Hamileyken işten çıkarılma

Yani bir arkadaş daha bahsetmiş is yeri kapanışı olsun isyerinin lokasyon değişikliği olsun eko sebepler olsun bu sebeplerle her zaman cikarabilirler siz 4 haftalikken de şak diye cikarabilirlerdi 34de de. Ya gel çalış ya çıkışını al
Yani sizin dediğiniz sartlari kabul etmek zorunda değiller. Bu aşamada elbet bir avukatla yol alın ama avukatlar da en az yüzde 25 istiyorlar. Onu da göz önünde bulundurun alacağınızı alın biraz pazarlık yapın belki siz hamilrsiniz gelir kaybiniz olur diye 3 4 maas verirler diye düşündüm arabulucuyla imzalayın çıkın yıllık iznin parasını da alın. Nerden biliyorsun derseniz 8. Haftada eko sebeplerle çıkarılısim o dönem arabulucunin henüz olmaması dava sureci(1.5 yil) çocuğu büyütüp dönmek istediğimde tr nin en iyi firmalarından birinden ise iade açtığım için reddedilmem falan
Avukat arkadaşlarıma ikcılara sordum zaten ekstra ne talep edebilirsin dediler kendileri kabul ediyor tazminatı işe iade istemiyorsan yapacak bir şey yok zıtlaşırsın dediler. Dava uzun sürüyor evet. Ben hamile olduğum için bu süreçte beni işten çıkaramazlar diye umuyordum hep. Sözleşme gelmedi ama gidip arabulucuya ya da avukata gitmeyeyim mi? Bu doğum süresindeki maaşı sgk ödemiyo mu? Neden olmaz diyorlar bilmiyorum. Ben zaten işe iade istemiyorum tek istediğim doğum iznimdeki param. 4 aylık maaşım. 1 sene söylentileri var mesela. O zaman da ihbar tazminatı alamam herhalde.

Beni 2 gündür çok üzen bir konu var. İş yerim normalde home office. Ancak hibrit sisteme geçiliyor ve iş yerinin ofisi bana uzak. Ben 19 haftalık hamileyim. Yeni sözleşme elime geçmedi. Ancak iş yeri direkt beni kovmuş kafada. Nisanda çalış mayısta yıllık iznini kullan tazminatı al çık diyorlar. Ben işe devam edemem iade vs istemiyorum. Ama temmuzda doğum iznim başlıyor. En azından mayısta çalışayım haziranda yıllık iznimi kullanayım zaten doğum iznim var sonra çıkış verin diyorum. Bana yasal olarak hakkını arayabilirsin şuan biz seni çıkarıyoruz tazminatı vs alacaksın ama o zaman performansın da son zamanlarda düşük dediler. Kabul etmezsem uğraştıracaklar belli ki.

Avukat ikcı arkadaşlarımla konuşuyorum sözleşme elime geçince 1 hafta içinde reddetmem gerekiyormuş. Eğer kabul edersem o şehire gidip çalışmam lazımmış. Ve istifa edersem haklarımı alamazmışım. Ücretsiz izni bile kabul ettim. Zaten 2 ay ihbar 1 ay yıllık iznim var. Kafadan doğum iznime kadar benim çalışmam lazım. İhbar tazminatını da vereceğiz diyorlar. Emekli olan bi arkadaşımıza zorluk çıkarıp tazminatını 3 taksitle verdiler. Mahkemeye uzarsa kim bilir ne kadar sürecek. Canım çok sıkkın. Resmi olarak bi avukatla dilekçe hazırlamayı düşünüyorum. Yoksa doğum iznini çok mu takıyorum bilmiyorum. Full maaş alınmıyor ama yine işsizlik maaşından fazla. Ben hem doğum paramı hem de tazminatımı almak istiyorum. İşe iademi vs istemiyorum. Çok mu ütopik düşünüyorum acaba? Neden böyle zulüm ediyorlar bana. Tek mağdur ben değilim ama hamilelik yüzünden iş hayatında kötü etkideyim. Diğer arkadaşlarım tazminatını alıp keyfine bakacak. Çok mutsuzum
Paranı al çık..o işten hayır gelmez zaten artık. Davayla da ugraşmayın, dava sonuçlan et diyene kadar para pul olur zaten..adalet bu mu değil. Ama malesef ülke bu . Kendinize bakan yönüyle en mantıklısı bu olur sizin için

