- 16 Mayıs 2020
- 584
- 635
- 23
- Konu Sahibi birzerdali
-
Hiç bir şey elbette. Zaten kimse bize uygun davransin demez ki. O durumda anneme ya da eleştiren kimse cevap veririm , böyleler diye. Bu durumda da aynısını yapacağım ama güzel bir günüm de her iki ailenin de bir nebze özenli olmasi ve içlerine sinmesi herkesin. Derdim bu. Yani bu denli folklorik olmak zorunda değiller o gün. Hepsi buEn basiti dogum yaptığıniz zaman, kadin torununu gormeye gelecek. Annenizle ayni evde yasamak zorunda kalabilir. Kendince geleneksel yontemlerini uygulamaya calisacak. Simdiden farkliligi goze batiyor, o zaman ne yapacaksiniz?
Defalarca açıkladım. Sanırım anlamamakta israrcisiniz. Bakın aile çok folklorik bir tarzda. Bir nebze o güne özel gelinen yer ve gelinme amacına uygun birtakim düzeltmeler yapılabilir. Annesi abiye giysin demiyorum zaten.E tamam işte, o zaman ne giydiklerinin de sizi ilgilendirmemesi gerekmiyor mu?
Annesi rengarenk bir şey giyip kalın kuşaklar bağlıyor. Babası yaz kış kafasında bir şalla geziyor. Geleneksel bir şal. Pantolon yerine daha geleneksel birşey giyiyor. Annesi başına alakasız renkli desenli yine geleneksel bir şey bağlıyor. Biraz değişik, fazla kültürel.
Amacim sizi asagi cekmek ya da moralinizi bozmak degil. Dikkate alirsiniz ya da almazsiniz, o da size kalmis. Inanin evliliklerde isler bu kadar kolay ilerlemiyor. Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla siz ve erkek arkadasiniz iki bambaska uc. Simdi size verdigi sozleri %99 evlenince unutacak ve ailesi bas taci olacak ( hak ediyorsa olsun tabi). Bayramlarda, yaz tatillerinde gidip kalmanizi isteyecek. Ailesinin evine gelip kalmasini isteyecek. Sizin su an saygi duyarim dediginiz seyler iste o zaman tahammul edemeyeceginiz durumlara donusecek. Evlilik ask, sevgi, tutku demek degil. Bunlari evlenmeden de yasiyoruz zaten. Evlilik cok daha fazlasi. Bence siz isteme gunu karsi tarafin ne giyinecegini dusunmekten cok bu farkliliklarla bas edebilecek misiniz, onu dusunun. Hatta simdi erkek arkadasiniza su düşüncelerinizi acin, bakin, nasil tepki gosterecek. Mutlaka ailesini savunacak ve su durumda dogru olani yapmis olacak. Umarim dogru kararı veririsiniz ve mutlu olursunuz.Hiç bir şey elbette. Zaten kimse bize uygun davransin demez ki. O durumda anneme ya da eleştiren kimse cevap veririm , böyleler diye. Bu durumda da aynısını yapacağım ama güzel bir günüm de her iki ailenin de bir nebze özenli olmasi ve içlerine sinmesi herkesin. Derdim bu. Yani bu denli folklorik olmak zorunda değiller o gün. Hepsi bu
Anladım şimdi sanki güneydoğu dizilerindeki aşiret giyimleri gibi bir şey canlandı gözümde , hala kalmış mi ya o tarz giyimler gerçekten çok şaşırdım en fazla hatay tarafı ise babası şalvar giyiyordur belki demiştim ama çok fazlasıymış. Sonuçta sevgiliniz o ailede büyüdü siz emin misiniz kültür farkı yaşamayacağınıza bence bunu iyi düşününAnnesi rengarenk bir şey giyip kalın kuşaklar bağlıyor. Babası yaz kış kafasında bir şalla geziyor. Geleneksel bir şal. Pantolon yerine daha geleneksel birşey giyiyor. Annesi başına alakasız renkli desenli yine geleneksel bir şey bağlıyor. Biraz değişik, fazla kültürel.
