- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.753
- 548
- 38
- Konu Sahibi birzerdali
-
O aile ile gorusecek belki sik-sik olmasadaEvet ailesi geleneksel bir aile. Bu durum sorun maalesef fakat erkek arkadasim böyle değil. Bir çok konuda değişmiş, kültürüne bağlı ama evliliğe zarar veren o feodal yapıya karşı açık görüşlü. Böyle olmasa zaten onunla olamazdim
Memleketleri neresi? Bahsettiğiniz gibiyse gerçekten garip duruyor, ailenizle önceden konuşun. Kıyafetin önemi yok gerçekten. Ortalık döpiyes giyinen şirret kaynana dolu.Hanımefendi mesele yazma şalvar meselesi değil. Ben gidip şık giyinsinler de demiyorum. Ama istemeye de baba kafasına geleneksel bir şal gibi bir şey bağlayıp gelir mi allah aşkına ? Ailem de bu tarz durumlari garip buluyor. Bana kalsa yine istedikleri gibi gelsinler. Ama anne rengarenk alakasız, baba desen yine öyle. Ailem bu anlamda sorun çıkarır ve tadımız kaçar diyorum. Yoksa banane giydiklerinden.
Bu durumları düşündüm ve erkek arkadaşım ile konuştum. Geleneksel yapınin bana uygun olmadığını, bu tarz da bir hayat sürdürmeyecigimi, ailesinin beklentisinin tamamen bu yönde ise uyumsuz olacağımızı izah ettim ki elimden geleni elbette yaparım yine de. O da elimden gelenin yeterli olduğunu, zaten ayrı şehirlerde kendi hayatımız olacağını, ailesinin zaten kendi kafa yapılarında biri ile evlenmeyecegini bildiklerini söyledi. Dediğim gibi elimden geleni yaparım ama o kadar. Bu durumları konuştuk biz. Tabi evlilik bu anlamda piyangoBu tarz biraz değişik haklısınız, ben olsam ben de ailemin karşısına böyle bir profil ile giderken düsünmeden edemem.
Ama burada puf nokta şu ; karşımdaki bu kültürle ben anlasabilir miyim? Ömur boyu 1. dereceden yakınım olacak bu insanların kültürleri ile anlasabilecek miyim?
Konu asla aşağılamak vs değil, " anlaşamamak" , " denk olamamak"
Genelde karşı taraf aşağlanmıs gibi anlasiliyor boyle konusmalar, ama degil.
Sevgiliniz çook zengin olsaydı kayninpederiniz istemeye limuzinle gelecek olsaydı da ( eger sizin yoksa) ayni sekilde cekinmeniz gerekirdi. Karşi taraf boyle bir profil , ben ayak uydurabilecek miyim diye dusunecektiniz.
Ben sizi anladim, ama siz bu kultir farkini dusunmek icin biraz gec kalmissiniz ve biraz sekilci kalmissiniz. Daha derin mevzulari dusunun.
Insanlar yillardir boyle yasiyorlar, degistirmeye kalkmak saygisizlik degil mi? Sen giyinmeyi bilmiyorsun, bu bize uymaz mi diyecekler. Her yore, her kultur ayri bir renk, ayri bir guzellik.Yazılan cevapları okumadan konunuza istinaden yazıyorum. Bence kendi aile kültürünüze denk bir şekilde giyinmelerini arzu etmekte haklısınız. Evlilik denen şey denk kültürler denk kafa yapısında ailelerin çocuklarını buluşturdugunda daha sağlam ve arızasız oluyor bunu kimse inkar edemez sanırım. Erkek arkadaşınız biraz sizin aile yapınızdan bahseder ve yol gösterir sanırım. Bu durumda onlar biraz uyum sağlamaya çalışırsa, siz sizinkileri onlardan çok büyük değişim beklememeleri ve dis görünüşe takilmamalari gerektiği konusunda işlerseniz bence orta yol bulursunuz . Sonuçta aileler iyi anlaşsa hoş olurdu tabii ama siZ ikiniz kafaca anlasiyorsaniz aileler can ciğer kuzu sarması olmasa da olur.
