Ders Çalışma Günlüğüm

merhaba kızlar...

hangi dersleri seçtiniz..??
Merhaba benim zaten seçilmişti ama ben seçili ve ortak derslerin aynı olması için ugarsit olmadı mesela,dil anlatım 4 ortak ve dil anlatım seçili 5, öyle önerdi birkaç arkadaş ama,olmadi

Merhaba benim zaten seçilmişti ama ben seçili ve ortak derslerin aynı olması için ugarsit olmadı mesela,dil anlatım 4 ortak ve dil anlatım seçili 5, öyle önerdi birkaç arkadaş ama,olmadi
Ben hala seçemedim.. Çok karışık bi liste var.. Kimya biyoloji mantık geometri fizik sanat edebiyatı felsefe... 7 krediye ihtiyacım var ama sayısal çalışırken zorlanacağımı düşünüyorum.. Kararsız kaldım...

Merhaba kızlar..
Bugün kitaplarımı almaya gittim.. 15 ders aldım :) hepsine çalışabilir miyim bilmiyorum :)
Ders listemi sizlerle paylaşmak isterim..
Türk Edebiyatı 4-5-7-8
Tarih 5-6
Sanat Tarihi 1-2
Temel Dini Bilgiler 1-2
Fizik 1
Matematik 1
Ekonomi 1
İşletme 1
Biyoloji 3
Toplamda 35 kredi yapıyor.. :)
Siz neler seçtiniz??

Merhaba canim benim de 35 kredilik calismayi dusunuyorum bende ama kitaplari daha almadim sehir disindayim butun kitaplarin konusunu netten bulup oyle calisacam

Merhaba hoş buldum aynen hep birlikte çalışalım.
Peki nasıl çalışıyorsunuz? tamamen aöl odaklı mı yoksa ygs ile ikisi bir arada mı götürüyorsunuz?
Ben bi yandan açık öğretimden seçtiğim dersleri bi yandan da ygs kaynak kitaplardan çalışıyorum.
Ama o kadar çok ders var ki zaman yetmiyo
bugün sabah sekizden beri ders masasından kalkmadım ama nasıl oluyosa yetiremiyorum.
Peki siz nasıl bi programla uyguluyorsunuz?

Ben Sanat Tarihi 1-2 dersini aldım.. Hayatımda bu kadar tatlı kitaplar daha önce görmemiştim.. Başucu kitapları olarak komidinimin üzerinde duruyorlar :).. Tavsiye ederim.. Ygs ye hazırlanma evresine henüz gelmedim ama her öğrendiğim bilgiyi ona saklıyorum.. Genel de sözel ağırlıklı çalışmayı seviyorum çünkü tam bir kitap kurduyum. Sanat tarihi bittikten sonra Türk edebiyatı çalışmaya başlayacağım.. Böyle sırayla devam ediyor.. Çalışırken önce güzelce okuyorum sonra ünite sorularını çözüyorum. Defterime tanımların ve önemli gördüğüm bilgilerin notlarını alıyorum.. Nette fırsat buldukça AOL online test den soru çözüyorum.. Çıkmış soruları da inceliyorum.. Ohh benden mutlusu yok :)

Ben sanat tarihi 1 i aldım. Keşke ikincisini de alsaymışım dedim o kadar güzel anlattın ki.
O kadar aynı ki yaptıklarımız sanki ikizimi buldum. Ben de sözel ağırlıklı çalışıyorum ve ben de tam bir kitap kurduyum.
Çalışma metotlarımız da aynı. Önce konuyu oku içinden gerekli yerleri not al ve soruları çöz.
Ben de zaman buldukça online testlere bakıyorum ama aldığım çoğu dersin online testi yok o yüzden çıkmış sorularla idare ediyorum. Sanırım tek farkımız ben ygs ye de hazırlanmaya başladım aynı zamanda.kaplumbağa gibi yavaş yavaş.
Yanlış görmediysem senin mezun olmana az kredi kalmamış mıydı? Yani seneye ygs ye girceksin dimi? ne zaman hazırlanmaya başlamayı düşünüyosun peki?

Uff zor soru.. Elbet bir yerden başlayacağım fakat tam tarih yok kafamda, açıkçası gözümü de korkutuyor. İşte şimdi kızdım kendime. O halde yarın bir adım atayım ygs hazırlıklarına. Sende çalıştığın kaynakları paylaşırsan sevinirim canım. Bu arada 7 kredim kaldı. Bu yaz alacağım diplomayı.

