Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

O zaman ailenizin ağzını kapatmanın yolunu bulacaksınız tercihinizden eminseniz. Ben bu adamı sevdim, ailesinin giyim tarzı benim için sorun değil sizin için de olmasın diyeceksiniz.

Buna cok fazla inanmayın derim.
Hepimiz ailemizin/ cevremizin ürünleriyiz.
Buyuk oranda kisi ailesinden izler yansıtır.
Şimdi görunmemesi olmadiğı anlamına gelmez.

ne giyiyo bunlar ya çok merak ettim ..şalvar sa şalvar çarşafsa çarşaf temiz ve bakımlı olduktan sonra ailenize süprz yaşatmamak için söyleyin sizde böle böle bu şekilde giyiniyorlar diye :/

Kendini geliştirmekten tek anladıkları kıyafeti değiştirip, eve L koltuk almak sanırım arkadaş ve ailesine göre.
Evet bir bunu anlıyoruz. Çok yeterli değil mi aşk olsun ?
Önce bir anlamaya çalışın lütfen ya, ne linç meraklisiniz. Konuyu tam tersi yazsaydım bu sefer de "aa iyi düşün bak çok uyumsuzsunuz, ailelerin uyumu önemli" diye linç ederdiniz.

Yaziniz resmen beni linc edin diye bagiriyor. Eger insanlarin giyim tarzi sizi rahatsiz etmiyorsa ve tek derdiniz ailenizin modunun dusmesini istememekse bu bile yeterince kotu niyet iceriyor. Eger gercekten iyi niyetli ve ozellikle adaletli bir insan olsaydiniz burada savunmaniz gereken kisiler erkek arkadasinizin ailesi olurdu. Tek yapmaniz gereken kendi ailenizi bu konuda insanlari elestirmemeleri icin uyarmak olmaliydi. Oyle anlasiliyor ki bu durumdan asil rahatsiz olan sizsiniz. Bosuna linc edenlere kizmayin.

Ben konu sahibine hak verdim. Boşuna konuyu dramatize edip de gereksiz linclere girilmiş. Ama daha kıyafetten sıkıntı varsa kültürel başka şeyleri de size batacaktır zamanla. Bir uyusmazlik var belli ki. Köylü giyim kotu bir şey değil elbette ama siz nişanda abiye giyerken karşı tarafın şalvarla gelmesi uygun gelmedi bana. Kardeşimin dünürü de köyludur. Ama istemede nişanda vs gayet ortama uygun giyindiler. Köylerinde de köylü gibi giyiniyorlar. Ben de köy ziyaretine gittiğimde belki şalvar giymem ama daha uygun giyinirim. Konu sahibini de linç etmeye gerek yok kimseyi aşağılamamış. Kiyafet kültür meselesi. Her kıyafetle her yere gidilmez. Tam tersi durum olsaydı da sizin aşırı modern giyinneniz abes olurdu.

Linç edilecek bir konu. Konuyu her yönüyle yorumlamişladir illaki. Aslinda endişenizi anladım. Bir şekilde bu tanişma durumlari filan halledilir. Siz kendi ilişkinizi sağlam temellere oturtun derim.

Evet konu tam olarak bu. Teşekkür ederim izahiniz için. Ailem bu denli kültürel ve genelsel bir aile ile birlesecegim için tedirgin olabilirler. Bu da onlarin modunu düşürecektir. Haliyle beni de olumsuz etkiler. Sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum. Tek derdim bu

Yorum yazan üyeler; ailenizin bu tavrını yumuşatmaya çalışmak yerine karşı tarafın kıyafetine müdahale etmeyi daha mantıklı bir çözüm olarak gördüğünüz için sizi eleştiriyor. “Aileden birileri toparlar mı acaba?” diye sormuşsunuz.

Herkesin dediği gibi, bu konu hakkında ailenizle konuşup durumu saygıyla karşılamalarını beklemek dışında bir seçeneğiniz yok.

Sorun edip size yansıtırlarsa da konuyu ve konuyla ilgili iletişim kanallarını kapatmanız gerekiyor. Müstakbel eşinize ailesinin kıyafetiyle ilgili talepte bulunamazsınız.

Hayır niye fikrimizi yazınca linclenmis oluyoruz orayı da çözemedim.

Konu ailem şekilci, sevgilimin ailesinin giyim tarzından rahatsız olabilirler nasıl hareket etmeliyim diye açılmamış. Abiler, ablalar bile beğenilmiyor ve çözüm erkek arkadaşa kırmadan konuyu açmak olarak görülmüş.