Gerçekten anlayamadım, ben çünkü benim davetime gelen insanların kıyafetlerinde düzeltmeler yapmaya çalışacak biri hayatımda hiç olmadım. Folklorikse folkloriktir, onlar böylelerdir. Bunu kabul etmek ZORUNDAYIMdır, nasıl ki ben de olduğum gibi kabul edilmeyi bekliyorsam. Çünkü saygılı bir insan olduğumu düşünüyorum ve bu sadece lafta değil, zihnimde ve insanlara davranışlarımda da.Defalarca açıkladım. Sanırım anlamamakta israrcisiniz. Bakın aile çok folklorik bir tarzda. Bir nebze o güne özel gelinen yer ve gelinme amacına uygun birtakim düzeltmeler yapılabilir. Annesi abiye giysin demiyorum zaten.
Mükemmel bir açıklama olmuş.Iyi de bu bahsettiginiz Guneydogu'nun geleneksel kiyafeti. Yani aileniz dediginiz kadar kulturluyse, zaten bu kiyafeti tanir ve takdir eder, tepeden bakmaz.
Polemik yaratmak istemiyorum ama ülkemizde Türk olmayan başka bir kültürden olmak kesinlikle istemezdim ne olursa olsun ayrımcılığa uğruyorsun, her şeyin hor görülüyor. Aynı kıyafetin benzerini Afrikalılar giyiyor mesela. Nişanlınız Afrikalı, annesi de renkli renkli Afrika yerel kıyafetiyle geldi. Aaaaa ne hoşluk oldu, süpriz yaptılar yerel kıyafetleriyle unutulmaz gece oldu dersiniz. Bu aile için duyacağınız kaygıları duyacağınızı asla düşünmüyorum.
African Model In Traditional Attire Posing Stock Photo | Royalty-Free
Get this African Model In Traditional Attire Posing HD Royalty-Free Image now! Download other stock pictures featuring Fashion Model, Indoors & more.www.freeimages.com
Oysa ki aynı renkleri farklı kültürden biri, Güneydoğulu biri giyerse tepeden bakıyorsunuz:
Sizce de saçma değil mi? Renk aynı, kıyafet aynı, içindekiler de aynı: insan. Siz de aileniz de bence bir miktar ırkçılığa yakalanmışsınız. Yoksa aynı giysiye bakıp farklı 2 sonuç almanız mümkün değil. Kıyafet bu işin sadece bir yönü, bence sizler bu insanların ait olduğu kültüre ayrımcı yaklaşıp hor görüyorsunuz. Karşı tarafı genel olarak horluyorsunuz. Yarın öbür gün KV, KP bizim torunumuz gelsin kültürümüzü tanımasını isteriz derlerse ne yapacaksınız? Ya da çocuk büyüyüp Güneydoğuyu sorduğunda ne cevap vericeksiniz?
Ne desem yanlış olur diye kendiniz yazmışsınız, izahı da yok gerçekten. Erkek arkadaşınızın bakış açısı çok temiz ve medeni, takdir ettim.Erkek arkadasima bu konuyu nasıl açacağım ki ? Yani ne desem yanlış olur. İzah edilecek bir şey de değil ki. Bir kaç kere şöyle olsa daha yakışır gibi bir durumdan bahsettim ama "onlar da oyle işte" diyip kapattı. Öyle kabul etmiş onları, garip görmüyor. Öyle olmalarından da memnun. Olsun da zaten fakat bazı özel günlerde bir nebze uyum sağlamaları gerektiğini de düşündüğünü sanmıyorum. Erkekler bu konuda çok düz çünkü
Defalarca açıkladım. Sanırım anlamamakta israrcisiniz. Bakın aile çok folklorik bir tarzda. Bir nebze o güne özel gelinen yer ve gelinme amacına uygun birtakim düzeltmeler yapılabilir. Annesi abiye giysin demiyorum zaten.
