Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

O aile ile gorusecek belki sik-sik olmasada
Gelip gidecekler
Birde torun oldumu bu artacak
Ozaman napacaksiniz

Memleketleri neresi? Bahsettiğiniz gibiyse gerçekten garip duruyor, ailenizle önceden konuşun. Kıyafetin önemi yok gerçekten. Ortalık döpiyes giyinen şirret kaynana dolu.

Bence aile nasıl gelir diye endişelenmek yerine kendi ailenize anlatın durumu, onların beklentisini düşürün. Çünkü insanlarin kültürü o ve şimdiye kadar öyle görmüşler zannetmiyorum farklı giyineceklerini. Sizin için de sanki bu bir sorun gibi bence öncelikle bunu tamamen kafanızda netleştirin. Evlendiginiz zaman arkadaşlarınız illa ki görürler ya da ne bilim bayram gezmelerinde akrabalarinizla denk gelirler filan bu gibi durumlarda utanıp sıkılacaksanız zor geçer hayat sizin için. Misal benim eşimin ailesiyle tamamen farklı kültürlere sahibiz onların tarafında düğün olduğunda abiye filan giyilmez giyilirse de alışıldık bir durum olmadığı için benimseyemezler, fistan denilen yöresel kıyafetler giyilir ben görümcemin düğününde ondan diktirip giymiştim. Siz bu gibi durumlarda nasıl davranırsınız mesela.

Yazılan cevapları okumadan konunuza istinaden yazıyorum. Bence kendi aile kültürünüze denk bir şekilde giyinmelerini arzu etmekte haklısınız. Evlilik denen şey denk kültürler denk kafa yapısında ailelerin çocuklarını buluşturdugunda daha sağlam ve arızasız oluyor bunu kimse inkar edemez sanırım. Erkek arkadaşınız biraz sizin aile yapınızdan bahseder ve yol gösterir sanırım. Bu durumda onlar biraz uyum sağlamaya çalışırsa, siz sizinkileri onlardan çok büyük değişim beklememeleri ve dis görünüşe takilmamalari gerektiği konusunda işlerseniz bence orta yol bulursunuz . Sonuçta aileler iyi anlaşsa hoş olurdu tabii ama siZ ikiniz kafaca anlasiyorsaniz aileler can ciğer kuzu sarması olmasa da olur.

Bu durumları düşündüm ve erkek arkadaşım ile konuştum. Geleneksel yapınin bana uygun olmadığını, bu tarz da bir hayat sürdürmeyecigimi, ailesinin beklentisinin tamamen bu yönde ise uyumsuz olacağımızı izah ettim ki elimden geleni elbette yaparım yine de. O da elimden gelenin yeterli olduğunu, zaten ayrı şehirlerde kendi hayatımız olacağını, ailesinin zaten kendi kafa yapılarında biri ile evlenmeyecegini bildiklerini söyledi. Dediğim gibi elimden geleni yaparım ama o kadar. Bu durumları konuştuk biz. Tabi evlilik bu anlamda piyango
Fakat en azından suan bana olumsuz bir dönüşü olmadı

Insanlar yillardir boyle yasiyorlar, degistirmeye kalkmak saygisizlik degil mi? Sen giyinmeyi bilmiyorsun, bu bize uymaz mi diyecekler. Her yore, her kultur ayri bir renk, ayri bir guzellik.
Ayrica hadi istemeye gelirken kiz ailesine uyumlu giyindiler, peki sonra? Her bir araya geldiklerinde kendilerini farkli mi gostermeye calisacak bu insanlar? Yani konu sahibinin ailesi nasil uygun gorurse oyle giyinecekler. Boyle bir hakaret olur mu ya?

Merhaba, öncelikle şunu sormalıyım. Siz sevgilinizden emin misiniz? Eğer cevabınız evetse ve bu durum sizin için de sorun teşkil etmiyorsa ailenizle konuşup onları uyumlu olmaya ikna etmelisiniz. Aileniz bu konuda size ve sevgilinize saygı göstermek zorunda. Bu uyumu sağlamak tamamen sizin tavrınıza bağlı. Uyum sağlamak sadece bir tarafın bakış açısına göre olmaz. Ailenizin, sevgilinizin ailesine anlayış ve sempati ile yaklaşması da uyum sağlamanın ta kendisidir. Yani sadece onlar size uyum sağlamak zorunda değil. Siz de uyum sağlamalısınız. Orta yol bulmak diyelim. Ailenizle konuşun ve bunu siz anlatın onlara.

Elbette tam olarak istediğim bu. Ankara'da yaşayan ablası ve kiz kardesi var. Burada uzun zamandır yaşadıklari için daha farklılar , buraya uyumlular diyeyim. Düşünüyorum ki ablası ve kiz kardeşi bunu tahmin edip " olabildiğince" uygun giydirirler mi bılmiyorum. Belki onlar da garip olduğunu düşünüp bir nebze uygun bisiler düşünürler. Ben de elbette ailemi buna hazırlayacağım. İstiyorum ki karışıklı bir nebze uyum olsun.