Avukat arkadaşlarıma ikcılara sordum zaten ekstra ne talep edebilirsin dediler kendileri kabul ediyor tazminatı işe iade istemiyorsan yapacak bir şey yok zıtlaşırsın dediler. Dava uzun sürüyor evet. Ben hamile olduğum için bu süreçte beni işten çıkaramazlar diye umuyordum hep. Sözleşme gelmedi ama gidip arabulucuya ya da avukata gitmeyeyim mi? Bu doğum süresindeki maaşı sgk ödemiyo mu? Neden olmaz diyorlar bilmiyorum. Ben zaten işe iade istemiyorum tek istediğim doğum iznimdeki param. 4 aylık maaşım. 1 sene söylentileri var mesela. O zaman da ihbar tazminatı alamam herhalde.
Avukata danisin elbet benim davamdan yüzde 25 almıştı onu diyorum. Dogum sürecindeki maaşı sgk 2/3 oranında oder.

Hamileyken işten çıkarma kanunen yasak değil mi? Yada normalden daha fazla tazminatla çıkarılmanız gerekir diye biliyorum.
daha önce de aynı kişi mi açmıştı bilmiyorum ama yine hamilelikte işten çıkarılma konusu açılmıştı

her nasıl olmuşsa olmuş birileri milletin aklına "hamileyi işten çıkaramazlar" diye bir şey sokmuş, gelip gidip bunu yazıyorlar.
bu efsane nasıl bu kadar kabul görmüş hiçbir fikrim yok

çıkarırlar mis gibi bal gibi buz gibi çıkarırlar, artık gerçekten her konuya yazmaktan sıkıldım bunu.

ülkede kanunlarımız hakkında gerçekten çok az kişinin fikri var.
tamam zaten kanunu da takan eden yok da hani böyle bir kanun zaten yok, kim uydurmuş bunu cidden anlamış değilim.

Bence hiç ugrasmayin alin paranizi cikin .
Yani bir arkadaş daha bahsetmiş is yeri kapanışı olsun isyerinin lokasyon değişikliği olsun eko sebepler olsun bu sebeplerle her zaman cikarabilirler siz 4 haftalikken de şak diye cikarabilirlerdi 34de de. Ya gel çalış ya çıkışını al
Yani sizin dediğiniz sartlari kabul etmek zorunda değiller. Bu aşamada elbet bir avukatla yol alın ama avukatlar da en az yüzde 25 istiyorlar. Onu da göz önünde bulundurun alacağınızı alın biraz pazarlık yapın belki siz hamilrsiniz gelir kaybiniz olur diye 3 4 maas verirler diye düşündüm arabulucuyla imzalayın çıkın yıllık iznin parasını da alın. Nerden biliyorsun derseniz 8. Haftada eko sebeplerle çıkarılısim o dönem arabulucunin henüz olmaması dava sureci(1.5 yil) çocuğu büyütüp dönmek istediğimde tr nin en iyi firmalarından birinden ise iade açtığım için reddedilmem falan
Yeni basvurdugunuz firma ise iade actiginizi nereden biliyor ?

daha önce de aynı kişi mi açmıştı bilmiyorum ama yine hamilelikte işten çıkarılma konusu açılmıştı

her nasıl olmuşsa olmuş birileri milletin aklına "hamileyi işten çıkaramazlar" diye bir şey sokmuş, gelip gidip bunu yazıyorlar.

çıkarırlar mis gibi bal gibi buz gibi çıkarırlar, artık gerçekten her konuya yazmaktan sıkıldım bunu.

tamam zaten kanunu da takan eden yok da hani böyle bir kanun zaten yok, kim uydurmuş bunu cidden anlamış değilim.
Yok ben daha 2 gün önce öğrendim bu durumu. Sadece hamileliği sebep gösterip çıkaramazlar

Hmm. Bilmiyordum valla. Ben böyle bir konu açmadım. Cahilliğime verin.

Paranı al çık..o işten hayır gelmez zaten artık. Davayla da ugraşmayın, dava sonuçlan et diyene kadar para pul olur zaten..adalet bu mu değil. Ama malesef ülke bu . Kendinize bakan yönüyle en mantıklısı bu olur sizin için
Canım çok sıkkın geçen sene de iş yeri taşındı o zaman da tazminatı al git olayı oldu. O zaman çok daha iyi bir iş bulmuştum. İkna edildim kaldım. Şimdi hayatımda en az 2 sene boşluk var. O işi kabul etseydim son maaşım daha iyi olacaktı. Hayır maaşı sgk ödüyor beni 1 ay daha idare edemiyorlar

Avukata danisin elbet benim davamdan yüzde 25 almıştı onu diyorum. Dogum sürecindeki maaşı sgk 2/3 oranında oder.