Konu sahibi ilişkiler hakkında genelde yorjm yapmamaya çalışırım ama dayanamadım. Bir de yanlış anlaşılmak istemedim yorumuma ekleme yapacağım. Açıkçası gözünüze tuhaf gelmesini doğal karşıladım, çünkü yerel kıyafete alışkın olmayınca ben de tuhafsardım ama değiştirmeye çalışmazdım. O insanlar sizin kuklanız değil. Siz kendinizce doğru yapıyorsunuz gibi görüyorsunuz ama bir de karşı taraftan bakın. Beğenmiyorum değiştirir misiniz bir günlüğüne demek sizin yaptığınız. Evrensel bir bakış açısı yoksa ailenizin bence ilişkinizi gözden geçirin Çünkü bu şekilde kırıcı oluyor haksızlık ediyorsunuz. Eskiden ailelerle değil şahısla evleniliyor derdim ama kesinlikle ailelerde evleniyor. O insan o ailede büyümüş, genlerinde benzer mizaç özellikleri var. Ailesiyle de illaki bir araya geleceksiniz, nereye kadar değiştirebilirsiniz, ve buna hakkınız var mi ?Anladım şimdi sanki güneydoğu dizilerindeki aşiret giyimleri gibi bir şey canlandı gözümde , hala kalmış mi ya o tarz giyimler gerçekten çok şaşırdım en fazla hatay tarafı ise babası şalvar giyiyordur belki demiştim ama çok fazlasıymış. Sonuçta sevgiliniz o ailede büyüdü siz emin misiniz kültür farkı yaşamayacağınıza bence bunu iyi düşünün
Herkese merhaba kizlar;
Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma sürecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki içerisinde beni çok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hiç bir problemim yok çok şükür.
Fakat konu şu, ailesi ile benzer kültürde sayılırız fakat biz bir çok şeyde yillardan beri süregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi ise kültürel özelliklerini fazlasıyla taşır. Özellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yöresel giyiniyorlar. Biz dededen beri büyük şehirde yaşadığımız için giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta büyük dedelerimden beri böyle. Yani hiç görmedim ailemde. Zaten böyle bir giyim tarzı hiç bu denli olmamış, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde öyle giyinen insanlar görseniz dönüp bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza göre bayağı tuhaf bir biçimdeler.
Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Çünkü kendi ailemde herkes çok şık ve uygun giyinir özel günlerde özellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş buraya daha uygunlar.
Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki düzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gösterdim, büyük şehire de böyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri böyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan düzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları düşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, çok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.
Ekleme : Arkadaşlar ailesinin nasıl giyindigi beni elbette bu kadar ilgilendirmiyor. Ben sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum sadece. Ailemin bu konuda modlarınin düşmesinden ve bundan etkilenmekten bahsediyorum. Burada bazı üyeler illa ki aksi yorum yapacak. Bazı kültürel durumlari yerden yere vuruyorsunuz zamanı gelince.
Saygı çerçevesinde yorum yaparsanız sevinirim. " İçiniz çöplük dolu" diyebilecek saygisizligi nereden aldınız ? Lütfen üslubunuza dikkat edin.siz neden sürekli olmamış şeyler üzerinden senaryo üretiyorsunuz ki ? kaldı ki kimin nasıl giyindiği sizi hiç ilgilendirmez! önce müstakbel kv ve kpden biri ölürse ne olur senaryosunu kurmuştunuz (NE KADAR ÇİRKİN!!!) şimdi de gelmişsiniz burada insanların dış görünüşleri hakkında yorum yapma cürretini kendinizde biliyorsunuz!
yahu siz bulunmaz hint kumaşı mısınız her şeyin en iyisini siz mi biliyosunuz? o insanlar da illa ki görgü kuralı nedir biliyorlardır, daha istemeye gelmemişler etmemişler giyimlerinin derdine düşmüşsünüz. benim halam da evde rahat giyinir, bi yere gittiğinde basma etek giydiği de olur. düğüne istemeye gittiğinde de gran tuvalet giyinir. siz farkında değilsiniz ama içiniz çöplük dolu, sevgilin adına inanılmaz üzüldüm! keşke girip burayı okusa acaba seni istemeye gelir miydi yine?