Bende aylardır başlamayı düşünüyordum senin gibi.
Tavsiye üzerine çok kötü olduğum matematik için kaynak kitapta aldım ama temelim olmadığı için bön bön bakmakla kaldım.
Ee dedim ben matematikten hiç bir şey yapamam sınavda biyoloji kimya da aynı. bir tek türkçe iyi tarihle coğrafyam fena sayılmaz çalışırım. Ama bunlar yetmez ki neredeyse her bölüm için az da olsa sayısaldan net çıkarmak gerekiyor.
6. sınıf kaynak kitabı bile aldım.ama bu hızla nereye kadar gidebilirdim 6. sınıfı bitir 7. sınıfı al hadi 8i de bitirdin ya lise sona kadar 4 kitap bir de sadece matematikten.benim 1 senem bile yok Ygs'ye.bu yöntemle bütün dersleri üç seneye bitiremem dedim. T
emelinin olmaması ne kadar zormuş.En son araştırırken antrenmanlarla matematiği buldum.
açıklamasında işlem hatası çok olanlara/işlem hatası çok olanlara/matematiği öğrenmeye yeni karar verenler için. Aa dedim bu kitap tam bana göre.gidip aldım hemen.ilk başta açınca kitabı toplama çıkarmayla başlıyor.bu sayfaları atlamayı düşündüm.neyine senin toplama çıkarmayı atlamak çok matematik bilgin var ya.hani öylesine çözeyim dedim meğerse toplama çıkarma bile yapamıyormuşum. öyle bakkal toplaması toplama değilmiş negatifler pozitifler parantezler.başta zorlandım biraz tek tük yanlışlarım oluyordu. Kitap günlere ayrılmış bir şekildeve o gün yapman gereken konu ve antremanlar var.ben şuan 4. gündeyim ve nerdeyse hiç yanlışım çıkmıyor.çarpım tablosunu bile yarım yamalak bilirken şimdi o kadar işlem yapa yapa öğrendim, hızlandım.baya uzattım bu arada yani demem o ki matematiği gerçekten basit ve güzel anlatıyor.temelin yoksa tavsiye ederim.4 kitaptan oluşuyor ben ilkini aldım son konusu ikinci dereceden basit denklemler. diğer kitaplara geçtikçe zorlaşıyormuş türev integral falan.bir de eve gelince kitabın arkasında gördüm antrenmanlarla fizik ve geometri de var yaşasın dedim

Diğer kitapları konu anlatımlı olarak aldım. Tavsiyelerden dilim yandığı için ilk NT mağazalarında aldım soluğu.Tüm kaynakları karıştırdım. Özellikle kitaptan istediğim sıkıcı olmaması ve sıfırdan başlayacak düzeyde yani basit olmasıydı. Açtım ilk konuyu anlatımına baktım eledim kitapları güvender yayınları almaya karar verdim.Ygs Lys aynı kitapta birleştirmişler yararımaydı ki sonra fiyatları gördüm en az sekiz kitap alacaktım ve indirimli haliyle 30 dan başlıyordu. Bende geri bıraktım ve ikinci el kitaplar satan sevgi yoluna gittim. Ygs Lys birleşik olanlar yeni kitaplarmış ve ikinci eli yokmuş.Bende 2012 ygs basımlarından güvenderin Coğrafya, Fiziğini aldım. Çok memnunum basit ve açıklayıcı. Gelelim diğer kitaplara
.Güvenderin diğer kitaplarını bulamadığım için Tarihi PiAnalitik ten aldım.Satıcıya göre yazarlar aynıymış Güvenderle. Bundan da memnunum
.Tek memnun kalmadığım kitap Kültür yayıncılıktan Kimya.Formülleri açıklamıyor mesela özkütlenin bulunmasında bir formül vermiş d = M bölü V ben bilmiyorum acaba bunlar ne ki diye araştırdım. İşte en nefret ettiğim şey kitap seçerken hiç bilmeyene göre detaylı hazırlanmış kitaplar almayı tercih ediyorum.
En beğendiğim satıcının bunu da sana hediye vereyim dediği Fem Dergisi Yayınları Biyoloji Simetri Öğrenim Tekniğine göre hazırlanmış.Konuları basit bir dille açıklayıcı olarak anlatıyor aralarda çözümlü örnekler ve konu bittiğinde testler var.
Geometriyi almadım daha ama antrenmanlarla olanından alıp en baştan başlamak istiyorum.
Ek olarak Ösym sınavları için Paragraf Hız Soruları kitabını aldım.Kısa kısa konu özetleri ve mini hız testleri var 10 paragrafı on dakika süre vermiş. çözümlü örnekleri var. Öylesine almama rağmen işime yaradı tavsiye ederim.Soruları nasıl daha hızlı çözebileceğini anlamayı püf noktaları çok iyi anlatıyor.
Bence sende önce kitap satan büyük bir mağazaya git kriterlerine göre eleme yap ona göre al.Sorun olursa seve seve cevaplarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…