Ne yazmaliyiz biz tam olarak?

Ya ne kadar tatlısınız. Biri de beni anladı çok şükür. İnsan bir yere giderken bir nebze uyumlu giyilmesi gerekir. Ben demiyorum ki annesi abiye giysin. Ama bir nebze düzeltmeler yapılabilir. İki ayrı kutup gibi olmasi ve ortamın gerilmesinden tedirginim. Burada da ne linç meraklisi insan var ya. " Kaynanani eve alma, cevabını yapıştır" gibi bir sürü nasihat veriliyor yeri gelince. Ee büyüklere saygı da bir kültür değil mi ? Ne acayip konuya illa ki bir aksi yorum yazayım çabası

Bu tarz biraz değişik haklısınız, ben olsam ben de ailemin karşısına böyle bir profil ile giderken düsünmeden edemem.
Ama burada puf nokta şu ; karşımdaki bu kültürle ben anlasabilir miyim? Ömur boyu 1. dereceden yakınım olacak bu insanların kültürleri ile anlasabilecek miyim?

Konu asla aşağılamak vs değil, " anlaşamamak" , " denk olamamak"

Genelde karşı taraf aşağlanmıs gibi anlasiliyor boyle konusmalar, ama degil.

Sevgiliniz çook zengin olsaydı kayninpederiniz istemeye limuzinle gelecek olsaydı da ( eger sizin yoksa) ayni sekilde cekinmeniz gerekirdi. Karşi taraf boyle bir profil , ben ayak uydurabilecek miyim diye dusunecektiniz.

Ben sizi anladim, ama siz bu kultir farkini dusunmek icin biraz gec kalmissiniz ve biraz sekilci kalmissiniz. Daha derin mevzulari dusunun.

Linç edilecek bir konu. Konuyu her yönüyle yorumlamişladir illaki. Aslinda endişenizi anladım. Bir şekilde bu tanişma durumlari filan halledilir. Siz kendi ilişkinizi sağlam temellere oturtun derim.
İlişkimiz iyi gidiyor çok şükür. Tedirginligim ailem tam olarak. Yarın bir gün herhangi bir olumsuzlukta "biz sana demiştik bu aile bize göre değil" diye baştan olumsuzluk ile başlamasında çekiniyorum

Şu anda da sizin bu konunuza aynı yorumu yapabilirim. Uyumsuzsunuz ayrılın. İnsanların kültürlerini, giyimlerini, alışkanlıklarını sırf aileniz “beğenmiyor” diye değiştiremezsiniz. Bu uyumsuzluklar sizin ya da aileniz için sorun olacaksa evlenmemek, daha uygun biriyle evlilik düşünmek de seçenekler dahilinde.

Ya bu Arada ben birşey diyeceğim konu açıyorsanız burda eleştiri de kabul edeceksiniz. Hayır yani amaç ne o zaman ? Sizin gibi düşünen çok tatlı oh minnoş vs biz de linç mi etmiş oluyoruz. Gerçekten seçemiyor insan konu sahipleri başta yazsın o zaman aksi düşünce kabul etmiyorum diye. Ne tuhafsınız ya

En azından sorunu bir nebze çözecek, ya da "yaa şehir içinde nişana gidiyoruz, herkes özenli olacak, biz de biraz özen gösterelim anne, baba" demelerini beklediğimden bahsettim orada. Linç etmeden anlamaya çalışsanız zaten bunu yazma gereği duymazsınız. Benim için sorun yok zaten. İstedikleri gibi gelebilirler fakat ortamın buz gibi olması beni üzer

İlişkimiz iyi gidiyor çok şükür. Tedirginligim ailem tam olarak. Yarın bir gün herhangi bir olumsuzlukta "biz sana demiştik bu aile bize göre değil" diye baştan olumsuzluk ile başlamasında çekiniyorum
Bence asıl sorununuz bu. İçten içe siz de o ailenin ailenize ve size göre olmadığını düşünüyorsunuz. Onun tedirginliği içindesiniz.

Şimdi iki açıdan da düşüneceğim;
Öncelikle eşim ve ailesi bu şekilde gelmiş olsalar düşünüyorum gocunmazdım, ben eşimi seçtiysem ailesi öyleyse yapacak bise yok yani.
Ikinci olarak kayınvalide olsam da gelin olacak kişi beni istemeye gelirken kıyafet konusunda beğenmeyip uyaracak olsa inadına daha da köylü giyinir giderim.
Her türlü haksızsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…