Bize uysunlar demiyorum. Bir nişan , söz , düğün ortamında olabildiğince uysunlar yeter. Annesi abiye giysin dedim sanki. Yani babası kafasına şal bağlayıp değişik bir pantolon giymek yerine en azından o günlük o şali kafasına dolamayabilir belki. Ya da annesi rengarenk değişik bir etek, elbise üstüne kuşak bağlamak yerine daha düz bişi giyebilir. Beklentim bu sadece

Elbette konuşacağım. Tepki de vereceğim. Fakat ailem sonuçta. İçlerine biraz da olsa sinsin istiyorum.
Erkek arkasımdan eminim , güzel giden bir ilişkimiz var. Fakat insanoğlu iste. Oldu ki ileride sorun yaşadık bazı noktalarda ailem hemen başlar "biz sana demiştik bu aile ile uyumlu değilsin, taa o günden demiştik bize uygun değiller " gibi bir sürü şey duymaktan da çekiniyorum. İstiyorum ki içlerine sinsin bir nebze de olsa

aynı şekilde onlar da sizin alışkın olduğunuz tarz yerine onlarla uyumlu olmanızı bekleyebili , bu taraftan baksanız bir de konuya.
evet gündelik hayattaki giyim bizlere normal geliyor ama bu normalliğe gelene kadar herkes kendi yöresinde, bölgesine has giyiniyordu. o zamanda o normaldi.
bence onların uyumlu olmasını beklemek yerine oldukları gibi kabul etmeyi öğrenmeniz gerekiyor.

Bence eşinizi de severlerse böyle bir sorun yaşamazsınız. Sizin mutlu olduğunuzu gördüklerinde dert etmezler diye düşünüyorum.

Usturuptan kastınız ne? Bikini giyip gelmeyecekler. Atıyorum cıceklı etek giyecek gelecek belki kadın, onun da tarzı bu. Usturupsuz kısmı neresi?
Evlilikte aıle onemlı biliyor musun?
Nısanlım onlara benzemiyor dıyıp Evlendıgınde ailesini gormezden gelemeyeceksın, hep hayatınızın ıcınde olacaklar.
Birbirinize uygun degılsınız.
Ayrılmayı dusundunuz mu hıc?

Belkı cocugun aılesı de senin ailenı asırı resmi bulacak? Nisanlın ozaman gelip sana, annene soyle saclarına fon cektırmesın abartı olacak dese ne sacmalıyor bu demez mısın?
Ya kabullen mutlu olmaya bak, ya da yol yakınken dön.

O insanlar özel günlerde hep öyle giyindi belki, niye oğulları sizinle evlendi diye değiştirsinler bunu? Haksızlık etmiyor musunuz sizce?

bilmiyorum ama bana gereksiz bir ayrıntıya takılmak gibi geldi biraz. teyzem de evlendiğinde, istemeye eniştemizin annesi yöresel kıyafetiyle gelmişti. bize göre gündelik bir kıyafetti. önce bi şaşırdık, sonra kimse umursamadı, herkes asıl konuya döndü. bu kadar takılmayın siz de.

Bence asıl sorununuz bu. İçten içe siz de o ailenin ailenize ve size göre olmadığını düşünüyorsunuz. Onun tedirginliği içindesiniz.
Evet zaten aile ile uyumlu değilim ama bu durumu erkek arkadaşım ile konuştum. Kendisi de zaten ailesine tam olarak uyumlu biri ile yapamayacağını, öyle olsa olduğu yerden herhangi biri ile evlenebilecegini söyledi. Yani kendi yaşantısı da ailesi ile birebir uyumlu değil. Sadece onları normal olarak tabi ki öyle kabul etmiş ama örnek alıyor, onlar gibi olmak istiyor değil

Öyle ki dersiniz ? Zor bir ailem var ve maalesef ben de hemen etkileniyorum. İstiyorum ki herkesin içine sinsin , güzel bir gün geçirelim. Zaten düğün hariç bir daha bir araya gelmeleri bayağı zor. İki ayrı uçta ayrı şehirde oturuyorlar

Siz rahatsız değilmişsiniz zaten, erkek arkadaşınız da ailesine benzemiyormuş. Ailenizle de konuşursunuz koca insanlar anlayışlı olurlar bence.

*Konunuz giyim üzerine olduğu için bir podcast önerisinde bulunmak istiyorum. Serdar Kuzuloğlu'nun Moda nasıl moda oldu diye çok güzel bir podcasti var. İnsanlığın giyim tarihini anlatıyor. Belki ilginizi çeker dinlemek istersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…