- 25 Aralık 2024
- 2.109
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.499
- 48
- 28
Evet ikcı ve avukat arkadaşlarım da böyle söylüyor hamile olmam da durumu değiştirmiyor belki rapor alsam çıkış yapamazlar diyorum. İzindeki ücreti sgk ödemiyor mu? Zaten ufak yollu tehditi de aldım istersen hukuki olarak uğraş avukata sor vs dediler ama o zaman daha da sıkıntı. Rapor al diyorlar ama sebepsiz raporlarda da doktor hastane şikayet alıyormuş burda da hastane vermiyor o kadar rapor. Fmfliyim fizik tedavi bahanesiyle 15 15 rapor alabilirim belki. Heyet raporu vs dediler ona da bakacağım. Doğum izni olursa hem 4 aylık maaşım olacak yine 2 ay ihbar. Ayrıca mayıs haziran maaşı olacak. Amaaan be mi diyeyim bilmiyorum çok mu hesap yapıyorum. Bir de eminim tazminatı taksitle öderler 12 kişi çünkü. Onlar mutlu gidip iş bulacaklar benim bulma ihtimalim yokİşe iade ihtimaliniz olmadığı için doğum izniniz yandı ona yapılabilecek bir şey yok. Doğum izni hakkınız gelmeden işten çıkarıyorlar, hibrit çalıştıkları ve sizin gitme şansınız olmadığı için işe iade davası açmanızın da bir mantığı yok. Şu an uzaktan çalışan birçok kurumsal firma yapıyor bunu. Hibrite geçtik deyip önce işçilerin işe iade ihtimallerini ortadan kaldırıp sonra işten çıkarıyorlar. İşe iade davası açsalar ne diyecekler mahkemede? İşyeriyle aynı şehirde bile yaşamıyolar. Bu yüzden işveren açısından bakınca aşırı mantıklı. Gebelerin doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 4 ay ücretli izin hakları var. Hiç çalışmayan birine 4 ay maaş ödemek yerine kıdemi ihbarı verip göndermek her türlü onlar için kârlı. O yüzden hiçbir teklifinizi kabul edeceklerini düşünmüyorum.