ne kadar tatlısınız. Biri de beni anladı çok şükür. İnsan bir yere giderken bir nebze uyumlu giyilmesi gerekir. Ben demiyorum ki annesi abiye giysin. Ama bir nebze düzeltmeler yapılabilir. İki ayrı kutup gibi olmasi ve ortamın gerilmesinden tedirginim. Burada da ne linç meraklisi insan var ya. " Kaynanani eve alma, cevabını yapıştır" gibi bir sürü nasihat veriliyor yeri gelince. Ee büyüklere saygı da bir kültür değil mi ? Ne acayip konuya illa ki bir aksi yorum yazayım çabasıBen konu sahibine hak verdim. Boşuna konuyu dramatize edip de gereksiz linclere girilmiş. Ama daha kıyafetten sıkıntı varsa kültürel başka şeyleri de size batacaktır zamanla. Bir uyusmazlik var belli ki. Köylü giyim kotu bir şey değil elbette ama siz nişanda abiye giyerken karşı tarafın şalvarla gelmesi uygun gelmedi bana. Kardeşimin dünürü de köyludur. Ama istemede nişanda vs gayet ortama uygun giyindiler. Köylerinde de köylü gibi giyiniyorlar. Ben de köy ziyaretine gittiğimde belki şalvar giymem ama daha uygun giyinirim. Konu sahibini de linç etmeye gerek yok kimseyi aşağılamamış. Kiyafet kültür meselesi. Her kıyafetle her yere gidilmez. Tam tersi durum olsaydı da sizin aşırı modern giyinneniz abes olurdu.
Bu tarz biraz değişik haklısınız, ben olsam ben de ailemin karşısına böyle bir profil ile giderken düsünmeden edemem.Mesela babası özelinde söylüyorum, kafasına şal gibi bişi bagliyor yaz kış, takım giymiyor pantolonu değişik. Kendi kültürleri tabi benim için sorun yok. Ama ailem noktasında " istemeye niye böyle gelmişler "derler
İlişkimiz iyi gidiyor çok şükür. Tedirginligim ailem tam olarak. Yarın bir gün herhangi bir olumsuzlukta "biz sana demiştik bu aile bize göre değil" diye baştan olumsuzluk ile başlamasında çekiniyorumLinç edilecek bir konu. Konuyu her yönüyle yorumlamişladir illaki. Aslinda endişenizi anladım. Bir şekilde bu tanişma durumlari filan halledilir. Siz kendi ilişkinizi sağlam temellere oturtun derim.
Evet bir bunu anlıyoruz. Çok yeterli değil mi aşk olsun ?
Önce bir anlamaya çalışın lütfen ya, ne linç meraklisiniz. Konuyu tam tersi yazsaydım bu sefer de "aa iyi düşün bak çok uyumsuzsunuz, ailelerin uyumu önemli" diye linç ederdiniz.
Ya bu Arada ben birşey diyeceğim konu açıyorsanız burda eleştiri de kabul edeceksiniz. Hayır yani amaç ne o zaman ? Sizin gibi düşünen çok tatlı oh minnoş vs biz de linç mi etmiş oluyoruz. Gerçekten seçemiyor insan konu sahipleri başta yazsın o zaman aksi düşünce kabul etmiyorum diye. Ne tuhafsınız yaYa ne kadar tatlısınız. Biri de beni anladı çok şükür. İnsan bir yere giderken bir nebze uyumlu giyilmesi gerekir. Ben demiyorum ki annesi abiye giysin. Ama bir nebze düzeltmeler yapılabilir. İki ayrı kutup gibi olmasi ve ortamın gerilmesinden tedirginim. Burada da ne linç meraklisi insan var ya. " Kaynanani eve alma, cevabını yapıştır" gibi bir sürü nasihat veriliyor yeri gelince. Ee büyüklere saygı da bir kültür değil mi ? Ne acayip konuya illa ki bir aksi yorum yazayım çabası
En azından sorunu bir nebze çözecek, ya da "yaa şehir içinde nişana gidiyoruz, herkes özenli olacak, biz de biraz özen gösterelim anne, baba" demelerini beklediğimden bahsettim orada. Linç etmeden anlamaya çalışsanız zaten bunu yazma gereği duymazsınız. Benim için sorun yok zaten. İstedikleri gibi gelebilirler fakat ortamın buz gibi olması beni üzerHayır niye fikrimizi yazınca linclenmis oluyoruz orayı da çözemedim.
Konu ailem şekilci, sevgilimin ailesinin giyim tarzından rahatsız olabilirler nasıl hareket etmeliyim diye açılmamış. Abiler, ablalar bile beğenilmiyor ve çözüm erkek arkadaşa kırmadan konuyu açmak olarak görülmüş.
Ne yazmaliyiz biz tam olarak?
Bence asıl sorununuz bu. İçten içe siz de o ailenin ailenize ve size göre olmadığını düşünüyorsunuz. Onun tedirginliği içindesiniz.İlişkimiz iyi gidiyor çok şükür. Tedirginligim ailem tam olarak. Yarın bir gün herhangi bir olumsuzlukta "biz sana demiştik bu aile bize göre değil" diye baştan olumsuzluk ile başlamasında çekiniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?