Elbette tam olarak istediğim bu. Ankara'da yaşayan ablası ve kiz kardesi var. Burada uzun zamandır yaşadıklari için daha farklılar , buraya uyumlular diyeyim. Düşünüyorum ki ablası ve kiz kardeşi bunu tahmin edip " olabildiğince" uygun giydirirler mi bılmiyorum. Belki onlar da garip olduğunu düşünüp bir nebze uygun bisiler düşünürler. Ben de elbette ailemi buna hazırlayacağım. İstiyorum ki karışıklı bir nebze uyum olsun.Yazılan cevapları okumadan konunuza istinaden yazıyorum. Bence kendi aile kültürünüze denk bir şekilde giyinmelerini arzu etmekte haklısınız. Evlilik denen şey denk kültürler denk kafa yapısında ailelerin çocuklarını buluşturdugunda daha sağlam ve arızasız oluyor bunu kimse inkar edemez sanırım. Erkek arkadaşınız biraz sizin aile yapınızdan bahseder ve yol gösterir sanırım. Bu durumda onlar biraz uyum sağlamaya çalışırsa, siz sizinkileri onlardan çok büyük değişim beklememeleri ve dis görünüşe takilmamalari gerektiği konusunda işlerseniz bence orta yol bulursunuz . Sonuçta aileler iyi anlaşsa hoş olurdu tabii ama siZ ikiniz kafaca anlasiyorsaniz aileler can ciğer kuzu sarması olmasa da olur.
Bize uysunlar demiyorum. Bir nişan , söz , düğün ortamında olabildiğince uysunlar yeter. Annesi abiye giysin dedim sanki. Yani babası kafasına şal bağlayıp değişik bir pantolon giymek yerine en azından o günlük o şali kafasına dolamayabilir belki. Ya da annesi rengarenk değişik bir etek, elbise üstüne kuşak bağlamak yerine daha düz bişi giyebilir. Beklentim bu sadeceInsanlar yillardir boyle yasiyorlar, degistirmeye kalkmak saygisizlik degil mi? Sen giyinmeyi bilmiyorsun, bu bize uymaz mi diyecekler. Her yore, her kultur ayri bir renk, ayri bir guzellik.
Ayrica hadi istemeye gelirken kiz ailesine uyumlu giyindiler, peki sonra? Her bir araya geldiklerinde kendilerini farkli mi gostermeye calisacak bu insanlar? Yani konu sahibinin ailesi nasil uygun gorurse oyle giyinecekler. Boyle bir hakaret olur mu ya?
Elbette konuşacağım. Tepki de vereceğim. Fakat ailem sonuçta. İçlerine biraz da olsa sinsin istiyorum.Merhaba, öncelikle şunu sormalıyım. Siz sevgilinizden emin misiniz? Eğer cevabınız evetse ve bu durum sizin için de sorun teşkil etmiyorsa ailenizle konuşup onları uyumlu olmaya ikna etmelisiniz. Aileniz bu konuda size ve sevgilinize saygı göstermek zorunda. Bu uyumu sağlamak tamamen sizin tavrınıza bağlı. Uyum sağlamak sadece bir tarafın bakış açısına göre olmaz. Ailenizin, sevgilinizin ailesine anlayış ve sempati ile yaklaşması da uyum sağlamanın ta kendisidir. Yani sadece onlar size uyum sağlamak zorunda değil. Siz de uyum sağlamalısınız. Orta yol bulmak diyelim. Ailenizle konuşun ve bunu siz anlatın onlara.