Bence hiç ugrasmayin alin paranizi cikin .

Yeni basvurdugunuz firma ise iade actiginizi nereden biliyor ?
Bir takım gizli uyap bağlantılardan:) tr nin en büyüğü de olsan uyapi açıyor bakıyor

E zaten eridi bir de hem 25 hem vekalet ücreti aldı. Suan iş buldunuz mu

Evet ama 5 ay falan maaşım eksik. Belki doğum izni 1 sene olacak. Bu işlere bakan bi qvukat desteği alacağım en azından belki süreç uzar yazılı dilekçe vs

Yok ben daha 2 gün önce öğrendim bu durumu. Sadece hamileliği sebep gösterip çıkaramazlar
hamileliği sebep göstermez zaten hiç bir firma, varsa da 15-20 sene önce bunu ağzından kaçıran filan oluyordur anca
artık kimse o kadar salak değil.

sizin firma da remote'dan ofise geçiyoruz, sözleşme yeniliyoruz diyor zaten gayet makul yani sözleşme yenilemek için, hatta zaten yenilemeleri gerekir zira zaten bu değişikliği kabul etmeyip tazminatlı çıkıyosunuz hukuksal bir aykırı durum yok sizin durumunuzda. 1 ay idare edebilirler insan olsalar, çok haklısınız da işte, hukuken buna ne yapılabilir hiç bilmiyorum. pek illegal birşey var gibi durmuyor.
Bence müthiş bir teklif :D hem tazminatı alacaksınız, hem işsizlik alacaksınız, ihbar zaten cok para, yıllık izinden de bir aylık maaş derken çok iyi para gelir.

Hiç üzülmeyin, sizin senaryoda siz zararlı çıkarsınız, yıllık izini kullanınca bir maaş düşecek tazminatınızdan, e o bir maaşı işsizlik maaşına ekleseniz doğum parasına denk oluyor zaten
o belli olmaz
işsizlik maaşı en fazla 20 bin lira en fazla sanırım 10 ay alınıyor 200 bin lira yapar
maaşı 80 bin liraysa doğum sebepli 4 ay çalışmadan maaş alsa (2 önce 2 sonra) 320 bin lira yapar. yani kadının maaşı 80 100 120 bin gibi bir şey olabilir mesela, ne kadar bilmiyoruz ki 20 bin lira işsizlik ödeneği alarak nasıl karlı oluyor? işsizlik ödeneği almak ancak maaşın zaten asgari düzeyde ise karlı bişey....yüksek maaşı olanlara maaşla orantılı işsizlik vermiyorlar maalesef. (ki işsizlik maaşını zaten alacak çünkü haklı fesih gibi oluyor, diye anladım). kadın doğum parasını alamıyor onun derdin, benim anladığım.

yani doğum iznini kullanmasına izin verseler de ondan sonra çıkışını yapsalar doğum izninden sonra ihbarını, tazminatını yine alıyor. ihbar+tazminatı burada her türlü alınacak olan bir para diye düşünüyor konu sahibi.

yıllık iznini de kullandırın diyor zaten izin kullanınca da maaşını zaten alacak

Evet ama 5 ay falan maaşım eksik. Belki doğum izni 1 sene olacak. Bu işlere bakan bi qvukat desteği alacağım en azından belki süreç uzar yazılı dilekçe vs
işyeri herkesin sözleşmesini aynı tarihte yeniliyorsa ve bu kanuni bir zorunluluksa belki ondan tolerans göstermiyorlardır
aklıma gelen tek şey bu sizin durumda. (kötü niyetli olmayan, makul tek şey yani)

hamileliği sebep göstermez zaten hiç bir firma, varsa da 15-20 sene önce bunu ağzından kaçıran filan oluyordur anca
artık kimse o kadar salak değil.

sizin firma da remote'dan ofise geçiyoruz, sözleşme yeniliyoruz diyor zaten gayet makul yani sözleşme yenilemek için, hatta zaten yenilemeleri gerekir zira zaten bu değişikliği kabul etmeyip tazminatlı çıkıyosunuz hukuksal bir aykırı durum yok sizin durumunuzda. 1 ay idare edebilirler insan olsalar, çok haklısınız da işte, hukuken buna ne yapılabilir hiç bilmiyorum. pek illegal birşey var gibi durmuyor.

