- 25 Aralık 2024
- 2.217
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.779
- 48
- 28
Avukat arkadaşlarıma ikcılara sordum zaten ekstra ne talep edebilirsin dediler kendileri kabul ediyor tazminatı işe iade istemiyorsan yapacak bir şey yok zıtlaşırsın dediler. Dava uzun sürüyor evet. Ben hamile olduğum için bu süreçte beni işten çıkaramazlar diye umuyordum hep. Sözleşme gelmedi ama gidip arabulucuya ya da avukata gitmeyeyim mi? Bu doğum süresindeki maaşı sgk ödemiyo mu? Neden olmaz diyorlar bilmiyorum. Ben zaten işe iade istemiyorum tek istediğim doğum iznimdeki param. 4 aylık maaşım. 1 sene söylentileri var mesela. O zaman da ihbar tazminatı alamam herhalde.Yani bir arkadaş daha bahsetmiş is yeri kapanışı olsun isyerinin lokasyon değişikliği olsun eko sebepler olsun bu sebeplerle her zaman cikarabilirler siz 4 haftalikken de şak diye cikarabilirlerdi 34de de. Ya gel çalış ya çıkışını al
Yani sizin dediğiniz sartlari kabul etmek zorunda değiller. Bu aşamada elbet bir avukatla yol alın ama avukatlar da en az yüzde 25 istiyorlar. Onu da göz önünde bulundurun alacağınızı alın biraz pazarlık yapın belki siz hamilrsiniz gelir kaybiniz olur diye 3 4 maas verirler diye düşündüm arabulucuyla imzalayın çıkın yıllık iznin parasını da alın. Nerden biliyorsun derseniz 8. Haftada eko sebeplerle çıkarılısim o dönem arabulucunin henüz olmaması dava sureci(1.5 yil) çocuğu büyütüp dönmek istediğimde tr nin en iyi firmalarından birinden ise iade açtığım için reddedilmem falan