Bize uysunlar demiyorum. Bir nişan , söz , düğün ortamında olabildiğince uysunlar yeter. Annesi abiye giysin dedim sanki. Yani babası kafasına şal bağlayıp değişik bir pantolon giymek yerine en azından o günlük o şali kafasına dolamayabilir belki. Ya da annesi rengarenk değişik bir etek, elbise üstüne kuşak bağlamak yerine daha düz bişi giyebilir. Beklentim bu sadece
Bence eşinizi de severlerse böyle bir sorun yaşamazsınız. Sizin mutlu olduğunuzu gördüklerinde dert etmezler diye düşünüyorum.Elbette konuşacağım. Tepki de vereceğim. Fakat ailem sonuçta. İçlerine biraz da olsa sinsin istiyorum.
Erkek arkasımdan eminim , güzel giden bir ilişkimiz var. Fakat insanoğlu iste. Oldu ki ileride sorun yaşadık bazı noktalarda ailem hemen başlar "biz sana demiştik bu aile ile uyumlu değilsin, taa o günden demiştik bize uygun değiller " gibi bir sürü şey duymaktan da çekiniyorum. İstiyorum ki içlerine sinsin bir nebze de olsa
Usturuptan kastınız ne? Bikini giyip gelmeyecekler. Atıyorum cıceklı etek giyecek gelecek belki kadın, onun da tarzı bu. Usturupsuz kısmı neresi?Hayır göstermedim fakat bahsettim. Babam hariç. Haliyle daha uyumlu, en azından özel bir güne daha usturuplu gelirler değil mi gibi bir takım dönüşler aldım. Zaten o andan itibaren dert ettim yoksa hiç aklıma gelmez benim
O insanlar özel günlerde hep öyle giyindi belki, niye oğulları sizinle evlendi diye değiştirsinler bunu? Haksızlık etmiyor musunuz sizce?Bize uysunlar demiyorum. Bir nişan , söz , düğün ortamında olabildiğince uysunlar yeter. Annesi abiye giysin dedim sanki. Yani babası kafasına şal bağlayıp değişik bir pantolon giymek yerine en azından o günlük o şali kafasına dolamayabilir belki. Ya da annesi rengarenk değişik bir etek, elbise üstüne kuşak bağlamak yerine daha düz bişi giyebilir. Beklentim bu sadece
Evet zaten aile ile uyumlu değilim ama bu durumu erkek arkadaşım ile konuştum. Kendisi de zaten ailesine tam olarak uyumlu biri ile yapamayacağını, öyle olsa olduğu yerden herhangi biri ile evlenebilecegini söyledi. Yani kendi yaşantısı da ailesi ile birebir uyumlu değil. Sadece onları normal olarak tabi ki öyle kabul etmiş ama örnek alıyor, onlar gibi olmak istiyor değilBence asıl sorununuz bu. İçten içe siz de o ailenin ailenize ve size göre olmadığını düşünüyorsunuz. Onun tedirginliği içindesiniz.
Öyle ki dersiniz ? Zor bir ailem var ve maalesef ben de hemen etkileniyorum. İstiyorum ki herkesin içine sinsin , güzel bir gün geçirelim. Zaten düğün hariç bir daha bir araya gelmeleri bayağı zor. İki ayrı uçta ayrı şehirde oturuyorlarbilmiyorum ama bana gereksiz bir ayrıntıya takılmak gibi geldi biraz. teyzem de evlendiğinde, istemeye eniştemizin annesi yöresel kıyafetiyle gelmişti. bize göre gündelik bir kıyafetti. önce bi şaşırdık, sonra kimse umursamadı, herkes asıl konuya döndü. bu kadar takılmayın siz de.
Siz rahatsız değilmişsiniz zaten, erkek arkadaşınız da ailesine benzemiyormuş. Ailenizle de konuşursunuz koca insanlar anlayışlı olurlar bence.Evet zaten aile ile uyumlu değilim ama bu durumu erkek arkadaşım ile konuştum. Kendisi de zaten ailesine tam olarak uyumlu biri ile yapamayacağını, öyle olsa olduğu yerden herhangi biri ile evlenebilecegini söyledi. Yani kendi yaşantısı da ailesi ile birebir uyumlu değil. Sadece onları normal olarak tabi ki öyle kabul etmiş ama örnek alıyor, onlar gibi olmak istiyor değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?