o belli olmaz
işsizlik maaşı en fazla 20 bin lira en fazla sanırım 10 ay alınıyor 200 bin lira yapar
maaşı 80 bin liraysa doğum sebepli 4 ay çalışmadan maaş alsa (2 önce 2 sonra) 320 bin lira yapar. yani kadının maaşı 80 100 120 bin gibi bir şey olabilir mesela, ne kadar bilmiyoruz ki 20 bin lira işsizlik ödeneği alarak nasıl karlı oluyor? işsizlik ödeneği almak ancak maaşın zaten asgari düzeyde ise karlı bişey....yüksek maaşı olanlara maaşla orantılı işsizlik vermiyorlar maalesef.

ayrıca doğum iznini kullanmasına izin verseler de ondan sonra çıkışını yapsalar doğum izninden sonra ihbarını, tazminatını yine alır. ihbar+tazminatı burada her türlü alınacak olan bir para diye düşünüyor konu sahibi.

yıllık iznini de kullandırın diyor zaten izin kullanınca da maaşını zaten alacak
Maaşım 60 bin ama yan hakları çok günlük 550 tl yemek parası senede 2 ikramiye vs. Daha şubat ayında ofise geçiş yoktu. Temmuzda zam vereceğiz dediler. Benimle beraber 12 kişi daha çıkacak. Ben trink diye tazminatı vereceklerini de sanmıyorum. Emekli olan arkadaşıma 3 4 taksitte verdiler.

Raporu şu an alma durumunuz olur mu? Gerçi bu kadar illegal şeye buluşmaya da gerek var mı bilemiyorum. Nahoş bir durum. Maddi durumum çok kötü değilse bunu kendime bir hamilelik izni olarak görüp tazminat ve işsizlik maaşını alır huzur içinde doğum ve sonrasını geçirirdim sanırım. Maddi durumu kötü olan içinse gerçekten zor bir durun. Orda da rapor kovalardim sanırım.

işyeri herkesin sözleşmesini aynı tarihte yeniliyorsa ve bu kanuni bir zorunluluksa belki ondan tolerans göstermiyorlardır
aklıma gelen tek şey bu sizin durumda. (kötü niyetli olmayan, makul tek şey yani)
Şuan 1 kere toplantı oldu bana zaten sen gelmezsin etmezsin diyorlar. Haziranda haftada 2 gün ofis yılbaşından sonra full ofis. Ücretsiz verin dedim. Sen rapor al doğuma kadar o zaman diyorlar. Ama sözleşme henüz elime geçmedi. Geçince 6 gün zamanım varmış. Reddetmem şart yoksa hakkım hiç olmayacak

Raporu şu an alma durumunuz olur mu? Gerçi bu kadar illegal şeye buluşmaya da gerek var mı bilemiyorum. Nahoş bir durum. Maddi durumum çok kötü değilse bunu kendime bir hamilelik izni olarak görüp tazminat ve işsizlik maaşını alır huzur içinde doğum ve sonrasını geçirirdim sanırım. Maddi durumu kötü olan içinse gerçekten zor bir durun. Orda da rapor kovalardim sanırım.
O kadar raporu niye versinler temmuza kadar. Doktor 1 gün fazla vermiyor soruşturma sebebi diye. Özele gittiğim halde. Elime sözleşme geçsin avukatla konuşacağım olmadı tekrar iş yeriyle görüşeceğim. Çok şükür maddi sıkıntımız yok borcumuzun son taksidi bu ay bitti. Ama borç harç birikim sıfır. Ve beni tekrar işsizlik korkutuyor. Sanki hiç bulamaz gibi hissediyorum

İşe iade ihtimaliniz olmadığı için doğum izniniz yandı ona yapılabilecek bir şey yok. Doğum izni hakkınız gelmeden işten çıkarıyorlar, hibrit çalıştıkları ve sizin gitme şansınız olmadığı için işe iade davası açmanızın da bir mantığı yok. Şu an uzaktan çalışan birçok kurumsal firma yapıyor bunu. Hibrite geçtik deyip önce işçilerin işe iade ihtimallerini ortadan kaldırıp sonra işten çıkarıyorlar. İşe iade davası açsalar ne diyecekler mahkemede? İşyeriyle aynı şehirde bile yaşamıyolar. Bu yüzden işveren açısından bakınca aşırı mantıklı. Gebelerin doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 4 ay ücretli izin hakları var. Hiç çalışmayan birine 4 ay maaş ödemek yerine kıdemi ihbarı verip göndermek her türlü onlar için kârlı. O yüzden hiçbir teklifinizi kabul edeceklerini düşünmüyorum.

Back
X