Aileme gore elbette hareket edecek değilim fakat herkes ister ki ailesinin de içine sinsin, herkes bu özel günde mutlu olsun. Kıyafetlerini eleştirmiyorum. Yalnızca geldikleri yer için ortamına bir nebze uygun olmaları makul olur diyorum. O gün o anda kafasına şal bağlamış, beline kuşak bağlamış bir anne baba yerine bir nebze daha dikkat edilmiş olmasını dilerim. Hepsi bu. Komple bambaşka olsunlar demiyorum zaten. Bugün şalvar giyilen köye gitsem ben de oraya uyum sağlarım, o anlık oraya göre giyinirim mesela. Bunun gibi bir durum. Biraz yerine yöresine uygun olmasını bekliyorum hepsi buKonu sahibi ilişkiler hakkında genelde yorjm yapmamaya çalışırım ama dayanamadım. Bir de yanlış anlaşılmak istemedim yorumuma ekleme yapacağım. Açıkçası gözünüze tuhaf gelmesini doğal karşıladım, çünkü yerel kıyafete alışkın olmayınca ben de tuhafsardım ama değiştirmeye çalışmazdım. O insanlar sizin kuklanız değil. Siz kendinizce doğru yapıyorsunuz gibi görüyorsunuz ama bir de karşı taraftan bakın. Beğenmiyorum değiştirir misiniz bir günlüğüne demek sizin yaptığınız. Evrensel bir bakış açısı yoksa ailenizin bence ilişkinizi gözden geçirin Çünkü bu şekilde kırıcı oluyor haksızlık ediyorsunuz. Eskiden ailelerle değil şahısla evleniliyor derdim ama kesinlikle ailelerde evleniyor. O insan o ailede büyümüş, genlerinde benzer mizaç özellikleri var. Ailesiyle de illaki bir araya geleceksiniz, nereye kadar değiştirebilirsiniz, ve buna hakkınız var mi ?
Benim annem kapalı ve makyaj falan sevmez. Ancak çok aydın bir insandır, çoğu Atatürkçüyü de cebinden çıkarır. Lafta değil özde vatansever biridir yani. Ancak buna rağmen bazı insanlar tarafından girdiğimiz ortamlarda tuhafsandığını ve hatta acıdıklarını bile gördüm. Bu durum beni çok üzmüştü mesela. O yüzden yavaş yavaş genelleme yapmaya başladım , o tipte insanlardan kesinlikle uzak duruyorum bu siyasi görüşüme dahi yansımak üzere. Tabii sizin konunuz aynı değil ancak eş adayınızın gözünden bakmanıza belki yardımcı olur diye yazmak istedim. Birisi anne babamı beğenmese kapı orda derim,gururum da kırılır. Yapmayın aileniz kaldıramayacaksa da ayrılın uzatmayın
önceki konunda yaşayan insanların öldüğü durumu burada bir sürü kişinin ağzına meze yapan siz değil miydiniz? ben de bunu merak ediyorum işte ortada fol yok yumurta yok ama hep bir hesap içindesiniz. siz bu insanı sevmiyorsun sadece egonuzu tatmin etmeye calısıyorsunuz.Saygı çerçevesinde yorum yaparsanız sevinirim. " İçiniz çöplük dolu" diyebilecek saygisizligi nereden aldınız ? Lütfen üslubunuza dikkat edin.
İlk konumda beraber yaşayan ve bunu normalleştiren bir aile adına tedirgindim, sıkıntılı bir süreç çünkü. Ayrıca bu konu ile alakasi yok. O konu orada tartışıldı ve bitti.
İkinci durum, tam da halaniz güzel örnek. Bakın nerde ne giyeceğini bilebilmis kadın. Zaten bahsettim de buydu. Aşağılamak değil. Şehrin ortasında karşı ailenin de belli olduğu bir yerde babanın başına şal bağlayıp, annenin kuşak bağlayıp rengarenk giyinmesi yerine bir günlük " kendilerine göre" daha uygun giymeleri beni memnun eder. Dediğim bu. Anlamsız linçler yerine lütfen anlamaya çalışın, rica ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?