Anladım. Güneydoğu insanından bahsediyorsun o zaman. Ama anlamadığım niye buz kesiyor ortam. Ailen beğenmeyecek diye bu kadar endişeliysen ailenin beğeneceği tarzda bir eş ailesi bul. Yani sizin folklorik dediğiniz o yörenin kıyafeti. Benim bahsettiğim şalvar kara lastik bizim tarafın folklorik kıyafeti. Etnik dediğin şey “tek” değil ki. Anneannemin örtüyor dediğim örtüsü bizim o tarafa aittir. Başka şehirlerde yoktur.
Özel gün deyip durmuşsun. Onlarında özel günü. Ve onlarda kendilerine göre özel kıyafetlerini giyecek. Bu tarz farklılıklar bizi aile olarak hiç ilgilendirmez. Gelinlerimizden birisinin ailesi yaşlıları Türkçe bile bilmiyor. Bize ne. Hiç abime baskı yapmadık bu ne diye ailesi olarak. Biri yazmış kendi başlarına gelse diye. Başımıza geldi de konuşuyorum. Boşandığı eşi yani eski gelinimiz Zazaydı. Çok aşırı farklılardı. Yine sorun olmadı bizim için. Takıldığınız konu bana tuhaf geldi.
Abimin ikinci eşiyle düğünde biz kendi folklorik kıyafetimizi götürdük. Düğünde giydik. Kendi yöremizin müziğini açtık oynadık. Size yapılsa buz kesecek işte ortalık. Bu farklılıklar bizi biz yapıyor bence. Ben seviyorum farklılıkları.
Eğer gerçekten kaldıramayacaksanız ayrılın. Kimseyi özel günüm diye darlama bence. Nişanlın kesin utanıyordur senin tavrından belli etmese de. Evlilikte zaten ailemi beğenmiyorsun diye geri döner bu günler sana. Haksız da sayılmaz. Bunun doğumu var, bayramı var gidip kalması var.
Not: hayatımda ilk defa folklorik kelimesini bir konuşma içinde bu kadar çok kullandım